Bilde 1 av Tiriltunga 15Bilde 2 av Tiriltunga 15
Digital salgsoppgave
Tiriltunga 15

1352 Kolsås • Bærum kommune

Prisantydning

kr 12 450 000

Omkostninger: kr 325 270Totalpris: kr 12 775 270
Moderne og delikat enebolig med nydelig utsikt - Svært gode solforhold - Dobbel garasje - Stor opparbeidet tomt.
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
179 m²
Bruksareal (BRA)
184 m²
Kommunale avgifter
kr 1 269 / Mnd
Prisantydning
kr 12 450 000
Omkostninger
kr 325 270
Totalpris
kr 12 775 270
Byggeår
1963
Tomt
Festet tomt 1235 m²
Oppdragsnummer
36220001
card-default

Robert Eckmann

Eiendomsmegler / Partner
Les om Robert
Prisantydningkr 12 450 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 450 000,-)kr 311 250,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
  
Totalpris kr 12 775 270
Eiendom
Tiriltunga 15, 1352 Kolsås

Matrikkel
Gnr. 90 bnr. 23 i Bærum kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 179 kvm, Bruksareal: 184 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1963

Tomt
Festet tomt 1235 kvm

Prisantydning
12 450 000

Totalpris inkl. omkostninger
kr 12 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 311 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 450 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 312 620,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 12 762 620,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 12 775 270,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 15 224,30 pr. år

Eier
Are Alm Mjelstad Elisabeth Alm Mjelstad

Parkering
Parkering i dobbel garasje med dobbel ledport. Det medfølger en elbil-ladeboks til elbil.
Ellers gode parkeringsmuligheter på gårdsplassen.

Beliggenhet
Eiendommen har en meget solrik og flott beliggenhet i et populært og attraktivt boligområde på Kolsås.

Det er gangavstand til kolsås buss og t-bane stasjon. Derfra er det ca. 10 minutter til Sandvika. Det går ekspressbuss i rushtiden med hyppige avganger til Skøyen, Lysaker og Oslo sentrum. T-bane fra Kolsås Stasjon, bruker ca. 30 minutter til Oslo S. Kolsås senter har et godt utvalg av butikker, deriblant Vinmonopol og en veldig bra MENY matbutikk. Nærhet (gangavstand) også til det koselige handelssenteret på Bærums Verk, med et stort utvalg av butikker og serveringssteder.

Flotte turområder i umiddelbar nærhet. En kort gangavstand fra boligen er det en sti opp til Kolsåstoppen med nydelig naturreservat og flott utsikt fra toppen. Kolsåstoppen og området rundt Dælivann er flott på sommerhalvåret. Det er tur-/sykkelvei til Bærums Verk/Lommedalen via Glitredammen. Eineåsen og marka med flotte turmuligheter er også i kort avstand med bil eller sykkel. Her er det lysløype om vinteren og flotte barnevennlige skiløyper på Sukkertoppen som egner seg godt for selv de aller minste.

Det er kort vei til Rud/Hauger hvor det finnes flere fotballbaner, sandvollyballbane, ishall og Bærums idrettspark som har innendørs fotballbane, flerbrukshall og friidrettshall. På vinterstid finnes det flere alpinbakker i nærområdet som Kirkerudbakken og Kolsåsbakken, samt lysløyper på Rykkinn og på Skui. Rett utenfor døren har man flotte turmuligheter og det er kort vei til marka med fine turområder for alle årstider. Kun få minutters kjøring til Sandvika med alt av shopping- og servicetilbud, kino, kulturhus, hyggelige kafeer og serveringssteder m.m. Fine muligheter for bading og turer på naturskjønne Kalvøya, samt på Kadettangen.

Dette er et flott område å bo i for både store og små, og det er mange barnefamilier i området.

Bebyggelse
Bebyggelsen i nærområdet består av småhus/villa-bebyggelse.

Tomt
Festet tomt, 1235 kvm
Opparbeidet tomt med plen, beplantning, noe naturtomt og terrasser.

Adkomst
Se kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Glitre barnehage avd. Soppen ca. 1 km.
Glitre barnehage- Løkenlia ca. 1,5 km.
Kolsås barnehage ca. 1,4 km.

Hammerbakken barneskole (1. -4. trinn ) ca. 1 km.
Bryn skole (1.- 7. trinn ) ca. 1,2 km.

Eineåsen ungdomsskole ca. 2 km.

Rosenvilde videregående skole ca. 1,8 km.
Rud videregående skole ca. 2 km.
Dønski videregående skole ca. 2 km.

Inneholder
Robert Eckmann ved EIE eiendomsmegling avd. Sandvika har gleden av å presentere en moderne, stilfull og spennende enebolig over 2 plan med stor dobbelgarasje og pent opparbeidet tomt. Denne boligen er oppgradert vesentlig siden 2017 og fremstår i dag som mer moderne og egenartet i sin stil. Boligen har en helt fantastisk utsikt som må oppleves for å skjønne rekkevidden av den. Solen kommer grytidlig frem på østsiden av eiendommen og er fremme helt til den går den i 22.30-22.40 tiden på midtsommers tid. Det er en stor veranda på vestsiden og en flott altan på sørsiden over tilbygget på siden. Her er det godt skjermet for vind og perfekt frokostplass i helgene. Og selve stuen er en opplevelse med sin gode takhøyde og lekkert innredet.
Eiendommen ligger fritt og åpent til, med lett innkjøring og godt med parkeringsmuligheter. Dette er en bolig du vil trives i og den passer meget godt for storfamilien.

Boligen inneholder følgende romfordeling:
1. etasje: 92 kvm P-rom/ 92 kvm BRA: Entré, wc, hall m/trapp, soverom, bad, stue/kjøkken
U. etasje: 87 kvm P-rom/ 92 kvm BRA: Trapperom, bad, vaskerom, gang, stue med enkel kjøkken, 2 (3)soverom, kjellerstue og bod.

1. ETASJE:

Entré | Velkommen inn!
Inngangspartiet gir et fint førsteinntrykk av boligen med sin moderne stil. Entreen er tilbygg fra 2017 og passer godt inn med et senket nivå i forhold til etasjen forøvrig. Gulvet har varmekabler og det er plass til å henge av seg yttertøy på siden. I tillegg er det plass til en sittebenk eller en kommode i tillegg.
I motsatt ende av inngangsdøren er det direkte adkomst til separat toalett. Fra entreen er det to trappetrinn opp til gangen som er tilknyttet den store stuen.

Separat wc | Lett tilgjengelig
Delikat separat wc med lekkert blåmalt panelvegger og betong på gulvet med varmekabler. Rommet har servantinnredning med underskap og vegghengt klosett, lite vindu og en plassbygd hylle over wc.

Stue | Et sosialt oppholdsrom
Boligen har et stort felles stuerom med åpen kjøkkenløsning helt sentralt plassert og spisestuedel i ene enden. Rommet er i nyere tid, fått fjernet loftet og åpnet opp til taksperrene. Stuen er svært romslig og gir god volumsfølelse i tillegg til en nydelig utsikt gjennom vinduene. Stuen har en flott, lang terrasse med utsikt til både Kirkerudbakken, Skuibakken og mot Eineåsen. De store vindusflatene slipper godt inn med dagslys og det er lekkert malt i trendy fargevalg i hele rommet. Taket er delikat malt i hvit og ståldrager er malt i sort, for å bryte opp litt i en kontrast. I enden mot gang og videre adkomst til soverommet oppe, er det både en peisovn og en åpen peis for fyring med ved. Her er det godt egnet med en sofagruppe, som både kan nyte peisens varme og den flotte utsikten. Utgang til den store verandaen, via terrassedør.

Veranda | Med nydelig utsikt
Ut fra stuen er det en flott stor veranda med rekkverk med netting. Verandaen ligger svært solfylt til og har en nydelig utsikt som må oppleves. God plass til utemøbler og grill. Deler av verandaen er overbygget.

Kjøkken | Lekkert og moderne
Stort, lekkert og moderne kjøkken fra Aubo i 2017, med sort utførelse. Kjøkkenet er en åpen løsning tilpasset den store stuen, med full oversikt over rommet fra kjøkkenbenken. Innredningen er i sortmalte heltre fronter med integrerte hvitevarer som platetopp, komfyr og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har ventilator tilhørende platetoppen med omluft (kullfilter). I tillegg er det sort granitt benkeplate, samt underlimt sort kum i kompositt. Hele kjøkkenet er tilpasset rommet med plasseringer og den store, lange kjøkkenbenk øya gir en herlig ramme til det hele. Her er det også egnet plass for et par barstoler på midten, slik at lett bespisning kan gjøres i farten, eller holde kokken med selskap under matlagingen. Stort kjøleskap og fryseskap er frittstående, og medfølger boligen. De er tilpasset innredningen slik de står.

Spisestue | Det hyggelige måltidet
Innerst i stuen, mot enden er det perfekt plassering for boligens spisebord. Her er det både plass til rundt spisebord, eller langbord med plass til ekstra gjester. Utgang til en altan på siden, med svært tidlig morgensol inn og den kan nytes til langt utpå ettermiddagen her.

Altan | Sommerens samlingspunkt
Ut fra spisestuedelen er det utgang til en altan over tilbygget under, med svært tidlig morgensol inn. Solen kan nytes til langt utpå ettermiddagen her og egner seg godt til et sted å roe ned litt. Fin plass til både stoler og bord, eller en lounge etter eget ønske. Denne plassen er også godt skjermet for vind som kan komme nordfra. Trapp i enden til terrasseplatting på ca 60 km2. 

Baderom 1 etg | God morgen!
Direkte adkomst fra hovedsoverommet inn til badet som er fra ca. 2010. Pent flislagt bad med servantinnredning med underskap, hylle og speil over, samt vegghengt klosett. Dusjhjørne med vendbare dører i glass. Det er varmekabler i gulvet.

U. ETASJE:

Baderom U etg | God morgen!
Rett ved trappen, er det adkomst til et bad som har utnyttet plassen under trappen godt. Delikat flislagt bad med overflater fra 2017 og det er valgt store fliser i sandtoner. Det er varmekabler i gulvet. Under trappen er det tilpasset et badekar med nakkestøtte på enden og moderne håndholdt dusjhode. Dusjhjørne med glassdør og rainshower dusjhode. Servantinnredning med underskuffer og vegghengt klosett med mosaikkfliser på veggflaten tilhørende. Sluk og fuktsikring av gulv fra byggeåret. Boblefunksjon i badekar virker ikke lengre.

Vaskerom | Praktisk for en hektisk hverdag
Romslig vaskerom med opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel. Vaskemaskin medfølger ikke boligen. Det er også plass til oppbevaring her.

Soverom | Fire gode rom
Boligen har totalt 4 (5) soverom mulig hvor 1 soverom er i 1 etasje og 3 soverom er i U etasje, samlet.
Hovedsoverommet er romslig med et lekkert fargevalg på veggene. Det er god plass til dobbeltseng med nattbord. Stor garderobe langs hele ene veggen, med skyvedører til. Direkte tilknyttet eget bad.
I underetasjen er det 2 soverom som har god plass til seng og kommoder. Det ene soverommet er større enn det andre og var opprinnelig 2 små soverom fra opprinnelig planløsning. Dagens løsning gir et større rom og er lett å innrede med både dobbeltseng og mer garderobe. Rommet kan tilbakestilles hvis behov for det. Det siste soverommet er da kjellerstuen som har kjøkken inkludert. (originalt kalt havestue i tidl. planløsning) Rommet kan benyttes til det som er ønskelig og passer også som soverom nr. 4.

Kjellerstue | Ungdommens favoritt
Flott romslig kjellerstue med utgang til hagen, via terrassedør ut. Stuen er lys og har fin plass til en stor sofagruppe eller hjørnesofa etter behov. Rommet kan også fungere som et soverom eller et hjemmekontor hvis ønskelig. Langs kortveggen er det et praktisk enkelt kjøkken med innredning som har profilerte fronter og laminat benkeplate med nedfelt kum i stål. : I tillegg er det installert oppvaskmaskin og komfyr som følger med boligen. Kjellerstuen er åpen mot mellomgang videre inn til boligens soverom, bod og en nyetablert kjellerstue. Vedovn i underetasjens mellomgang, mellom kjellerstuen og soverommet ved siden av.

Kjellerstue 2 | Flere muligheter
Innerst i underetasjen er det nyetablert et nytt rom som vil få benevnelsen kjellerstue på plantegningen innsendt til kommunen i januar 2022. Dette rommet har en utgang via terrassedør med helglass i, som slipper inn dagslys og gir rommet flere bruksområder. Dermed er også dette rommet perfekt for gjesterom eller det 4 soverommet, dersom man ønsker det.
Det blir søkt om at dette rommet får innfridd krav som "rom til varig opphold" og kan dermed benyttes som et fremtidig soverom, stue eller hobbyrom. Valget er ditt.
Siden søknaden ikke er ferdig godkjent, tas det forbehold om bruksendringen av rommet. Men selger vil tilstrebe det som kreves for godkjennelse.

****

GULV:
Overflater på innvendige gulv er gulvbord i heltre furu, betong og tepper.
Overflater på innvendige gulv fra 2017.

VEGGER:
Overflater på innvendige vegger er behandlet panel, kalkmaling, malte flater, malt puss og teglstein.
Overflater på innvendige vegger er malt i 2017.

HIMLING:
Overflater på innvendige himlinger er malt panel og malte flater. Synlige taksperrer i stue/kjøkken i 1. etasje.
Overflater på innvendige himlinger er malt i 2017.

Byggemåte
Enebolig oppført i 1963. **Boligen består av 1. etasje og U etasje.
Modernisert og endret i 2017.
Det er kontrollert om bygget fremstår iht. byggesøknad.

Enebolig:
• Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger i bygningens original-plantegning fra tidligere. Det er sendt inn nye tegninger av både underetasje og 1 etasje for tilbygg og rom-endring/bruk, som er under søknadsgodkjennelse hos kommunen pt. Det tas forbehold om godkjenning, men selger vil tilstrebe det som evnt skulle fremkomme av etterbehandlinger for endelig godkjenning, slik kravene tilsier.

Garasje:
• Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, ferdigattest er på plass.

Tilbygg / modernisering:
2017 Tilbygg: Vindfang mot øst.
2017 Ombygging: Fasadeendringer.
2017 Modernisering: Endring av planløsning.
2021 Ombygging: Bruksendring til kjellerstue er under arbeide, men ikke ferdigstilt på befaringsdagen til takstmann.

Det opplyses om at det er innsendte, nye tegninger for begge etasjer, som er under prosess hos kommunen.

KONSTRUKSJON BOLIG:
Drenering fra byggeåret. Antatt grunnmur av betong.
Antatt stripefundament av betong under grunnmur. Tradisjonelt trebjelkelag i 1 .etasje.
Støpt dekke, samt antatt y-tong dekke på deler av underetasjen. Krypkjeller under y-tong dekke.
Saltak konstruksjon fra byggeåret.
Taket er tekket med foliemembran i 2017.
Nedløp og beslag i lakkert utførelse. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeåret.
Konstruksjonen er stedvis etterisolert på utvendig side, samt ny kledning fra 2017.
Vinduer med 2 lags glass fra 2010 og 2017. Skyvedør med 2 lags glass i 1. etasje. Balkongdører med 2-lags glass i 1. etasje og underetasjen.
Ytterdør med glass.
Tradisjonelt trebjelkelag i 1 .etasje.
Teglsteinspipe fra byggeåret.

Veranda ut fra spisestuen i 1. etasje.
Undertekking med papp. Tilfarere med terrassebord. Rekkverk i trevirke. Verandaen er takoverbygd.

Veranda ut fra stuen.
Bjelkelag med terrassebord. Rekkverk med netting. Deler av verandaen er overbygget. Underliggende søyler til antatt betongfundamenter.

Ukjent type nedgravd parafintank. Det foreligger skriv til Bærum kommune fra 2017 hvor det blir hevdet
at tanken ble tømt, frakoblet og fylt med løsleca i 2011. Saken er registrert som avsluttet hos Bærum kommune ved innsyn på sak. Tanken er plassert i grunnen ved gavlevegg mot nord, men utgjør ingen konsekvenser for bygg eller annet rundt den.

GARASJE FRA 2019:
Frittstående garasje oppført i 2019 og ferdigstilt i 2020.
Støpte gulv og ringmur av lettklinker. Bindingsverk med utvendig kledning.
Saltak konstruksjon tekket med papp. Elektrisk leddport.

Primærrom
Primærrom: 179 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 184 kvm

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest på selve boligen, slik den står i dag.
Boligen er bygget på og tilbygg er under søknad for godkjennelse hos kommunen. Det forventes en godkjenning ila våren 2022, evnt tiltak utført ihht krav ila våren 2022. Selger fullfører krav og ferdigstillelse etter kommunens retningslinjer.
Ferdigattest på garasjen er datert 13.01.2022.

Oppvarming
Elektrisk oppvarmet bolig.
Elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler på alle bad, i entre og på separat wc i tilknytning til entreen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Kommunale avgifter
Kr. 15 224,30 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ingen eiendomsskatt i Bærum kommune pr.d.d.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr ,- pr..

Faste løpende kostnader
I tillegg til løpende felleskostnader, tilkommer kostnader for forbruk av strøm, innboforsikring etc.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20-23 000  kwh pr. år.
Forsikring hus og innbo ligger på estimert omkring kr. 10 000,- i året. Premie vil variere etter størrelsen på sum innbo og annet.
Viken Fiber er bredbåndsleverandør. Se hjemmesiden deres for ulike grunnpakker og løsninger etter eget ønske.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne forsikringer.
Øvrige kostnader som forsikring, strøm, internett og kabel-tv utover grunnpakken osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 2 132 800,- Som sekundærbolig Kr. 7 678 080,-

Tekniske installasjoner
 • TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
 • Rør i rør system fra vaskerom til kjøkken, WC 1. etg, bad underetasje. Kobberrør fra byggeår fra vaskerom til bad 1. etg. Kobberrør i vaskerommet til vaskemaskin og varmtvannsbereder.
 • Fordelerskap for rør i rør på bad i 1. etasje fra 2010.
 • Samlestokk for rør i rør på vaskerom.
 • Water guard montert i vaskerom tilkoblet fuktføler på kjøkken
 • Naturlig ventilasjon.
 • Varmtvannsbereder på ca. 198 liter.
 • Sikringsskap i 1. etasje med automatsikringer.
 • 2 stk. røykvarslere montert.
 • Brannslukningsapparat i 1. etasje og underetasje.

Annet
Påkostninger / modernisering av boligen som er av betydning:
- Ny dobbelgarasje fra 2020.
- Taket ble bygget om i 2017. All isolering ble utført på utvendig side av takkontruksjonen.
- Taktekking med foliemembran utført i 2017.
- Nedløp og beslag i lakkert utførelse fra 2017.
- Konstruksjonen ble stedvis etterisolert på utvendig side, samt ny vindsperre og kledning fra 2017.
- Vinduer med 2 lags glass fra 2010 og 2017.
- Ytterdør med glass fra 2017.
- Balkongdør i underetasjen fra 2017og 2021.
- Verandaen ble etablert i 2017, samt takoverbygg fra 2021.
- Terrasseplatting på eiendommens østside fra 2021.
- Overflater på innvendige gulv fra 2017, samt innvendige vegger og himlinger er malt i 2017.
- Pipa ble forlenget over tak i 2017.
- Ny vedovn i underetasjen fra 2017.
- Formpressede dører i 1 .etasje og deler av underetasjen fra 2017.
- Badi underetasje med overflater og våtromsplater på vegger fra 2017, samt innredning.
- Nytt kjøkken i 2017 fra Aubo.
- Separat wc fra 2017, med all innredning fra 2017.
- Avløpsrør i soil og plast fra byggeåret, 2010 og 2017.
- Innvendige vannledninger fra byggeåret, 2010 og 2017.
- Grunnmur på østsiden ca. 1,5 m ned fra ferdig terreng i 2020.

Tilstanden ellers anses å være normal tatt alder i betraktning. Generelt oppført i gode og kjente konstruksjoner med den byggemåten som var vanlig ved oppføringstidspunktet. Dagens krav til isolering og tetthet mv er strengere enn da bygget ble oppført. Kostnadene til energi på eldre leiligheter bør derfor tas i betraktning.

Opplistet punkter under, er direkte hentet fra tilstandsrapport og det er kommentert noe fra megler, opplyst fra selger i parentes.

Punkter i rapporten som har fått TG:3:
 • Taktekking: Presenning som taktekking er uegnet. *Dette stemmer ikke med det som er opplyst fra selger til megler: Taktekking ved altan/balkong er under arbeid og beskyttes pga snø og regn som en midlertidig løsning. Det er midlertidig overtrukket med presenning for å beskytte taket, som skal ferdigstilles ila våren 2022 og før en overtakelse!
 • Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur (enkelte steder). Utvendige beslag har utettheter. Det ble registrert utettheter i skjøter av takrenner.
 • Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet (stue, kjøkken og spisestue.) Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
 • Pipe og ildsted: Ildfast plate manglet på gulvet under feieluken. Ildfast plate manglet på gulvet under ildstedet. (selger har plate tilgjengelig som kan settes der, men var ikke på plass under befaringen til takstmann. Tiltaket stemmer derfor ikke helt, da platen er i boligen og legges bare på plass) Pipevanger er ikke synlige. 2 stk. sider av pipevangene er innbygget i 1. etasje. Ildfast plate er ikke lagt på plass under vedovn i underetasjen, men er tilgjengelig.
 • Det er ingen ventilering av krypkjeller. Det er begrenset inspeksjonsmulighet i krypkjeller, vurdering basert på inspeksjon fra lukeområde. Det er påvist synlig vann i krypkjeller eller synlige tegn på innsig av vann i krypkjeller. Det er ikke tilgang til hele krypkjeller fra luke i gulv.
 • Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.
 • Vaskerom: Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.
 • Kjøkken > Avtrekk - 2 > Stue/kjøkken: Rommet har ingen ventilasjon.
 • Separat wc: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
 • Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Ingen ventilering utover åpning av vindu. Ingen tilluft i 1. etasje, samt til oppholdsrom i underetasjen.
 • Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
 • Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold. (Kun påpekt at et brannslukningsapparat er mer enn 10 år gml.)


Punkter i rapporten som har fått TG:2 - Oransje kategori - Og utgjør ikke nødvendige strakstiltak, men tiltak som gjøres oppmerksomt på fremover :
 • Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Konstruksjonen er utført som en kompakt. Loft på mindre del av konstruksjonen uten lufting.
 • Utvendig > Veggkonstruksjon: Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Fuktmerker på utvendig kledning ved taknedløp og ved utette skjøter i kledningen.
 • Utvendig > Vinduer: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
 • Utvendig > Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Gjelder også utvendig dør 2 og 3. Balkongdører har behov for noe justering. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke.
 • Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger: Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
 • Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger - 2: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Det ble registrert stor avstand mellom nettingen på rekkverket.
 • Innvendig > Overflater: Riss i betonggulv i entre. Stedvis løs puss, samt puss som ikke har full vedheft på vegger mot terreng.
 • Innvendig > Rom Under Terreng: Stedvis noe bom/løs puss registrert på vegger mot terreng.
 • Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
 • Innvendig > Innvendige dører: Dør til vaskerom tar i karm/terskel. Skjolder på dørblad til bad i 1. etasje.
 • Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Dør er plassert ca. 90 cm fra dusjsonen. 1 meter ut fra dusjsonen beregnes som våtsone. Utett gjennomføring rundt fordelerskapet under servantinnredningen. Hull i flis etter tidligere innredning i våtsone. Svertesopp, samt sprekk i mykfug i overgang gulv/vegg.
 • Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tilnærmet flatt gulv, samt stedvis motfall registrert.
 • Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Manglende drenering fra innebygget sisterne. Membran ved sluk, samt fuktsikring av innebygd sisterne kan ikke konstateres.
 • Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Noe svellling på dekksiden til servantinnredningen.
 • Kjøkken > Overflater og innredning - 2 > Stue/kjøkken:  Benkeplaten er ikke tilstrekkelig festet, samt enden av benkeplaten med synlig spon. Noe slitte overflater på kjøkkeninnredningen. Eldre fuktmerker på bunnplaten under kum.
 • Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Forventet brukstid for kobberrørene fra byggeåret er oppbrukt. Selger opplyser at det er få kobberrør igjen i boligen totalt sett. Kjøkkenarmatur i underetasjen er noe løst.
 • Avløpsrør: Det ble registrert noe rust på avløpsrør i krypkjeller. Noe lyd fra avløp på kjøkken i underetasjen ved tapping av vann.
 • Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank ihht gjeldende forskrift.
 • Grunnmur og fundamenter: Det er registrert fritt eksponert isopor e.l. Det er registrert løs puss på muroverflater.

Tilstandsgrad er dels satt grunnet manglende dokumentasjon og alder på bygningsdelene - ikke nødvendigvis grunnet funksjonssvikt.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Andel i realsameie:
0/990536-1/100 OPPRETTELSE AV REALSAMEIE TINGLYST
DENNE MATRIKKELENHET HAR ANDEL I:
KNR:3024 GNR:90 BNR:13 ANDEL: 1/55
0/990537-1/100 OPPRETTELSE AV REALSAMEIE TINGLYST
DENNE MATRIKKELENHET HAR ANDEL I:
KNR:3024 GNR:90 BNR:48 ANDEL: 1/55
0/990538-1/100 OPPRETTELSE AV REALSAMEIE TINGLYST
DENNE MATRIKKELENHET HAR ANDEL I:
KNR:3024 GNR:90 BNR:50 ANDEL: 1/55
0/990540-1/100 OPPRETTELSE AV REALSAMEIE TINGLYST
DENNE MATRIKKELENHET HAR ANDEL I:
KNR:3024 GNR:91 BNR:176 ANDEL: 1/55

Pengeheftelser i eiendomsrett:
1961/4686-63/100 FESTEKONTRAKT - VILKÅR
TINGLYST 08.11.1961
FESTETID: 99 år
AVGIFTSBESTEMMELSER. PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

1963/4420-1/100 PRIORITETSBESTEMMELSE
TINGLYST 24.09.1963
Prioritet veket for lån inntil kr 114.000

1962/5248-1/100 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
TINGLYST 14.12.1962
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Pengeheftelser i festerett:
1961/4686-63/100 FESTEKONTRAKT - VILKÅR
TINGLYST 08.11.1961
FESTETID: 99 år
AVGIFTSBESTEMMELSER. PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder feste

1963/4420-1/100 PRIORITETSBESTEMMELSE
TINGLYST 24.09.1963
Prioritet veket for lån inntil kr 114.000

1964/5133-1/100 ERKLÆRING/AVTALE
TINGLYST 03.09.1964
GJELDER GARASJE. Gjelder feste

Festeavtale
Areal: 1 235 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 13060 årlig.
Festetiden er 99 år fra 1961.
Festeavgiften reguleres i henhold til konsumprisindeksen. Regulering av festeavgiften finner sted hvert 5.år.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Tilknytning vann og avløp: Offentlig vann, avløp. Privat stikkledning.

Regulering
Kopi av grunnkart, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse. Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 12 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 311 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 450 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 312 620,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 12 762 620,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 12 775 270,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilretteleggingshonorar (Kr.18 900)

Markedspakke  (Kr.15 500)

Meglerprovisjon 0,7%

Grunn og forsikringshonorar (Kr.5 500)

Oppgjørsgebyr (Kr.7 500)

Grunnpakke enebolig (Kr.3 895)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
36-22-0001

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS
EIE Sandvika
Org. nr:997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Robert Eckmann

Saksbehandlere
Robert Eckmann
EIE Sandvika
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 40 05 40 00 / E-post: re@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Tiriltunga 15
For mer om objektet
Tiriltunga 15

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: