EIE artikkelbilde
Artikler / Styling og interiør

Disse hagetipsene kan øke verdien på din bolig

Hvis du ønsker å øke verdien på din bolig, kan det være lurt å gjøre hagen og utendørsområdene mer presentable. Uansett om du har planer om å selge huset eller ikke, kan det være smart å starte planleggingen allerede nå.

Du behøver ikke å plante en hel blomstereng, men det er viktig å stelle hagen og rydde vekk gjenstander som kan gi et rotete inntrykk. Sett gjerne ut hagemøblene og tenk på hvordan de kan bidra til å vise frem uteplassens potensiale. Dette vil gjøre det enklere for potensielle kjøpere å forestille seg hvordan området kan brukes på best mulig måte. Med noen enkle grep kan du oppnå store forbedringer. Her er en huskeliste over våre beste tips for å øke kvaliteten på din hage:

Oppkjørsel
Fjern mose og gress, og spyl over gårdsplassen for å gi den et friskt utseende.

Brostein
Bruk damp eller skrubb bort mose og algeangrep for å forbedre utseendet på brosteinen.

Blomsterbed
Fjern ugress og sørg for en tydelig overgang fra bedet til plenen eller oppkjørselen. Om mulig, kan du også plante noen blomster for å gi området ekstra farge og livlighet.

Plen
Rake bort løv og kvister, og klipp gresset for å gi det et velstelt utseende. Hvis gresset er i dårlig stand, kan det være verdt å vurdere å freshe opp plenen og legge nytt gress.

Busker, hekker og trær
Klipp og beskjær der det er nødvendig for å gi en mer velpleid og ryddig hage.

Uteplass
Spyl og beis eventuelle treverkselementer for å gi dem ny glans. Sett ut hagemøbler og pynt gjerne uteplassen med lykter, puter og pledd for å skape en innbydende atmosfære.

Hagebelysning
Installer utendørsbelysning for å skape stemning og gi et innbydende preg på kveldstid. Bruk hagespotter, lykter eller solcellelamper for å markere gangstier, blomsterbed eller spesielle elementer i hagen.

Vannfunksjoner
Vurder å legge til en liten fontene, dam eller vannfall i hagen. Lyden av rennende vann kan skape en avslappende atmosfære og tiltrekke seg fugler og andre dyreliv.

Utendørskjøkken eller grillplass
Hvis du har plass, kan du vurdere å lage en utendørs kjøkken- eller grillområde. Dette vil gi deg muligheten til å tilberede mat utendørs og underholde gjester samtidig som du nyter hagen din.

Lekeområde
Hvis du har barn, kan du opprette et dedikert lekeområde i hagen. Installer en sklie, huske, sandkasse eller et leketårn for å gi dem et morsomt og trygt sted å leke.

Skjerming og privatliv
Hvis du ønsker mer privatliv i hagen, kan du vurdere å legge til skjermingselementer som hekker, espalier eller pergolaer. Dette vil ikke bare gi deg privatliv, men også skape visuelle interesser og definere ulike områder i hagen.

Fokus på detaljer
Gå gjennom hagen og legg merke til små detaljer som kan forbedres. Rengjør og mal gjerder, fiks eller bytt ut ødelagte hageverktøy, og rydd opp eventuelle rotete områder. Disse små endringene kan ha stor innvirkning på helhetsinntrykket av hagen.

Økologisk hage
Hvis du er opptatt av miljøet, kan du vurdere å lage en økologisk hage. Bruk kompost, naturlige gjødselmidler og unngå kjemiske plantevernmidler for å opprettholde en sunn og bærekraftig hage.

Innhøstingsområde
Hvis du er interessert i hagearbeid og matproduksjon, kan du vurdere å opprette et eget område for innhøsting av grønnsaker, urter eller frukt. Dette vil ikke bare gi deg glede av å dyrke din egen mat, men også tilføre hagen en funksjonell og vakker dimensjon.

Vedlikehold
Husk å jevnlig vedlikeholde hagen din. Vann planter og gress regelmessig, fjern ugress og beskjær busker og trær etter behov. Et velstelt og velpleid uterom vil gi et positivt inntrykk til både deg selv og potensielle kjøpere.

Husk at disse tipsene ikke bare gjelder for de som ønsker å selge huset sitt. Å investere tid og omsorg i hagen og uterommet kan gi deg glede og nytteverdi i årene som kommer, uavhengig av om du planlegger å flytte eller ikke. Nyt hagearbeidet og den forfriskende opplevelsen av en vakkert oppgradert hage.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: