Bilde 1 av Ovenbakken 14BBilde 2 av Ovenbakken 14B
Digital salgsoppgave
Ovenbakken 14B

1361 Østerås • Bærum kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Attraktivt beliggende 2-roms andelsleilighet - Markterrasse på 28 kvm - Parkeringsmuligheter - Nærhet til T-bane
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
-1
Primærrom (P-ROM)
52 m²
Bruksareal (BRA)
54 m²
Fellesutgifter
kr 2 376 / Mnd
Prisantydning
kr 3 990 000
Omkostninger
kr 9 450
Fellesgjeld
kr 775
Totalpris
kr 4 000 225
Fellesformue
kr 34 180
Byggeår
1967
Tomt
Fellestomt 21328 m²
Oppdragsnummer
36230562
card-default

Robert Eckmann

Eiendomsmegler / Partner
Les om Robert
Prisantydningkr 3 990 000,-
Fellesgjeldkr 775,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
  
Totalpris kr 4 000 225
Eiendom
Ovenbakken 14B, 1361 Østerås, Etasje: -1

Matrikkel
Andelsnr. 34 Orgnr. 852592842 i Bærum kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 54 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1967

Tomt
Fellestomt 21328 kvm

Prisantydning
3 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex Øst Takstdato: 27.10.23

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 775,- pr. ajuorført
Andel fellesformue: kr. 34 180,- pr. 31.12.2022

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 990 000,- (Prisantydning)
kr 775,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 990 775,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 991 975,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 000 225,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 376,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Kommunale avgifter, TV/bredbånd, felles bygningskorsikring, reparasjon og vedlikehold, vaktmestertjeneste, renhold av fellesarealer og snømåking/støring/feiing.

Sikringsordning fellesgjeld
"Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av 'X'. "

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Anne-Karine Bentzen

Parkering
Beboere kan parkere fritt på lagets merkede plasser.

Beliggenhet
Leiligheten ligger fint til i et veletablert og attraktivt område i rolige omgivelser på Østerås. Sentralt, med markanær beliggenhet som er perfekt for deg som ønsker å bo i naturskjønne omgivelser. Her er det kort avstand til forretninger og offentlig kommunikasjon.
 
Østerås senter ligger innenfor gangavstand og byr på bl.a. apotek, vinmonopol, treningssenter og et variert tilbud av forretninger. Her finner du også dagligvarebutikken Meny som har et svært godt utvalg. Det er også kort vei til Eiksmarka senter som åpnet i slutten av 2018 og tilbyr et bredt utvalg butikker, caféer og restauranter samt en søndagsåpen Joker med post i butikk i Eiksveien. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Sandvika sentrum ca. 15 minutter unna med bil og har ett av Norges største kjøpesentre med nesten 200 butikker og spisesteder. I Sandvika kan man også finne bibliotek, kino, restauranter, kulturhus og kafeer. Videre byr Sandvika på flotte rekreasjonsmuligheter med badestrender, kyststier og flotte grøntarealer.
 
Nærområdet byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter året rundt i Bærumsmarka, som Fossum og Øverland som et fantastisk utgangspunkt for turer til fots, sykkel og ski. På vinterstid er det kilometervis med oppkjørte skiløyper og egen lysløype i nærområdet. Om sommeren er strendende ved Østernvann og Bogstadvannet populært. Det er også rikt med aktiviteter for barn, unge og voksne i nærområdet innen både idrett og kultur. Det er en kort kjøretur til Nadderud Stadion med flott fotballbane og friidrettsanlegg, samt svømmehall, flerbrukshall, treningssenter, skatepark og flere tennisbaner. Hvis det er interesse for golf, er det kort vei til både Grini, Haga og Ballerud. For de som liker å stå på ski er Kolsås Alpinanlegg er det største alpinanlegget i Bærum og tilbyr flotte bakker, samt alpinkurs. For de som er mer interessert i langrenn er det flotte preparerte skiløyper i hele marka med blant annet Muren og Brunkollen.
 
Skole for barn i alle aldre ligger i nærområdet, og det er et godt barnehagetilbud i lokalområdet. Blant skolene i nærheten finner man Eikeli skole for 1.-7. trinn og Østerås skole for 8.-10. Trinn. Den mest nærliggende videregående skolen er Eikeli videregående. Her tilbys det både studiespesialiserende linjer og flere spennende og yrkesorienterte valglinjer som Businessklassen, Internasjonalisering og Samfunnsfag.
 
Østerås T-banestasjon er et knutepunkt for kollektivtrafikken, og ligger få minutters gange fra leiligheten. Du kommer deg til Oslo sentrum på ca. 18 min med T-banen fra Østerås stasjon som har flere avganger i timen. På dagtid går det hele 8 avganger i timen. Det er også gode bussforbindelser med busser til Bekkestua, Sandvika og Oslo rett ved leiligheten. Østerås  busstopp har flere avganger, og busslinje 2B, 2N, 140, 140N og 230 går herfra. Det er også gangavstand til busstopp i Nadderudveien hvor flybussen går.

Bebyggelse
Bebyggelsen i nærområdet består av småhus/villa-bebyggelse og blokkbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 21328 kvm
Fellesområder opparbeidet med asfalterte internveier, plenarealer, trær og diverse beplantning.

Adkomst
Se kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Inneholder
Leiligheten inneholder følgende romfordeling:
-U. etasje: 52 kvm P-rom/ 54 kvm BRA: Entre, stue, kjøkken, bod, bad og soverom.

Entré/gang | Velkommen inn!
Boligen har en lys og romslig entré med calling til hoveddøren. Fra entréen er det adkomst til en bod som kan benyttes for oppbevaring av yttertøy, sko m.m.

Stue | Samlingsstedet
Luftig stue med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys, og skaper en god atmosfære. Det er gode møbleringsmuligheter i stuen, med plass til sofamøbler med tilhørende stuebord, multimedia, spisegruppe og annet ønskelig møblement. Flere gode veggflater gir også plass til kommode, vitrineskap eller annet ønskelig oppbevaringsmøblement. I enden av rommet er det utgang til en koselig markterrasse, som på sommerstid oppleves som en forlengelse av stuen/spisestuen.

Terrasse | Uteplassen
Utgang fra stue til vestvendt delvis overbygget markterrasse på 28 kvm. Terrassen er belagt med terrassebord og utebelysning. Her er det god plass til sittegruppe, planter, grill eller annet ønskelig møblement.

Kjøkken | Matlaging i fokus
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Her er det rikelig med benkeplass og gode oppbevaringsmulligheter i over- og underskap. Benkeplate av treverk med nedfelt oppvaskkum og malte flater mellom kjøkkenbenk og overskap samt benkeskapsbelysning og stikkontakt under overskap. Videre er det hvitevarer som kjøleskap med frysedel og komfyr med keramisk topp som kan medfølge. Det er ventilator i overskap.

Soverom | God nattesøvn
Soverommet har adkomst fra stuen og er romslig med god plass til dobbeltseng med nattbord. Her er det plass til en garderobeløsning.

Bad | God morgen!
Romslig flislagt bad med gulvvarme. Baderomsinnredningen består av vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant samt speil med overlys og stikkontakt over servant. Videre er det dusjkabinatt med dusjarmatur og gulvstående toalett.Mekanisk avtrekk med ventil i vegg. Opplegg for vaskemaskin (Vaskemaskin kan medfølge hvis ønsket).

Overflater:
Gulv: Gulvflater belagt med parkett.
Vegger: Veggflater med glassfiberstrie.
Himling: Himlingsflater med pusset og og malte flater.

Byggemåte
Boligbygg over 4 etasjer. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater og malt panel. Tilnærmet flatt tak tekket med takpapp/ membran (taket er ikke besiktiget). Entrédør i brannklasse B30. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1989 og 1994.

Takst/tilstandsrapport begrenser seg til leiligheten, og det som normalt vil omfattes av eiers selvstendige vedlikeholdsansvar som seksjons- eller andelseier. Normalt utgjør dette alt innenfor leilighetens/andelens vegger. Megler og takstmann tar derfor ikke for seg bygningens fellesdeler som for eksempel tak, yttervegger, grunnmur, drenering og felles tekniske installasjoner.

Primærrom
Primærrom: 52 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 54 kvm

Boder
Leiligheten disponerer en bod på ca 2 kvm på samme plan.

Standard
Kommentarer til tilstandsgrad 2 | TG 2

Våtrom (bad) > Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant
annet registrert følgende avvik:Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes. Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Vannrør og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør og avløpsrør bør fornyes.
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser vektprosent under 16.
Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.

Kjøkken > Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner og vifte som er ute av funksjon.
Utskifting/oppgradering av innredning etc. bør påregnes.

Øvrige rom > Overflater gulv
Gulvet bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Elektrisk anlegg > Forenklet vurdering
Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Dører og vinduer
Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Dører: Balkongdør er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 24.01.1969 som omhandler blokk.
Det foreligger ferdigattest datert 05.04.1990 som omhandler fasadeendring blokk.

Elektrisk anlegg
Beskrivelse av El-anlegg: Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles gang. Det er hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.

Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg. Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

Forenklet vurdering:
Er det synlig tegn til merker på plugg til varmtvannsbereder: Ukjent.
Er det synlig tegn på termiske skader: Nei.
Er det synlig tegn på utette kabelinnføringer i inntak og/eller sikringsskap: Nei.

Selgers opplysninger:
Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: Ukjent.
Foreligger det eltilsynrapport fra de siste fem år: Nei.
Forekommer det at sikringer løses ut: Nei.
Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: Nei.
Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: Ja.
Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: Nei.
Fungerer hvitevarer som følger boligen: Ja.

Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarmet leilighet.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking
Energiattest med energimerke

Eiendomsskatt
Det er ingen eiendomsskatt i Bærum kommune pr.d.d.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 376,- pr.mnd.
Herav:
Felleskostnader: 2.174,-
Bredbånd, GET: 191,-
Renter felleslån 2: 0
Renter felleslån 3: 4
Avdrag felleslån 2: 0
Avdrag felleslån 3: 7

Felleskostnader inkluderer: Kommunale avgifter, TV/bredbånd, felles bygningskorsikring, reparasjon og vedlikehold, vaktmestertjeneste, renhold av fellesarealer og snømåking/støring/feiing.

Boligselskapet har felles lån dermed vil renter og avdrag på fellesgjelden reguleres månedlig i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikek ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
I tillegg til løpende felleskostnader, tilkommer kostnader for forbruk av strøm, innboforsikring etc.
Kjøper må selv tegne innboforsikringer.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv. vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12111621266, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.10.2023: 5.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 33
Saldo per 25.10.2023: 186 639
Andel av saldo: 776
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 ( siste termin 31.12.2031 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Lånenummer: 12121231369, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.10.2023: 5.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 51
Saldo per 25.10.2023: 1 796 265
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 ( siste termin 30.06.2036 )
flyttende rente, kvartavis termin, løpetid 25 år
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Fremtind Forsikring AS Polisenummer: 21052935

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 930 021,- Som sekundærbolig Kr. 3 348 077,-

Borettslag
Borettslag: Universitetstjenestemennenes Borettslag, Orgnr: 852592842

Universitetsmennenes borettslag består av 172 boliger og 1 næringslokale.
Forretningsfører er Boligbyggelaget USBL
Revisor er KPMG.

Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets/ boligaksjeselskapets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
Vannrør av kobber. Leilighetens stoppekran er plassert under kjøkkenbenk. Synlige avløpsrør i støpejern.
Stakeluke er ikke lokalisert. Varmtvannsbereder plassert under kjøkkenbenk. Spalteventiler i vinduer.

Dyrehold
Dyrehold skal skje på en slik måte at det ikke sjenerer andre eller forvolder skade på
borettslagets beboere eller eiendom. Det vises til vedlagte regler for dyrehold ved
Universitetsmennenes borettslag.

Regler for dyrehold:
1. Det påligger dyreeier å påse at det ikke er til sjenanse eller fare for beboere på noen
som helst måte.

2. Hunder skal føres i henhold til kommunale bestemmelser - det er båndtvang året
rundt i Bærum kommune.

3. (som tidligere pkt 4) Lufting av hund må ikke foregå på steder som tørke- og
lufteplasser, lekeplasser og sandkasser. Ta alltid med en pose til hundeavfallet

4. Dersom husdyr viser seg å være til stor sjenanse eller potensiell fare for beboere, vil
styret kunne forlange husdyret fjernet med 3 mnd varsel dersom de foranstående
regler ikke blir overholdt. Det er opp til styret å bedømme hva som er "stor
sjenanse/potensiell fare".

5. Eventuelle konflikter mellom eier og nabo(er) forutsettes innmeldt til borettslagets
styre v/styrets leder

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Heftelser:

1966/307509-2/100  Bestemmelse om bebyggelse  
15.12.1966 
Bestemmelse om benyttelse
Gjelder denne registerenheten med flere


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Tilknytning vann og avløp: Offentlig vann, avløp. Privat stikkledning.

Regulering
Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse  i reguleringsplan.

Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 990 000,- (Prisantydning)
kr 775,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 990 775,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 200,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 991 975,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 000 225,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.5 150)
Provisjon (Kr.39 500)
Visningshonorar (Kr.10 000)
Eierskiftegebyr selger (Kr.6 215)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.17 363)
Tilrettelegging (Kr.15 900)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Grunn og forsikringshonorar (Kr.2 500)
Grunnpakke borettslag (Kr.8 950)
Markedspakke 1 (Kr.17 900)
Oppgjør (Kr.7 500)
Totalt kr. (Kr.136 973)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
36-23-0562

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS
EIE Sandvika
Org. nr: 997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Robert Eckmann

Saksbehandlere
Robert Eckmann
EIE Sandvika
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 40 05 40 00 / E-post: re@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ovenbakken 14B
For mer om objektet
Ovenbakken 14B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: