Bilde 1 av Heggedalskogen 27BBilde 2 av Heggedalskogen 27B
Digital salgsoppgave
Heggedalskogen 27B

1389 Heggedal • Asker kommune

Prisantydning

kr 3 490 000

Omkostninger: kr 97 870Totalpris: kr 3 587 870
Praktisk 2-roms selveierleilighet med hyggelig usjenert hage. Gode solforhold. Sentral beliggenhet i Heggedal. Garasje!
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
1
Antall soverom
1 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
66 m²
Bruksareal (BRA)
70 m²
Fellesutgifter
kr 1 000 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 577 / Mnd
Prisantydning
kr 3 490 000
Omkostninger
kr 97 870
Totalpris
kr 3 587 870
Byggeår
1979
Tomt
Fellestomt 417 m²
Oppdragsnummer
39230192
card-default

Christian Thordén Salvesen

Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig
Les om Christian
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 3 490 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)kr 87 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 3 587 870
Eiendom
Heggedalskogen 27B, 1389 Heggedal, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 79 Bnr. 367 Snr. 1 i Asker kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 70 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1979

Tomt
Fellestomt 417 kvm

Prisantydning
3 490 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Takstdato:

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 13.06.22
Andel fellesformue kr. 0,- pr. 13.06.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 3 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 88 620,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 578 620,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 587 870,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 1 000,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
TV/Internett fra Telia, Snøbrøyting og strøing, Kostnader ved dugnader, Vedlikehold fellesområder, felles søppelanlegg (ikke renovasjon), garasjer m.m. og Tenning av julegran.

Huseierforeningen har tegnet husforsikring (Bygning/Boligsammenslutning) på 4-manns boliger. I 2021 er prisen Kr. 3964,- pr. boenhet. Dette gjelder Heggedalskogen 27B.

Kommunale avgifter
Kr. 6 914,52 pr. år Avløp, renovasjon og vann.

Eier
Elina Jafari Farideh Jafari

Beskrivelse
Velkommen til Heggedalskogen 27B - En lys og tiltalende 2-roms leilighet i attraktive Heggedal. Leiligheten har en naturskjønn beliggenhet, like utenfor Heggedal sentrum. God planløsning, gjennomgående standard og fine uteområder. Leiligheten fremstår lys med store vindusflater, romslige og luftige rom og fin flyt mellom inne- og uterommene. Planløsning gjør at denne leiligheten passer for de flestes behov og ønsker.

Leiligheten inneholder bl.a. romslig stue med store vindusflater og god plass til spisebord, kjøkken i delvis åpen løsning med stuen, ett stort soverom og bad med opplegg for vaskemaskin. Fra stuen er det utgang til skjermet nordvestvendt terrasse på ca. 21 kvm med videre adkomst til plenarealer. Leiligheten disponerer en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. En flott leilighet for deg som ønsker en skjermet og tilbaketrukket tilværelse i et rolig område nær sentrum og marka. 
  
 • Lyse og romslige rom
 • Store vindusflater
 • Tilbaketrukket og skjermet
 • Kort vei til en mengde turområder sommer og vinter
 • Romslig soverom
 • Stue og kjøkken i åpen løsning
 • Parkering i felles garasjeanlegg
 • Kort vei til Heggedal sentrum
 • Kort vei til offentlig kommunikasjon

Parkering
Parkering i felles garasjeanlegg.

Beliggenhet
Heggedalskogen 27B har en fin og naturskjønn beliggenhet like utenfor Heggedal sentrum. Boligen ligger høyt og fritt i et av Askers flotteste familieområder. Her bor du i naturskjønne omgivelser ved marka med flotte turområder i umiddelbar nærhet. Feltet er pent opparbeidet med bilfrie gangveier og lekeplasser for barna. Heggedal byr på et hyggelig og levende nærmiljø som er i sterk utvikling og et satsningsområde i kommunen fremover. Alt av fasiliteter er i umiddelbar nærhet og dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi Heggedal eller Coop Extra, som begge ligger ca. 13 minutters gange fra eiendommen.

Feltet er pent opparbeidet med bilfrie gangveier og lekeplasser for barna. Kun 10 minutters gange fra boligen finner du Heggedal stadion, en fotballbane med kunstgress som er i bruk hele året. Her er det et godt idrettsmiljø for barn og voksne i alle aldere. Om vinteren lages det kunstsnø løype for langrenn på Eidsletta med skiskole for barna. Ellers er det milevis med skiløyper innover i marka. Den nye sykkelparken i Heggedal er en av favorittene til ungdommen og barna. Her er det blant annet sykkelopplæring, bmx park og løype for terrengsykler. I tilknytning til sykkelparken er det også etablert en hoppbakke om vinteren. Til trening er det nye tufteparken populær.

Området sokner til Heggedal barneskole, og Hovedgården ungdomsskole. Det er kun 100 meter til nærmeste bussholdeplass som bl.a. kjører til barneskolen på kun ca. fire minutter. Det er flere barnehager i området, bl.a. Heggedalsskogen barnehage og Vikingjordet barnehage.

Fra boligen er det gangavstand til Heggedal sentrum og Heggedal stasjon med gode kommunikasjonstilbud og pendlerparkering. Heggedal er et idyllisk og sentralt tettsted, kun 7 km unna Asker sentrum. I Heggedal sentrum finner man både matbutikk, cafeer, idrettsanlegg, legesenter, tannlege, frisør og bibliotek. Heggedal byr på et hyggelig og levende nærmiljø som er i sterk utvikling og et satsningsområde. Sentrumsområdene er nyetablerte og under utvikling med butikklokaler og ny innfartsvei mot Røyken og Dikemark. Midt i hjertet av Heggedal ligger Gjellumvannet med badestrand og flytebrygge med stupebrett.

Heggedal byr på et hyggelig og levende nærmiljø som er i sterk utvikling kun 7 km unna Asker sentrum. Heggedal er et satsningsområde for nye Asker kommune, med nyetablerte sentrumsområder som er under sterk utvikling. I Heggedal sentrum finner man både matbutikk, cafe, restaurant, idrettsanlegg, legesenter, tannlege, helsestasjon, frisører og bibliotek. I tillegg skal det i løpet av de neste 4-5 årene bygges ut videre med næringsvirksomhet, leiligheter, butikker, restauranter og kommunale tjenester. Heggedal skal bli en naturlig knutepunktsområde for nye Asker kommune.

Heggedal er et idyllisk og sentralt tettsted og Asker sentrum ligger en kort kjøretur unna. Asker sentrum har et bredt utvalg av handel og servicetilbud. Kulturhus med kino, bibliotek, svømmehall, variert konserttilbud, og mange koselige kafeer og spisesteder. For den handleglade er Trekanten senter og Agrokvartalet et godt tilbud med over 80 butikker, en god balanse mellom kjede- og nisjebutikker. En kjøretur på ca. 5 min fra Heggedal ligger bl.a. Vollen, Askers sørlandsidyll med gode bademuligheter i Oslofjorden og et lite utvalg av nisjebutikker og spisesteder.

Tomt
Fellestomt, 417 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger. Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Entré
Leiligheten har et innbydende og koselig inngangsparti med plass til utemøblement. Entréen er av god størrelse med god plass til garderobeløsning og direkte adkomst til boligen innvendige bod.

Stue
Stuen er lys med 3-stavs parkettgulv i delvis åpen løsning med kjøkkenet og utgang til en flott terrasse. Stuen utgjør sammen med kjøkkenet et åpent og sosialt allrom og en velutstyrt og funksjonell arbeidssone. Dette gjør at det er plass til både sofagruppe, tv-bord og spisebord. Mellom kjøkkenet og stuen er det plass til et romslig spisebord. Overflatene er malt og tapetsert i lyse fargetoner. Stuen preges av store vindusflater som gir optimale lysforhold.

Fra stuen er det utgang til en romslig nordvestvendt terrasse på ca. 21 kvm. Her kan man nyte hyggelig utsikt mot sameiets grønne fellesområder og gode solforhold. Dette blir en fin forlengelse av stuen i sommerhalvåret med god plass til både sittemøblement og grill.

Kjøkken
Leiligheten har et lyst og romslig kjøkkenet av eldre dato. Innredning med glatte fronter, belysning under overskap og plate på vegg over benkeskap. Benkebeslag i rustfritt stål og laminat benkeplate. Kjøkkenet er praktisk utformet store arbeidsflater og gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap.

Soverom
Leiligheten inneholder ett soverom av god størrelse med god plass til dobbeltseng og nattbord. Gode oppbevaringsmuligheter romslig garderobeskap.

Bad
Helfliset bad med varmekabler fra 2012. Badet er innredet med moderne baderomsinnredning bestående av benkeskap og høyskap med glatte fronter. Speil og belysning over servant. Dusj med innfellbare dører i herdet glass, veggfestet toalett og opplegg for vaskemaskin.

Byggemåte
Toroms eierseksjon i boligblokk. Leiligheten ligger i underetasje med terrasse. Leiligheten disponerer en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Bygningen har grunnmur i betong. Yttervegger i bindingsverk kledd utvendig med malt trepanel. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med takpapp/takshingel. Bygningsdeler som ligger under sameiets ansvarsområde er i hovedsak ikke tildelt tilstandsgrader. Det er gjort vurderinger av enkelte bygningsdeler i nær tilknytning til leiligheten. Dette er bemerket i teknisk beskrivelse der dette er gjeldende.

Bygningen er oppført i 1979, og den tids byggeskikk ligger til grunn for konstruksjonsmessige forhold. Referansenivå for
rapporten er satt til byggeår og Forskrift til avhendingslova. Aldersbetraktning er vurdert ut fra levetidstabeller utarbeidet av Sintef Byggforsk.

Normal slitasje fra tidspunkt for legging av gulv, og normal slitasje på vegg- og himlingsoverflater ikke hensyntatt, da toleranse for slitasje i stor grad er en subjektiv vurdering. Se for øvrig detaljert tilstandsbeskrivelse.

Diverse:
 • Vinduer med trelags isolerglass, produsert i 1978.
 • Terrassedør med tolags isolerglass, produsert i 1978.
 • Innvendige gulv er belagt med laminat i kjøkken, entré og bod. Trestavs parkett for øvrig.
 • Garderobeskap med profilerte fronter i soverom.
 • Garderobeløsning med stang og hyller i bod.
 • Varmtvannsbereder på 116 liter, produsert i 2012, montert i bad.
 • Ledningsnett for vann i kobber av eldre dato.
 • Rør i rør systemer med fordelerskap i bad.
 • Hovedstoppekran er lokalisert i inspeksjonsluke ved klosett.
 • Hovedstoppekran er funksjonstestet og funnet ok.
 • Avløpsrør i plast.
 • Vanntrykk og funksjon på avløp er undersøkt og funnet ok.
 • Elektrisk oppvarming med panelovner.
 • Badet er ifølge eier pusset opp i 2012.

Takhøyden er målt på tilfeldige steder:
 • Himlingshøyde ca. 2.36 m målt i stue.
 • Himlingshøyde ca. 2.24 m målt i gang.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 66 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Bad, Entré, Gang, Soverom, Kjøkken, Stue

Bruksareal
Bruksareal: 70 kvm

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Følgende har fått TG 2 i vedlagt tilstandsrapport:
 • Overflater på innvendige gulv (Bad / Underetasje)
 • Overflater på innvendige vegger (Bad / Underetasje)
 • Vinduer
 • Ytterdører
 • Innvendige dører
 • Kjøkkeninnredning
 • Overflater på innvendige gulv
 • Overflater på innvendige vegger
 • Overflater på innvendig himling
 • Etasjeskiller
 • Fast inventar
 • Piper, feieluker og plassbygde ildsteder
 • Varmtvann
 • Ledningsnett for sanitærinstallasjoner
 • Ventilasjon
 • Elektrisk anlegg

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 25. mai 1981.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner. Eieren opplyser at peisen ikke er i bruk på grunn av ulike årsaker.

Energimerking
Energiattest med energimerke

Kommunale avgifter
Kr. 6 914,52 pr. år Avløp, renovasjon og vann.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Asker kommune per dags dato.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 1 000,- pr.mnd.
TV/Internett fra Telia, Snøbrøyting og strøing, Kostnader ved dugnader, Vedlikehold fellesområder, felles søppelanlegg (ikke renovasjon), garasjer m.m. og Tenning av julegran.

Huseierforeningen har tegnet husforsikring (Bygning/Boligsammenslutning) på 4-manns boliger. I 2021 er prisen Kr. 3964,- pr. boenhet. Dette gjelder Heggedalskogen 27B.

Faste løpende kostnader
Strøm, felleskostnader, kommunale avgifter.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Fellesformue (DnB) pr. 13.6.2022: Kr. 1 347 135,- 
Felles lån (DnB) pr. 13.6.2022 (siste termin: juli 2024): Kr. 664 317,-

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 897 433,- Som sekundærbolig Kr. 3 230 760,-

Sameie
Sameie: Heggedalsmarka Huseierforening, Orgnr: 987687568

Forretningsfører
Heggedalsmarka huseierforening

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt iht. husordensreglene.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1981/11173-3/100 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
04.06.1981
BEST OM FELLESUTGIFTER
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/1104892-1/200 OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING TINGLYST
01.01.2020 00:00

1981/11173-2/100 SEKSJONERING TINGLYST
04.06.1981
SNR: 1
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 1/2
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 002 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst fra offentlig vei er og tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 88 620,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 578 620,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 587 870,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Direkteutlegg for selger (Kr.2 500)
Tilrettelegging (Kr.16 900)
Visningshonorar (2 stk inkludert) (Kr.2 950)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.3 000)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 215)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.8 290)
Markedspakke 1 (Kr.12 900)
Oppgjør (Kr.7 500)
Fastprisbasert vederlag (Kr.50 000)
Totalt kr. (Kr.110 255)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
39-23-0192

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Mamen-Lund, Engh, Salvesen & Partners AS
EIE Asker
Org. nr: 990997810
Bankveien 11
1383 Asker
Tlf: 66 90 15 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig Christian Thordén Salvesen

Saksbehandlere
Christian Thordén Salvesen
EIE Asker
Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig
Mob: 97 05 38 38 / E-post: cs@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Heggedalskogen 27B
For mer om objektet
Heggedalskogen 27B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: