Bilde 1 av Dragonlia 3 - leil. B-101Bilde 2 av Dragonlia 3 - leil. B-101
Digital salgsoppgave
Dragonlia 3 - leil. B-101

1396 Billingstad • Asker kommune

Prisantydning

kr 7 680 000

Omkostninger: kr 202 620Totalpris: kr 7 882 620
Ny, lys og lekker 3-roms leilighet med gasspeis, stor sydvendt terrasse og p-plass m/lader - Oppført høsten 2021
Vis i kartLast ned salgsoppgave
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
10
Antall soverom
2 soverom
Primærrom (P-ROM)
76 m²
Bruksareal (BRA)
80 m²
Fellesutgifter
kr 4 134 / Mnd
Prisantydning
kr 7 680 000
Omkostninger
kr 202 620
Totalpris
kr 7 882 620
Byggeår
2021
Tomt
Fellestomt 7552 m²
Oppdragsnummer
18210424
card-default

Karoline Cecilie Michaelsen

Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Les om Karoline
card-default

Jørgen Kjendlie

Partner / Eiendomsmegler MNEF
Les om Jørgen
Prisantydningkr 7 680 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 680 000,-)kr 192 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Omkostning kjøper - Felleskostnaderkr 1 600,-
  
Totalpris kr 7 882 620
Eiendom
Dragonlia 3 - leil. B-101, 1396 Billingstad

Matrikkel
Gnr. 38 bnr. 19 snr. 10 orgnr. 921707835 i Asker kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 80 kvm

Arealene oppgitt i prospektet er angitt i bruksareal (BRA) som er leilighetens mål innvendig, innbefattet innvendige boder og vegger, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg opplyses P-rom i prislisten, dette er leilighetens BRA areal fratrukket innvendige boder og veggene til disse.

Antall soverom
2

Byggeår
2021

Leiligheten ble overtatt 08.11.2021.

Tomt
Fellestomt 7552 kvm.

Prisantydning
7 680 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,-
Andel fellesformmue kr. 0,-

Totalpris inkl. omkostninger
7 680 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
192 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 680 000,-))
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
1 600,- (Omkostning kjøper - Felleskostnader)

202 620,- (Omkostninger totalt)

7 882 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 134,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at dette er første driftsår for dette sameiet. Noe økning av felleskostnader må påregnes.

Felleskostnad inkluderer
Fellesutgiftene inkl. drift, TV/brebånd, àkonto oppvarming, àkonto oppvarming av vann, àkonto vann, àkonto gass og parkering.

Eier
Ole Per Måløy

Beskrivelse
Velkommen til Dragonlia 3!

Beliggende på den øvre delen av Billingstad. Usjenert og flott, tilbaketrukket i et meget attraktivt og rolig område finner du denne tre-roms leiligheten. Her ligger både barneskole, barnehage og offentlig kommunikasjon innenfor få minutters gange, samtidig som området er svært rolig og byr på en rekke flotte turområder. Leiligheten er ny og bærer preg av gjennomgående høy standard og god kvalitet over det hele.

Høydepunkter:
Ny leilighet fra 2021
Attraktiv beliggenhet i et nytt og moderne boligfelt
1-stavs eikeparkett
Gulvvarme og gasspeis
Kvalitetskjøkken fra Sigdal med integrerte hvitevarer fra Siemens
Romslig og solrik markterrasse
Gjennomgående høy standard
Garasjeplass med ladeboks
5-års garanti fra 2021

Parkering
Det medfølger en parkeringsplass med elbil-lader i felles garasjeanlegg. Det medfølger 1 stk. portåpner for automatisk åpning av garasjeport.

SYKKELPARKERING
Det vil bli avsatt areal til sykkelparkering i parkeringskjelleren.

Beliggenhet
Dragonlia 3 har en attraktiv beliggenhet i et nytt og moderne boligområde på Billingstad i Asker. Billingstad er kjent for å være en av landets mest populære steder å bo og byr på vakker og varierende natur, et mangfold av fritidsaktiviteter både for barn og voksne samt godt kollektivt tilbud.

Leiligheten ligger tilbaketrukket og skjermet i fredelig omgivelser. Her får du umiddelbar nærhet til naturskjønne omgivelser med endeløse tur- og sykkelstier. Om vinteren er det et stort utvalg av preparerte skispor og lysløyper - med andre ord et perfekt utgangspunkt for flotte turopplevelser.

Fra eiendommen er det kort avstand til handlemuligheter på Holmen senter, Slependen senter og Sandvika Storsenter med alt av forretninger og servicetilbud. Sandvika Storsenter har et bredt tilbud av forretninger, cafeer og spisesteder. Senteret er et av Norges største kjøpesenter med 200 butikker og spisesteder, så her har de noe for enhver smak. I Sandvika og Asker finner du kino og kulturhus. Det er også kort vei til IKEA.

Det er kort avstand til bussholdeplass med avganger i retning Sandvika og Asker sentrum. Billingstad togstasjon ligger ca. 12 minutters gange fra eiendommen med gode togforbindelser med avganger til Sandvika, Asker, Lysaker, Oslo og Lillestrøm.

Det er flere barnehager i nærheten av eiendommen. Hvalstad skole er den lokale barneskolen og Torstad skole er den nærmeste ungdomskolen.

Tomt
Fellestomt, 7552 kvm

Det opparbeides felles uteområde på eiendommen iht. gjeldende reguleringsplan for lek og rekreasjon.

Inneholder
Leiligheten inneholder en hall/entré, bod/teknisk rom, 2 soverom, bad, stue med åpen kjøkkenløsning samt en stor terrasse på bakkeplan.

Byggemåte
Leilighetene er bygget iht. teknisk forskrift, TEK 17.

KONSTRUKSJON OG FASADE
Bygget er utført med bærekonstruksjon i stål og betong. Fasadevegger er utført som isolerte stenderverksvegger av tre med dampsperre, mineralullisolasjon og vindsperre utvendig kledd med teglforblending og innslag av trekledning.

Vindu og balkongdør mot terrasse er levert med ferdig installert markiser.

GULV
1 stavs eikeparkett, tilnærmet "kvistfri" 1. sortering.

Det leveres keramiske gulvfliser på bad i dimensjon 30x30. Nedfelt i dusjsonen leveres tilsvarende kvalitet og farge i dimensjon 5x5.

VEGGER
Vegger utføres som sparklet og malt betong og/eller malte gipsvegger.

Veggene oppfyller forskriftskrav med hensyn til lydreduksjon og brannspredning. Vegger i baderom og wc-rom er isolerte. Innvendige vegger mellom leilighetene og mot korridorer er isolerte mht. lyd- og brann iht. gjeldende krav. Keramiske veggfliser på bad.

HIMLING
Innvendig tak leveres i nedsenket heldekkende sparklet og malt gipshimling i stue/kjøkken, soverom og evt. andre oppholdsrom, uten synlige V-fuger.
I bad, WC rom, vaskerom, gang/entré og bod leveres nedsenket heldekkende sparklet og malt gipshimling med netto takhøyde ca. 2,30 m. Leiligheten leveres med LED downlights i nedforet gipshimling på bad, WC rom og hall/entrè.

Himlingshøyden i stue/kjøkken, soverom og evt. andre oppholdsrom er ca. 2,60 m. Rom med innfelte downlights har reduserer himlinghøyden til ca. 2,4 - 2,5 m.

ENTRÉDØRER/TERRASSEDØRER
Entrédørene til leilighetene leveres i fabrikkmalt utførelse iht. arkitektens fargevalg med samme farge på begge sider, med dørkikkert og FG-godkjent sikkerhetslås og i henhold til gjeldende teknisk forskrift mht. lyd og brann. Det leveres heve-/skyvedør med glass til balkong/terrasse med fabrikkmalt karm/ramme av tre med utvendig lakkert aluminiumsbekledning.

VINDUER OG INNVENDIGE DØRER
Vinduer leveres som fabrikkmalte hvite trevinduer med utvendig lakkert aluminiumsbeslag. Det leveres energiglass iht. TEK 17.

På grunn av byggets arkitektur og utforming må deler av vindusvasken påregnes som rutinemessig fellesvask for sameiet håndtert fra utsiden med egnet utstyr for tilkomst.
 
KJØKKEN
Kjøkkeninnredning leveres av Sigdal med integrerte hvitevarer fra Siemens. Sigdal Horisont har slette fronter og innfreste grep som markerer denne oppgraderte modellens linjerene design.

BAD
Bad inneholder dusj, wc, baderomsinnredning fra Foss Bad med servant og speilskap.

Vegghengt toalett innbygget med skjult cisterne av typen Geberit Duofix Sigma Cisterne. Toalettskål fra Villeroy & Boch med slimline sete, med soft lock toalett lokk.

Dusjhjørne 90 x 90 cm med innfellbare hengslede dører.

BALANSERT VENTILASJON MED VARMEGJENVINNING
Leiligheten har balansert mekanisk ventilasjon med avtrekk fra bad/wc, kott og kjøkken. Tilluft på soverom, stue/kjøkken. Det leveres ett ventilasjonsaggregat for balansert ventilasjon med varmegjenvinning og elektrisk ettervarming av luften i hver leilighet.

Det vil bli tilluft i alle oppholdsrom og avtrekk fra våtrommene og kjøkken. I tillegg vil det være forsert kjøkkenavtrekk via slimline ventilator under overskap over platetopp til kjøkken.

SPRINKLERANLEGG
Hele bygget med fellesarealer, leiligheter og garasje blir fullsprinklet. Sprinklerhoder kan bli plassert både i tak og i vegg oppunder tak, samt på balkong/terrasser.

STRØM OG LYS
Leiligheten utstyres i samsvar med gjeldende forskrifter og normer for elektro på tidspunkt for prosjektering og anmeldelse. Det leveres Elko RS16 som standard.

Antall El-punkter er i henhold til gjeldende regelverk. I tillegg til lyspunkter inne i leilighetene, leveres lyspunkt inklusiv lysarmatur og dobbelt stikk på balkong/terrasse.

Der det leveres downlights som standard, styres de med dimmere.

Det leveres kombinert sikringsskap og skap til fiberboks for bredbåndskabel og WIFI.

Det leveres avstillingsknapp for brannalarm i felles korridor/ svalgang i hver etasje og i boligparkering etasjen.

INTERNETT, TV OG TLF
Det leveres signaler til TV og bredbånd.

PORTTELEFON
Det leveres porttelefon med kamera ved utvendig hovedinngangsdør til hvert leilighetsbygg. I leiligheten leveres det porttelefon med monitor. I tillegg leveres ordinær ringeklokke utenfor inngangsdør.

FELLESAREALER, INNGANGSPARTI, TRAPPER OG GANGER
Inngangsparti/lobby, trapper og felles ganger innvendig etableres med representativ utførelse.

Felles ganger leveres med keramiske gulvfliser og sparklede og malte fargeavstemte gipsplatevegger og betong-vegger. Spilerekkverk og skrudd håndløper i rustfritt stål. Låsbare postkasser plasseres på yttervegg i tilknytning til garasjeanlegg. Trapperom utstyres med lydabsorberende hvite himlingsplater under repos og/eller veggplater for demping av etterklang og støy.

HEIS
Heis til alle boligetasjer direkte fra parkeringsetasje. Byggene får maskinromløse wireheiser av anerkjent fabrikat. Heisen er godkjent som båreheis.

Primærrom
Primærrom: 76 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Hall/entrè, 2 soverom, bad og kjøkken/stue/oppholdsrom

Bruksareal
Bruksareal: 80 kvm

Boder
I tillegg til innvendig bod og/eller skapplass i leiligheten har leiligheten sportsbod plassert i felles innvendig bodanlegg.

Sportsbodene leveres med himling og gulv av støvbundet betong, systemvegger av lakkerte stålrammer med netting og dør inn til hver bod. Skillevegger mellom sportsbodene vil bli utført av hele nettingvegger eller tette vegger med øverste del med netting for gjennomgående branndetektering, belysning, kabelføring, sprinkling og avfukting/ ventilasjon.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, datert 04.11.2021.

Genstående arbeider:
  • Ferdigstille utomhus-areal
  • Siste montering av utebelysning
  • Tekniske krav utomhus skal være godkjent

Frist for ferdigstillelse er satt til 22.06.2022.

Oppvarming
Energibehovet til oppvarming av varmt tappevann og romoppvarming dekkes ved etablering av en lokal energikilde som tilfredsstiller forskriftskrav til energileveranse fra fornybar energikilde. Romoppvarming dekkes ved termostatstyrt vannbåren gulvvarme i stue/kjøkken, gang/entré og soverom. Elektriske varmekabler på baderom. Termostat for hvert rom.

Det leveres gasspeis av type Vision Line Superior 55 L.

Om ikke mange år, vil det kreves at all boligoppvarming i Norge skal skje uten bruk av fossilt brennstoff. Derfor er alle gasspeiser i prosjektet forberedt for å benytte biopropan, en miljøvennlig gasstype som er laget av biologisk materiale. De nye gasspeisene vil også kunne regulere flammehøyde og har et nytt tiltalende design.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C
Alle boliger som selges etter 1. juli 2010 skal energimerkes iht. energimerkeforskriften. De er beregnet til B/C-GUL.

Alle leilighetene utstyres med målere for registrering av strømforbruk og energiforbruk til varmt tappevann og vannbåren gulvvarme. Forbruk av energi til varmt tappevann og vannbåren gulvvarme avleses av leilighetseierne og avregnes i sameiet.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter fastsettes etter at boligen er ferdigstilt og blir fakturert eier. Kjøper plikter å betale avgifter fra overtakelsen.

Eiendomsskatt
Det er pt. ikke eiendomsskatt i Asker kommune.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 134,- pr.mnd.

Månedlige kostnader:
Felleskostnader drift: 2.207,-
TV/brebånd: 399,-
Parkering 1: 200,-
Parkering 2: 200,-
Oppvarming àkonto: 508,-
Oppvarming av vann àkonto: 162,-
Vann àkonto: 574,-
Gass àkonto: 84,-

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og  90% av sekundærbolig for 2019 og 2020. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Sameie
Sameie: Boligsameiet Dragonlia, Orgnr: 921707835

Sameiet består av 16 boligseksjoner og 5 næringsseksjoner (garasjeplasser og boder)  og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc.. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Forretningsfører
USBL

Annet
AVFALLSHÅNDTERING
Det er avsatt plass ute til felles nedgravdsøppelsystem for restavfall og papp/papir med nedkast og tilkomst for tømmebil fra renovasjonsvesen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Eier har full rettslig råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Regulering
Gjeldene arealplan følger av  "Kommuneplan Asker 2018-2030," IDnr. 02202018001 og reguleringsplan  "Nadderudjordet," IDnr. 02202016008.

For kommuneplanen gjelder:
Arealbruk: Boligbebyggelse Framtidig. Områdenavn: B11. Delareal: 6 405 m

For reguleringsplanen gjelder:
Formål: Boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse. Feltnavn: BKS4. Delareal: 6 215 m
Formål: Veg. Feltnavn: f_SKV3. Delareal: 111 m
RPHensynsonenavn: H540_1. Sone med angitte særlige hensyn: Hensyn grønnstruktur. Delareal: 820 m
RPHensynsonenavn: H190_. RPSikring: Andre sikringssoner. Delareal: 9 m
RPHensynsonenavn: H560_2. Sone med angitte særlige hensyn: Bevaring naturmiljø. Delareal: 350 m
RPHensynsonenavn: H370. Faresone: Høyspenningsanlegg (inkl høyspentkabler). Delareal: 8 m
Formål: Annen veggrunn - tekniske anlegg. Feltnavn: f_SVT. Delareal: 39 m

Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter nærmere avtale.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
7 680 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
192 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 680 000,-))
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
1 600,- (Omkostning kjøper - Felleskostnader)

202 620,- (Omkostninger totalt)

7 882 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.6 925)
Markedspakke 1 (Kr.14 900)
Oppgjør (Kr.6 900)
Provisjon (forutsatt salgssum: 7 680 000,-) (Kr.69 120)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Totalt kr. (Kr.118 740)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på markedspakke
og utlegg.

Oppdragsnummer
18-21-0424

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Eie Nybygg AS
EIE Nybygg Oslo Viken
Org. nr:926376292
Bærumsveien 210
1357 Bekkestua
Tlf: 95 18 30 57

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner Karoline Cecilie Michaelsen

Saksbehandlere
Karoline Cecilie Michaelsen
EIE Nybygg Oslo Viken
Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Mob: 95 18 30 57 / E-post: kcm@eie.no

Jørgen Kjendlie
Partner / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 95 18 45 04 / E-post: jk@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Dragonlia 3 - leil. B-101
For mer om objektet
Dragonlia 3 - leil. B-101

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: