Bilde 1 av Helsetveien 71Bilde 2 av Helsetveien 71
Digital salgsoppgave
Helsetveien 71

1353 Bærums verk • Bærum kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Attraktivt beliggende stor enebolig o/3 plan med fantastisk utsikt over Bærums Verk - hage, terrasse og garasje.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
266 m²
Bruksareal (BRA)
360 m²
Kommunale avgifter
kr 888 / Mnd
Prisantydning
kr 9 850 000
Omkostninger
kr 243 350
Totalpris
kr 10 093 350
Byggeår
1986
Tomt
Eiet tomt 555 m²
Oppdragsnummer
36230138
card-default

Robert Eckmann

Eiendomsmegler / Partner
Les om Robert
Prisantydningkr 9 850 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 14 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 227 500,-
  
Totalpris kr 10 093 350
Eiendom
Helsetveien 71, 1353 Bærums verk

Matrikkel
Gnr. 116 Bnr. 66 i Bærum kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 266 kvm, Bruksareal: 360 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1986

Tomt
Eiet tomt 555 kvm

Prisantydning
9 850 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Emanuelsen Eiendomsutvikling AS Takstdato:

Totalpris inkl. omkostninger
kr 9 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 227 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 228 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 10 078 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 10 093 350,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 10 655,13 pr. år

Eier
Elisabeth Trogstad Eia Bjarne Eia

Parkering
Boligen har garasje, der deler av garasjen går under huset. Det er montert leddport med portåpner.

Beliggenhet
Helsetveien 71 ligger svært barnevennlig og skjermet til i et populært område uten særlig biltrafikk. Det er to lekeplasser like i nærheten. Eiendommen har en solrik beliggenhet og i stille/rolige omgivelser. Solen er fremme om morgenen omkring i 08-tiden og blir utover ettermiddagen og kvelden frem til omkring kl. 22.00.  Nærmeste barneskole er Anna krefting skole. Ungdomsskolen nærmest er Mølladammen. Nærmeste barnehage er Helset barnehage, som tar ca. 5-6 minutter å gå til. Det ligger flere barnehager i nærområdet, så tilbudet er godt dekket.

Marka med flotte omgivelser, store grøntarealer, rekreasjonsområder, samt turstier i nærområdet. Kolsåsbakken alpinanlegg kun få minutter unna. Flotte langrennsløyper om vinteren, samt Burudvannet med fine bade- og turmuligheter om sommeren, ligger også i nærområdet. "Rotaryløypa" starter på Helsetjordet med flotte preparerte skiløyper om vinteren, som går helt inn til løypenettet mot Løvlia, Bærumsmarka og Krogskogen. Helsetbanen er en meget populær og mye brukt fotballbane om sommeren med kunstgressbane. Det er også Volleyball bane i tilknytning til denne. Kort vei også til "Sukkertoppen" med lekeapparater, fotballbane og lysløype om vinteren.

Kun få min til Lommedalen og Bærum golfbane. Bærums Verk senter, med butikker og den unike Verksgata med ulike brukskunst, glassblåseri og interiør butikker, ligger en hyggelig spasertur unna. Bærums Verk har også et godt servicetilbud i hyggelige omgivelser, med postkontor, cafè, pizzarestaurant, matbutikker, frisør, apotek, vinmonopol, legesenter mm. Nærmeste bussholdeplass er Skollerudveien med ca. 3-4 minuters gange. Det tar cirka 10 minutter å gå til bussholdeplassen og ca. 15 minutter ned til Triangelen, som er knutepunktet når det gjelder buss, både mot Bekkestua og Sandvika. Det går ekspressbusser i rushtiden. Bussen bruker ca. 30-40 minutter til Oslo og ca. 20 minutter til Sandvika.

* Navnet Bærums Verk kommer av jernverket (Bærums Jernverk) som var bygd av Paul Smelter på 1600-tallet for å produsere kanongranater. I de opprinnelige bygningene finnes det et museum med jernovner produsert på jernverket fra 1700-tallet til 1964 og små butikker med salg av håndarbeider. Bærums Verk har også Norges eldste vertshus bevart; Værtshuset Bærums Verk som er fredet. En større boligutbygging i 1980-årene bidro til en ny fase i Bærums Verks historie. Stedets fredede bygninger, samt prisbelønnet arkitektur- og restaureringsarbeid, dannet grunnlaget for et unikt handels- og håndverkssenter. En videreutvikling av Handelsstedet Bærums Verk fant sted i 1997, da Verkets gamle produksjonslokaler ble bygget om. Det pittoreske jernverksområdet fremstår i dag som et av landets mest særpregende og levende senter for handel, håndverk og historie.

Bebyggelse
Bebyggelsen i nærområdet består av lavblokkbebyggelse og  rekkehusbebyggelse, samt småhus/villa-bebyggelse

Tomt
Eiet tomt, 555 kvm

Adkomst
Se kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Inneholder
Boligen inneholder følgende romfordeling:
1. etasje: 100 kvm P-rom/ 106 kvm BRA: Entré, vindfang, bad, toalett, vaskerom og peistue. (S-rom kjølerom og utvendig bod)
2. etasje: 108 kvm P-rom/ 108 kvm BRA: Gang,  kjøkken/spisestue, stue, 2 soverom, bad og toalett.
3. etasje: 58 kvm P-rom/ 66 kvm BRA: Stue, bad og 2 soverom. (S-rom: 2 boder)

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Se punkt Byggemåte for mer informasjon.

Byggemåte
Enebolig er oppført i tre etasjer over kjeller. Grunnmur er oppført i støpt betong. Veggkonstruksjon er oppført i bindingsverk og er kledd med liggende panel. Taket er et saltak og er tekket med betongstein. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vinduer med 3-lags isolerglass.

Garasje oppført med støpt gulv og vegger. Deler av garasjen går under huset, deler har flatt tak med med skifer. Det er montert en leddport i med portåpner. Bryter for åpning er noe treg.

Primærrom
Primærrom: 266 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 360 kvm

Boder
Boligen har 2 innvendige boder i 3.etasjen og 2 boder i kjelleren.

Standard
Entré/vindfang | Velkommen inn!
Boligen har en fin adkomst til inngangspartiet med en utvendig trapp. Her er det et skostativ og knaggrekke til yttertøy. Videre adkomst til en stor hall/gang med trapp til øvrige etasjer.

Stue | Lys og luftig
Luftig stue med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys, og skaper en god atmosfære.
Det er gode møbleringsmuligheter i stuen, med plass til sofamøbler med tilhørende stuebord, multimedia, og annet ønskelig møblement. I enden av rommet er det utgang til en herlig terrasse, som på sommerstid oppleves som en forlengelse av stuen/spisestuen.

Loftstue | Det ekstra rommet
Loftstue med gode møbleringsmulighet med plass til sofamøblement med tilhørende stuebord, multimedia og annen innredning.

Peisstue | 1.etasje
Koselig peisstue med gode møbleringsmuligheter. Her er det en koselig peisovn perfekt på de kaldere dagene. Peisstuen har en tilhørende bardisk og en vinhylle i tegl.

Terrasse/hage | Uteplassen
Her er det god plass til lounge, spisebord, grill, solstoler og annet ønskelig møblement.

Kjøkken | Matlaging i fokus
Pent kjøkken fra Ikea med hvite profilerte fronter. Her er det rikelig med benkeplass og gode oppbevaringsmuligheter i over- og underskap, samt en kjøkkenøy som gir det lille ekstra. Det er eik benkeplate med nefelt oppvaskkum av stål og nedfelt koketopp. Videre er det integrerte hvitevarer som koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøl/frys. Det er montert komfyrvakt. Fra kjøkkenet er det en egen spisestue med god plass til langbord.

Soverom | 4 gode rom.
Boligen har totalt 4 soverom hvor 2 soverom er i 2.etasje og 2 soverom er i 3.etasje. Hovedsoverommet er romslig med god plass til dobbeltseng med nattbord. Rommet har en skyvedørsgarderobe med helspeil fronter, og adkomst til et bad og balkong på ca. 8 kvm. De 3 andre soverommene kan benyttes som boligens kontor, barnerom eller gjesterom etter ønskelig behov. De 2 soverommene i 3.etasje er utstyrt med garderobeskap.

Baderom | 1.etasje
Romslig flislagt bad med gulvvarme. Baderomsinnredningen består av boblekar, dusjhjørne mekanisk avtrekk og servant. Videre er det adkomst til en badstue som er perfekt på de kaldere dagene.

Vaskerom | Praktisk for en hektisk hverdag
Praktisk flislagt vaskerom innredet med berder, skyllekum, mekanisk avtrekk, vannmåler, stoppekran og opplegg for vaskemaskin.

Baderom | 2.etasje
Flislagt bad med gulvvarme. Baderomsinnredningen består av dusjhjørne, mekanisk avtrekk og servantskap/skuffer med ovenpåliggende servant.

Baderom | 3.etasje
Flislagt bad med gulvvarme. Innredet med dusjhørne, servantskap med ovenpåliggende servant og toalett.

Separat wc | BLÅTT GULV/1.ETASJE??
Boligen har et separat toalett med direkte adkomst fra éntreen. Flislagt toalett og baderomsinnredningen består av gulvstående toalett, vegghengt servant og vegghengt speil. Videre er det belysning på vegg og en liten hylle?

Separat wc | Det lille ekstra
Flislagt toalett utstyrt med servant, toalett og mekanisk avtrekk.

Overflater:

1. etasje:
Entre: Skifer på gulv og panel på vegger. Panel i himling. Vedovn.
Vindfang: Skifer på gulv og malte plater på vegger. Malte plater i himling. Sikringsskap.
Bad: Flis på gulv og flis på vegger.
Badstu: Malt overflate og tregulv Betong, og panel på vegger.
Toalett: Flis på gulv og flis på vegger. Malt panel i himling.
Vaskerom: Flis på gulv og malt overflate på vegger. Panel i himling.
og stoppekran.
Peisestue: Teppe på gulv og panel på vegger. Panel i himling.
Bar: Teppe og tregulv, og brystpanel og malt overflate på vegger. Panel i himling.  Vinhylle i tegl.
Kjølerom: Malt overflate på gulv og panel på vegger. Panel i himling.

2.etasje:
Spisestue: Tregulv og malt overflate på vegger. Malt panel i himling.
Kjøkken: Flis på gulv, og flis på vegg over benkeplate og malt overflate på vegger. Malt panel i himling.
Stue: Tregulv og malt overflate på vegger. Malt panel i himling. Panelovn og peis.
Soverom 1: Tre og malt overflate på gulv, og strietapet og malt overflate på vegger. Malt panel i himling.Utgang til balkong.
Soverom 2: Tre og malt overflate på gulv, og strietapet og malt overflate på vegger. Malt panel i himling.
Bad: Flis på gulv og flis på vegger. Malt panel i himling. Gulvvarme. Utstyrt med dusjhjørne, mekanisk avtrekk, servant og servantskap.
Toalett: Flis på gulv og flis på vegger. Malt panel i himling.
Gang: Tregulv og malt overflate på vegger. Malt panel i himling.

3.etasje
Soverom 1: Tregulv, og malt overflate og malt panel på vegger. Panelovn.
Soverom 2: Tregulv, og strietapet og malt overflate på vegger. Panel i himling. Panelovn.
Stue: Teppe på gulv, og strietapet og malt overflate på vegger. Malt panel i himling. Trapp.
Bad: Flis på gulv og flis på vegger. Malt panel i himling. Gulvvarme.
Bod 1: Ubehandlet gulv, og panel og ubehandlet vegger. Panel i himling.
Bod 2: Ubehandlet gulv, og ubehandlet og panel på vegger. Panel i himling. Ventilasjonsaggregat.


Kommentarer til tilstandsgrad:

Kommentarer til tilstandsgrad 3 | TG 3

Etasjeskille og gulv mot grunn - Totalvurdering: Det registreres knirk i gulv. Knirk i gulv er ikke uvanlig for eldre boliger, og skyldes erfaringsmessig at innfestingen av undergulv gir bevegelse i konstruksjonen.1etg Peisstue: Gulvet har 35mm høydeforskjell på hele gulvet og 30mm høydeforskjell målt på 2 meter. TG2 entré har bom/løs flis/skifer.Tilstandsgraden er satt etter NS3600, der alle totale høydeforskjeller/avvik over 30mm og lokale høydeforskjeller/avvik over 20mm regnes som TG-3. Skjevheter er normalt og må påregnes i eldre bygg. TG-3 betyr ikke at det er en fare for sammenbrudd av etasjeskiller.Utbedringskostnader: Ingen umiddelbar kostnad
Anbefalte tiltak
For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
Oppretting og eventuell avstiving av gulv anbefales før eventuell parkett legges.

Våtrom /Vaskerom -  Totalvurdering overflater: Lekkasjevann vil ikke ledes til sluk. Det er risiko for at vann renner ut gjennom døråpning. Det er flatt gulv og ikke tilfredsstillende fuktsikring av gulvet. Stedvis bom i flis (manglende heft til underlaget) med risiko for at flis kan løsne. Innredning har råteskader. Utbedringskostnader overflater: 50 000 - 150 000 Anbefalte tiltak overflater. Rommet har skader og en oppgradering må påregnes.

Våtrom /Bad 2.etg -  Totalvurdering overflater
Det registreres riss / sprekker i overflater.
Høydeforskjell fra topp sluk til tettesjikt ved dør er mindre enn 25 mm med risiko for at vann renner ut
gjennom døråpning. Riss / sprekker i flisfuger kan være et symptom på bevegelse i konstruksjonen pga dårlig stivhet i konstruksjonen, eller bevegelser i underlaget pga fuktinntrekk i veggen. Det er huller etter gammel innredning. Utbedringskostnader overflater: 50 000 - 150 000. Anbefalte tiltak overflater Utbedring anbefales. Det anbefales å installere et dusjkabinett for å begrense overflater for belastning med fritt vann.

Våtrom /Bad 3.etajse -  Totalvurdering overflater
Lekkasjevann utenfor dusjsjonen vil ikke ledes til sluk. Det er risiko for at vann renner ut gjennom
døråpning. Riss / sprekker i flis kan være et symptom på bevegelse i konstruksjonen pga dårlig stivhet i konstruksjonen, eller bevegelser i underlaget pga fuktinntrekk i veggen. Utbedringskostnader overflater: Ingen umiddelbar kostnad Anbefalte tiltak overflater Rommet har skader og en oppgradering må påregnes. Totalvurdering av sanitær og ventilasjon Rommet er ikke ventilert og tilfredsstiller ikke krav til våtrom. Manglende ventilering medfører til en økt oguønsket fuktbelastning i rommet og dårlig inneklima. Utbedringskostnader sanitær og ventilasjon: 10 000 - 50 000
Anbefalte tiltak sanitær og ventilasjon Ventilering av rommet bør etableres. Fuktskade i servantskap bør utbedres.

Øvrig /kjølerom -  Totalvurdering Det registreres tidligere fukt rundt ventil, målinger viser ikke over farenivå. Utbedringskostnader: Under 10 000 Anbefalte tiltak Utbedring må påregnes

Øvrig/garasje - Totalvurdering Det registreres vanngjennomtrengning 2 steder. Utbedringskostnader: 50 000 - 150 000 Anbefalte tiltak Utbedring på sikt må påregnes.

Kommentarer til tilstandsgrad 2 | TG 2
- Drenering
- Rom under terreng
- Vinduer og dører
- Yttervegger
- Renner og nedløp
- Taktekking
- Ildsted/Skorstein
- Toalettrom 1.etasje
- Trapp
- Trapp kjeller
- Avløpsrør
- Vannledninger
- Elektrisk
- Varmtvannsbereder
- Vaskerom
- Våtrom bad 2.etasje : 2 punkter
- Våtrom 1.etasje
- Våtrom 3.etasje
- Utvendige steintrapper
- Kneloft

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Energimerking
Energiattest med energimerke

Kommunale avgifter
Kr. 10 655,13 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ingen eiendomsskatt i Bærum kommune pr.d.d.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr ,- pr..

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 2 955 568,- Som sekundærbolig Kr. 10 640 044,-

Tekniske installasjoner
Varmtvannsbereder fra ca.2007 200L er plassert på vakserommet. Ventilering er ekanisk avtrekk.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1985/34001-2/100  Pantsettelseserklæring  
22.10.1985 
BELØP: NOK 5.000
Panthaver:Huseierforeningen  
Lnr: 1001058
MED PRIORITET ETTER 100 % AV FØRSTE KJØPESUM
UTEN OPPTRINNSRETT
PLIKT TIL Å VIKE TIL ETTER 85 % AV VERDITAKST
PLIKTIG MEDLEMSKAP I HUSEIERFORENING M.V.

1985/34001-3/100  Best. om vann/kloakkledn.  
22.10.1985 
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om adkomstrett

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Tilknytning vann og avløp: Offentlig vann, avløp. Privat stikkledning.

Regulering
Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i reguleringsplanen.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 9 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 227 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 228 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 10 078 700,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 10 093 350,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.5 150)
Provisjon (Kr.63 700)
Look (Kr.7 000)
Tilrettelegging (Kr.18 900)
Visningshonorar (Kr.2 500)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.50 141)
Foto (nye vinter) (Kr.4 150)
Grunn og forsikringshonorar (Kr.5 500)
Grunnpakke enebolig (Kr.3 525)
Markedspakke 1 (Kr.21 900)
Oppgjør (Kr.7 500)
Totalt kr. (Kr.189 966)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
36-23-0138

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS.
EIE Sandvika
Org. nr:997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Robert Eckmann

Saksbehandlere
Robert Eckmann
EIE Sandvika
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 40 05 40 00 / E-post: re@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Helsetveien 71
For mer om objektet
Helsetveien 71

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: