Bilde 1 av Vestliveien 54Bilde 2 av Vestliveien 54
Digital salgsoppgave
Vestliveien 54

3474 Åros • Asker kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 7 780 000

Omkostninger: kr 210 520Totalpris: kr 7 990 520
Pen og innholdsrik eiendom med to eneboliger og utleieinntekt på kr.10 000,- Tomt med fjordutsikt.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Primærrom (P-ROM)
286 m²
Bruksareal (BRA)
350 m²
Kommunale avgifter
kr 1 468 / Mnd
Prisantydning
kr 7 780 000
Omkostninger
kr 210 520
Totalpris
kr 7 990 520
Byggeår
1997
Tomt
Eiet tomt 1557 m²
Oppdragsnummer
93220082
card-default

Tajinder Sharma

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Tajinder
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 7 780 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 780 000,-)kr 194 500,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 14 650,-
  
Totalpris kr 7 990 520
Eiendom
Vestliveien 54, 3474 Åros

Matrikkel
Gnr. 251 Bnr. 374 i Asker kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 286 kvm, Bruksareal: 350 kvm,
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
5

Byggeår
1997
Det opprinnelig byggeåret var 1954 men den største delen, tilbygg, ble oppført i 1997.

Tomt
Eiet tomt 1557 kvm

Prisantydning
7 780 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex AS Sandefjord Takstdato: 17.11.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 7 780 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 194 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 780 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 195 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 975 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 990 520,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Årsprognose 2022.
Kr. 17 610 pr. år

Eier
Kort Jochem Jacob De Kort Marijke Elisabeth De

Beskrivelse
Velkommen til Vestliveien 54 - en pen, velholdt eiendom med to eneboliger og over tre innholdsrike etasjer, som vil passe selv større familier. Eiendommen ligger høyt i terrenget, med skog like bak og fin utsikt over fjorden. Varme sommerdager kan tilbringes i hagen, på en platting med ettermiddags- og kveldssol, eller på en veranda på ca. 66 kvm. Tomten inkluderer også koie. Parkering gjøres i carport og i den store innkjørselen.

Flere rom har blitt pusset opp i senere år. Dette inkluderer mange overflater, kjøkken og ett bad. Kjøkkenet har en stilig Kvik-innredning fra 2019 med flere integrerte hvitevarer. Det er plassert mellom en luftig dagligstue og peisestue. Det er tre bad, ett i hver etasje. Videre finnes det fem soverom av god størrelse, et innredet rom, entré og mye lagringsplass.

Kort fortalt
- Pen og innholdsrik eiendom med to eneboliger.
-Utleieinntekt på kr.10 000,- pr. mnd. for bolig nr. 2.
- 285 kvm, fordelt over tre etasjer.
- Også koie på tomten.
- Parkering utendørs og i carport.
- Utsikt til fjorden ute som inne.
- Romslig eiendom med hage.
- Fin veranda på ca. 66 kvm.
- Platting med sol fra ettermiddag.
- Stort, innbydende spisekjøkken.
- Stilig, sort Kvik-kjøkken fra 2019.
- De fleste hvitevarer er integrert.
- Luftig peisestue og dagligstue.
- Et bad i hver etasje, ett fra 2016.
- Opplegg til vaskemaskin i ett.
- Hele fem store, gode soverom.
- Boder på til sammen ca. 64 kvm.
- Også et innredet rom i underetasje.

Parkering
Det er gode parkeringsmuligheter med både ekstra dyp carport og stor innkjørsel. Carporten er integrert i boligen og har dør direkte inn til entreen. I innkjørselen har hovedboligen parkering til fem biler, mens bolig nr. 2 har plass til en bil. Øvrig parkering skjer etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eiendommen ligger høyt i terrenget og helt øverst på feltet - like ved marka og med utsikt over Oslofjorden. Her kan man blant annet se inn- og utseilingen i fjorden, men det er også utsikt mot Fagerstrand og Gråøya. Det er en stor, eiet tomt som er delvis avgrenset med gjerde og frodige tujabusker. Det er etablert hage, flere uteplasser, en hønsegård, asfaltert innkjørsel og forstøtningsmur i naturstein på eiendommen. Hagen har gressplen og diverse beplantning.

For å utnytte solforholdene best mulig, er det bygget en ny terrasseplatting av god størrelse i hagen. Hit skinner solen ettermiddag og kveld. I tillegg er det en veranda som går langs hele fronten av 1. etasje, samt en sydvendt luftebalkong på ca. 1 kvm utenfor det ene soverommet i 2. etasje. Verandaen er nordøstvendt og utenfor kjøkkenet er det sol morgen og formiddag.

Verandaen er oppført i impregnert trevirke og har utgang fra kjøkkenet og bolig nr. 2. I tillegg er det en overbygd, støpt uteplass mellom de to byggene. Sistnevnte måler ca. 20 kvm, mens delen foran kjøkkenet er på 22 kvm og verandaen foran enebolig ved siden av måler ca. 24 kvm. Det er montert utebelysning og stikkontakter. Verandadøren på kjøkkenet og vinduene i stuen er nye. For øvrig har kledningen blitt beiset siden 2019.

Tomt
Eiet tomt, 1557 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Inneholder
Boligen har følgende rominndeling:
Underetasje: Entré/trapperom, bad/wc/vaskerom, gang, innredet rom og 4 boder.
1. etasje: Stue, spisekjøkken, peisestue, soverom og bad/wc.
2. etasje: Trapperom/gang, bad/wc og 4 soverom.

Enebolig nr. 2: Stue/spisestue, kjøkken, bad/wc og soverom.

Annet: Bod ved carport, kjeller under bolig nr. 2 og en tømmerkoie med oppholdsrom.

Entré
Eneboligen har et overbygd inngangsparti som er godt skjermet for været. Entreen innenfor er lys og innbydende, akkurat som resten av eneboligen. Her er det blant annet en hvit skyvedørsgarderobe til yttertøyet og dør direkte inn til kjelleretasje med oppholdsrom og lagerrom.

Entreen har gulv med varmekabler og store, sandfargede fliser. Veggene er slette og hvitmalte, men brytes pent opp av en spilevegg. Overflatene her og mange av oppholdsrommene i boligen har blitt pusset opp i perioden 2019 til 2022.

Kjøkken
En etasje opp ligger det romslige kjøkkenet som fikk en ny, stilig innredning i 2019. Rommet har for øvrig fått nytt enstavs parkettgulv. Ellers har det slette, lysegrå vegger, downlights, og ikke minst plass til et skikkelig langbord. Dessuten er det en glassdør ut til verandaen som har morgensol - perfekt for dagens første kaffekopp i sommerhalvåret.

Kjøkkeninnredningen er takhøy og levert av Kvik. Sorte, slette fronter er kombinert med mørke benkeplater i kompositt. Det er rikelig med benke- og skapplass. Her er det blant annet en kjøkkenøy, høyskapseksjon og benkeskap med et smart søppelsystem.

Kjøkkenøyen har en nedfelt induksjonstopp med integrert ventilator, og benken bak har en underlimt oppvaskkum med vindu over. Stekeovn og vinkjøler er montert i høyskapene. For øvrig har kjøkkenet integrert oppvaskmaskin og en nisje med side-by-side kjøleskap.

Stue
Kjøkkenet ligger midt mellom to luftige stuer. Dagligstuen har store vindusflater og en mønet himling med takhøyde på opptil 3,2 m. Vinduene gir ikke bare masser av dagslys, de ivaretar også den flotte utsikten mot Oslofjorden og de grønne tretoppene. I himlingen er det synlige bjelker med integrerte downlights. For øvrig har rommet enstavs parkettgulv og gråmalte vegger. I stuen er det naturligvis god plass til tv- og sofaløsning, men også lenestoler.

Peisestue
På motsatt side av kjøkkenet ligger det en peisestue av det svært trivelige slaget. På hustrige dager kan det tennes opp i en hvit peis for ekstra varme og hygge. Peisen er murt i hjørnet av rommet og har sort innsats. Vedfyringen suppleres av gulvvarme.

Peisestuen har store vindusflater i tre himmelretninger, deriblant en tofløyet dør ut til den overbygde delen av verandaen. Stuen er av god størrelse og har fleksible innredningsmuligheter. Parkettgulvet er videreført, men kombinert med panelplater malt i en sval grønntone.

Bad/wc/vaskerom
Eneboligen har hele tre bad, ett i hver etasje. Badet i underetasjen fungerer som kombinert vaskerom og har opplegg til vaskemaskin. Dette badet er fra byggeåret og har godt armslag. Gulvet er lagt med grå fliser og varmekabler, mens veggene er tapetserte og hvitmalte.

Badet har frittstående toalett, dusjkabinett, hvit innredning og opplegg til badekar. Innredningen består av hvite underskap med heldekkende laminatbenkeplate og nedfelt servant, samt matchende høyskap og to veggskap med speil og lys mellom.

Bad 2
Badet i første etasje er fra rundt 2016 og er også av god størrelse. Gulv og sokkel er kledd i grå fliser, mens veggene har lyse fliser. Her er det frittstående toalett og et dusjhjørne. Sistnevnte har regnfallsdusj og er skjermet av en glassvegg. Baderomsinnredningen er hvit og består av et høyskap, en bred skuffeseksjon med heldekkende servant og et trippelt speilskap med overlys. Downlights og et stort vindu sørger for god belysning.

Bad 3
I tredje etasje ligger det et stilrent bad som ble oppgradert med nytt servantskap og dusjkabinett i ca. 2020. Rundt 2000 la eier nye, mørke fliser over det originale gulvbelegget. I tillegg har veggene blitt malt opp i grått. Servantskapet består av en mørk skuffeseksjon med toppmontert servant, men badet har og dobbelt speilskap med overlys og et frittstående toalett. Også dette badet har vindu.

Soverom og garderobe
Eneboligen har til sammen fem soverom, ett i første etasje og fire i andre etasje. Det er også et innredet rom i underetasjen, samt en tømmerkoie og bolig nr. 2 på tomten. Alle soverom er av god størrelse og ligger i nærheten av bad.

Soverommene har pene veggflater, og i hovedsak laminatgulv. Det er hvite garderobeskap i to av rommene i andre etasje, og et annet har utgang til balkongen. Ytterligere oppbevaringsplass finnes i entreen. Tømmerkoien består av et rom på ca. 14 kvm, med terrasse i front. Rommet har vegghengt servant og innlagt strøm.

Lagringsplass får dere i rikelig monn, med hele fem boder i underetasjen, fire innvendige og en ved carporten. Bodarealene har et samlet areal på ca. 64 kvm og mange muligheter. Eksempelvis er det plass nok til å drive egen nettbutikk, slik som nåværende eier har gjort. I tillegg fungerer det innredede rommet i underetasjen perfekt som kontor
.
Enebolig nr. 2
Tilknyttet eneboligen er det bygget en bolig til over en etasje, pluss grovkjeller med lav takhøyde, krypkjeller og kryploft. Hovedetasjen  består av stue, kjøkken, bad og et soverom. Det er lagringsplass i kjelleren. Soverommet har en plassbygget dobbeltseng.

Det er adkomst direkte til stuen, via den nordøstvendte verandaen. Stuen er lys og trivelig. Her er det gode vindusflater som gir mye dagslys og ivaretar fjordutsikten. Stuen har ildsted og det er plass til både spisebord og sofagruppe. Heltregulv er kombinert med lysmalte panelvegger.

Vegg-i-vegg ligger kjøkkenet. Det er holdt i lyse farger og har en innredning med profilerte fronter og enkelte vitrineskap. Benkeplaten er i laminat og har en nedfelt, dobbel oppvaskkum i stål. Over benken er det lys og stikkontakter. Kjøkkenet har ventilator, samt avsatt plass for komfyr og oppvaskmaskin.

Badet er også holdt i lyse farger, med panelvegger og gulvbelegg med oppbrett. Det er utstyrt med frittstående toalett, et dusjkabinett, stråleovn og et blyglassvindu. Innredningen består av et hvitt underskap med heldekkende servant og et speil med overlys. Klesvasken gjøres nede i kjelleren, hvor det er et rom med sluk og opplegg til vaskemaskin.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Arealer beregnes etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Hovedhus:
Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i lettklinkerblokker. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Vinduer i 2-lags glass. Yttertaket har saltaksform og tekket med takstein.

Enebolig nr. 2
Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i mur/betongkonstruksjon. Etasjeskiller i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Yttertaket har saltaksform og tekket med pappshingel. 
Det er utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Følgende punkter bør kjøper være oppmerksom på, herunder:

TG 3 Strakstiltak nødvendig:

Rom under terreng - underetasje (Hovedhus):
Overflater vegger

Ildsteder / skorsteiner innvendig:
Ildsteder inne i boligen

Elektrisk anlegg - (Hovedhus):
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget

Elektrisk anlegg - (bolig nr. 2):
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget

Brann - (bolig nr. 2):
Brannslokkingsutstyr

Terrasser / platting på terreng:
Det mangler rekkverk på de deler av terrassen som har en høyde på mer enn 50 cm over terreng. Rekkverk må monteres.

Utvendige trapper:
Rekkverk mangler på en side og må monteres.

Utvendige trapper - Mot syd på eiendommen: Det mangler rekkverk. Rekkverk må etableres. I tillegg er trappens utforming og tilstand slik at det må påregnes utbedrende tiltak. Trappen er også bratt.

Forstøtningsmurer - Mot vest på eiendommen:
Det er ikke etablert rekkverk/gjerde på topp av støttemuren. Støttemurer med mer enn 50 cm høyde over terreng må ha rekkverk/sikring.Tiltak må påregnes.

Frittstående byggverk - "Tømmerkoie" :
Det ble påvist stedvise til dels store råteskader i deler av nedre tømmerstokk ved terrasse mot øst. 

TG 2 Vesentlige avvik:

Bad - 2.etasje (Hovedhus):
Ventilasjon, Vannrør, Membran, tettesjikt og overgang til sluk, Fallforhold (gulv), avløpsrør (ink. sluk).

Bad - 1.etasje (bolig nr. 2):
TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt på gulv, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.

Bad - 1.etasje (Hovedhus):
Ventilasjon, Sanitærutstyr / innredning, overflater gulv, Membran, tettesjikt og overgang til sluk.

Bad - Underetasje (Hovedhus):
TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg, sluk samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.

Kjøkken - (Hovedhus): Ventilasjon

Kjøkken - (bolig nr. 2): Vannrør og avløpsrør.

Rom under terreng - (bolig nr. 2): Overflater vegger

Rom under terreng - (Hovedhus): Spesielle observasjoner og overflater gulv

Krypekjeller - (bolig nr. 2): Innvendig inspeksjon

Loft - (Hovedhus): Konstruksjonsoppbygging

Loft - (bolig nr. 2): Ventilasjon, Overflater vegger/undertak og kontroll av diffusjonssperre.
Innvendige trapper - (Hovedhus): Innvendige trapper

Etasjeskiller - 2.etasje (Hovedhus): Skjevhetsmåling

Tekniske anlegg, VVS anlegg - (Hovedhus): Vannrør og stakeluke.

Tekniske anlegg, VVS anlegg - (Anneks): Varmtvannsbereder, Vannrør og avløpsrør.

Radon - (Hovedhus og bolig nr. 2): Radon

Dører og vinduer - (Hovedhus): Det er ikke etablert vannbrett over og under vindu mot vest ved peisestue. Fare for fukt i konstruksjonen. Utbederende tiltak bør påregnes.

Yttertak - (bolig nr. 2): Tekking (undertak, lekter og yttertekking), Takvinkel/takform, Takgjennomføringer, skorsteiner over tak, Beslag, renner, nedløp og snøfangere.

Yttertak (Hovedhus): Tekking (undertak, lekter og yttertekking), Takvinkel/Takform, Takgjennomføringer, Konstruksjon, Detaljer inn mot tilstøtende konstruksjoner, Beslag, renner, nedløp og snøfangere.

Balkonger, terrasser, veranda - 1.etasje (Hovedhus): Utkragende eller understøttende konstruksjoner (balkonger, verandaer), annet.

Balkonger, terrasser, veranda - Ved ´´Tømmerkoie´´ : Terassen bærer preg av alder, slitasje samt at det ble påvist stedvis svikt i konstrusjonen. Ytterligere undersøkelser og utbedrende tiltak bør påregnes.

Balkonger, terrasser, veranda - 2.etasje (Hovedhus): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter og avviker fra dagens byggteknisk forskrift.

Balkonger, terrasser, veranda - 1.etasje (bolig nr. 2): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter og avviker fra dagens byggteknisk forskrift.

Terrasser / platting på terreng: Terrasser på terreng

Utvendige trapper: Lysåpning mellom trinn er for stor i forhold til dagens forskriftskrav som sier maks 10cm. Utbedrende tiltak anbefales. Trappen er bratt.

Grunnmur, fundamenter - (Hovedhus): Det registreres riss/sprekker på grunnmur ved hjørne mot sydøst. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Drenering - (bolig nr. 2): Utvendige terreng, inkl. fuktsikring av grunnmur, Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark, alder.
 
Drenering - (Hovedhus): Alder
Stikkledninger og tanker - (Hovedhus og bolig nr. 2): Vann- og avløpsledninger (inkl. stikkledninger)

Frittstående byggverk - ´´Tømmerkoie´´ : Det er kun foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.

Frittstående byggverk - ´´Hønsehus´´ : Mindre frittstående byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at byggevrket har en slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak som generelt vedlikehold.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Følgende punkter bør kjøper være oppmerksom på, herunder:

"Hønsehus" er ikke oppmålt.
Følgende er ikke måleverdig areal og derfor ikke medregnet i arealoppsettet:
Kjeller i bolig nr. 2 på grunn av lav takhøyde (under 1,90 meter).

Deler av 2.etasje i hovedhus og deler av "Tømmerkoie" på grunn av lav takhøyde under skråtak.
Carport og "bod" ved carport er ikke måleverdig areal.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 286 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Underetasje: Entré/trapperom, bad/wc/vaskerom, gang, innredet rom og 4 boder.
1. etasje: Stue, spisekjøkken, peisestue, soverom og bad/wc.
2. etasje: Trapperom/gang, bad/wc og 4 soverom.

bolig nr. 2: Stue/spisestue, kjøkken, bad/wc og soverom.

Annet: Bod ved carport, kjeller under bolig nr. 2 og en tømmerkoie med oppholdsrom.

Bruksareal
Bruksareal: 350 kvm
Følgende rom er inkludert i S-rom: 5 boder.

Standard
Innvendige overflater består hovedsakelig av:
- Gulv - 1.etasje (Hovedhus): Parkett
- Vegger: Malte flater, malt panel og malt brystningspanel
- Himling: Malt panel

Bad:
Flislagt bad fra omkring år 2016. Dusjhjørne med dusjvegg i glass og veggmontert to-greps blandebatteri tilkoblet regn og hånddusj. Innredning med hvite profilerte fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Speilskap med lysarmatur på vegg over servant. Gulvmontert toalett. Avtrekk via elektrisk avtrekksvifte i yttervegg. Vannrør av ukjent type. Avløpsrør i plastmateriale. Sluk i stål/plastmateriale. Himlingsflater med malt panel og innfelte downlights.

Kjøkken:
Kvik kjøkkeninnredning fra år 2019. Sorte slette fronter. Benkeplate i kompositt. Underlimt oppvaskkum med ett-greps blandebatteri. Nisje for frittstående kjøleskap. Integrert stekeovn, oppvaskmaskin og vinskap. Kjøkkenøy med nedfelt induksjonstopp med integrert ventilator. Vannrør av ukjent type og alder. Synlige avløpsrør i plastmateriale. Gulvflater belagt med parkett. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med malt panel og innfelte downlights.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse / ferdigattest for det opprinnelige byggeåret.
Det foreligger ferdigattest datert 06.08.1987 for tilbygg.
Det foreligger ferdigattest datert 30.10.1997 for påbygg / tilbygg.

Det foreligger ferdigattest datert 06.08.1987 og 30.10.1997 som omhandler enebolig. Det understrekes imidlertid at boligens utforming per i dag ikke er i samsvar med ferdigattest/siste godkjente tegninger hos kommunen.
Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 29.04.1997, 24.11.1993 og 24.04.1986   . I byggetegninger er det ingen definerte oppholdsrom. Hvilket avviker fra hvordan det brukes i dag.
Vi har ikke mottatt byggetegninger for sidebygg/ bolig nr. 2 og det brukes som utleieenhet. Kommunen opplyser i brevet datert 24.05 at eiendommen har to godkjente eneboliger.

Arealene er likevel medtatt i tilstandsrapport som primærrom.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Elektrisk anlegg - Hovedhus
Ett sikringsskap med automatsikringer er plassert i gang i 2. etasje.
Ett sikringsskap med automatsikringer i entre i underetasje.

Elektrisk anlegg - bolig nr. 2
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i kjøkkenskap.
Det elektriske anlegget er fra ulike årstall uten at dette kan angis mere spesifikt.

Oppvarming
Eneboligen er elektrisk oppvarmet med en luft-til-luft varmepumpe fra 2022, varmekabler og panelovner. Det er varmekabler i entreen og to bad, i tillegg har peisestuen varmefolie. Foruten i peisestuen er det vedfyring i bolig nr. 2 og ekstra pipe i hovedboligens dagligstue.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Kommunale avgifter
Kr. 17 610 pr. år pr. år Gjelder for 2022.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, Feiing og renovasjon.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ingen eiendomsskatt i Asker kommune.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 4500 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Eiendommen har en årlig forsikringspremie på kr 13704.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Prisen på internett er kr 749 pr. måned. Eier bruker tv gjennom internett.
Eiendommen er tilknyttet til et veilag og har årlige utgifter til vedlikehold av veien. Det som inngår er strøing, brøyting og andre vedlikeholdkostnader. Prisen kan variere for pr år, men det antas en kostand på ca. 2000 kr pr år.

Forsikring med polisenummer
DNB - Fremtind Polisenummer: 21574397 Premie: 13704

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 2 019 317,- Som sekundærbolig Kr. 7 269 542,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Hvitevarer følger med. Bortsett fra et ekstra fryseskap som står i boden.
Garderobeskap som ikke er fastmonterte, følger ikke med.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Følgende heftelser er tinglyst, og vil følge eiendommen:

Doknr. 13965, Tinglyst 2.9.1996; Bestemmelse om kloakkledn. Rettighetshaver gbnr. 251/365
Tinglysing av påkobling på privat kloakk.

Doknr. 7807, Tinglyst 21.5.1997; Erklæring / Avtale. Rettighetshaver gbnr. 251/374
Vedrørende gnr 51 bnr 374 fradeling/bebyggelse av tomt.



Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.
Vann og avløp er tilknyttet til privat stikkledning.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Gjeldende planer og pågående planarbeid for eiendommen:

Kommuneplaner
Navn: Kommuneplan for Røyken 2015 - 2027
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 01.10.2015
Delarealer: 1 558 m2: Boligbebyggelse, Nåværende

Reguleringsplaner:
Navn: Frøtvedt felt 2.2
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 23.03.1992
Delarealer: 1 557 m2: Boliger, Feltnavn: B 5

Kommuneplaner under arbeid
Navn: Kommuneplan for Asker 2020 - 2034
Status: Planforslag
Plantype: Kommuneplanens arealdel

Kopi av gjeldende planer med tilhørende bestemmelser, kan mottas ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 7 780 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 194 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 780 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 195 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 975 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 990 520,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Fotografering/video (Kr.4 000)
Provisjon (forutsatt salgssum: 7 780 000,-) (Kr.116 700)
Tilrettelegging (Kr.9 950)
Visningshonorar (Kr.3 190)
Grunnpakke enebolig (Kr.3 990)
Markedspakke 1 (Kr.18 990)
Markedspakke 2 (Kr.4 990)
Markedspakke 3 (Kr.3 990)
Oppgjør (Kr.8 490)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Totalt kr. (Kr.175 683)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
93-22-0082

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Partnere AS
EIE Drammen
Org. nr:989847597
Erik Børresens alle 7
3015 Drammen
Tlf: 32 82 25 00

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner Tajinder Sharma

Saksbehandlere
Tajinder Sharma
EIE Drammen
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 91 58 61 20 / E-post: tas@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Vestliveien 54
For mer om objektet
Vestliveien 54

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: