Bilde 1 av Sælenveien 42DBilde 2 av Sælenveien 42D
Digital salgsoppgave
Sælenveien 42D

5151 Straumsgrend • Bergen kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Stilren funkisperle, sørvestvendt, meget gode solforhold og nydelig utsikt! Stor tomt i enden av blindvei og nøstetomt.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
211 m²
Bruksareal (BRA)
258 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
43 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
124 m²
Kommunale avgifter
kr 1 829 / Mnd
Prisantydning
kr 13 490 000
Omkostninger
kr 353 790
Totalpris
kr 13 843 790
Byggeår
2015
Tomt
Eiet tomt 985 m²
Oppdragsnummer
81230038
card-default

Simon Aasen

Eiendomsmegler MNEF | Partner
Les om Simon
Prisantydningkr 13 490 000,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 17 550,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 335 000,-
  
Totalpris kr 13 843 790
Eiendom
Sælenveien 42D, 5151 Straumsgrend

Matrikkel
Gnr. 21 Bnr. 1665 og Gnr. 21 Bnr. 1690 i Bergen kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 254 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 211 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 43 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 124 kvm

Antall soverom
5

Byggeår
2015

Tomt
Eiet tomt 985 kvm

Gnr.21, bnr.1690: 18,2 kvm
Gnr.21, bnr.1665: 984,7 kvm

Prisantydning
13 490 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Kristoffer Sæle Takstdato: 22.08.23 16:59

Totalpris inkl. omkostninger
kr 13 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 335 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 336 240,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 13 826 240,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 13 843 790,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 21 948 pr. år

Eier
Hege Jørgensen John Graham Nuttall

Parkering
Parkering i dobbel garasje med elbil-lader.

Beliggenhet
Sælenveien 42D har en sjelden fin og usjenert sørvestvendt beliggenhet på et høydedrag, like ved Sælenvannet. Boligen er siste hus i en blindvei i et etablert nabolag med eneboliger. Huset ligger 20 meter over havet og har uhindret utsikt utover Sælenvannet og området rundt. Beliggenheten og de store glassflatene tillater lyset å slippe inn fra alle retninger fra morgen til kveld. Her er du virkelig "kongen på haugen"!
Sælenvannet er et eldorado for den som liker vannsport og båtliv. Med båt eller vannskuter på egen naustetomt har man tilgang til Nordåsvannet og Grimstadfjorden.

Tilknyttet området finner du også flere skoler og barnehager. Fjellsdalen og Sælen skole ligger henholdsvis 1,6 km og 2 km unna. Her går barna fra 1-7 klasse før de tar trinnet opp til ungdomsskolen. Ortun skole (8-10 klasse) ligger ca. 2,2 km unna. Bare 500m unna finner du Straumsgrend barnehag som i dag består av 3 avdelinger og 49 barn.

Boligen har perfekt beliggenhet med nærhet til naturen og samtidig kort vei til det meste. Fra boligen er det ca. 12 minutter til sentrum og 12 minutter i motsatt retning til Flesland. Det er knappe 5 minutters kjøretur til Oasen storsenter. Her finner man alt fra Meny, apotek, vinmonopol, legesenter, treningsenter, restauranter, cafeer og bussterminal.

En spasertur unna finner du Kyrkjetangen bade- og friluftsområde, Bønes gårdsutsalg, Fagernes Yacht Club med flytende badstu, Knappenfjellet for turer og bading og det nye flotte Ortun Ado badebasseng.

Kollektivtilbud med linje 48 stopper like ved boligen og tar deg kjapt inn til Fyllingsdalen terminal. Linje nummer 5 som har avgang hvert 10 minutt i hverdagen går like i nærheten, og linje 51 går fra Fagernes Yacht Club. Fra Oasen Terminal går det mange busslinjer og Bybanen som tar deg til Haukeland sykehus og til sentrum.

Tomt
Eiet tomt, 985 kvm

Inneholder
Første etasje:
BRA 119 m²
- BRA-i 119 m²: (Entré, garderobe, toalettrom, bod, hall m/trapp, stue/kjøkken og soverom/TV-stue.)

Andre etasje:
BRA 96 m²
- BRA-i 96 m²: (Gang m/trapp, 4 soverom, walk-in garderobe, vaskerom og 2 bad.)

Garasje:
BRA 43 m²:
- BRA-e 43 m²: (Garasje)

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Kristoffer Sæle:

Grunn og fundamenter:
Grunnmur av betong. Gulv mot grunn av støpt betong.

Yttervegger:
Bygningen har yttervegger av trekonstruksjoner. Utvendig bekledd med trekledning.

Takkonstruksjoner:
Bygningen har en flat takkonstruksjon som er utvendig tekket med takbelegg.

Gulvsystemer:
Bygningen har etasjeskille av antatt trebjelkelag.

Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.
TG0: Ingen avvik
TG1: Mindre eller moderate avvik
TG2: Avvik som ikke krever tiltak
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
TG3: Store eller alvorlige avvik

Følgende er beskrevet av takstmann:
Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 3:
Utvendig > Sikringsforhold - hage
Rekkverk på mur av tre/ståltråd har åpninger over 10 cm. Mangler rekkverk på støttemur av naturstein. Ikke rekkverk på mur mot garasje. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2:
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Innvendig > Innvendige trapper
Våtrom > Overflater vegger og himling > Overflater Gulv > Sanitærutstyr og innredning > Bad 1
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Våtrom > Overflater Gulv Sanitærutstyr og innredning > Bad 2

Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1.

For ytterligere informasjon om byggemåte eller grunnlag for tilstandsgrader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Standard
Velkommen til perlen ved Sælenvannet og ditt nye hjem.

Etter årelang leting etter tomt med sjønær og solrik beliggenhet dukket muligheten ved Sælenvannet opp. Boligen ligger helt på pynten med nydelig utsikt over Sælenvannet, med sol fra morgen til kveld og med rom for å bygge drømmeeiendommen var valget klart - her måtte det slås til.

Rene linjer, et moderne formspråk, fokus på lys- og solforhold og samspill med uterom har vært fokus, samt at boligen skulle passe perfekt for familiesituasjonen - utallige timer med tegning senere står resultatet ferdig. Nå etter åtte fine år er det tid for nye eiere.

Boligen ligger på kanten av et høydedrag med fri og luftig beliggenhet med uhindret utsikt mot nydelige Sælenvannet. Boligen ligger skjermet til, uten innsyn og er svært fint opparbeidet med natursteinmurer, beplantning og en plan, grønn hage som er i behagelig dialog med inneområder. Her er du tett på naturen, i fredelige og rolige omgivelse og samtidig kun 12 minutter fra sentrumskjernen.

Boligen har dobbelfalset furukledning og seder kledning importert fra Canada med spesialdesignet profil for å skjule festene. Magnor har levert vinduer med 60 års garanti, hvor noen er selvrensende og noen har UV-beskyttelse. Boligen har takhøyde i begge etasjene på 250 cm og vindu og dører går helt opp i taket noe som gir en spesiell luftig stemning ved at innetak og utetak går i flukt. For å få ønsket arkitektonisk uttrykk med rene linjer uten synlig bæring er det i konstruksjonen  brukt ståldragere. Slik har man fått store luftige rom ute og inne uten bruk av stolper. Trapperommet er åpent med 5,5 m høy vindusflate som slipper inn herlig morgensol i begge etasjer. Trappen er spesialtegnet og bygget i stål, glass og tre. Trinnene er i solid eik, seks cm tykke. Huset har balansert ventilasjon og sentralstøvsuger.

Velkommen inn |
Du parkerer i den nye garasjen fra 2023, rusler opp trappen og møter et skiferbelagt inngangsparti. Entreen er flislagt med varmekabler og er ellers innredet med en funksjonell garderobe for oppbevaring av yttertøy og sko. Flisene er 60x60 med sømløs overgang til parketten. Fra entreen er det også enkel adkomst til et delikat toalettrom. Det er i tillegg lagring i bod og teknisk rom under trappen.

Allrom |
Videre er det første man møter et stort åpent rom med storslått utsikt. Her finner du stue, spisestue og kjøkken. Buede vegger sørger for en behagelig overgang fra gang og nydelige lyslinjer, og utsikten mot Sælenvannet og uteområder er bergtagende. Stuen og kjøkken ligger sammen i en åpen løsning. Rommets meget romslige størrelse og funksjonelle utforming gjør at dette rommet er svært enkelt å innrede med alt du skulle ønske. Det er også lagt opp plass til rør til bygging av peis mellom spisestue og stue hvis ønskelig. I stuen er det integrerte kabler i vegg for høyttalere, og rommet preges av den plassbygde bok- og mediaseksjonen fra Michelsens som gir en flott ramme for denne delen av rommet. I den over syv meter lange bokhyllen finner du dør inn til det lydisolerte kino- og gamingrommet. Her er det innebygget surround sound i tak og vegger - klar for filmkveld med familien eller gode venner. Rommet er malt i duse, behagelige farger og godkjent som soverom.

Kjøkken |
Vindusflatene er store, og du har svært god plass til spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Det stilrene kjøkkenet er levert av IKEA med håndtak i skinn fra HTH. Den flotte og praktiske benkeplaten er av Calacatta Terazzo og passer perfekt i samspill med kjøkkenfronter og gulv. På den store kjøkkenøyen som måler 280x120 har man integrert induksjonstopp og gassbrenner med 6 kw gassbluss, begge fra Siemens. Langs de store vinduene mot øst finner man integrert oppvaskmaskin og ekstra stor underlimt vask i stål fra Blanco. Her er det en fryd å vaske opp med utsikt over nærområdet og Sælenvannet. Stikkontakter er strategisk plassert og samspillet med uterom og spiseområdet har stått i høysetet. Vinduer fra gulv til tak på kjøkkenets kortside sørger for nydelig lysinnslipp, og funksjonsvegg med kjøl, frys, kolonialskap og rikelig med lagring er trukket til siden. Her finner du to Siemens ovner hvor den ene kan brukes som mikrobølgeovn.

Fra kjøkkenet og spisestuen er det direkte adkomst til uteområdene, som er praktisk utformet i forskjellige soner. Solen skinner fra morgen til kveld, noe som gir mulighet for evigvarende grillfester, deilige frokoster ute og lange sommerkvelder i lystig lag. Uteområdene er inngjerdet i tråd med boligens estetiske uttrykk, uten at lys og utsikt forstyrres.

Soverommene |
Vi følger den lekre trappen opp til boligens andre etasje. Trappen er bygget for å passe husets rene linjer og er et smykke i boligen. I denne etasjen finnes det fire soverom, hvor alle er av god størrelse og praktisk plassert med enkel tilkomst til badene i samme etasje. Tre av soverommene er store, og har plass til stor seng og er generøst utstyrt med garderobeskap. Hovedsoverommet har tilkomst til den store takterrassen på 46 kvm, samt walk-in garderobe og vaskerom.
Soverommet mot vest har fransk balkong og nydelig utsikt mot vannet. Her åpner man dørene og føler at man bor i tretoppene. Det minste soverommet er perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor.

Bad og vaskerom |
Boligen har to komplette bad, vaskerom og praktisk toalettrom. Begge badene har flislagt gulv med varmekabler og innredet med toalett, dusj og funksjonell baderomsinnredning med speil og belysning. Hovedbadet som måler 9,8 kvm er også innredet med et badekar, og vinduer plassert i utsiktshøyde. Mens du ligger og slapper av i badekaret kan du nyte den uhindrede utsikten mot Sælenvannet. Ved dusj og toalett har du doble dører ut på terrassen og nydelig utsikt. Herfra kan du dusje og samtidig se svanene fly forbi. Boligens tre toaletter er levert av Villeroy og Boch med innbygget Geberit sisterne.

Vaskerommet er et must i en familiebolig. Rommet inneholder alt du trenger i tillegg til plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Her finner du også fordelerskap for rør-i-rør, ventilasjonsanlegg, ekspress varmtvannstank, sentralstøvsuger, samt en funksjonell innredning med slette fronter, heltre benkeplate og nedfelt porselensvask.

Garasje |
Garasjen er som nevnt ny fra 2023, og er plassert slik at det blir et helt skjermet uteområde mellom den og oppgang til hagen. Her er det mulig å lage både treningsrom, sauna, plassere jacuzzi, plante gressplen eller kanskje dyrke sine egne grønnsaker. Denne plassen er helt skjermet og uten innsyn, du er nær vannet og utsikten og solforholdene er fantastisk.
Garasjen er dobbel, på ca 49 kvm med lader til el-bil. Garasjeporten er 560 cm bred og i tillegg er det en ekstra garasjeport på baksiden, mot vannet. Det gjør at man kan kjøre gjennom garasjen og parkere bilen eller båten på det skjermede uteomådet på andre siden. Dette kan blant annet være perfekt for vinterlagring av båt.
Arkitektonisk er garasjen tegnet helt i tråd med huset. Utforming, materialer og farger fra huset går igjen i designet av garasjen. Dette er en solid garasje med vegg og takkonstruksjon av betong 265 mm huldekke, som gjør det mulig å bygge terrasse på taket, dyrke gress eller kanskje anlegge en nydelig blomstereng.

Uteområder |
Boligen har mange usjenerte uteområder som er nydelige for familien å bruke på vår og sommerstid.
Fra den store terrassen i andre etasje, med utgang fra hovedbad og hovedsoverom, får man på fine sommerdager virkelig en følelse av luksus. Utsikten er formidabel og solforholdene supre. Her er det god plass til å innrede med både spisegruppe og loungeområde. Perfekt for familien å samles til frokost i solen.
Terrassen foran kjøkken og spisestue er på 36 kvm, og de store skyvedørene gjør at man sømløst kan bevege seg mellom inne- og uteomådene. Her kan man nyte fantastiske sommerdager med grilling, nydelig uhindret utsikt over vannet med gode venner. Uteplassen fungerer som en forlengelse av kjøkken og spisestue og er både praktisk og perfekt for å samle venner og familie.
På nordsiden av boligen er det enda en terrasse. Denne er på 43 kvm., og ligger svært skjermet omringet av skog og trær. Også her er det flott utsikt til Sælenvannet og man har en følelse av å befinne seg i tretoppene.

Naustetomt |
Et par hundre meters gange fra inngangsdøren har eiendommen også tilhørende naustetomt. Denne er i dag laget med kai, samt bod til sjøsport- og båtutstyr. Kajakkturer i kveldssolen, vannlek med vannscooter og en gåtur til båten er hverdagsluksus, og mulighetene er dine. Med båt kan komme seg til Grimstadfjorden fra Sælenvannet via kanalen til Nordåsvannet og derfra under Straume bro.

Alt i alt er denne en unik eiendom du ikke vil gå glipp av. Velkommen skal du være - husk å melde deg på visning!

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 25.06.15 vedrørende nybygg bolig.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming via elektrisitet.
- Varmekabler på bad og vaskerom i 2. et.
- Varmekabler i hele 1. etg foruten bod og omkledningsrom.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Kommunale avgifter
Kr. 21 948 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten er beregnet til kr. 7 350 pr.år i 2023 ifølge Bergen kommune. Denne summen er inkludert i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader
For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, forsikringer etc.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 223 438,- Som sekundærbolig Kr. 4 404 376,-

Tekniske installasjoner
- Vannrør av rør-i-rør og avløpsrør av plast.

- Sikringsskap med automatsikringer.
Hovedsikring på 50 ampere.

- 200 liters varmtvannstank fra 2015.

Integrerte hvitevarer:
- Stekeovn.
- Kombiovn (micro/stek).
- Oppvaskmaskin.
- Platetopp.
- Gassbrenner.

Diverse
Følgende hvitevarer medfølger i handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres oppmerksom på at bryggen og tilhørende konstruksjon på gnr/bnr 21/1960 er et søknadspliktig tiltak, og i dette tilfellet er ikke søkt om hos kommunen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

Annet
Vi i EIE eiendomsmegling Bergen etterstreber å ha de beste boligannonsene i Norge og vi er stolte av å ha tilknyttet oss det som etter vår mening er de beste på styling og bilder i landet. Stylistene og fotografene i Heem jobber eksklusivt for EIE Eiendomsmegling i Bergen. Slik kan vi love det beste resultatet for våre kunder.

Rett til fritt å velge megler:
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Erklæring tinglyst 09.04.2015 med dagboknr 305521 vedrørende bestemmelse om vannledning.
Gjelder følgende: Undertegnede av gnr.21 bnr.1443 gir herved eier av gnr.21 bnr.1665 rett til å knytte seg til vår private vannledning og spillvannsledning med 1 boenhet. Eier av gnr. 21 bnr.291 gir herved eier av gnr.21 bnr.1665 rett til å ha liggende vannledning over vår eiendom, samt rett til fremtidig vedlikehold av disse.  Eierne av gnr.21 bnr.1665 erklærer seg solidarisk ansvarlig for drift og vedlikehold av den delen av fellesledningen som eierdommer er bruker av. 

Undertegnede av gnr.21 bnr.31 gir herved eier av gnr.21 bnr.1665 rett til å knytte seg til vår private vannledning og spillvannsledning med 1 boenhet. Eier av gnr. 21 bnr.291 gir herved eier av gnr.21 bnr.1665 rett til å ha liggende vannledning over vår eiendom, samt rett til fremtidig vedlikehold av disse.  Eierne av gnr.21 bnr.1665 erklærer seg solidarisk ansvarlig for drift og vedlikehold av den delen av fellesledningen som eierdommer er bruker av. 

Undertegnede av gnr.21 bnr.73 gir herved eier av gnr.21 bnr.1665 rett til å knytte seg til vår private vannledning og spillvannsledning med 1 boenhet. Eier av gnr. 21 bnr.291 gir herved eier av gnr.21 bnr.1665 rett til å ha liggende vannledning over vår eiendom, samt rett til fremtidig vedlikehold av disse.  Eierne av gnr.21 bnr.1665 erklærer seg solidarisk ansvarlig for drift og vedlikehold av den delen av fellesledningen som eierdommer er bruker av.

Undertegnede av gnr.21 bnr.906 gir herved eier av gnr.21 bnr.1665 rett til å knytte seg til vår private vannledning og spillvannsledning med 1 boenhet. Eier av gnr. 21 bnr.291 gir herved eier av gnr.21 bnr.1665 rett til å ha liggende vannledning over vår eiendom, samt rett til fremtidig vedlikehold av disse.  Eierne av gnr.21 bnr.1665 erklærer seg solidarisk ansvarlig for drift og vedlikehold av den delen av fellesledningen som eierdommer er bruker av.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet privat vei, offentlig vann og avløp ifølge Bergen kommune.

Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Området er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til øvrig byggesone ifølge Bergen kommune. For utfyllende informasjon om reguleringsbestemmelser med mer, se komplett salgsoppgave.

Kommuneplan
PlanID: 65270000
Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
PlanI: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg
Beskrivelse: Øvrig byggesone
Områdenavn: ØB
Dekningsgrad: 100,0 %

Hensynssoner Angitt hensyn - landskap i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpAngittHensynSone
Hensynssonenavn: H550_1
Beskrivelse: Funksjonell strandsone
Dekningsgrad: 11,3 %

Planer i nærheten av eiendommen
PlanID: 62480000
Type: 35
Plannavn: FYLLINGSDALEN. GNR 22 MFL., SÆLEVATNET
Saksnr: 201216446

PlanID: 30440000
Type: 30
Plannavn: FYLLINGSDALEN. GNR 21, STRAUME

PlanID: 3180000
Type: 30
Plannavn: FYLLINGSDALEN. GNR 21 BNR 5 MFL., LØTVEIT

Kopi av basiskart og planinformasjon er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 13 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 335 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 336 240,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 13 826 240,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 13 843 790,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:




Provisjon: 1,2%

Tilrettelegging: 14 990,-

Grunnpakke: 15 000,-

Markedspakke: 20 990,-

Oppgjørshonorar: 7 990,-




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp er det avtalt intet salg - ingen regning.

Oppdragsnummer
81-23-0038

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Mekleriet AS
EIE Bergen Sentrum
Org. nr:917989338
Eidsvågbakken 1
5105 Eidsvåg i åsane
Tlf: 53 51 98 80

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Partner Simon Aasen

Saksbehandlere
Simon Aasen
EIE Bergen Sentrum
Eiendomsmegler MNEF | Partner
Mob: 41 62 42 74 / E-post: saa@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Sælenveien 42D
For mer om objektet
Sælenveien 42D

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: