Bilde 1 av Mulelia 11Bilde 2 av Mulelia 11
Digital salgsoppgave
Mulelia 11

6018 Ålesund • Ålesund kommune

Prisantydning

kr 4 490 000

Omkostninger: kr 126 270Totalpris: kr 4 616 270
Enebolig fra 1967 med fin beliggenhet nært Moa | Romslig uteområde | 7 Soverom | 3 Bad | Nydelig utsikt
Vis i kartLast ned salgsoppgave
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
7 soverom
Primærrom (P-ROM)
174 m²
Bruksareal (BRA)
174 m²
Bruttoareal (BTA)
191 m²
Kommunale avgifter
kr 1 902 / Mnd
Prisantydning
kr 4 490 000
Omkostninger
kr 126 270
Totalpris
kr 4 616 270
Byggeår
1967
Tomt
Eiet tomt 901 m²
Oppdragsnummer
17210203
card-default

Brynjar Skår Bergesen

Eiendomsmegler / Partner
Les om Brynjar
Prisantydningkr 4 490 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)kr 112 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
  
Totalpris kr 4 616 270
Eiendom
Mulelia 11, 6018 Ålesund

Matrikkel
Gnr. 50 bnr. 639 i Ålesund kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 174 kvm, Bruksareal: 174 kvm, Bruttoareal: 191 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
7

Byggeår
ca. 1967

Tomt
Eiet tomt 901 m²

Prisantydning
4 490 000

Totalpris inkl. omkostninger
4 490 000,- (Prisantydning)
Omkostninger

112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-))

200,- (Pantattest kjøper)

585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

585,- (Tingl.gebyr skjøte)
113 620,- (Omkostninger totalt)
4 603 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)
11 100,- (Boligkjøpeforsikring IF, valgfri)

4 614 720,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)
12 650,- (Boligkjøperpakken IF, valgfri)

4 616 270,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperpakken)

Kommunale avgifter
Kr. 22 816 pr. år 2020. Beløpet fordeles på 4 terminer.
Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eier
Birte Hege Roth Olsen

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling v/Brynjar Bergesen har gleden av å presentere Mulelia 11.

En innholdsrik enebolig beliggende i Mulelia med nydelig utsikt.

Boligen er fra ca. 1967 og inneholder bl.a. 7 soverom, kjøkken og 3 våtrom. I kjeller er det innredet en hybel. Innredning av kjelleretasje er ikke søkt bruksendring på.

Eiendommen har romslig tomt med gressplen i front av boligen, og opparbeidet platting/terrasse på baksiden av boligen. Det foreligger også en avtale fra tidligere eiere om at eiendommen disponerer garasje og biloppstillingsplass på naboeiendom.

Parkering
Parkering på egen tomt.

Vedlagt ligger en erklæring som viser at eiendommen har rett til å disponere garasjeplass og parkeringsplass på gnr. 50, bnr. 510. Avtalen er ikke tinglyst. Hvis det viser seg mulig å omregulere/skille ut parkeringsplassen en gang i fremtiden så forplikter eier(ne) av gnr. 50, bnr. 510 å signerer fradelingen og andre nødvendige dokumenter i forbindelse med fradelingen, samt å overskjøte eiendommen vederlagsfritt til eier av gnr. 50, bnr. 639. Tinglysingsgebyr og kostnader i forbindelse med evt. omregulering/fradeling/oppmåling er eier av gnr. 50, bnr. 510 uvedkommende og kostes i så fall av eier av bnr. 50, bnr. 639.

Avtalen har megler mottatt fra selger. Vedlagt kart som refereres til har vi ikke mottatt.

For beskrivelse av parkeringsplassen, samt hvorfor avtalen ikke er tinglyst. Se vedlagt erklæring. Kjøper forplikter seg til å sette seg inn i denne.

Beliggenhet
Eiendommen ligger flott til i Mulelia, med svært kort avstand til Moa. Her er det nydelig utsikt, og barnevennlig.

Det er også barnehage, barneskole og ungdomsskole i nærheten.

Tomt
Eiet tomt, 901 m²

Adkomst
Se kart. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Inneholder
Sokkeletasje: Ganger, fire soverom, to våtrom, trapp og kjøkken.

Hovedplan: Trapperom, kjøkken, stue, bad, gang og tre soverom.

Kjelleretasjen er opprinnelig inntegnet med garasjerom, garderobe, hall, WC, vaskerom, matbod, brenselrom og bod. Så fra opprinnelige tegninger er gjort større endringer. Endring fra S-rom til P-rom er et søknadspliktig tiltak. Kjøper overtar ansvar og risiko knyttet til dette.

Byggemåte
Støpt plate på mark-og grunnmur i betong. Yttervegger i betong pusset og malt utvendig. Bindingsverk kledd med liggende og stående panel. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Flat takkonstruksjon tekket med papp eller tilsvarende. Renner og nedløp av metall. Boligen har ytterdør av tre fra byggeår. Vinduer-og verandadør med to-lags glass fra 2010 på hovedplan. Vinduer i sokkeletasje med to-lags glass og karmer og rammer av tre fra byggeår. Elektrisk oppvarming med varmekabler på våtrom ellers panelovner under vinduer og luft til luft varmepumpe plassert i trapperom. Vedfyring i stuen. Naturlig ventilasjon med ventiler i yttervegg.
Hovedplan inneholder trapp, gang, tre soverom, bad, kjøkken, spiseplass og stue. Sokkeletasje med ganger, fire soverom, to våtrom, kjøkken og trapp. Gulvflater med laminatgulv. Veggflater med platepanel, malte flater, malt panel og malt glassfiberstrie. Himlingsflater med malte plater malt panel og himlingsplater. Boligen har sju soverom fire i sokkeletasje på ca 8 m2. Tre soverom på hovedplan, ett på ca. 8 m2, ett på ca. 9 m2 og ett på ca. 11 m2. Profilerte-og glatte innerdører fra byggeår og nyere tid. Enkelte innerdører med glass. Utgang fra stue til nordvendt veranda på 14 m2. Veranda i betongkonstruksjoner med rekkverk av metall. Utgang fra soverom til vestvendt veranda bygget i trekonstruksjoner tekket med stålplater på gulvoverflaten. Rekkverk bygget i trekonstruksjoner. Platting på ca. 22 m2 bygget i trekonstruksjoner belagt med impregnerte terrassebord på gulvoverflaten. Ihht. takstmann.

Primærrom
Primærrom: 174 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 174 kvm

Standard
Bad - Hovedplan: Flislagt bad med gulvvarme på ca. 5 m2 fra 2009. Malte plater i himling. Innredning med glatte overflater, servantskap med skuffer. Servant med ettgreps
armatur. Speil med lys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med blandebatteri og garnityr over. Gulvmontert toalett. Vannrør i rør-i-rør system og avløpsrør av plast.

Bad - Sokkeletasje: Flislagt bad med gulvvarme på ca. 4 m2 fra 2015. Malte plater i himlingen med lampepunkt. Innredning med glatte overflater, servantskap med
skuffer. Servant med ett-greps armatur. Speil med lys og stikkontakt over servant. Glassplate mellom vaskemaskin og dusj. Blandebatteri i dusjen med garnityr over. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør i rør-i-rør system og avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder fra OsO på ca 200 liter plassert i hjørnet.

Vaskerom og bad: Flislagt vaskerom og bad på ca. 6,5 m2 fra 2015 med gulvvarme. Malte plater i himling med downlights og ventil. Innredning med glatte overflater,
servantskap med skuffer. Servant med ett-greps armatur. Speil med lys og stikkontakt over servant. Glassplate mellom servant og dusj.
Blandebatteri i dusjen med garnityr over. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannrør i rør-i-rør system og synlige avløpsrør av plast.

Kjøkken - Hovedplan: Flislagt vaskerom og bad på ca. 6,5 m2 fra 2015 med gulvvarme. Malte plater i himling med downlights og ventil. Innredning med glatte overflater,
servantskap med skuffer. Servant med ett-greps armatur. Speil med lys og stikkontakt over servant. Glassplate mellom servant og dusj.
Blandebatteri i dusjen med garnityr over. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannrør i rør-i-rør system og synlige avløpsrør av plast.

Kjøkken - Sokkeletasje: Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Benkeplater av laminat. Hybelkjøkken med kjøleskap, integrerte kokeplater og nedfelt vask. Plate på veggen
bak hybelkjøkken. Belysning og stikkontakter under overskap. Vannrør i rør-i-rør system og avløpsrør av plast. Gulvoverflater med laminatgulv.
Vegger-og himlinsflater med malt panel, lampepunkt i himlingen.

Øvrige rom: Sokkeletasje med gang, fire soverom, to våtrom, trapperom og kjøkken. Hovedplan med trapperom, tre soverom, bad, kjøkken og stue. Hovedplan består av trapp, gang, tre soverom, bad, kjøkken og stue. Gulvflater med laminatgulv. Veggflater malt panel, platepanel, malte plater
Himlingsflater med malte plater og himlingsplater. Lampepunkt i flere av rommene. Boligen har sju soverom ett på ca. 7 m2, fire på ca. 8 m2 ett på ca. 9 m2 og ett på ca. 11 m2. Profilerte-og glatte innerdører fra byggeår og senere tid. Enkelte innerdører med glass. Naturlig ventilasjon med ventiler i yttervegg. Elektrisk oppvarming med varmekabler på våtrom ellers panelovner under vinduene og luft-til-luft varmepumpe plassert i trapperom. Vedovn i stuen.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men innflyttingstillatelse datert 10.11.67.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998.

Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Oppvarming
Luft til luft varmepumpe fra Samsung plassert i trapperom. Ildsted i stuen. Varmekabler på badene.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 22 816 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Fordeling felleskostnader
Det er ingen fellesutgifter knyttet til eiendommen.

Forsikring med polisenummer
Tryg Polisenummer: 7128701

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 622 155,- Som sekundærbolig Kr. 2 239 759,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Relevante opplysninger fra selgers egenerklæring:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Begge bad i 1.etg ble bygget i 2015. Det ene badet var kun et toalettrom i tilknytning til entreen. Det er nå et romslig bad og vaskerom. Badet som tilhører hyblene var tidligere en vaskekjeller.
Firma: DAD Bygg.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Fagrør sørget for alt av rør i de nye badene, samt trakk nye rør-i- rør i bad og kjøkken oppe.
Firma: Fagrør AS.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Jeg er usikker på om kvittering ev finnes i datasystemene til Fagrør AS.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller?
- Under oppussing i 2015 ble det sørget for ny drenering langs grunnmur mot nord, da dette ikke
hadde vært gjort siden byggeår. Dette var etter anbefaling av fagfolk.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker,
pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
- Siste feiing av pipe: April 2021. Intet å bemerke.

8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
- Det vesle hybelkjøkkenet ble stående vått en lang periode sommeren 2019, etter smeltevann fra
avriming av fryseskap. Fryseskap ble fjernet, gulv likeså, og rommet ble tørket omhyggelig før legging av nytt gulv.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
- Vi har funnet noen få maur på kjøkkenet på sommerhalvåret, men har drysset maurmiddel langs innsiden av nordre ytterveg. Ingen maur har blitt observert siden.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Tidligere eier hadde lekkasje i tak. Dette ble utbedret (forsikring) i 2010.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Terrasse satt opp på nordsiden av huset sommeren 2017.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
- Hele sikringsskapet ble modernisert til automatsikringer i 2017.
Firma: Brattvåg Elektro.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)?
- Henger på sikringsskap.

20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av
bygningsmyndighetene?
- Nei.

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
- Uinnredet bod/ garasjerom i 1.etg ble innredet og er nå soverom.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Heftelser:
1967/303562-4/58
Best. om vann/kloakkledn. 07.07.2917.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut. Det er tilrettelagt for en hybel/leilighet i kjeller med eget kjøkken, bad og 2 soverom, men det gjøres oppmerksom på at denne ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen. Evt. søknad om bruksendring skjer for kjøpers regning og risiko.

Vei/vann/kloakk
Offentlig via private stikkanlegg.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan. Plan-ID: 1507 1504254 Hatlaåsen-Åsemulen, reg plan for friområdet H (2.1.1978) og 1507 1504256 Nupen - Rabbevågskiftet, reg.plan for området N, m/best. (15.3.1978)

En liten del av tomten ligger også i område regulert til friareal  og avsatt til friareal. Og en bit med uregulert område.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
4 490 000,- (Prisantydning)
Omkostninger

112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-))

200,- (Pantattest kjøper)

585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

585,- (Tingl.gebyr skjøte)
113 620,- (Omkostninger totalt)
4 603 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)
11 100,- (Boligkjøpeforsikring IF, valgfri)

4 614 720,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperforsikring)
12 650,- (Boligkjøperpakken IF, valgfri)

4 616 270,- (Totalpris inkl. omkostninger og boligkjøperpakken

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.40 000)

Tilrettelegging (Kr.9 900)

Markedspakke 1 (Kr.14 900)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
17-21-0203

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset. Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).
En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

NB: For eiendommer hvor handel kommer i stand etter 01.01.2022 gjelder følgende: Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Borgund Eiendomsmegling AS
EIE Ålesund
Org. nr:926128612
Lorkenesgata 3
6002 Ålesund
Tlf: 70 31 00 06, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner / Daglig leder Albert Eltvik Øien

Saksbehandlere
Brynjar Skår Bergesen
EIE Ålesund
Eiendomsmeglerfullmektig / Partner
Mob: 45 88 95 81 / E-post: bsb@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Mulelia 11
For mer om objektet
Mulelia 11

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: