Bilde 1 av Stasjonsveien 9EBilde 2 av Stasjonsveien 9E
Digital salgsoppgave
Stasjonsveien 9E

1940 Bjørkelangen • Aurskog-høland kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Gjennomgående 3-roms leilighet oppusset i 2022 | Terrasse på 13 kvm og parkeringsplass | Ingen dok.avgift
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
50 m²
Bruksareal (BRA)
50 m²
Fellesutgifter
kr 3 323 / Mnd
Prisantydning
kr 2 300 000
Omkostninger
kr 9 450
Totalpris
kr 2 309 450
Fellesformue
kr 30 756
Byggeår
2007
Tomt
Fellestomt 2638 m²
Oppdragsnummer
32230161
card-default

Ellen Celine Heireth

Eiendomsmegler | Partner
Les om Ellen
Prisantydningkr 2 300 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 2 309 450
Eiendom
Stasjonsveien 9E, 1940 BJØRKELANGEN, Etasje: 1

Matrikkel
Andelsnr. 5 Orgnr. 990977275 i Aurskog-høland kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer og fordeling per etasje
Gjeldende fra 01.01.24
Totalt BRA 0 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal):
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal):

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
Første etasje:
BRA xx m²
- BRA-i xx m²: (SETT INN HVILKE ROM)
- BRA-e xx m²: (SETT INN HVILKE ROM)
- BRA-b xx m²: (SETT INN INNGLASSET BALKONG)

Andre etasje:
BRA xx m²
- BRA-i xx m²: (SETT INN HVILKE ROM)
- BRA-e xx m²: (SETT INN HVILKE ROM)
- BRA-b xx m²: (SETT INN INNGLASSET BALKONG)

Garasje
BRA xx m²:
- BRA-e :Garasjeplass


Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.

Areal
Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm
 Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2007

Tomt
Fellestomt 2638 kvm
Sameiet har felles eiet tomt.
Fellesarealene er opparbeidet og beplantet med gressplener, prydbusker, trær, sittegrupper. Opparbeidet lekeplass på området.

Prisantydning
2 300 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Takstdato:

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 31.12.22
Andel fellesformue: kr. 30 756,- pr. 31.12.22

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 2 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 301 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 309 450,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 323,- pr. mnd.

Felleskostnadene øker med 10% fra 01.01.24 og nytt beløp fra januar blir fra kr. 3600-3700,-.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av borettslagets sikringsordning.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Dominik Kocyk Natalia Kocyk

Parkering
Leiligheten har ikke fast plass, men det er felles parkeringsplass for borettslaget. Her er det "første mann til mølla prinsippet", men selger opplyser at det alltid er ledig plass.
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et sentrumsnært boligområde på Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder og gode servicetilbud. Ved den videregående skolen er det idrettshall, friidrettsanlegg og kunstgressbane. Her finner du også både sandvolleyball- og tennisbane.

Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling. Blant annet er det bygd ny barne- og ungdomsskole fra 2020. Det er også bygd nytt helsehus, og en ny svømmehall. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr både svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Nytt klubbhus ble tatt i bruk i 2019.

Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, samt egen "øvingsboks" for band og musikere. Kulturskolen har flyttet inn i flotte lokaler i den nye skolen, med tilgang til kultursaI. I tillegg kan Eidsverket nevnes. Her skjer det mye gjennom året med familieaktiviteter, kurs, konserter med mer. I tillegg tilbyr stedet leie av kurs- og konferanselokaler, samt selskapslokaler med overnattingsmuligheter. Eidsbekken kafe ligger idyllisk til på området.

Ved Eidsverket er det bygd et ridesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland (holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor sentrum). Det er også skytterbaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. Det finnes også et kampsport senter i sentrum. Alpinbakken er åpen når forholdene tillater det. Det blir også kjørt opp skispor på jordene like øst for boligen.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra, Kiwi eller Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Bjørkelangen Torg et fint og variert utvalg - det samme har Bjørkelangen Senter med frisør, vinmonopol, apotek og dyreforretning.

I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Bjørkelangen er et satsningsområde og tiltrekker seg stadig nyetableringer av både store og små bedrifter.

Fra eiendommen er det kort vei til nyåpnede Bjørkelangen barne- og ungdomsskole. Ellers er det full barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, samt to videregående skoler. Begge videregående skoler ligger på Bjørkelangen.

Tomt
Fellestomt, 2638 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Fra eiendommen er det gangavstand til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet ny våren 2018. Det er 5 min å gå til Bjørkelangen videregående skole og 15 min til Kjelle videregående skole. For de minste har kommunen god barnehagedekning, med både kommunale- og private barnehager, hvor flere ligger i nærområdet.

Inneholder
Planløsning første etasje:
Entré, to soverom, bad, stue og kjøkken.
Annet: utvendig bod på ca. 4 kvm.

Byggemåte
- Boligbygg oppført i 2007.
- Bygningen har støpt betongplate på mark.
- Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trepanel.
- Etasjeskiller av trekonstruksjoner.
- Yttertak av pulttaksform utvendig tekket med takpapp.
- Leiligheten har ytterdør av tre fra byggeår.
- Terrassedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår.
- Leiligheten er elektrisk oppvarmet.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 50 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 50 kvm

Standard
Entré:
Boligen ligger i første etasje med hendig adkomst til leiligheten. Det er overbygd inngangsparti med utvendig bod rett ved inngangspartit. Innvendig gir entreen et godt førsteinntrykk av leiligheten og man ser fort at leiligheten er pusset opp i 2022. På gulvet er fliser med varme og vegger malt i tidsriktige farger. I rommet er det i tillegg en romslig gardeobeløsning, samt knaggrekke til å henge fra seg tøy.

Kjøkken:
Leiligheten har et nytt og lekkert kjøkken fra 2022. Kjøkkenet har hvite, profilerte fronter og laminert benkeplate,. Det er både overskap og underskap som gjør at innredningen har rikelig plass. Ellers har kjøkkenet benkebelysning og stikkontakter under overskap, nedfelt, sort  oppvaskkum i sort  med ett-greps armatur. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert oppvaskmaskin, integrert komfyr, nedfelt induksjonstopp, integrert kjøleskap med frys og mekanisk kjøkkenventilator. Alle de nevnte hvitevarene medfølger handelen.

Stue:
Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet og er et luftig, innbydende rom hvor man kan samles til tv-hygge og fine samtaler. Rommet har rikelig med dagslys fra et stort vindu, samt en innglasset balkongdør. Fra stuen er det også utgang til en delbis overbygd balkong på ca. 13 kvm. Stuen har ellers nytt laminatgulv med varmefolie og en trendy gråfarge på veggene. Her er det rikelig med plass til både sofakrok og spisestue.

Baderom:
Leiligheten har et lekkert bad oppusset 2022. Det er grå fliser på veggene, mens det på gulvet parkettinspirerte fliser med elektrisk gulvvarme. Baderomsinnredningen består av vegghengt servantskap med heldekkende servant og sort ett-greps armatur. I mellom speil og servant er det flislagt område så setter et stilig uttrykk på badet. Ellers har badet dusjnisje med innfellbare glassdører og dusjarmatur, vegghengtt toalett og opplegg for vaskemaskin.

Soverom:
Boligen har to flotte soverom der begge soverommene har laminatgulv og slette vegger malt i en tidsriktig grønnfarge. På begge rommene er det to romslige vinduer som slipper godt med dagslys inn. Ellers er det montert panelovn på et av rommene.

Teknisk:
Vannrør av typen rør-i-rør system og kobber og fordelerskap for vann med stoppekran er plassert i himling på bad. Varmtvannsbereder på 116 liter fra 2021 er plassert på kjøkken. Sentralavtrekk fra Flexit med aggregat plassert i overskap på kjøkken. Det er også sikringsskap med automatsikringer plassert i bod.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2:
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk, grunnet alder på tettesjikt har en alder som tilsier at restlevetid er usikker og det foreligger ingen dokumentasjon.

Utdrag fra egenerklæringsskjema
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats.
Redegjør: Flis på flis.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats.
Redegjør: Bygget store terrasse - september 2022.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært. Firmanavn: BRB Elektro AS.
Redegjør: Varmefolie med termostat i stua og kjøkken, varmekabel med termostat i gangen, hele elektrisk på kjøkken, ny termostat på bad - mai 2022.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja, for hele elektriske anlegget.

Tilleggskommentar:
Hele leilighet ble pusset opp i mai 2022.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger følgende for eiendommen:
- ferdigattest for nybygg 2 stk leilighetsbygg med 14 leiligheter, datert 06.07.2007.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 29.10.2004:
- innvendig  samsvarer med dagens bruk av boligen.
- utvendig er det bygget på eksisterende terrasse med skjerming. Den er ikke byggemeldt til kommunen, men godkjent av borettslaget. Kjøper tar over risko og ansvar for overnevnte.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Det er varmefolie i entré, stue og kjøkken, samt varmekabler på badet. Det er øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er inkludert i felleskostnadene.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 323,- pr.mnd.
De totale felleskostnadene inkluderer kommunale avgifter, eiendomsskatt, felles utvendig forsikring, utvendig vedlikehold, kabel tv og internett. Felleskostnadene øker med 10% fra 01.01.24 og nytt beløp fra januar blir fra kr. 3600-3700,-.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Bank: Husbanken
Rente: 3,38%
Type: Annuitetslån (IN)
Restgjeld: 4 015 940
Restgjeld for andelen: 0,-
Terminer: 4
Løpetid: 03.09.07 - 30.03.32
Info per: 30.03.23

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Styret antar at de må ta opp nytt lån om 1-2 år for vedlikehold av borettslaget, men det er ikke vedtatt noe på dette. Styreleder kan derfor ikke opplyse om når det potensielt kan skje eller hvilket beløp det blir. Informasjon hentet fra styreleder.

Årsregnskap
Borettslaget har et positivt årsresultat for 2022 på kr. 636 182.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Skadeforsikring Polisenummer: 86589208

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 658 608,- Som sekundærbolig Kr. 2 502 709,-

Borettslag
Borettslag: Rishagen Borettslag, Orgnr: 990977275
Informasjon om borettslaget:
- Utvendig vedlikehold: Der veranda er utvidet har eier selv fullt ansvar for vedlikehold.
-  Plenklipping/vaktmesteruke: Plenklipp og vaktmestertjeneste utføres på oppsatt liste. Her skal det holdes øye med ting, rydde opp i fellesareal.

Forretningsfører
BORI BBL

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Forkjøpsrett
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Tekniske installasjoner
- TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
- Garderobeskap på ett soverom medfølger ikke handelen.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt iht. husordensreglene. Det er båndtvang på fellesarealene hele året.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Det er ikke tinglyste heftelser på borettslagets eiendom eller andelen.

Utleie
Eiendommen har ingen godkjent utleiedel, men deler eller hele kan leies ut etter vedtekter og lovverk.

Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet vann og avløp via private stikkledninger.
Eiendommen er tilknyttet privat fellesvei, som er tilknyttet kommunalt driftet vei.

Regulering
Eiendommen er regulert etter reguleringsplan Rishagen, datert 07.11.2005.
Regulert til område for boliger med tilhørende anlegg.
Reguleringsbestemmelser for reguleringsplan rishagen, datert 27.04.2005.

Område:
- Eiendommen ligger i aktsomhetsområde for flom med gjentaksintervall nesten aldri.
- Eiendommen ligger i radonutsatt område med middels til lav aktsomhet.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 301 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 309 450,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke borettslag (Kr.20 655)
Provisjon (Kr.45 000)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.14 162)
Markedspakke 1 - fotopakke diakrit (Kr.5 500)
Oppgjør (Kr.6 500)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Markedspakke 1 (Kr.19 900)
Totalt kr. (Kr.130 129)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
32-23-0161

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Lørenskogmegleren AS
EIE Lørenskog
Org. nr: 929031334
Snøkrystallen 9
1470 Lørenskog
Tlf: 40 40 35 45

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Ellen Celine Heireth

Saksbehandlere
Ellen Celine Heireth
EIE Lørenskog
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 90 50 85 51 / E-post: eche@eie.no

Emilie Rønvik
Medhjelper
Mob: 98 87 44 99
[/ E-post: emr@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Stasjonsveien 9E
For mer om objektet
Stasjonsveien 9E

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: