Bilde 1 av Øvre Toppenhaug 92Bilde 2 av Øvre Toppenhaug 92
Digital salgsoppgave
Øvre Toppenhaug 92

1353 Bærums verk • Bærum kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Flott enderekkehus over 2 plan med nydelig utsikt - Solrike uteplasser - Rolig og barnevennlig område - Garasje.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Selveier
Antall soverom
2 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
94 m²
Bruksareal (BRA)
94 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
4 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
23 m²
Fellesutgifter
kr 1 850 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 758 / Mnd
Prisantydning
kr 5 490 000
Omkostninger
kr 151 450
Fellesgjeld
kr 8 016
Totalpris
kr 5 649 466
Byggeår
1985
Tomt
Eiet tomt 240 m²
Oppdragsnummer
36230548
card-default

Robert Eckmann

Eiendomsmegler / Partner
Les om Robert
Prisantydningkr 5 490 000,-
Fellesgjeldkr 8 016,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
Dokumentavgiftkr 135 200,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
  
Totalpris kr 5 649 466
Eiendom
Øvre Toppenhaug 92, 1353 BÆRUMS VERK

Matrikkel
Gnr. 118 Bnr. 355 i Bærum kommune

Boligtype
Rekkehus

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 98 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 94 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 4 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 23 kvm

Leiligheten inneholder 90 m2 P-ROM og 4 m2 S-ROM.
TBA 23 kvm er platting ved entrè.

Areal
Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 94 kvm, BRA-i: 94 kvm , BRA-e: 4 kvm , TBA: 23 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1985

Tomt
Eiet tomt 240 kvm

Prisantydning
5 490 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex AS Øst Takstdato: 14.03.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 490 000,- (Prisantydning)
kr 8 016,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 498 016,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 135 200,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 136 400,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 634 416,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 649 466,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 9 088,50 pr. år

Eier
Kari Eldbjørg B Andersson

Beskrivelse
Velkommen til Øvre Toppenhaug 92 - Presentert av Robert Eckmann EIE eiendomsmegling Sandvika.

Et flott enderekkehus beliggende i barnevennlige, rolige og grønne omgivelser i et svært hyggelig boligtun med bilfrie internveier. Boligen ligger høyt og fritt med en flott utsikt. Fra boligen har du umiddelbar nærhet til varierte turmuligheter, samt kort vei til handelssenteret Bærums Verk. Her har du en rekke kulturtilbud og forretninger.

Innvendig fremstår boligen som av god standard, samt lys og luftig. Planløsningen består av en romslig entré/gang med god plass til klesavheng, stor og luftig stue med peisovn, spisestuedel med plass til spisebord, innholdsrikt kjøkken med utgang til stor og solrik terrasse, 2 gode soverom, bad og separat wc.

Det medfølger også sportsbod og parkeringsplass.

Beskrivelse av rom:

Entrè:
Før vi går inn er det et innbydende inngangsparti med platting på 23 kvm. Her er det plass til et kafe sett eller annet møblement. Her kan du sitte å nyte den flotte utsikten. Når vi går inn blir du blit møtt av en lys og romslig entrè og gang med god plass til garderobeløsning for oppbevaring av yttertøy.

Soverom 1 og 2:
Boligen har to gode soverom med plass til seng og garderobeløsning.

Bad:
Bad fra 2012 med flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Malte flater i himling. Innredningen består av vegghengt servantinnredning med skuffer, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, speil med overlys og stikkontakt over servant. Videre er det vegghengt baderomsmøbel med dør, dusjhjørne med dører og vegghengt dusjarmatur. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av støpejern. Naturlig avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Toalettrom:
Det er separat wc ved siden av badet. Det er flislagt gulv og malte vegger. Av innredning er det vegghengt servant med ovenpåliggende ett-greps armatur, speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant og gulvstående toalett. Avtrekksventil plassert i himling. Panelovn på vegg. Vannrør med rør-i-rør system. Avløpsrør av støpejern.

Kjøkken:
Kjøkken med delevis åpen løsning mot stue, en halv etasje ned fra stuen. Kjøkkeninnredning er fra 2015 med glatte fronter og benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ettgreps armatur. Kitchenwall mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Av hvitevarer er det kjøleskap, fryser, komfyr og oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Ventilator tilknyttet kanal på vegg. Vannrør med kobber. Avløpsrør av støpejern.

På kjøkkenet er det god plass til et stort spisebord. Herfra er det også utgang til terrassen. Den er romslig og det er meget gode solforhold. Her er det gos plass til en hyggelig sittegruppe. Du sitter usjenert til og kan nyte roen.

Stue:
Stuen er i 2.etasje og oppleves som lys og luftig. Det kommer inn godt med lys fra de store vindusflatene både her, og fra kjøkkenet. Det er romslig med flere møbleringsmuligheter. Det er peis som varmer godt, og kommer godt med på de kalde vinterdagene. Det er flott utsikt og ingen innsyn. Alt i alt er dette et hyggelig og sosialt rom å være i.

Parkering
Det medfølger garasjeplass.

Beliggenhet
Boligen ligger flott til i et barnevennlig og idyllisk småhusområde på den øvre delen av Toppenhaug ved Bærums Verk. Boligen ligger høyt og fritt, med utsikt mot Lommedalen og Bærums Verk. Her kan man nyte utsikten med gode solforhold store deler av dagen. Fra boligen er det umiddelbar nærhet til grøntområder og lekeplasser, slik at barna kan leke fritt i et hyggelig nærmiljø. 

Bærums Verk er et historisk og vakkert område med fossen, skulpturpark og mange interessante håndverksbedrifter i de gamle tømmerstuene. Artig sammensetning av spisesteder som: kafeer, Baker Hansen, Melboden, Pannekakehuset og Vertshuset. I julen forvandles området til noe helt unikt som må oppleves.

Det er kort vei til forretninger og offentlig transport. Et godt utvalg av butikker og servicetilbud på Bærums Verk med blant annet Meny, Rema 1000, apotek, sport, bokhandel, frisører, klær, interiør og spesialforretninger. Ønsker man et bredere tilbud er det kun 10 minutter med bil til Sandvika storsenter og Bekkestua sentrum. 

Flotte turmuligheter til fots, ski og sykkel i nærområdet. Området grenser til Kolsåsplatået, Bærumsmarka og Krokskogen. Bærums Verk og Lommedalen kan by på en mengde fritidsaktiviteter som bl.a. slalåmbakker (kort vei til Kolsåsbakken), ridesenter, idrettshaller, golfbaner og Burudvann med fine bademuligheter.

Det er kort gangavstand til bussholdeplass med ekspressbuss til/fra Oslo i rushtiden. Det går også nattbusser hele uken. Kollektivknutepunktet Bærums Verk (Triangelen) har ruter til og fra Sandvika og videre innover i Lommedalen.

Bebyggelse
Rekkehus beliggende på Bærums Verk, Bærum kommune. Fellesområder opparbeidet med asfalterte internveier, plenarealer, trær og diverse beplantning.

Tomt
Eiet tomt, 240 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Boligen beliggende i byggets 1 og 2.etasje. Adkomst via egen entredør fra nordvestvendt terrasse.

Boligen består av:
1. etasje: Entré, bad, wc, garderobe og to soverom.
2. etasje: Kjøkken og stue.

Utgang fra kjøkken til terrasse.
Utgang fra entré til terrasse.

Byggemåte
Boligbygg over 2 etasjer og kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur i betong, bærende vegger og skillende dekker av trekonstruksjoner. Yttervegger kledd med malt trepanel. Saltak tekket med takstein. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1983. Oppvarmet med elektrisitet og vedfyring.

Primærrom
Primærrom: 90 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 94 kvm

Standard
Oppsummering av punkter som har fått Tilstandsgrad 2 | TG2:
Våtrom > 2 punkter
Kjøkken > 2 punkter
Toalettrom (ikke våtrom) > 2 punkter
Øvrige rom > 1 punkt
Innvendige trapper > 1 punkt
Elektrisk anlegg > 1 punkt
Dører og vinduer > 2 punkter
Yttertak > 2 punkter
Drenering > 2 punkter

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.
Vi ber alle interessenter om å sette seg godt inn i alle vedlegg i salgsoppgaven.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Forenklet vurdering:
Er det synlig tegn på termiske skader: Nei.
Er det synlig tegn på utette kabelinnføringer i inntak og/eller sikringsskap: Nei.

Selgers opplysninger:
Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: Ukjent.
Foreligger det eltilsynrapport fra de siste fem år: Nei.
Forekommer det at sikringer løses ut: Nei.
Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: Nei.
Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: Ja.
Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: Nei.
Fungerer hvitevarer som følger boligen: Ja.

Beskrivelse av El-anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré.
Det er hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.

Oppvarming
Oppvarmet med elektrisitet og vedfyring.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 9 088,50 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Bærum kommune p.t.

Faste løpende kostnader
I tillegg til løpende felleskostnader, tilkommer kostnader for forbruk av strøm, innboforsikring etc. 
Kjøper må selv tegne innboforsikringer.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, kabel-tv, internett, alarm osv. vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring med polisenummer
Tryg Polisenummer: 6210283

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 650 760,- Som sekundærbolig Kr. 6 272 886,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Medlemmene kan ikke inngå bindende avtale om utleie av bolig eller garasjeplass før leietakeren skriftlig har forpliktet seg til å følge huseierforeningens vedtekter, samt vedtak  fattet av generalforsamling og styre.

Vei/vann/kloakk
Offentlig vann Ja
Offentlig avløp Ja
Privat septikanlegg Nei

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Kommuneplaner
Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Id 202101 (https://www.arealplaner.no/3201/gi?funksjon=VisPlan&kommunenummer=3201&planidentifikasjon=202101)
Navn KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2022-2042
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 21.06.2023
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3201/dokumenter/23874/6403470.pdf
Delarealer Delareal 240 kvm
ArealbrukBoligbebyggelse,Nåværende

Reguleringsplaner
Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Id 1980024 (https://www.arealplaner.no/3201/gi?funksjon=VisPlan&kommunenummer=3201&planidentifikasjon=1980024)
Navn TOPPENHAUG
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 01.06.1982
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3201/dokumenter/8911/1980024.pdf
Delarealer Delareal 240 kvm
Formål Konsentrert småhusbebyggelse
Feltnavn TR-5

Bebyggelsesplaner
Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Id 1992046 (https://www.arealplaner.no/3201/gi?funksjon=VisPlan&kommunenummer=3201&planidentifikasjon=1992046)
Navn TOPPENHAUG FELT TR5
Plantype Bebyggelsesplan ihht. Reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 28.04.1992

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 490 000,- (Prisantydning)
kr 8 016,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 498 016,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 135 200,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 136 400,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 634 416,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 649 466,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunn og forsikringshonorar (Kr.6 500)
Grunnpakke enebolig (Kr.5 900)
Visningshonorar (Kr.5 900)
Provisjon (Kr.67 600,20)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.32 002)
Tilrettelegging (Kr.19 500)
Markedspakke 1 (Kr.21 900)
Oppgjør (Kr.7 500)
Overtagelse (Kr.2 950)
Foto (Kr.7 950)
Grunnpakke (Kr.14 450)
Totalt kr. (Kr.192 152,20)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
36-23-0548

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS.
EIE Sandvika
Org. nr: 997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Robert Eckmann

Saksbehandlere
Robert Eckmann
EIE Sandvika
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 40 05 40 00 / E-post: re@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Øvre Toppenhaug 92
For mer om objektet
Øvre Toppenhaug 92

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: