Bilde 1 av Taietveien 16DBilde 2 av Taietveien 16D
Digital salgsoppgave
Taietveien 16D

1940 Bjørkelangen • Aurskog-høland kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Innholdsrik 3-roms selveier med terrrasse og bruksrett til hage | Steinkast til marka | Varmepumpe og mulighet for peis
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
4
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
72 m²
Bruksareal (BRA)
80 m²
Kommunale avgifter
kr 1 308 / Mnd
Prisantydning
kr 2 600 000
Omkostninger
kr 74 200
Totalpris
kr 2 674 200
Byggeår
2000
Tomt
Fellestomt 2118 m²
Oppdragsnummer
32230157
card-default

Ellen Celine Heireth

Eiendomsmegler | Partner
Les om Ellen
card-default

Frida Solberg

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Frida
Prisantydningkr 2 600 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Dokumentavgiftkr 63 750,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 2 674 200
Eiendom
Taietveien 16D, 1940 BJØRKELANGEN, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 71 Bnr. 154 Snr. 4 i Aurskog-høland kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 80 kvm
Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2000

Tomt
Fellestomt 2118 kvm

Prisantydning
2 600 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Thomas Andre Nordby Takstdato: 20.11.23 16:21

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,-
Andel fellesformue kr. 0,-

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 600 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 63 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 64 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 664 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 674 200,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. ,- pr. .

Kommunale avgifter
Kr. 15 696 pr. år De kommunale avgiftene inkluderer: forbruksgebyr vann, forbruksgebyr avløp, ABB. gebyr vann bolig, ABB. gebyr avløp bolig, feier/tilsynsgebyr, renovasjon, eiendomsskatt.

Eier
Thomas Lars Andersson Therese Drotningsvik

Beskrivelse
En innbydende og innholdsrik 3-roms eierseksjonsleilighet med solrik terrasse. Boligen har åpen planløsning med kjøkken mot stue, 2 soverom, bad, walk-in closet og en innvendig bod. Åpningen mellom kjøkken og stue skaper en lys og moderne atmosfære.

Eiendommen ligger i et naturskjønt område, 1,5 km sørvest for Bjørkelangen sentrum. Her er det ny skole, helsehus, og nærliggende marka med lysløyper, badevann og alpinanlegg om vinteren.

Høydepunkter:
• Sørvestvendt terrasse på 19 kvm med gode solforhold
• Romslig gruset gårdsplass
• Åpent kjøkken mot stue løsning
• Gode vindusflater i alle rom
• Kort vei til Bjørkelangen sentrum
• I umiddelbar nærhet til marka
• Godt med oppbevaringsplass

Parkering
Det er parkering på gruset gårdsplass foran huset.

Beliggenhet
Boligen ligger i et naturskjønt og veletablert boligområde, ca. 1,5 km sørvest for Bjørkelangen sentrum i Aurskog-Høland kommune. Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, med blant annet nyere barne- og ungdomsskole og helsehus. Rett utenfor boligen har du marka med lysløyper, bade-/fiskevann og alpinanlegg som er åpent på snørike vintre.

Bjørkelangen har også en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved skolen og en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng. Sommerstid kan familien legge turen til badeplass ved Røytjern.

Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. 

Videre har Bjørkelangen et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytebaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Extra og Kiwi. I tillegg har tettstedet kjøpesenteret Amfi Bjørkelangen, med rundt 20 butikker og kafé. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

Tomt
Fellestomt, 2118 kvm
Tomten er velstelt med en romslig gruset gårdsplass som gir plass til flere biloppstillingsplasser. I tillegg har den en inngjerdet hage som inneholder en nyttig redskapsbod.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Fra eiendommen er det gangavstand til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med Burholtoppen barnehage som den nærmeste. Bjørkelangen har også to videregående skoler.

Offentlig kommunikasjon
Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Einerhaugen som ligger ca. 4 min gange fra boligen. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

Inneholder
Planløsning: Entré, stue, kjøkken, gang, 2 soverom, bad og 2 boder.

Byggemåte
Firemannsbolig over tre plan.
Bygningen har støpt gulv mot grunn.
Grunnmur i lettklinkerblokker.
Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trepanel.
Etasjeskillere av trekonstruksjoner.
Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein.
Boligen har ytterdør av tre med glassfelter fra byggeår.
Terrassedør med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår.
Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår og 2016.
Leiligheten er elektrisk oppvarmet kombinert med luft til luft varmepumpe.
For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 72 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 80 kvm

Boder
Boligen har 2 innvendige boder på tilsammen 8 kvm, og en utvendig redskapsbod på ca. 4 kvm.

Standard
Entré
Boligen har en lys og innbydende entré med gode oppbevaringsmuligheter. Gulvet er av en mørk farge, mens veggene har en lys tone, skaper en kontrast som gir en følelse av romslighet og velkomst. Den praktiske oppbevaringsplassen i entréen bidrar til organisasjon og orden.

Utenfor døren til boligen er det tilgjengelig parkering på en egen gruset gårdsplass, som gir bekvemmelighet og enkel tilgang til kjøretøy. I tillegg har uteplassen utenfor ytterdøren plass til en liten spisegruppe.

Bad
Romslig baderom fra byggeår. Badet er helfliset og har elektrisk gulvvarme for ekstra komfort. Badet er utstyrt med et stort vegghengt servantskap som har en heldekkende servant, overskap og et speil med overbelysning. Skapene gir tilstrekkelig oppbevaringsplass, noe som bidrar til en ryddig og organisert atmosfære.

Videre inneholder baderommet en dusjnisje avgrenset av glassvegger, et gulvmontert toalett og et opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken
Pent kjøkken fra byggeår som ligger i åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredningen har hvite fronter, og benkeplaten er laget av mørk laminat. Mellom kjøkkenbenken og overskapene er det mørke fliser, og overbelysning og stikkontakter er montert under overskapene for praktisk bruk. Videre har kjøkkenet en nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål, en frittstående komfyr med keramisk platetopp, oppvaskmaskin og et frittstående kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger handelen.

Kjøkkenet har svært gode vindusflater som gir mye naturlig lys, som gir en lys og åpen atmosfære. Det er også plass til en spisegruppe, som gir muligheten for måltider og sosiale sammenkomster på kjøkkenet.

Stue
Stuen er utformet som en åpen og innbydende plass, integrert i en åpen løsning med kjøkkenet. Gulvet er belagt med et stilfullt laminatgulv, og veggene er malt i en mørkere nyanse, skaper en tidløs atmosfære. Stuen har svært gode vindusflater, i tillegg til en terrassedør, som slipper inn rikelig med naturlig dagslys og gir en luftig følelse til rommet.

Fra stuen er det tilgang til en delvis overbygget terrasse som vender mot sydvest, og derfor får optimalt med sollys. Dette gjør terrassen til et ideelt sted for utendørs aktiviteter, med rikelig plass for familie og venner til å samles, grille og nyte hyggelige sammenkomster.

Soverom
Boligen inneholder to gode soverom. Hovedsoverommet er romslig og gir god plass til en dobbeltseng, nattbord og en garderobeløsning. Dette rommet fungerer meget godt som et komfortabelt hovedsoverom.
Det andre soverommet er allsidig og kan brukes som barnerom, gjesterom eller kontor. Det gir fleksibilitet i bruken av boligen. Begge soverommene har lyst laminatgulv og lyse, slette vegger, noe som bidrar til en lys og luftig atmosfære.

Fra vindusflatene i begge soverommene åpner det seg utsikt mot den grønne hagen, noe som gir en vakker og naturnær følelse.


Følgende punkter har fått tilstandsgrad TG2:
Våtrom
- Overflater vegger: Riss/sprekker i flisfuger på vegg mellom toalett og dusjnisje. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Skade bør utbedres.
- Overflater himling: Stedvis muggsopp i himlingen. Kan skylles kondens. Muggsopp bør saneres/vaskes bort. Oppgradering/vedlikehold bør påregnes.
- Overflater gulv: Registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, ev. bør nytt tettesjikt etableres.
Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig i sluk. Kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fornying av slukmansjett og tettesjikt bør påregnes.

Kjøkken
- Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
- Innredning: TG2 settes grunnet alder og bruksmerker på innredning.

Øvrige rom
- Overflater vegger: Løs tapet på en vegg i bod 2.
- Overflater gulv: Noe svelling i skjøter på laminatgulv i entré. Forholdet bør utbedres.

Etasjeskiller - 1. etg
- Skjevhetsmåling: Målt noe skjevheter i stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til ca. 18 mm. Årsak til skjevhetene er ikke kjent. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
- Varmtvannsbereder: Varmtvannsbereder er plassert i tørt rom og har ikke automatisk vannstoppventil. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Drenering
- Helhetsvurdering: Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Tilstanden må derfor vurderes ut fra alder. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble ikke observert tegn på fuktinnsig eller fuktskader. TG2 er valgt for å belyse at dreneringen har nådd en alder der funksjonssvikt ikke kan utelukkes. Det anbefales derfor oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.


Utdrag fra egenerklæringsskjema
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja, viften på badet må skiftes ut.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært. Firmanavn: ST Elektro.
Redegjør: Skiftet sensor på varmekabler og skiftet kontakt på badet. Dette ble gjort sommeren 2022.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja, det ligger i boligmappen.

Er arbeidet byggemeldt?
Nei, ikke nødvendig.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, skiftet vinduer på kjøkkenet.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært. Firmanavn: ST Elektro.
Redegjør: Lagt opp kurs til varmepumpen. Sommeren 2021.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja, det ble oppdatert når det ble lagt inn ny kurs til varmepumpen.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, fikk feil på bad som ble utbedret av elektriker og dermed ble anlegget godkjent.

Tilleggskommentar:
Grunnen til at det er overfladisk sopp på taklister på bad er at avtrekksviften ikke fungerer tilfredsstillende.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger følgende for eiendommen:
-  ferdigattest datert 31.03.2000 som omhandler Burholhagen søndre gnr. 71 bnr. 154.
Følgende er anmerket: finplanering av utearealer gjenstår.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 05.02.99.
- Innvendig: Disse samsvarer med innvendig dagens bruk av boligen
- Utvendig: Det er bygget til en markterrasse med rekkverk, samt et enkeltstående rekkverk i hage. Denne terassen og rekkverk har mest trolig vært her siden boligen ble bygget, men fremgår ikke av tegning.
Kjøper tar ansvar for overnevnte og risiko forbundet med det.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er elektrisk oppvarmet kombinert med luft til luft varmepumpe.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Kr. 15 696 pr. år De kommunale avgiftene inkluderer: forbruksgebyr vann, forbruksgebyr avløp, ABB. gebyr vann bolig, ABB. gebyr avløp bolig, feier/tilsynsgebyr, renovasjon, eiendomsskatt.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er estimert til kr. 2082 for 2023.
Eiendomsskatten er medberegnet i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader
Eiendommen har en felles husforsikring med en kvartalkostnad på 1286,-

Forsikring med polisenummer
Eika Eika Polisenummer: 703525

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 657 518,- Som sekundærbolig Kr. 2 367 065,-

Sameie
Eierseksjonene består kun av fire enheter og er ikke videre organisert. Det foreligger ikke vedtekter, husordensregler, årsregnskap eller annet iht. eierseksjonsloven, og eiendomsmegler kan således ikke fremlegge dette.

Forretningsfører
Det er ingen ekstern forretningsførsel. En av beboerne tar ansvar for å betale felles utvendig bygningsforsikring.

Styregodkjenning
Ikke aktuelt.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt.

Diverse
Hvitevarer på kjøkken medfølger handelen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1998/2906-2/9  Bestemmelse iflg. skjøte  
 05.05.1998 
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Rettighetshaver: Tele- og el.verket
Overført fra: 3026-71/154/0/3
Gjelder denne registerenheten med flere
Kort forklart: Kommunen har rett til å legge og å ha liggende offentlige ledninger på eiendommen. Televerket og e-verket har rett til framføring av sine anlegg.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Leiligheten har ingen utleiedel, men deler eller hele kan fritt leies ut.

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommens felles adkomst er tilknyttet kommunal vei, men med privat innkjøring som man selv er ansvarlig for.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.
Området er regulert til bolig, offentlige bygninger (barnehage), offentlige friområder, lekeplass etc. i reguleringsplanen.

Område:
- Eiendommen ligger i et område med ukjent påvirkningsgrad av forurenset grunn. Det er en mistanke om forurensing.
- Eiendommen ligger i et radonutsatt område med middels til lav aktsomhet.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 600 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 63 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 64 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 664 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 674 200,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Markedspakke 1 (Kr.19 900)
Visningshonorar (Kr.3 000)
Fotopakke (Kr.8 500)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.18 140,50)
Oppgjør (Kr.6 500)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.20 655)
Markedspakke 1 - løfting av annonse 05.01 (Kr.1 500)
Provisjon (Kr.45 000)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Totalt kr. (Kr.141 607,50)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
32-23-0157

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Lørenskogmegleren AS
EIE Lørenskog
Org. nr: 929031334
Snøkrystallen 9
1470 Lørenskog
Tlf: 40 40 35 45

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Ellen Celine Heireth

Saksbehandlere
Ellen Celine Heireth
EIE Lørenskog
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 90 50 85 51 / E-post: eche@eie.no

Frida Solberg
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 45 86 56 59
[/ E-post: fs@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Taietveien 16D
For mer om objektet
Taietveien 16D

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: