header image

Verdivurdering av bolig

Få en kvalifisert verdivurdering

Lurer du på hva boligen din er verdt?

En verdivurdering fra EIE er uforpliktende og kan brukes for å selge bolig eller refinansiering. En verdivurdering dokumenterer boligens markedsverdi og utføres av en eiendomsmegler.

Uforpliktende og gratis tilbud

Når du bestiller en verdivurdering vil en lokalkjent megler fra EIE kontakte deg for et tilbud og avtale et tidspunkt for et befaring hjemme hos deg. I forkant gjør megleren grundig research basert på harde fakta om ditt hus, hytte eller leilighet, og undersøkelse av nærmiljøet og boligmarkedet. Se boligprisene i ditt område

Finn ut hvor mye boligen er verdt

En vurdering av boligens verdi vil være den samme uansett om du får vanlig en verdivurdering eller e-takst og kan være smart å starte med før du begynner jakten på den neste boligen. Den gir deg trygghet for hva du kan by og er også nødvendig når du ønsker å reforhandle lånet på nåværende bolig.

En verdivurdering kan være både inngangsbilletten til å oppfylle drømmen om fritidshytte, elbil eller når barna trenger hjelp til å komme inn på boligmarkedet. Det finnes også andre måter å sjekke ut hva boligen kan være verdt med ulik grad av nøyaktighet.

I tillegg er det enkelt å komme i kontakt med en av våre meglere og lære mer om stegene i hvordan selge bolig.


Få tilbud på verdivurdering

Fyll ut skjema og en megler om kjenner ditt område best vil kontakte deg innen 24 timer.

Fakta om verdivurdering

Dersom du må betale for verdivurderingen, koster det vanligvis en pris mellom 2.000 - 5.000 kroner. Men noen ganger kan det være inkludert og gratis når du skal selge din bolig, snakk derfor med din megler først. Det finnes flere gode grunner til hvorfor du ønsker verdivurdering av bolig uten å selge, for eksempel om du vil refinansiere boliglånet. Se også vår pisliste.

Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til din boligs beliggenhet, areal, byggeår og type bolig.

En verdivurdering beregnes ut i fra hvilken pris som er sannsynlig å oppnå ved salg av boligen. En takst er en pålitelig verdivurdering som baseres på prisen du mest sannsynlig kan få for boligen i dagens marked. Ofte brukes «verdivurdering» om all estimering av verdi på boliger.

Det finnes tilgjengelig statistikk på nett. Hvis du eier en bolig i et område med historisk høy omsetning kan banken godta en oppjustering av verdien basert på kvadratmeterprisen for din type bolig. Noen banker gjør dette selv med tall fra Eiendomsverdi. Sjekk ut EIEs side for boligprisstatistikk for å se hvordan markedet er i ditt området.

Det å selge bolig er for mange et av de viktigste valgene man gjør i livet. Derfor har vi laget en enkel oversikt over hvordan prosessen vil se ut dersom du velger oss.

Ha en realistisk forventning til verdivurderingen. Ha gjerne en forventing om hva andre i nabolaget har fått sin bolig og ta det som et utgangspunkt.

Verdivurdering er et begrep som baserer seg på meglerens vurdering av marked og eiendom. Med dagens e-takst vurderes verdien også ut ifra prisstatistikk, beliggenhet og infrastruktur. Megleren kommer på befaring og innhenter informasjon om boligen, og du får e-taksten tilsendt per epost.

Når megleren er ferdig med befaringen, er verdivurderingen det beløpet eiendomsmegleren mener er realistisk at du får for leiligheten eller huset ditt. Å be om en slik vurdering er det første du bør gjøre når du skal selge boligen din. En verdivurdering må ikke forveksles med e-takst.

Det er flere faktorer som påvirker verdien. EIEs dyktige og lokalkjente eiendomsmeglere vil alltid gå ryddig og kunnskapsrikt til verks, og basere en verdivurdering på blant annet dette:

  • Beliggenheten, ikke bare den geografiske, men også inkludere faktorer som solforhold, etasje, nabobygninger, etc.
  • Tilbud som nærområdet byr på, som skoler, barnehager, kafeer, butikker, offentlig transport, etc.
  • Standarden, størrelsen og planløsningen
  • Om boligen har balkong, peis, heis, garasjeplass og annet som kan trekke prisen opp
  • Boligens historie og dokumentasjon

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: