Bilde 1 av RaubuvegenBilde 2 av Raubuvegen
Digital salgsoppgave
Raubuvegen

3570 Ål • Ål kommune

Prisantydning

kr 1 200 000

Omkostninger: kr 30 000Totalpris: kr 1 230 000
Vats i Ål - 8 unike hyttetomter med panoramautsikt og egen båtplass på den solrike sørsiden av Vatsfjorden. Raubu tomtefelt ligger 705 moh.
Vis i kartLast ned salgsoppgave
Boligtype
Hyttetomt
Eierform
Selveier
Prisantydning
kr 1 200 000
Omkostninger
kr 30 000
Totalpris
kr 1 230 000
Tomt
Eiet tomt 1200 m²
Oppdragsnummer
31189014
card-default

Cecilie Beckmann

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Cecilie
Prisantydningkr 1 200 000,-
Dokumentavgift (Forutsatt salgsum: Kr 1 200 000,-)kr 30 000,-
  
Totalpris kr 1 230 000
Beskrivelse
Raubu tomtefelt er et lite unikt hyttefelt med 8 tomter fordelt på 20 000m2, på den solrike sørsiden av Vatsfjorden i Ål kommune. Tomtefeltet ligger helt nede ved Vatsfjorden, 750 moh., og har egen strandlinje med plass til fisking, bading, grilling og med egne båtplasser. Tomtene ligger på en gammel stølsvoll, 50 til 140 meter fra vannkanten. Området har flott panoramautsikt utover Vatsfjorden mot den lille fjellbygda Vats.


I punkt 2.2 i reguleringsplanen var det krav om en helhetlig utenomhusplan for hele området før behandling av den enkelte byggesøknad. Slik er det ikke lengre, og den enkelte hyttebygger får nå lage en utenomhus plan tilpasset sin tomt i forbindelse med byggesøknaden.

Raubu tomteområde, planid 2010009, fra 2011, i punkt 2.3, er det krav om utleieplikt ved eventuelt salg. Dette punktet medfører ikke at tomtekjøper er pliktig til å drive med kommersiell utleie av hytten sin, da det videre i regulerings planen ikke stilles krav til type utleie. Ta kontakt med selger dersom det ønskes ytterligere informasjon om dette punktet.

Tomtekjøper må følge vedtekter for adkomstveien/Vestligvegen.

Samarbeidspartnere:
Vi samarbeider med Geilo Laft AS om utvikling av hyttene for området. Kjøper må bruke Geilo Laft AS for oppføring av hytte. Se hjemmesiden: https://geilolaft.no/

I forbindelse med grøft langs veien inne på tomteområdet, i en bredde av maksimalt 6 meter fra veiskulder, har selger rett til å grave ned og ha liggende infrastruktur som strøm, fiber, vann, avløp, drenering m.m. over tomten. Det samme gjelder deler av tomten i henhold til vann og avløpsplanen (VA), med visse justeringer. Tiltak som igangsettes etter at tomten er solgt, skal på forhånd avtales med kjøper før igangsetting. Selger har plikt til å føre tomten tilbake i den stand den var før tiltaket startet. Selger kan videre kreve at dette tinglyses som en heftelse på tomten.

Les mer om tomtefeltet her:
http://www.raubu.no/
Se prosjektets egne prospekt:
file:///X:/ProgramData/Webmeglerdok/doc/2020/10/5/8053180_2.pdf

Beskaffenhet
Prisantydning for tomtene er fra kr 1 200 000,- til 2 500 000,-.

82/11 = Kr 1 200 000,-
82/12 = Kr 1 400 000,-
82/13 = Kr 1 700 000,-
82/14 = Kr 2 500 000,-
82/15 = Kr 2 200 000,-
82/16 = Kr 1 600 000,-
82/17 = Kr 1 300 000,-
82/18 = Kr 1 700 000,-

Tomtene varierer i størrelse fra ca. 1 000m2 til
1 400m2, og er fordelt på et 20 000m2 stort område. Selve tomteområdet er lett skrånende med en høydeforskjell på ca. 11 meter fordelt over en lengde på 100 meter.

Tomtene blir solgt inklusive vei, andel i felles vannanlegg, felles biorenseanlegg, strøm til tomtegrensen og bredbånd inn i hytten, men inkluderer ikke abonnement, ruter og sprede nett. Det følger også med mulighet til å benytte en gratis båtplass, etter nærmere avtale. Kostnader for vei, strøm, vann og avløp fra tomtegrensen og inn samt tilkoblingsavgiften for strøm til Hallingdal Kraftnett AS kommer i tillegg. Det må være solgt 2 tomter før all infrastruktur kan ferdigstilles.

Beliggenhet
Raubu tomtefelt har en flott og solrik beliggenhet ved Vatsfjorden i Ål kommune med fantastisk utsikt. Tomtene ligger i idylliske omgivelser med tilgang til flotte naturopplevelser, rett utenfor hyttedøren.

Vatsfjorden er et fantastisk godt fiskevann med stor ørret og røye. Kort kan kjøpes på SMS, slik at det er enkelt å få tilgang til å fiske, hele året. Vatsfjorden har også to helt unike våtmarksområder med ett spennende fugleliv. Området Vats er sentralt i Skarveheimen og ligger midt mellom de storslåtte fjellområdene Hallingskarvet, 1.933 moh. og Reineskarvet, 1.791 moh. Dette gir korte avstander til flotte aktiviteter og turmuligheter, sommer som vinter.

Hyttefeltet har kort vei (ca. 300 meter.) til en flott lysløype på ca. 10 km. Lysløypen fungerer som "uværsløype" da den ligger nede i dalbunnen, men er også knyttet opp mot at av landets flotteste løypenett. Mot vest, går løypenettet langs Reineskarvet med Hallingskarvet som panorama, og i østlig retning gjennom Bergsjøområdet, langs Reineskarvet, Lauvdalsbrea og videre nedover Leveldåsen, Votndalsåsen til Liatoppen. Ønsker man derimot og komme seg direkte opp i disse områdene, tar det bare 5 -10 minutter med bil, og det er gode parkeringsmuligheter på vinteren.

Ål skisenter med bunnstasjon på 566 moh. og toppstasjon på 1 040 moh. ligger 10-15min. med bil fra tomtefeltet. Anlegget har ski-park, 4 heiser, 6 nedfarter på til sammen 15 km., med grønn til sort kategori. Skianlegget har i mange år vært treningssted for det norske alpinlandslaget. Skarslia Ski og Akesenter ligger også en kort kjøretur unna, og er et mindre alpin anlegg. Ønsker man å tilbringe en dag i større skianlegg er Geilo og Hemsedal 50-60 minutters kjøretur unna. Sommerstid tilbyr Hemsedal to golfbaner, og man kan da benytte fjellveien fra Vats, direkte til Hemsedal. En tur som tar ca. 40 minutter.

Til Ål Sentrum er det ca. 20min med bil. Der er det apotek, vinmonopol, byggevarer, gode matvarebutikker m.m. I Ål Sentrum finner du også Ål kulturhus med bibliotek, to kinosaler, utstillings galleri og Nesch-museet (billedkunstner) samt et nytt regionalt helsesenter med legevakt og luftambulanse. NSB med Bergensbanen stopper på Ål stasjon.

I nabobygda Leveld, bodde, forfatterne Jens Bjørneboe og Agnar Mykle, billedkunstnerne Thor Bøhn og Gøsta Munsterhjelm, sammen med mange andre utøvende kunstnere fra 1930 og utover. Dette har i vår tid bidratt til en etablering av ett levende kunstnermiljø på Leveld Kunstnartun.

Direkte link til film av området:
https://vimeo.com/235919499

Adkomst
Ta av fra RV 7, 2,5 km øst for Ål sentrum, og kjør ca. 16 km. til Vats.

Forpliktelser
Kjøper av tomten er innforstått med at denne forplikter seg til å bruke Geilo Laft AS, org nr. 987716487, som leverandør av hytten og eventuelt garasje/bod, sammen med følgende underleverandører:
- Graving, sprenging, grunnarbeid, Thoen Maskin AS, org nr. 995352605.
- Plater, sokler, grunnmurer, grunnarbeid, Ål Bygg & Hytteservice AS, org nr.  943692718.
- VVS arbeid og leveranser, Nordheim VVS AS, org nr. 986426159.
- Elektrisk installasjonsarbeid og leveranse, Oddvar Thoen AS, org nr. 975891895.
- Flise legging, muring og steinarbeid, Be-Bo v/ Embrik Skarsgard, org nr. 993042269
- Leverandørene forventes og levere til normale konkurransedyktige priser.

Den avtalte prisen for tomten inkluderer:
- Avløpsanlegg frem til tomtegrense.
- Vannledning frem til tomtegrense.
- Strømtilførsel fram til tomtegrense, 4 x 40Ah 400V.
- Bilvei frem til tomtegrense.
- Bredbånd frem til hytten. Abonnement, ruter og annet opplegg inne i selve hytten er kjøpers ansvar.

Tillegg
Kjøper er ansvarlig for å betale tilkoblingsavgift for strøm til strømleverandør. Årlig avgift til Vestlivegen og brøyting er ikke inkludert i tomteprisen.

Fellesanlegg bygges, eies av selger og forblir selgers eiendom.

Kjøper forplikter seg til å ta del i vedlikehold, drift og fornying av fellesanleggene for Raubu hyttefelt fra avtaleinngåelsen. Andelen vil være 1/8 av totale utgifter.

Fellesanleggene består av følgende:
- Felles gjerde rundt tomteområdet, med trapper i strandlinjen, belysning, porter og låser.
- Felles veianlegg fra Vestlivegen og inne på tomte området.
- Vannanlegg med teknisk utstyr og bygninger.
- Bio renseanlegg med teknisk utstyr, service avtale og bygning.
- Felles strømannlegg med teknisk utstyr.

Når Raubu hyttefelt er ferdig utbygd vil kostnader fordeles likt på alle hytteeierne. Frem til ferdig utbyggelse av hyttefeltet, vil kostnader til slamtømming fordeles på tomteeiere som har ferdigstilte hytter. Frem til ferdig utbyggelse av hyttefeltet, vil kostnader til brøyting fordeles på tomteeiere som har ferdigstilte hytter og/eller har hytter som er under oppføring.

Krav til etablering av forening/hyttevel
Når Raubu hyttefelt begynner å bli utbygd, og senest når det er ferdig utbygd, må tomteeierne etablere en forening/ hyttevel. Formålet med foreningen/hyttevelet er å organisere driften og økonomien av hyttefeltets fellesanlegg.

Det skal være medlemsplikt for de enkelte tomteeier.

Medlemsplikten gjelder ikke for selger i denne avtalen.

Bruksretter og gjerderett
Hytteområdet ligger i ett viktig beiteområde for grunneierne i Vats. Beiteretten er felles for 47 grunneiere og er en felles varig servitutt. Beiterettshavere som har dyr på beite er ikke ansvarlig for skader som dyr måtte påføre biler, eller andre gjester m.m. i felles beiteområde.

Kjøper har ingen rettigheter/servitutter tilknyttet sin tomt, herunder beite, jakt, fikse eller ligninene.

Kjøper har ikke andre bruksretter enn det som følger av denne kontrakt.

Tomteområdet har ett felles yttergjerde mot beiteområdet, som følger ytterkant på tomteområdet, og vil derfor stå inne på flere av tomtene.
Kjøper kan i tillegg til felles yttergjerde, få sette opp eget gjerde inne på egen tomt. Dette gjerdet skal da være av samme type som felles yttergjerde, trådgjerde for sau, med runde trykkimpregnerte stolper, eller tradisjonell skigard. Maksimal høyde på selve gjerdet, får ikke overstige 1,20 meter.
Gjerdet skal være plassert minimum 2 meter inn på tomten fra felles yttergjerde og ellers minimum 1 meter inn fra egen tomtegrense.

Kjøper har bruksrett i Vestlivegen, og det interne veinettet på Raubu.

Selger har egne båtplasser tilknyttet egen grunn, gnr/bnr. 82/4 og 82/10. Kjøper gis anledning til å benytte en båtplass ved Vatsfjorden på gnr/bnr 82/4 og 82/10.

Båtplassen er ett tildelt fortøyningsfeste.

Båt som tillates plassert skal være under 5,5 meter og skal ikke ha motor større en 6 hk.

Området rundt båten og båtfestet skal holdes rent og fritt for installasjoner og søppel.

Dersom ikke bestemmelsene i forbindelse med båtplassen overholdes, vil kjøper ikke lenger ha anledning til å benytte båtplassen.

Utgifter som selger måtte pådra seg i forbindelse med eventuell opprydding vil bli belastet den enkelte bruker.

Det skal totalt bare bygges 8 hytter med garasjer eller anneks på det 20 000m2, store tomteområdet, men allikevel vil disse kunne begrense utsikten fra kjøpers tomt. Kjøper har av den grunn ingen rett til å plante eller naturlig la det vokse opp hekker, trær eller lignende, eller sette opp installasjoner på sin tomt som ytterligere begrenser naboens utsikt.
Selger tillater kjøper å sett opp flaggstang med stanghøyde opp til 9 meter.

Kjøpers ønske om eventuell rydding og/ eller tynning på grunneiers grunn, skal foregå etter samtykke fra grunneier. Formålet med slikt arbeid skal være å oppnå best mulig utsikt fra kjøpers tomt.

Selger tillater kjøper ankomst og avreise med helikopter, og parkering av dette på snuplassene nedenfor tomtene i feltet.
For kjøpere av tomtene 82.13, 82.14 og 82.15 tillates landing / avgang og parkering på nedre del av tomtene, mot Vatsfjorden.

Utenom tomten, beholder grunneier all grunn med tidligere rettigheter, herunder all slags utnyttelse som tidligere.

Forsikring med polisenummer

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
1 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
30 000,- (Dokumentavgift (Forutsatt salgsum: Kr 1 200 000,-))

1 230 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.
Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
31-18-9014

Internett
www.eie.no

Eier
Ole Reidar Lågrinn

Budgivning


Boligkjøperforsikring
Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler for ytterlig informasjon.

Gå inn på www.norwegianbroker.no for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:

Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning.
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som
er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er",
har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger
om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å
regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er
gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare
dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en
tydelig måte.
Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å
regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å
undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.
Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av
interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra
forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Meglers Nøkkelinformasjon
Nøkkelinformasjonen fra megler er en oppsummering av hovedpunktene i prosjektet.

For fullstendig informasjon og dokumentasjon vises det til kjøpekontrakt med vedlegg for prosjektet, hvilket er
det avtalemessige grunnlaget for kjøp av leilighet.

Selger har godkjent salgsoppgaven "dato"

Ansvarlig megler
Navn:
Tittel:
Firmanavn: Bygdøy Allé Eiendomsmegling AS
Adresse: Borgenveien 66
Org nr: 889665742
Saksbehandlere: og

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Bilde 3 av Raubuvegen
For mer om objektet
Raubuvegen

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: