hero
boligsalg

Salgsprosessen når selge bolig

Salgsprosessen
Boligen din er verdifull
I et boligsalg skal både selger og kjøper ta en avgjørelse av stor betydning. EIE er der for begge.

En vellykket salgsprosess har alltid én viktig ingrediens: Tid til å gjøre det ordentlig. Våre kunder har lagt ned mye tid og innsats i sine hjem. De fortjener det samme fra oss. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Boligen din er verdifull. Opplevelsen av å bruke EIE skal også være det. Derfor kaller vi det premium rådgivning.
card image
Steg 1:

Forberedelser og megler

Befaring, verdivurdering, oppdragsavtale, dokumentasjon og fotografering. Det er mange punkter å tenke på ved salg av bolig. EIE hjelper deg gjennom hele prosessen.

1. Befaring av boligen

Ta kontakt med din lokale eiendomsmegler og avtal befaring. Sett av god tid til møtet og finn gjerne frem tidligere salgsdokumentasjon. Megler vil befare boligen og gjennomgå salgsprosessen i møtet. I tillegg vil megleren gi deg en innføring i markedssituasjonen, og foreta en verdivurdering av boligen.

2. Avtale om samarbeid og signatur av oppdragsavtale.

Før megler kan påta seg salgsoppdraget må det inngås en skriftlig oppdragsavtale. Eiendomsmegler vil gjennnomgå avtalen og kostnadene knyttet til bruk av tjenesten og utlegg til markedsføring. Megler er pålagt å utarbeide et tilbud hvor totalprisen for tjenesten fremkommer.

3. Planlegge salgsprosessen. Bestille tid for fotograf og takstmann

Å selge en bolig er et prosjekt som krever planlegging. Megler utarbeider innledningsvis en prosjektplan for å sikre en god gjennomføring. Noe av det første som skal på plass er å avtale møte med fotograf og takstmann. Hvordan man forbereder seg til disse to svært ulike møtene gjennomgås med eiendomsmegler.

4. Innhente opplysninger om boligen hos kommune, grunnbok osv.

Eiendomsmegler er pålagt å innhente diverse opplysninger om boligen. Det står i eiendomsmeglingsloven. Disse opplysningene skal gjennomgås og kontrolleres, og i noen tilfeller må ytterligere informasjon innhentes eller faktiske forhold avklares.

5. Befaring av takstmann og fotograf

Vi anbefaler at du setter av god tid til møtet med takstmannen. Det er lurt å finne frem, og fremlegge relevant skriftlig dokumentasjon. Når man får fotograf på besøk krever det helt andre forberedeleser. Eiendomsmegler bistår deg med tips og råd, og deltar gjerne på fotograferingen.

6. Energimerking av boligen

Energimerking er et miljøtiltak som har til hensikt å øke boligeier sin bevissthet om energieffektivisering. Målet er at boligeier skal gjennomføre energibesparende tiltak. Alle som skal selge bolig må energimerke boligen. Dette gjelder også for utleie. Eiendomsmegler hjelper deg med selve prosessen.

7. Gjennomgang av markedsplan og markedsføringsmateriell

Eiendomsmegler tar utgangspunktet i din bolig og markedssituasjonen på salgstidspunktet ved utarbeidelse av markedsplanen. Det finnes flere ulike tiltak som kan iverksettes for å sikre din bolig oppmerksomhet fra den riktige målgruppen. Her har Eie flere analyser å vise til som brukes som grunnlag for vurderingene.

card image
Steg 2:

Markedsføring og visninger

Markedsplan, kanaler for eksponering, annonsering og visninger. Når en bolig er klar for salg handler det om å finne de riktige interessentene og kjøpere. EIE har god innsikt i markedet for hva som fungerer best for din bolig.

8. Eiendom blir matchet i Eies kunderegister

Eie har opparbeidet seg en betydelig database hvor potensielle kjøpere er registrert. Nå starter meglernes jobb med å kvalifisere de potensielle kjøperne.

9. Eiendom markedsføres i nabolag og gjennom meglers nettverk

Eiendomsmegleren har kontinuerlig kontakt med potensielle kjøpere. Flere har opparbeidet seg en egen kundedatabase som får informasjon om boligen til salgs via for eksempel elektronisk nyhetsbrev.

I følge våre analyser er informasjon per post til nabolaget også et markedsføringstiltak som gir resultater.

10. Eiendom markedsføres på internett

Eies statistikker viser at de aller fleste boligkjøperne ser boligen første gang på internett. Eiendomsmegleren vet imidlertid at ikke alle ser boligen første gang på Finn.no, og må tilpasse markedsføringen på nett i henhold til dette.

11. Forberedelser til visning

Eiendomsmegler vil tilrettelegge for gode visninger i samarbeid med deg. Her vil du få konkrete tips og råd om det meste, alt fra styling til hvordan interessentene ønsker å besiktige boligen.

12. Annonsering og markedsføring digitalt og i avis

Valg av kanaler og flater har aldri vært bredere og man kan bruke flere tusen på markedsføring av boligen sin. Som selger har du gjerne et markedsføringsbudsjett å forholde deg til. Eiendomsmegleren kan vise til analyser og statistikk som danner grunnlag for gode valg av annonseringskanal innenfor budsjettets rammer.

13. Visning

Visningene avholdes normalt med eiendomsmegler tilstede. Ved å følge Eies metode for visning vil megleren sitte igjen med informasjon som kan være relevant for budgjennomføringen.

card image
Steg 3:

Budgivning og overtakelse

Oppfølging av interessenter, budforhandlinger, salg, kontraktsmøte, oppgjør og overtakelse. En ofte avgjørende og spennende fase med mange områder det er viktig med kontroll. EIE tar ansvar for en ryddig og god prosess for alle parter, slik at utfallet blir best mulig.

14. Oppfølging av interessenter

Noe av det viktigste eiendomsmegleren gjør gjennom hele prosessen er å følge opp interessenter. Tilgjengelighet er viktig og Eie har tilrettelagt for at meglerene kan kommunisere med interessenter i mange kanaler, og på ulike teknologiske flater.

15. Budforhandlinger og salg

Budrunden håndteres av eiendomsmegler, og skal dokumenteres skriftlig. Som selger er det viktig at du er tilgjengelig og kan svare på henvendelser og spørsmål som dukker opp. Eiendomsmegleren vil samtidig holde deg kontinuerlig oppdatert. Ved din aksept av bud er boligen solgt.

16. Evaluering av salgsprosessen

Eiendomsmegleren sender på dette tidspunkt ut kundetilfredshetsundersøkelser til deg som selger. Det er stas å få god score, men det viktigste er å få gode tilbakemeldinger som gjør det mulig å bli enda bedre. Og det nytter. Flere av forbedringene Eie har gjort, skyldes tips og ønsker fra kundene.

17. Kontraktsmøte

Eiendomsmegler utarbeider kontraktsdokumenter med bilag til partene og oversender disse for gjennomlesning. Du vil også bli innkalt til kontraktsmøte med megler og kjøper tilstede. Eiendomsmegleren administrerer møtet. Agenda for møtet er normalt en gjennomgang av kontraktens punkter, og partenes rettigheter og plikter etter relevant lovgivning.

18. Overtakelse

På overtakelsen møtes partene igjen. Eiendomsmegleren har forut for overtakelsen avklart om kjøper har innbetalt full kjøpesum inkludert omkostninger. Forutsatt at kjøper har oppfylt sine plikter vil eiendomsmegler aministrere overtakelsen, hvor partene besiktiger boligen og overtakelsesprotokoll fylles ut og signeres.

19. Oppgjør

Det økonomiske oppgjøret foretas av eiendomsmegleren gjennom Eies oppgjørsavdeling. Når boligen er overtatt og skjøtet er tinglyst på kjøper kan det økonomiske oppgjøret igangsettes.

20. Evaluering av overtagelsen og oppgjøret

Etter overtakelsen og ved utbetaling av oppgjøret mottar partene en oppgjørsoppstilling. Kort tid etter dette vil du motta siste kundetilfredshetsundersøkelse fra eiendomsmegleren. En god evaluering med konkrete tilbakemeldinger settes pris på.

Boligen din er verdifull. Opplevelsen av å bruke EIE skal også være det. Derfor kaller vi det premium rådgivning.
Finn ditt meglerkontor

Vi er de lokale ekspertene som kjenner
boligmarkedet og menneskene

Se alle kontorer
Oslo

EIE Administrasjonen

Karenslyst Allé 49
0279 Oslo


90 04 47 39

eie@eie.no

Møre og Romsdal

EIE Ålesund

Lorkenesgata 3
6002 Ålesund


70 31 00 06

alesund@eie.no

Viken

EIE Asker

Bankveien 11
1383 Asker


66 90 15 00

asker@eie.no

Oslo

EIE Bekkelaget & Nordstrand

Kongsveien 78
1109 Oslo


23 16 73 00

nordstrand@eie.no

Viken

EIE Bekkestua

Gml. Ringeriksvei 35 B
1319 Bekkestua


67 10 38 38

bekkestua@eie.no

Vestland

EIE Bergen

Edvard Griegs vei 3 C
5059 Bergen


53 51 98 80

kronstad@eie.no

Vestland

EIE Bergen Nord

Eidsvågbakken 1
5105 Eidsvåg i åsane


56 12 64 64

bergennord@eie.no

Vestland

EIE Bergen Vest

Hallheimslien 12
5184 Olsvik


55 50 03 00

bergenvest@eie.no

Viken

EIE Bjørkelangen

Kompveien 2668
1940 Bjørkelangen


62 11 11 11

bjorkelangen@eie.no

Nordland

EIE Bodø

Storgata 13 A
8001 Bodø


75 56 54 00

bodo@eie.no

Viken

EIE Drammen

Bragernes Torg 2A, 3017 Drammen
3017 Drammen


32 82 25 00

drammen@eie.no

Oslo

EIE Ensjø

Gladengveien 24
0661 Oslo


22 34 34 64

ensjo@eie.no

Oslo

EIE Fagerborg

Ullevålsveien 113
0359 Oslo


22 93 08 30

fagerborg@eie.no

Viken

EIE Fornebu

Solgangsbrisen 5
1364 Fornebu


67 15 03 00

fornebu@eie.no

Oslo

EIE Fredensborg

Fredensborgveien 33
0177 Oslo


99 35 56 11

fredensborg@eie.no

Viken

EIE Fredrikstad

Arne Stangebyes gate 11
1601 Fredrikstad


69 36 69 40

jal@eie.no

Oslo

EIE Frogner & Aker Brygge

Frognerveien 22
0263 Oslo


22 12 06 62

frogner@eie.no

Vestfold og Telemark

EIE Grenland

Prinsessegata 14
3707 Skien


35 53 05 50

grenland@eie.no

Innlandet

EIE Hamar

Seminargata 1
2317 Hamar


62 50 71 00

hamar@eie.no

Innlandet

EIE Kongsvinger

Storgata 9
2212 Kongsvinger


62 82 55 00

kongsvinger@eie.no

Vestfold og Telemark

EIE Lågendalen

Lågaveien 25
3275 Svarstad


lagendalen@eie.no

Vestfold og Telemark

EIE Larvik

Fritzøe Brygge 5D
3285 Larvik


33 74 02 34

larvik@eie.no

Viken

EIE Lillestrøm

Storgata 29
2000 Lillestrøm


63 80 54 10

lillestrom@eie.no

Oslo

EIE Løren & Økern

Lørenveien 41 D
0507 Oslo


40 02 00 95

loren@eie.no

Oslo

EIE Majorstuen

Prof. Dahls gate 8, 0355 Oslo
0302 Oslo


21 00 44 00

majorstuen@eie.no

Oslo

EIE Røa

Griniveien 10
0756 Oslo


22 51 11 11

roa@eie.no

Vestfold og Telemark

EIE Sandefjord

Thor Dahls gate 1-5
3210 Sandefjord


33 47 30 00

sandefjord@eie.no

Rogaland

EIE Sandnes

Eidsvollgata 47
4307 Sandnes


93 04 49 02

sandnes@eie.no

Viken

EIE Sandvika

Kinoveien 9 A
1337 Sandvika


67 55 08 00

sandvika@eie.no

Oslo

EIE Sinsen

Trondheimsveien 153-155
0570 Oslo


23 89 69 86

sinsen@eie.no

Viken

EIE Skedsmokorset

Furuholtet 1
2020 Skedsmokorset


48 10 04 00

skedsmo@eie.no

Viken

EIE Ski

Nordbyveien 27 A
1406 Ski


64 80 97 00

ski@eie.no

Oslo

EIE Skøyen & Ullern

Karenslyst Allé 49
0279 Oslo


22 06 30 00

skoyen@eie.no

Viken

EIE Stabekk

Gml. Drammens vei 45
1321 Stabekk


67 53 23 10

stabekk@eie.no

Rogaland

EIE Stavanger

Niels Juels gate 50
4008 Stavanger


51 90 57 00

stavanger@eie.no

Vestfold og Telemark

EIE Stokke

Frederik Stangs gate 1
3160 Stokke


33 47 30 00

stokke@eie.no

Oslo

EIE Stovner

Stovner senter 3
0913 Oslo


22 30 18 00

stovner@eie.no

Oslo

EIE Torshov

Torshovgata 5H
0474 Oslo


21 01 68 00

torshov@eie.no

Troms og Finnmark

EIE Tromsø

Grønnegata 30
9008 Tromsø


40 00 64 24

tromso@eie.no

Trøndelag

EIE Trondheim

Heimdalsvegen 4
7080 Heimdal


99 34 38 00

trondheim@eie.no

Vestfold og Telemark

EIE Tønsberg

Nedre Langgate 39
3103 Tønsberg


33 30 70 00

tonsberg@eie.no

Viken

EIE Ullensaker

Trondheimsvegen 72
2040 Kløfta


63 98 00 64

ullensaker@eie.no

Oslo

EIE Veitvet

Veitvetveien 8
0596 Oslo


21 45 65 00

veitvet@eie.no

Oslo

EIE Vinderen

Borgenveien 66
0373 Oslo


vinderen@eie.no

Oslo

EIE Økonomi


0217 Oslo


22 52 01 11

oppgjor@eie.no

Nyheter og inspirasjon

card default

Boligprisene i ditt område: Mars 2021

Her kan du se hvordan boligprisene har utviklet seg i ditt område
Les mer
card default

Følger elbilladeren med når du kjøper ny bolig?

Når du kjøper bolig skal varig innredning og utstyr som enten er fast montert eller særskilt tilpasset boligen som utgangspunkt følge med.
Les mer
card default

Fra 1.mai blir det lettere å bygge terrasse og tilbygg

En forskriftsendring som trer i kraft 1. mai kommer til å gjøre bygging av terrasser og små tilbygg på egen eiendom enklere og billigere.
Les mer

Skal du selge bolig?

EIE hjelper deg gjerne. Fyll inn skjema, så tar vi kontakt snarlig for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: