Bilde 1 av Ovenbakken 41Bilde 2 av Ovenbakken 41
Digital salgsoppgave
Ovenbakken 41

1361 Østerås • Bærum kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

ØSTERÅS - Innholdsrik enebolig med meget god beliggenhet| Stille og rolig | Stor tomt på 1,2 mål | Oppussing
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
200 m²
Bruksareal (BRA)
209 m²
Kommunale avgifter
kr 1 274 / Mnd
Prisantydning
kr 13 500 000
Omkostninger
kr 336 250
Totalpris
kr 13 836 250
Byggeår
1969
Tomt
Eiet tomt 1220 m²
Oppdragsnummer
9230021
card-default

Lars Faale

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Lars
Prisantydningkr 13 500 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Dokumentavgiftkr 320 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 13 836 250
Eiendom
Ovenbakken 41, 1361 Østerås

Matrikkel
Gnr. 35 Bnr. 118 i Bærum kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 200 kvm, Bruksareal: 209 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
Arealene er hentet fra tilstandsrapport.

Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1969

Tomt
Eiet tomt 1220 kvm

Prisantydning
13 500 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Boa Takst AS Takstdato: 08.12.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 13 500 000,- (Prisantydning)
Omkostninger:

kr 200,- (Pantattest kjøper)

kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)

kr 337 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 500 000,-))

--------------------------------------------------------

kr 338 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)

--------------------------------------------------------

kr 13 838 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Kommunale avgifter
Stipulert til Kr. 15 288,19 pr. år

Fakturert beløp i 2022:

Avløp kr 4 876,20
Feiing kr 391,26
Renovasjon kr 4 208,14
Vann kr 3 947,40

Eiendommen har ikke installert vannmåler

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eier
Thor Marthinsen

Eiendommen selges på veine av eier/ hjemmelshaver via fullmaktsforhold ( fremtidsfullmakt)

Beskrivelse
Enebolig oppført i 1969 over 2 plan,  underetasje og 1 etasje.
Meget innholdsrik og praktisk familebolig med fin planløsning.

Uisolert dobbelgarasje oppført i 1969. Manuell vippeport.  Åpen carport i tilknytning til garasjen..

Parkering
Garasje og carport. Gårsdsplass med god plass for parkering

Beliggenhet
Boligen ligger i meget barnevennlige og grønne omgivelser på Østerås, skjermet og tilbaketrukket fra vei og har meget gode solforhold.

Østerås Senter ligger innen kort gangavstand - Her finner man butikker og helsetjenester, blant annet Vinmonopolet, legekontor, renseri og dagligvarebutikk, og mye mer. Eiksmarka Senter tilbyr et bredt utvalg butikker, caféer og restauranter som blant annet Apotek 1, sushi, pizza, Kiwi og frisør. Eiksmarka Helsestasjon ligger også her. Det er også en søndagsåpen Joker med post i butikk i Eiksveien, og forøvrig godt med dagligvarebutikker i området. Griniveien ligger kort unna og tar en kjapt til Røa, Haslum eller Sandvika, mens Nadderudveien går direkte til Bekkestua.

Nærområdet er rikt på aktiviteter for barn, unge og voksne innen både idrett og kultur. Treningssenter  finnes bl.a på Østerås senter og i Grini næringspark. Det er flere gode golfbaner i området med bla. Grini og Nordhaug. Toppgolf ligger en kort kjøretur unna og tilbyr Norges største treningssenter for golfere. Fossum Idressforening ( www.https://www.fossumif.no/) tilbyr helårs sportsaktiviteter som ski/ skiskyting, sykkel, orientering,  fotball, m.m og er kjent for et meget godt miljø.

For de som vil ut i skog og mark er tilbudet svært bredt. Marka ligger en kort tur unna og det ligger flotte turstier rundt jordene langs Griniveien. Er du glad i å sykle eller gå på rulleski er ListuveienAnkerveien/ Østernvannveien en muliget i med herlige, landlige omgivelser. På vinterstid byr området på flotte skimuligheter, både nedover og bortover. Kolsås Alpinanlegg er det største alpinanlegget i Bærum og tilbyr flotte bakker, samt alpinkurs. For de som er mer interessert i langrenn er det flotte preparerte skiløyper i nærområdet/ Fossum og inn i marka, mot bl.a. Muren og Brunkollen. På Fossum er det også lysløype og skitrasse med kunstsnø vinterstid.

Skole for barn i alle aldre er å finne innen 2 km fra eiendommen, og det er et godt barnehagetilbud i lokalområdet. Blant skolene i nærheten finner man Eiksmarka og Eikeli skole for 1.-7. trinn og Østerås og Hosletoppen skole for 8.-10. Trinn. Den nærliggende videregående skolen er Eikeli videregående. Her tilbys det både studiespesialiserende linjer og flere spennende og yrkesorienterte valglinjer som Businessklassen, Internasjonalisering og Samfunnsfag.

Det er også et godt kollektivtransporttilbud i kort avstand fra boligen. T-banen går fra Østerås og Eiksmarka T-banestasjon, kun noen minutters gange fra boligen. Her går linje 2 til Ellingsrudåsen på Furuset med stopp gjennom hele byen. Avganger 7-8 ganger i timen i rushtiden, og ettersom Østerås er endestasjonen står det nesten alltid en bane og venter på deg. Busslinje 140, 140N, 212, 230 og 235 går fra Østerås senter og Eiksveien. Herfra går bussen til Sandvika, Bekkestua og Skøyen med regelmessige avganger. Flybussen går fra Nadderudveien.

Bebyggelse
Enebolig oppført i 1969 over 2 plan, underetasje og 1 etasje.
Uisolert dobbelgarasje oppført i 1969.
Carport, oppført slutten av 70 tallet/ tidlig 80 tall

Tomt
Eiet tomt, 1220 kvm
Stor, solrik skjermet og idyllisk havetomt. Tomten er opparbeidet med grøntarealer, asfaltert gangvei, betongheller og frukttrær.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Inneholder
1. Etasje:
Entre/ vindfang, hall, separat wc, soveroms gang, 4 soverom, dusjbad/wc. stue/ spisestue med peis og utgang til have, kjøkken med spiseplass, vaskerom med utgang til terreng/ inngangsparti.

U etasje;
Trappegang/ hall, hobbyrom, 2 boder, wc, entre/ vindfang med dør til terreng, kjellerstue med kamin.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Anders Roestad MNTF:

Saltakkonstruksjon i tre. Adkomst til loft via uisolert luke. Taktekkingen er av betongtakstein.Renner, nedløp og beslag i stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra 1969, 1984 og vinduer med koblet glass fra byggeår. Bygningen har malt hovedytterdør med glassfelt (skiftet i senere tid), malt enkel tredør fra vaskerom, original tredør fra kjeller med glassfelt og malt terrassedør i tre med 2-lags glass fra byggeår. Etasjeskiller er av lettbetongelementer. Bygningen har betonggrunnmur. Støpt dekke til grunn.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 200 kvm


Følgende rom er inkludert i P-rom:

1. Etg:
Entré , Kjøkken, Stue, Soverom,  Soverom 2, Bad, Soverom 3, Soverom 4, Vaskerom, Gang, Hall, Trapperom, Toalettrom

U.Etg:
Stue , Entré , Hobbyrom , Gang , Toalettrom

Bruksareal
Bruksareal: 209 kvm

Standard
Boligen har en gjennomgående standard fra byggeår og det må påregnes vesentlig modernisering og oppgraderinger.
De fleste feil/mangler/avvik skyldes alder og avvik fra dagens forskrift. Huset ellers fremstår som solid sett mot byggeår.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.


KJØKKEN
Kjøkkeninnredning fra byggeår, modernisert på 80 tallet, med hvite mørke profilerte fronter. Benkeplate av laminert spon. Lys under overskap. Hvitevarer i innredningen er: oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp og kjøleskap. Ventilator over platetopp. Fliser mellom overskap og benkeplate. Stålkum med ett-greps blandebatteri.

VÅTROM
Bad 1 etg:
Badet er fra byggeår. Badet har: Flislagt gulv.Baderomsplater på vegger.Himlingsplater.Dusjhjørne med opplegg for forheng.Frittstående badekar.2x frittstående servanter med ett-greps blandebatteri.Speil over servanter.Overskap på vegg.Gulvstående toalett.Sluk plassert i dusjsone og under badekar.Avtrekk via ventil i himling.Tilluft via luftehull i dør.

Vaskerom:
Vaskerommet er fra byggeår. Rommet har: Gulvbelegg på gulv.Malte flater på vegger.Malte plater i himling.Sluk plassert ved vaskemaskin.Opplegg for vaskemaskin.Utslagsvask med to-greps blandebatteri.Enkel skapinnredning.Avtrekk via ventil i vegg.

Toalettrom:
Parkett på gulv. Malte flater på vegger.Fritthengende servant med to-greps blandebatteri. Gulvstående toalett.Avtrekk via ventil i tak.

Toalettrom i kjeller:
Gulvbelegg på gulv.Tapet og panel på vegger.Fritthengende servant med to-greps blandebatteri.Gulvstående toalett.Støpejernsluk i gulv.Ventil i vegg.

OVERFLATER
Gulv:
Parkett, gulvbelegg, nålefilt og korkbelegg.

Vegger:
Malte flater, panel og strie/tapet.

Himlinger/tak:
Malte flater og panel. Lettbetongelementer i kjeller.
1 etasje: Romhøyde i stue er ca 2,97m på det høyeste i stue. (Mønt himling) ellers flat himling med en ca høyde på 2,40m målt i gang.
Kjeller: Romhøyde i gang er ca 2,36m.


Sammenfattet fra tilstandsrapporten

TG IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Innvendig > Krypkjeller
På fremviste tegninger er det tegnet inn krypkjeller under deler av boligen.Det er gitt opplysninger om at dette mest sannsynlig ikke ble utført og at
det er støpt dekke til grunn.

Tomteforhold > Oljetank
Det antas at det er olje/parafintank på eiendommen. Det er registrert påfyllingsrør langs husvegg, men tanken er ikke lokalisert. Iflg megler har kommunen ikke en registrert oljetank på eiendommen.

TG 3 - Store eller alvorlige avvik:
Våtrom > 1. Etasje > Bad
En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Et vindu er tettet igjen av innredning.

Våtrom > 1. Etasje > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone. En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.

Kjøkken > 1. Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning
Det er en generell slitasje på innredningen. Flere hengsler er løse og skapdører subber. Stekeovn og platetopp er defekt. Utskiftning av kjøkken er påregnelig.

TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Taktekking
Taktekkingen er av betongtakstein. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen og undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.

Utvendig > Nedløp og beslag
Renner, nedløp og beslag i stål. Normal tid før utskifting av takrenner/nedløp i sink eller plastbelagt stål er 25 - 35 år. Stigetrinn til pipe.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er påvist avvik i beslagløsninger. Det er registrert stedvis skader i renner/nedløp/beslag.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning.  Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Huset har noe værslitt kledning og det er stedvis oppsprekking av trevirke. Avflassing av maling er registrert på bl.a. vindskier.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Saltakkonstruksjon i tre. Adkomst til loft via uisolert luke.• Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon.Luken er uisolert og er et svakt pkt for varmetap, dette kan igjen føre til kondensering på undertaket.

Utvendig > Vinduer
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra 1969, 1984 og vinduer med koblet glass fra byggeår. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer

Utvendig > Dører
Bygningen har malt hovedytterdør med glassfelt (skiftet i senere tid), malt enkel tredør fra vaskerom, original tredør fra kjeller med glassfelt og malt terrassedør i tre med 2-lags glass fra byggeår. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt nnsettingsdetaljer.Enkelte dører er vanskelig å åpne/lukke.Punktering kan ikke utelukkes.Blikkarbeider og omramming er ikke ihht dagens byggemåte.

Innvendig > Overflater
Overflatene er slitt og løse skjøter i tapet ble registrert. Generelt er det standard fra byggeår.Lysskjolder på gulv fra tepper må forventes.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Etasjeskiller er av lettbetongelementer. Støpt dekk til grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.  Det er målt noe generelle skjevheter i bygget. Lokale mindre skjevheter i rom. De største skjevhetene er lokalisert i kjeller

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Boligen har mursteinspipe og åpen peis i 1 etasje. Parafin/olje-ovn i kjeller og 1 etasje. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. Det er registrert løs puss på pipe over tak. Det er rennemerker på skorstein ved soteluke i kjeller.

Innvendig > Rom Under Terreng
Gulvet er av betong, belagt med nålefilt og belegg/kork. Veggene har panel og betong/mur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Via åpning i gulv i bod i kjeller ble det registrert høyt fuktnivå.  Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

Innvendig > Innvendige trapper
Boligen har original, lakkert tretrapp med teppe i inntrinn. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Innvendig > Innvendige dører
Innvendig har boligen slette, lakkerte dører. Enkel profilert dør til toalett i kjeller. Enkelte dører må justeres.

Våtrom > 1. Etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Det er tegn på fukt i baderomsplatene og de har begynt å bule. Det må forventes full oppussing av rommet og trolig tilleggende konstruksjon.

Kjøkken > 1. Etasje > Kjøkken > Avtrekk
Ventilatoren er utløpt på normal brukstid. Utskiftning må forventes, den fungerer dog i dag.

Spesialrom > 1. Etasje > Toalettrom > Overflater ogkonstruksjon
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.


Spesialrom > Underetasje > Toalettrom > Overflaterog konstruksjon
Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Sluk bør byttes ved oppussing.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Innvendige vannledninger er av kobber. Stoppekran i kjeller. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør 
Det er i hovedsak avløpsrør av støpejern i boligen. Enkelte føringer i plast. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige
avløpsledninger. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Boligen har naturlig ventilasjon.  Kjeller oppleves som noe innestengt og det er registrert noe lite ventiler.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Varmtvannstanken er på ca 200 liter. Det er ukjent elektrisk tilkobling. Berederen bør påregnes skiftes, men fungerer i dag.

Tekniske installasjoner > Andre installasjoner
Elektrisk oppvarming med panelovner på vegg og varmekabler i gulv på bad og vaskerom. Selger opplyser og at det er varmekabler i utvendig trapp.
Anlegget er ikke funksjonstestet. Levetiden på kablene og varmeovnene er utløpt.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsskap plassert i entre i kjeller med eldre automatsikringer og originale skrusikringer. Hovedsikring på 35 amp. I hovedsak u-jordet anlegg.
Vurderingen er basert på den generelle alderen på anlegget, anlegget underdimensjonert sett mot dagens normale strømbruk og at det ikke er fremvist dokumentasjon, Det anbefales en full gjennomgang av elektriker. Basert på en enkel visuell besiktigelse er det ikke registrert
graverende feil, kjøper må likevel ikke forveksle denne vurderingen med en full vurdering av anlegget.

Tomteforhold > Drenering
Dreneringen er fra 1969. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Bygningen har betonggrunnmur. Det er en del avflassing på mur.

Tomteforhold > Terrengforhold
Opparbeidet tomt i varierende høyder. Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng mot deler grunnmur, det er også fall mot grunnmur, men her er det nedlagt selvdrenerende masser som dog er noe gjengrodd. Det kan med fordel foretas terrengjusteringer på sikt.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger  
Utvendige vann og avløpsrør er antatt av støpejern og kobber/jern. Det er offentlig tilknytning via private stikkledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.


For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport.

Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål .

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse  for våningshus/garasje - arkivsak-id 68/311
For carport foreligger det intet - arkivsak-id 79/1238.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 09.04.1968. Disse samsvarer i all hovedsak med dagens bruk av boligen, men det gjøres oppmerksom på at i følge opplysninger er det trolig ikke blindkjeller som oppgitt på tegningene, men støpt såle.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap plassert i entre i kjeller med eldre automatsikringer og originale skrusikringer.
Hovedsikring på 35 amp.
I hovedsak u-jordet anlegg.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.


Spørsmål til eier ( svar med forbehold da selger ikke har bebodd eller har inngående kjennskap til eiendommen )
1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik) ?
Nei

2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? (årstall)
1969

3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?
Ja etter det selger kjenner til.

4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999?
Ukjent

5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
Nei ikke etter det eier kjenner til.

6. Forekommer det at sikringene løses ut?
Ja Overledning fra bad i 1 etasje, den aktuelle kursen er frakoblet. Utført av Bærum El Tek AS.

7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?
Nei

8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr?
Nei

Generelt om anlegget
9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?
Nei

10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?
Nei

Inntak og sikringsskap
11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?
Ja

12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll?
Ja

Vurderingen er basert på den generelle alderen på anlegget, anlegget underdimensjonert sett mot dagens normale strømbruk og at det ikke er fremvist dokumentasjon, Det anbefales en full gjennomgang av elektriker. Basert på en enkel visuell besiktigelse er det ikke registrert graverende feil, kjøper må likevel ikke forveksle denne vurderingen med en full vurdering av anlegget. Takstingeniøren har ikke kompetanse eller autorisasjon for
vurdering av el-anlegg.Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Det er også kombinert kamin/ partafinkamin i boligen men denne er ikke i bruk.

Fra 1.1.2020 er det forbudt å bruke fyringsolje og parafin til oppvarming i privatboliger.

I følge selger er det en nedgravd parafin/ oljetant på eiendommen, men dette er ikke registrert i Bærum kommune

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 15 288,19 pr. år Fakturert beløp i 2022: Avløp kr 4 876,20 / Feiing kr 391,26 / Renovasjon kr 4 208,14 / Vann kr 3 947,40 Eiendommen har ikke installert vannmåler
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det betales ikke eiendomsskatt i Bærum kommune pt.

Faste løpende kostnader
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett ( ikke fiber/bredbånd). Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Eiendommen har årlige utgifter til velavgift på kr 150,-  ( Østerås Vel - https://www.osterasvel.no )

Årlig strømforbruk er vanskelig å oppgi da eiendommen har stått ubebodd i lengre tid.

Forsikring med polisenummer
If

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022:

Som primærbolig       Kr. 2 546 668,-
Som sekundærbolig Kr. 9 168 005,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

Eiendommen selges på veine av eier/ hjemmelshaver via fullmaktsforhold ( fremtidsfullmakt). Dette medfører at selger ( fullmektig ) ikke har mulighet til å får opplysninger om eiendommen fra eier/ hjemmelshaver.

Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakkyndig eller annen fagkyndig.

Annet
Selger har i forbinmdelse med rydding på eiendommen observert skjeggkre i boligen ( høst 2023) og i den forbindelse ble Anticimex kontaktet for kontroll og sanering. Rapport ligger vedlagt salgsoppagevn. 

Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Info fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Naboeiendommen, nr 43, har sine private vann/ avløpsledninger liggende på eiendommens vestre del, og ut til offetlig nett, se vedlagt kart over vann/ avløp for området.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Kommuneplaner
Id 202101
(https://www.arealplaner.no/3024/gi?funksjon=VisPlan&kommunenummer=3024&planidentifikasjon=202101)
Navn KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2022-2042
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 21.06.2023
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3024/dokumenter/23424/Bestemmelser%20og%20retningslinjer%20-%20Kommuneplanens%20arealdel%202022-42%20-%20Med%20punkter%20unntatt%20rettsvirkning%20(10666427).docx
Delareal 1 220 m
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende

Reguleringsplaner
Id 1962189 (https://www.arealplaner.no/3024/gi?funksjon=VisPlan&kommunenummer=3024&planidentifikasjon=1962189)
Navn OSTERÅS
Plantype:  Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 02.02.1965
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3024/dokumenter/22120/4994589.pdf
Delareal 1 220 m
Formål:  Frittliggende småhusbebyggelse


Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 13 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 320 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 321 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 13 821 200,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 13 836 250,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-.

Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:
Grunn og forsikringshonorar (Kr.13 750)

Grunnpakke enebolig (Kr.13 425)

Visningshonorar (Kr.2 500)

Markedspakke 1 (Kr.19 938)

Oppgjør (Kr.7 500)

Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)

Provisjon (forutsatt salgssum: 13 500 000,-) (Kr.135 000)

Totalt kr. (Kr.195 013)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
9-23-0021

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Stabekk Eiendomsmegling AS
EIE Stabekk
Org. nr: 990997861
Gml. Drammens vei 45
1321 Stabekk
Tlf: 67 53 23 10

Ansvarlig megler
Lars Faale,  Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

Saksbehandlere
Lars Faale
EIE Stabekk
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 90 61 90 00 / E-post: lf@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ovenbakken 41
For mer om objektet
Ovenbakken 41

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: