Bilde 1 av Nyhuslia 5Bilde 2 av Nyhuslia 5
Digital salgsoppgave
Nyhuslia 5

1389 Heggedal • Asker kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Enebolig med panoramautsikt og særdeles gode solforhold sentralt i attraktivt boområde - Dbl. garasje - Oppussingsbehov
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
175 m²
Bruksareal (BRA)
191 m²
Bruttoareal (BTA)
208 m²
Kommunale avgifter
kr 794 / Mnd
Prisantydning
kr 5 900 000
Omkostninger
kr 155 270
Totalpris
kr 6 055 270
Byggeår
1954
Tomt
Eiet tomt 850 m²
Oppdragsnummer
39210439
card-default

Kine Sætre

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Kine
card-default

Joakim Lundquist

Eiendomsmeglerfullmektig | Kontorsjef
Les om Joakim
Prisantydningkr 5 900 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 141 250,-
  
Totalpris kr 6 055 270
Eiendom
Nyhuslia 5, 1389 Heggedal

Matrikkel
Gnr. 78 bnr. 50 i Asker kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 175 kvm, Bruksareal: 191 kvm, Bruttoareal: 208 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1954

Tomt
Eiet tomt 850 kvm

Tomten er under fradeling pr. 18.11.2021 og det tas forbehold at endelig tomtestørrelse/grenser kan avvike fra stipulert areal og om at delingstillatelse blir gitt innen 18.05.2022. Dersom som delingstillatelse ikke blir gitt innen denne dato så er begge parter fri fra avtalen. Se vedlagte tegninger for tenkt oppdeling.

Det er sendt søknad om arealskifte fra nabotomten Gnr. 78 Bnr. 470 og det er tatt forbehold om at handelen og avtalen forblir uendret uavhengig av resultat av søknad.

Se vedlagte tegninger for tenkt oppdeling.

Prisantydning
5 900 000

Takstrapport
Takstmann: Stian Bagroen
Takstdato: 09.11.21

Totalpris inkl. omkostninger
5 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
141 250,- (Dokumentavgift)

155 270,- (Omkostninger totalt)

6 055 270,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 9 526,29 pr. år

Eier
Basalt AS v. Carl-Sigurd Synvis

Parkering
Det medfølger dobbeltgarasje, samt flere biloppstillingsplasser på egen tomt.

Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Nyhuslia 5 har en særdeles flott beliggenhet i et etablert og attraktivt boligområde, sentralt i Heggedal i Asker. Nyhuslia ligger rolig og landlig, høyt og fritt i terrenget med en helt fantastisk panoramautsikt og nydelige solforhold. Fra eiendommen kan du nyte storslagen vidstrakt utsikt over Gjellumvannet og Vardåsen samt solen til sent på kveld. Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet for barnefamilier, med kort vei til topp moderne Heggedal barneskole, Hovedgården ungdomsskole og flere barnehager. Boligen ligger sentralt, med kort vei til butikker, servicetilbud, fritidsaktiviteter, samt buss og Heggedal togstasjon. Nærheten til Gjellumvannet byr på mange hyggelige stunder sommer som vinter, med alt fra bading på fin sandstrand til isfiske. Like i nærheten ligger også den nye sykkelparken, tuftepark og volleyballbane. Det er også kort vei til Askers sørlandsidyll Vollen. Her finnes flere idylliske badestrender og ikke minst populære Vollen marina, den berømte Kystkulturstien som strekker seg fra Hurum til Oslo, samt den populære hurtigbåten som går fra Vollen til Aker Brygge og tar ca. 25 minutter.

Rekreasjon
Eiendommen ligger i umiddelbar nærhet til både marka og Gjellumvannet. Gjellumvannet byr på badestrand, fiskemuligheter samt skøytemuligheter om vinteren. Området byr på et fantastisk turterreng sommer som vinter med tur- og skiløyper like i nærheten. Om vinteren er det flotte oppkjørte skiløyper for store og små. I enden av Gjellumvannet mot Asker ligger Vardåsen med eget alpinanlegg. Ikke lange kjøreturen fra leiligheten har du også milevis med preparerte skiløyper. Fra Skjellestad starter skiløypene som møter resten av løypenettet innover i Kjekstadmarka. Her er det et mangfold av varierte løyper enten man ønsker en kort treningsrunde eller langturer mot Blåfjell og Haukeliåsen. Innover Kjekstadmarka er det også flotte og varierte muligheter for turer på beina og sykkel på sommerstid.

Skole og barnehage
Her er det trygge oppvekstsvilkår for små og store, med nærhet til skoler og barnehager. For de yngste er det flere barnehager i nærområdet, og kun ca. 650 meter til Heggedalsskogen barnehage. Fra boligen er det enkel og grei skolevei på kun ca. 600 meter til Heggedal barneskole. Heggedal skole ble nylig ferdigstilt, og er en topp moderne barneskole med flere fasiliteter. Boligen sokner til Hovedgården ungdomsskole, som ligger kun 1,2 km. unna i gangavstand. Det er flere videregående skoler i Asker.

Fritid
Boligen ligger i nærhet til aktivitetsanlegg med gressbane og lekestativer, og det er kort vei til Trans'matorn sykkelpark, som har blitt et samlingspunkt for store og små sykkelinteresserte i hele kommunen. I nærheten ligger også den nye tufteparken og volleyballbane. Gjellum idrettsanlegg har eget klubbhus/grendehus, kunstgressbane, ballbinge og grusbane. Heggedal har et aktivt idrettsmiljø med egen idrettsklubb som drives av lokale ildsjeler. GUI SK tilbyr fotball, langrenn, allidrett, friidrett, trim og trening. Grusbanen blir preppet for skøytebane når kulda kommer.

Handel
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi i Heggedal sentrum eller på Coop Extra Heggedal. I Heggedal sentrum finner man også både matbutikk, cafe, restaurant, idrettsanlegg, legesenter, tannlege, helsestasjon, frisører og bibliotek.

Offentlig kommunikasjon
Eiendommen ligger sentralt i Heggedal sentrum. Fra boligen har du kort gangavstand til bussholdeplass og gangavstand til Heggedal togstasjon med gode kommunikasjonstilbud og pendlerparkering. Til Asker togstasjon tar det kun 9 minutter med toget, og fra Asker tar det kun 18 minutter til Nationaltheatret. I tillegg er det buss fra Heggedal sentrum med hyppige avganger.

Veldig populær er også hurtigbåten, som går fra Vollen til Aker Brygge og tar ca. 25 minutter. Denne går også på vinterstid. Sommertid går også hurtigbåten i helgene til Drøbak.

Heggedal
Heggedal byr på et hyggelig og levende nærmiljø som er i sterk utvikling kun 7 km unna Asker sentrum. Heggedal er et satsningsområde for nye Asker kommune 2020, med nyetablerte sentrumsområder som er i sterk utvikling. I Heggedal sentrum finner man både matbutikk, cafe, restaurant, idrettsanlegg, legesenter, tannlege, helsestasjon, frisører og bibliotek.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av villa- og småhusbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 850 kvm

Tomten er under fradeling pr. 18.11.2021 og det tas forbehold at endelig tomtestørrelse/grenser kan avvike fra stipulert areal og om at delingstillatelse blir gitt innen 18.05.2022. Dersom som delingstillatelse ikke blir gitt innen denne dato så er begge parter fri fra avtalen. Se vedlagte tegninger for tenkt oppdeling.

Det er sendt søknad om arealskifte fra nabotomten Gnr. 78 Bnr. 470 og det er tatt forbehold om at handelen og avtalen forblir uendret uavhengig av resultat av søknad.

Se vedlagte tegninger for tenkt oppdeling.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
1. etg. 80 kvm P-rom / BRA: Entré, gang, trapperom, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.
2. etg. 80 kvm P-rom / BRA: Trapperom, gang, kjøkken, stue, 2 soverom og bad.
U. etg. 15 kvm P-rom / 31 kvm BRA: Vaskerom, gang m/ trapp og 2 boder.

Det medfølger dobbeltgarasje på ca. 34 kvm.

Byggemåte
Bygning generelt - Enebolig:
Enebolig oppført i 1954. Boligen består av kjeller, 1. etasje og 2. etasje med kaldt loft over.

Grunn og fundamenter, generelt:
Betongsåle, antar fundamentert til faste eller komprimerte masser fra byggeår.

Gulv på grunn:
Støpte gulv i kjelleren og deler av 1. etasje.

Vegger mot grunn:
Vegger mot grunn av betong.

Drenering:
Drenering/fuktsikring fra byggeåret.

Utvendig komplettering, vegg:
Utvendig kledning antatt fra byggeåret. Synlig del av grunnmur i pusset og malt utførelse.

Yttervegger:
Bindingsverk.

Vinduer:
Vinduer med ramme og karmer i tre med 2-lags isolerglass fra 1974, samt koblede glass fra byggeåret. En del vinduer har glass fra 2005. Balkongdør med 2-lags glass fra 1994.

Ytterdører og porter:
Ytterdør med glass antatt fra byggeåret.         

Innvendige dører:
Kjeller med tredører fra byggeåret.
1. etasje med malte dører fra byggeåret og formpressede dører fra 2020.
2. etasje med malte dører fra byggeåret og formpressede dører fra 2020.

Takkonstruksjoner:
Valmet takkonstruksjon i tre. Undertak med rupanel. Overbygget inngangsparti. Konstruksjonen er besiktiget fra loft og bakkenivå.

Taktekking og membraner:
Taket er tekket med takstein av eldre ukjent dato.

Utvendige beslag:
Utvendig beslag i malt utførelse av eldre dato.

Trapper og ramper:
Innvendig tretrapper fra byggeåret. Trappen mellom 1. og 2. etasje ble malt i 2020.

Balkonger, terrasser ol.:
Fransk balkong ut fra kjøkkenet i 2. etasje.

Piper, plassbygde ildsteder m.v.:
Pipe antatt fra byggeåret.

Frittbærende dekker:
Trebjelkelag og betongdekke som etasjeskiller.

Bygning generelt - Garasje:
Støpte gulv. Bindingsverk utvendig kledd med malt trepanel og fasadeplater. Saltak konstruksjon tekket med shingel. Vippeporter. Vinduer.

Kummer og tanker for tekniske installasjoner:
Ifølge tidligere tilstandsrapport er oljetank er nedgravd. Ingen dokumentasjon som viser materiale, type, alder og om kontroll er foretatt. Av denne grunn hefter det en stor usikkerhet mht. tilstand. Oljetank må kontrolleres, eventuelt tømmes/saneres. Ifølge tidligere tilstandsrapport er det septiktank på eiendommen. Ukjent alder, ingen dokumentasjon på materiale, type eller tilstand. Det foreligger pålegg om tilkobling til kommunal ledning.

Oppsummering av TG2 i tilstandsrapport:
- Gulv på grunn. Tilstandsgrad settes med hensyn til alder.
- Vegger mot grunn. Tilstandsgrad settes med hensyn til alder.
- Utvendig komplettering, vegg. TG settes på grunnlag av generelt visuelt inntrykk av utvendig komplettering vegg.
- Bindingsverk. TG settes med hensyn til alder.
- Vinduer. Vurdering gjøres iht alder.
- Ytterdører og porter. Vurdering gjøres iht alder.
- Innvendige dører. Vurdering gjøres iht alder.
- Takkonstruksjoner. TG settes med hensyn til alder.
- Taktekking og membraner. Vurdering gjøres iht alder og et generelt visuelt inntrykk.
- Utvendige beslag. Vurdering gjøres iht alder.
- Trapper og ramper. Vurdering gjøres iht alder og et generelt visuelt inntrykk.
- Kjøkkeninnredning. TG settes på grunnlag av alder og et generelt visuelt inntrykk.
- Overflater på innvendige gulv. TG settes på grunnlag av generelt visuelt inntrykk med hovedvekt på gulvoverflater.

Oppsummering av TG3 i tilstandsrapport:
- Drenering. TG settes mht alder og registret fukt på innvendig side.
- Utvendig komplettering, vegg. TG3 - Stedvis tilløp til råte på kledningen.
- Takkonstruksjoner. TG3 - Det er påvist noe råte i undertaket ved inngangspartiet.
- Bygning, generelt - 1. etasje / Bad. Vurdering gjøres iht. alder og en helhetlig vurdering.
- Bygning, generelt - 2. etasje / Bad. Vurdering gjøres iht. alder og en helhetlig vurdering.
- Bygning, generelt - Kjeller / Vaskerom. Vurdering gjøres iht. alder og en helhetlig vurdering.
- Overflater på innvendige gulv. TG3 - Knuste fliser i entré og gangen i 2. etasje.

Vi gjør oppmerksom på at boligen er oppført iht. andre krav og byggeforskrifter enn de som gjelder pr. i dag, da det er byggeforskrifter på oppføringstidspunktet som var gjeldende. For nærmere beskrivelse om bebyggelsen henvises det til vedlagt takstrapport.

Primærrom
Primærrom: 175 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 191 kvm

Standard
Inngangsparti
Boligen har adkomst via egen innkjørsel, til et overbygget inngangsparti. Boligen har integrert garasje samt gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.

Stue
Boligen har 2 store stuer, én i 1. etasje og én i 2. etasje. Stuene har store vindusflater med gode lysforhold og flott utsikt mot Gjellumvannet og Vardåsen.

Kjøkken
Boligen har to kjøkken, et i 1. etasje og et i 2. etasje. Kjøkkenet i 1. etasje har adkomst fra mellomgang og har plass til frokostbord. Kjøkkenet har profilerte fronter og benkeplate i laminat. Innredningen er av eldre dato. Kjøkkenet i 2. etasje er nyere og har slette, mørke fronter. Benkeplaten er i laminat og har nedfelt stålkum. Det er satt inn gassplatetopp og stekeovn. Vi gjør oppmerksom på at det ihht. Gjeldende kommuneplan kun er tillatt med et kjøkken per boenhet, og at nåværende løsning utløser søknadsplikt til kommunen. Løsningen er p.t. ikke søkt.

Soverom
Boligen har 4 soverom med to soverom i både 1.- og 2. etasje. Rommene er av god størrelse med gode møbleringsmuligheter.

Bad
Boligen har 2 bad samt et vaskerom. Badet i 1. etasje er av eldre dato og har behov for oppgradering. Gulvflater med gulvbelegg og våtromstapet på vegger. Badet er innredet med servant i innredning, toalett og dusjhjørne. Videre er badet utstyrt med høyskap og overskap.

Badet i 2. etasje er av eldre dato og må påregnes oppgradert. Badet har flislagt gulv og flislagte vegger, og er innredet med toalett, servant i innredning, speil og dusjkabinett. Stråleovn er montert på vegg, over dør.

Vaskerom
Vaskerommet i underetasjen er av eldre dato. Her er det gulvflater med gulvbelegg og flislagte vegger med stedvis bruk av mdf-plater. Vaskerommet er innredet med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Rommet må oppgraderes.

Overflater på innvendige gulv:
Kjeller med malt betong og belegg.
1. etasje har i hovedsak laminat. Belegg i gangen. Fliser i entré.
2. etasje med laminat, parkett og fliser.
Det er lagt laminat i flere rom i 2020.

Overflater på innvendige vegger:
Kjeller med malt mur.
1. etasje med malte flater og mdf plater.
2. etasje med malte flater og mdf plater.
Innvendige overflater er stedvis pusset i 2020.

Overflater på innvendig himling:
Kjeller med malte flater og panel.
1. etasje med panel og malte plater.
2. etasje med panel og malte flater.
Innvendige overflater er stedvis pusset i 2020.

Diverse:
- Utvendige bunnledninger for vann og avløp fra byggeåret.
- Innvendige rør for vann - og avløp antatt fra byggeåret.
- Innvendig vannmåler, stoppekran, innvendig stakepunkt og varmtvannsbereder (200 liter) er plassert i kjelleren.
- Elektrisk oppvarming med panelovner.
- Naturlig ventilasjon.
- Automatsikringer. Sikringsskapet er plassert i gangen i 2. etasje.
- Ifølge tidligere tilstandsrapport er oljetank er nedgravd. Ingen dokumentasjon som viser materiale, type, alder og om kontroll er foretatt. Av denne grunn hefter det en stor usikkerhet mht. tilstand. Oljetank må kontrolleres, eventuelt tømmes/saneres.
- Ifølge tidligere tilstandsrapport er det septiktank på eiendommen. Ukjent alder, ingen dokumentasjon på materiale, type eller tilstand. Det foreligger pålegg om tilkobling til kommunal ledning.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 13.01.1969.

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for selve boligen.

Mange tiltak i Asker mangler midlertid brukstillatelse eller ferdigattest. Dette gjelder spesielt for tiltak fra perioden før nye bestemmelser om ansvar og kontroll ble vedtatt i 1997. Kommunen gir ikke ferdigattest på tiltak som er søkt om før 1. januar 1998.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 9 526,29 pr. år

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Asker kommune per d.d.

Faste løpende kostnader
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Forsikring med polisenummer
If

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 955 017,- Som sekundærbolig Kr. 3 183 389,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Heftelser:
1951/5513-1/100 Bestemmelse om veg
Tinglyst 05.09.1951
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

1966/2459-1/100 Erklæring/avtale
Tinglyst 04.05.1966
Bestemmelse vedr felles privat vann- og kloakkledninger
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1966/3004-1/100 Bestemmelse om vannledn.
Tinglyst 31.05.1966
under riksveg 167
Gjelder denne registerenheten med flere

1975/11957-2/100 Livsvarig borett
Tinglyst 13.08.1975
RETTIGHETSHAVER: EVENSEN KARSTEN OG ANNY

2017/590167-1/200 Erklæring/avtale
Tinglyst 06.06.2017 21:00
Kan ikke slettes uten samtykke fra: ASKER KOMMUNE
Org.nr: 920125298
Bestemmelse om tilknytningsplikt
Gjelder i 5 år

Grunndata:
1923/900266-1/100 Registrering av grunn
Tinglyst 08.06.1923
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3025 Gnr:78 Bnr:1

2020/1837835-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
Tinglyst 01.01.2020 00:00

Rettigheter på andre eiendommer:
Rettigheter på 3025-78/14/0/1,2 i eiendomsrett
1954/1343-1/100 Bestemmelse om veg
Tinglyst 11.02.1954
:Knr:3025 Gnr:78 Bnr:50
:Knr:3025 Gnr:78 Bnr:129
Gjelder denne registerenheten med flere


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.
Boligen har tidligere har vært utleid for kr. 40 000,- per måned.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Det foreligger pålegg om tilknytning til offentlig avløp. Dette bekostes av kjøper.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
5 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
141 250,- (Dokumentavgift)

155 270,- (Omkostninger totalt)

6 055 270,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.56 500)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 500)
Overtagelseshonorar (Kr.2 950)
Visning-/overtagelseshonorar (Kr.2 950)
Grunnpakke enebolig (Kr.3 910)
Markedspakke 2 (Kr.15 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.105 110)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
39-21-0439

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Mamen-Lund, Engh, Sætre & Partners AS
EIE Asker
Org. nr:990997810
Bankveien 11
1383 Asker
Tlf: 66 90 15 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Kine Sætre

Saksbehandlere
Kine Sætre
EIE Asker
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 95 11 54 47 / E-post: ks@eie.no

Joakim Lundquist
Eiendomsmeglerfullmektig | Kontorsjef
Mob: 92 05 01 60 / E-post: jol@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Nyhuslia 5
For mer om objektet
Nyhuslia 5

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: