Bilde 1 av Alfheim 29Bilde 2 av Alfheim 29
Digital salgsoppgave
Alfheim 29

1384 Asker • Asker kommune

Prisantydning

kr 9 500 000

Omkostninger: kr 246 520Totalpris: kr 9 746 520
Stor toppleilighet med gode sol- og utsiktsforhold - 2 balkonger - Garasje og adkomst m heis- Sentrumsnært og attraktivt
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
71
Antall soverom
3 soverom
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
118 m²
Bruksareal (BRA)
128 m²
Bruttoareal (BTA)
141 m²
Fellesutgifter
kr 4 020 / Mnd
Prisantydning
kr 9 500 000
Omkostninger
kr 246 520
Totalpris
kr 9 746 520
Fellesformue
kr 52 944
Byggeår
2007
Tomt
Eiet tomt 4528 m²
Oppdragsnummer
39210295
card-default

Hege Jøldal

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Hege
Prisantydningkr 9 500 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 500 000,-)kr 237 500,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
  
Totalpris kr 9 746 520
Eiendom
Alfheim 29, 1384 Asker, Etasje: 4

Matrikkel
Gnr. 50 bnr. 424 snr. 71 orgnr. 891990472 i Asker kommune

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 128 kvm, Bruttoareal: 141 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
2007

Tomt
Eiet tomt 4528 m²

Prisantydning
9 500 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 31.12.20
Andel fellesformue: kr. 52 944,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. omkostninger
9 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
237 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 500 000,-))
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

246 520,- (Omkostninger totalt)

9 746 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 020,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Kommunale avgifter, vedlikeholdsfond, felles byggforsikring, kabel-tv, garasje, forretningsførsel, strøm til fellesarealer, drift og vedlikehold av sameiet med mer

Kommunale avgifter
De kommunale avgiftene dekkes gjennom felleskostnadene.

Parkering
Det medfølger en parkeringsplass i felles, lukket garasjeanlegg. Det er lagt opp for installasjon av elbillader. Lett tilgjengelig gjesteparkering med god kapasitet.

Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Alfheim 29 ligger rett ved i sentrumskjernen, men likevel godt skjermet for byens larm. Byens pulserende og yrende liv finner du like utenfor døren, og her er ypperlige shoppingmuligheter, gode restauranter, kunstgallerier, barer, uteliv og ellers alt hva Asker har å tilby av fasiliteter og servicetilbud. Det er nærhet til flotte nærområder som Hvalstrand, Holmen Fjordhotell og Leangbukta med strand, marina, kyststi, skogsti og skiløype. I gangavstand finner du også flotte turmuligheter både sommer som vinter ved Semsvann og innover Vestmarka. Boligen ligger sentralt og meget pendlervennlig med kun 5 minutters gange til Asker sentrum og Asker togstasjon.

Skole og barnehage
Leiligheten ligger særdeles barnevennlig til med kort gangavstand til både barnehage og barneskole. Det er flere barnehager i området blant annet Asker Gård barnehage, Solgården barnehage og Læringsverkstedet Bjørndalen. Boligen sokner til Hagaløkka barneskole og Borgen ungdomsskole. Det er flere videregående skoler i Asker-området.

Offentlig kommunikasjon
Asker stasjon er et knutepunkt når det kommer til både buss, lokal-, region og flytogforbindelser. Fra Asker går det hyppige avganger retning Oslo og Drammen. Til Oslo S bruker man kun 22 minutter med toget fra Asker, samtidig som Asker bussentral har en rekke avganger til andre steder i kommunen og utenfor.

Handel og kultur
Asker sentrum er et moderne handelssted, og har alle butikker og servicetilbud man trenger i det daglige, og et godt kommunikasjonstilbud. Asker sentrums handelstilbud kjennetegnes av et yrende liv, takket være mer enn 70 forskjellige småbutikker på gateplan som tilbyr delikatesser, frukt og grønt, blomster og kunst for å nevne noe. I tillegg har Asker sentrum et godt og velrennomert kjøpesenter. Kulturhuset ligger ved torget i enden av gågaten, og har et bibliotek som er et besøk verdt. Her er det også stor moderne kino med flere saler, og det arrangeres en rekke kulturbegivenheter og konserter.

Rekreasjon
Asker er kjent for sin vakre og varierte natur, viktige næringsområder og for å være et av de mest populære stedene å bo i Norge. I Asker kan du nyte Oslofjorden og dens fantastiske øyer og øysamfunn, frodige daler, dyrkbar mark, utfordrende fjellsider og dype skoger med mange innsjøer til fiske og bading. Nærområdet kan by på flotte turmuligheter med kort vei opp til Semsvannet og inn i Vestmarka med turstier, bademuligheter og skiløyper. Asker har flere flotte strender og badeplasser som bl.a. Bondivann, Gjellumvannet, Holmenskjæret og Hvalstrand bad. I området finner du flere gode fiskemuligheter, alpinanlegg, skøytebaner, idrettsanlegg og flere svømmehaller. For den som er glad i å holde seg i form byr Asker på flere store og små treningssentre.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av nyere blokkbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 4528 m²

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Inneholder
4. etg. 118 kvm P-rom / 128 kvm BRA: Entré/hall, 2 stuer, kjøkken, 2 bad, omkledningsrom og 3 soverom.

Det er utgang til innglasset balkong på ca. 9,5 kvm fra stue og balkong på ca. 3,5 kvm fra kjøkken.

Det medfølger parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg, samt bod i underetasjen på ca. 5 kvm.

Byggemåte
Bygning, generelt:
Leiligheten ligger i 4. etasje i et bygg på 4 etasjer pluss kjeller. Bygningen er oppført i betong/mur. Antatt fundamentert på komprimerte / faste masser. Dreneringen til bygget er ukjent for takstmann. Yttervegger er forblendet med teglstein/fasadestein.. Frittbærende dekker / etasjeskiller i betongelementer. Tilnærmet flatt tak tekket med papp/folie. Trapper og repo i oppgang i betong. Det er heis i bygget.

Vinduer:
Vinduer fra 2006, utført med 2-lags isolerglass og karmer av tre. Solskjerming på vinduer i stue/soverom.

Ytterdører og porter:
Brann og lydklassifisert inngangsdør/leilighetsdør med kikkehull (B-30 DB40). Balkongdører fra 2006, utført med 2-lags isolerglass.

Balkonger, terrasser ol.:
Syd-vestvendt innglasset balkong med utgang fra stue på ca 9,5 kvm. Gulv av betong, belagt med fliser. Rekkverk av stål/glass.

Nord-østvendt balkong med utgang fra kjøkken på ca 3,5 kvm. Gulv av betong, belagt med fliser. Rekkverk av stål/glass.

Vi gjør oppmerksom på at boligen er oppført iht. andre krav og byggeforskrifter enn de som gjelder pr. i dag, da det er byggeforskrifter på oppføringstidspunktet som var gjeldende. For nærmere beskrivelse om bebyggelsen henvises det til vedlagt takstrapport.

Primærrom
Primærrom: 118 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 128 kvm

Standard
Inngangsparti | Velkommen inn!
Boligbygget ligger skjermet til i blindvei og har en moderne og tiltalende fasade. Innkjøring til garasjen ligger på enden av den andre siden av boligblokken, hvilket gir lite støy og et hyggelig bomiljø. Den felles oppgangen holder en pen standard som boligen for øvrig og gir et innbydende førsteinntrykk for beboere og gjester. Herfra har man adkomst til garasjeanlegget med heis. Inne i leiligheten blir man møtt av en romslig hall med et lyst fargevalg og store garderobe med gode oppbevaringsmuligheter.

Stue | Lys, luftig og innbydende
Stuen er todelt med en gjennomtenkt planløsning, store vinduer med flott utsyn og utgang til en stor, innglasset balkong fra den største stuen. De to stuerommene er adskilt med skyvedør slik at man enkelt kan åpne og lukke mellom de to rommene. Stuen byr på flere innredningsmuligheter med god plass for både stor sofaseksjon, stuebord, mediemøblement og annet ønsket inventar, spisestue og bibliotek. Midt i rommet er det er det satt inn en delikat gasspeis som danner et naturlig skille mellom salong og spisestue. Gasspeisen byr på lett tilgjengelig peiskos i de kalde vintermånedene. Dagens spisestue har plass til svært romslig spisebord, og her kan du enkelt invitere venner og familie til selskap og høytider. Spisestuen ligger ved kjøkkenet for enkel servering, men kan også plasseres i det innerste stuerommet.

Kjøkken | Romslig med god planløsning
Kjøkkenet ligger med delvis åpen løsning mot stuen og har en god utforming med innredning langs to av veggene. Det er god plass til et frokostbord hvor man kan nyte morgenkaffen. Balkongen utenfor byr på morgensol, og her kan man enkelt ta med seg kaffen ut. Innredningen er fra byggeår og har slette hvite fronter med metallhåndtak og en moderne stil. Det er rikelig med lagringsplass i under- og overskap, samt gode arbeidsflater. Benkeplaten er i slitesterk laminat og har en nedfelt stålkum. Over benken er det lagt fliser på veggen som gir enkelt vedlikehold og redusert slitasje på vegg som følge av stekeos eller vannsprut. Hvitevarene er i hovedsak frittstående med unntak av ventilator. Komfyr, oppvaskmaskin og stort kjølehjørne vil følge boligen ved salg.

Balkonger | Romslige balkonger med overlappende solforhold
Eiendommen byr på to romslige balkonger på hver sin side av leiligheten. Ettersom disse ligger på motsatt side av hverandre får man overlappende, gode solforhold gjennom hele dagen, samt fleksibilitet i bruk. Den ene balkongen har utgang fra stuen og er innglasset. Balkongen er på ca. 9,5 kvm og vender mot vest/sydvest. Her kan man nyte ettermiddags- og kveldssol frem til ca. 21-tiden. For de varmeste dagene er det montert solskjerming som gir deilig, sval skygge. Vinduene på balkongen kan også åpnes og lukkes etter behov. Balkongen har gode møbleringsmuligheter og er godt egnet som spiseplass, lounge eller lignende.

Den andre balkongen har utgang fra kjøkkenet, er på 3,5 kvm og ligger vendt inn mot et pent opparbeidet atrium. Balkongen har plass for en liten sittegruppe, og kan friste med sol fra morgen og til tidlig formiddag på sommerstid. Begge balkongene er flislagt, hvilket gir enkelt vedlikehold og lite slitasje.

Bad/Vaskerom | Pent og gjennomført
Leiligheten har to bad som ligger lett tilgjengelig. Badene holder en identisk standard fra byggeår med tilnærmet lik utforming. Badene er pent flislagt med et delikat fargevalg. Badene har sandtonede fliser på gulv og hvite fliser på veggene. Av utstyr finner man på begge badene vegghengt toalett, servantinnredning med underskap, innmurt speil på vegg og romslig dusjhjørne med glassvegg. Et av badene har i tillegg opplegg for vaskemaskin. Begge badene er ventilert via ventilasjonssystemet i boligen som gir et godt inneklima.

Soverom | Gode rom for alle aldre
Det er tre gode soverom i boligen med mulighet for et fjerde der dagens bibliotek ligger plassert. Hovedsoverommet er romslig med god plass til dobbeltseng med nattbord og gode oppbevaringsmuligheter i flere garderobeskap og omkledningsrom. Rommet har et behagelig fargevalg som gir en avslappet atmosfære. Beliggenhet og ventilasjon sørger for gode søvnforhold. Det ene badet ligger med en suite løsning til soverommet via omkledningsrom. De øvrige soverommene er godt egnet som barnerom, gjesteværelse, hjemmekontor eller tilleggsstue. Det er plass til både seng og arbeidspult, og rommene har enkel adkomst til badet i hallen.

Overflater på innvendige gulv:
3-stavs eikeparkett fra byggeår.

Overflater på innvendige vegger:
Slette, malte flater.

Overflater på innvendig himling:
Malte betongelementer. Romhøyde i stue er ca. 2.55 meter.

Diverse:
- Rør i rør system. Fordelerskap trolig i himling på bad.
- Elektrisk oppvarming med panelovner montert på vegg. Varmekabler i gulvstøp på bad.
- Gasspeis i stue fra Heat & glo.
- Balansert ventilasjon koblet på byggets anlegg. Ventiler i vegg/tak.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entre. Hovedbryter på 63 amp.
- Det elektriske anlegget ligger for det meste skjult i vegger og tak.
- Porttelefon med fjernåpner.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 21.05.2014.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner montert på vegg.
Varmekabler i gulvstøp på bad.
Gasspeis i stue fra Heat & glo.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Kommunale avgifter

Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Asker kommune per d.d.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 020,- pr.mnd.
Herav:
Garasje kr. 87,-
Felleskostnader kr. 3 390,-
Vedlikeholdsfond kr. 169,-
Kabel-tv kr. 374,-

Felleskostnadene inkluderer:
Kommunale avgifter, vedlikeholdsfond, felles byggforsikring, kabel-tv, garasje, forretningsførsel, strøm til fellesarealer, drift og vedlikehold av sameiet med mer

Faste løpende kostnader
Tidligere eier hadde et strømforbruk på ca. 8 333kwh/år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har ingen lån per 30.06.21, kun felles formue.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring Polisenummer: 1644350

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 526 484,- Som sekundærbolig Kr. 5 495 341,-

Sameie
Sameie: Alfheim 25-39 Sameie, Orgnr: 891990472

Sameiet består av 90 seksjoner.

Avsetning til vedlikeholdsfond med 5% av de til enhver tid gjeldende felleskostnader.

Årsmøtet avholdt i mai 2021 vedtok å gå til innkjøp av ladeanlegg til el-biler i garasjen. Kostnad for selve anlegget tas av sameiets oppsparte midler.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

For mer informasjon om sameiet, se vedlegg "Informasjon fra forretningsfører".

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt iht. husordensreglene.

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Heftelser:
2006/103602-2/200 Bestemmelse om vannledn.
Tinglyst 05.01.2006
Erklæringen kan ikke slettes uten samtykke av kommunen.
Overført fra: 3025-50/424
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/103652-1/200 Best. om vann/kloakkledn.
Tinglyst 05.01.2006
Erklæringen kan ikke slettes uten samtykke av kommunen.
Overført fra: 3025-50/424
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/129373-1/200 Erklæring/avtale
Tinglyst 06.02.2006
Allmenn ferdsel mellom Alfheim og Lensmannslia. Gjelder opparbeidet gangareal i flg kart. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3025-50/424
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/472491-1/200 Best. om adkomstrett
Tinglyst 13.06.2007
:Knr:3025 Gnr:50 Bnr:67
Bestemmelse om bruk avfallsrom.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen og rettighetshaver i fellesskap.
Gjelder denne registerenheten med flere

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig, forretning og kontor i reguleringsplan.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
9 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
237 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 500 000,-))
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

246 520,- (Omkostninger totalt)

9 746 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Direkteutlegg for selger (Kr.2 500)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Visningshonorar (Kr.2 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør (Kr.5 995)
Ukens bolig (Kr.2 500)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.7 160)
Markedspakke Gull (Kr.15 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Provisjon (forutsatt salgssum: 9 500 000,-) (Kr.66 500)
Totalt kr. (Kr.124 490)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
39-21-0295

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Mamen-Lund, Engh, Sætre & Partners AS
EIE Asker
Org. nr:990997810
Bankveien 11
1383 Asker
Tlf: 66 90 15 00, Fax: 66 90 21 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Hege Jøldal

Saksbehandlere
Hege Jøldal
EIE Asker
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 97 67 83 63 / E-post: hj@eie.no

EIE Asker
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Alfheim 29
For mer om objektet
Alfheim 29

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: