hero
Tips og råd

Følger elbilladeren med når du kjøper ny bolig?

Når du kjøper bolig skal varig innredning og utstyr som enten er fast montert eller særskilt tilpasset boligen som utgangspunkt følge med.

Mange har montert lader til elbil i garasjen eller på husveggen. Kan selger ta med seg denne når han flytter? Eller må den henge igjen?

Elbil-laderen er normalt fastmontert på husvegg eller garasjevegg og skal derfor følge med boligen ved salg. Dette gjelder også der elbil-laderen er montert på en stolpe på biloppstillingsplassen el.

Dette gjelder ikke en slik ladekabel som settes rett i stikkontakt, denne kan selger ta med seg når han selger boligen.

Det er imidlertid full avtalefrihet rundt hva som skal følge med boligen ved salg, og selger kan derfor ta forbehold i salgsoppgaven om at gjenstander som etter avhendingsloven eller bransjeorganisasjonenes løsøreliste skulle følge med boligen ved salg, likevel ikke skal følge med. Dersom selger har opplyst i salgsoppgaven at elbilladeren ikke skal følge med kan han ta den med seg når han flytter. Dersom det ikke er opplyst noe særskilt i salgsoppgaven skal en fastmontert elbillader følge med.

Ta kontakt med våre meglere for premium rådgivning

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: