Bilde 1 av Allégaten 36 Bilde 2 av Allégaten 36
Digital salgsoppgave
Allégaten 36

5007 Bergen • Bergen kommune

Prisantydning

kr 8 490 000

Omkostninger: kr 213 620Totalpris: kr 8 703 620
Alleen | 6 av 8 solgt | Lekker 4-roms toppleilighet i nyoppusset og ærverdig bygård like utenfor sentrumskjernen
Vis i kart Last ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
8
Antall soverom
3 soverom
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
105 m²
Bruksareal (BRA)
112 m²
Bruttoareal (BTA)
112 m²
Prisantydning
kr 8 490 000
Omkostninger
kr 213 620
Totalpris
kr 8 703 620
Byggeår
1906
Tomt
Fellestomt 337 m²
Oppdragsnummer
81200465
card-default

Helene K. Mathiesen

Jr. Partner | Eiendomsmegler MNEF
Les om Helene
card-default

Kim Rene Henne

Daglig leder | Megler MNEF | Jurist | Partner
Les om Kim
Prisantydning kr 8 490 000,-
Pantattest kjøper kr 200,-
Tingl.gebyr pantedokument kr 585,-
Tingl.gebyr skjøte kr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 490 000,-) kr 212 250,-
   
Totalpris kr 8 703 620
Eiendom
Allégaten 36, 5007, Bergen, Etasje: 4

Matrikkel
Gnr. 164 bnr. 717 snr. 8 i Bergen kommune

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 105 kvm, Bruksareal: 112 kvm, Bruttoareal: 112 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1906

Tomt
Fellestomt 337 m²

Prisantydning
8 490 000

Priser fra - til
Pris  8 490 000

Totalpris inkl. omkostninger
8 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
212 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 490 000,-))

213 620,- (Omkostninger totalt)

8 703 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Det vil bli opprettet et sameie for eiendommen. Det vil bli satt en sum for felleskostnader. Disse er ikke endelig fastsatt, men skal i all hovedsak kun dekke drift av fellesområdene, samt forsikring og tv/internett. Sameiet vil få egne vedtekter.

Parkering
Parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.

Eier
Bgi eiendom a as

Beliggenhet
Eie Eiendomsmegling har gleden av å presentere Allégaten 36 - en flott leilighet med svært attraktiv beliggenhet. Her er man tett på sentrumskjernen, samtidig som man bor tilbaketrukket i en rolig og sjarmerende gate. Leiligheten ligger i en totaloppusset bygård - Her er alt nytt både innvendig og utvendig!

Er man student kan man knapt ha bedre base for sin studenthverdag. Her har man gåavstand til de fleste fakulteter og høyskoler. Studentsenteret ligger bare 200 m fra døren hvor man blant annet finner idrettshall, treningssenter og svømmebasseng.

Leiligheten har nærhet til flere dagligvarebutikker, blant annet Kiwi Strømgaten og Bunnpris i Nygårdsgaten. Sistnevnte er også søndagsåpen. Om man ikke føler for å kokkelere selv har man ca. 200 m å gå til populære Hoggorm som har blitt et stamsted for mange med sine berømte pizza.  Det er også en lang rekke andre serveringssteder og storkiosker i umiddelbar nærhet. For et utvidet servicetilbud ligger Bystasjonen en liten gåtur unna. Her har man et rikt utvalg av butikker, apotek og vinmonopol.

I nærheten finner du også Grieghallen med sitt brede kulturtilbud, SATS treningssenter på Nygård, og flere populære utesteder i Nygårdsgaten.

Om man ikke vil trene på treningssenter er man en kort gåtur unna Store Lungegårdsvann som er en populær rundtur for både gående og joggere. Området ved Store Lungegårdsvann er for tiden gjenstand for store oppgraderinger og det vil her blant annet komme nytt bybanestopp og bystrand. Fra leiligheten har man også gåavstand til flere oppganger til byfjellene.

For solskinnsdagene har man Nygårdsparken og Musehagen like ved, og blir det virkelig varmt er man bare ti minutter fra sandstranden på Møhlenpris.

Tomt
Fellestomt, 337 m²

Inneholder
Areal og fordeling pr etasje:
112,9 kvm BRA / 105 kvm P-rom

Leiligheten går over to plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
Entré, gang, 3 soverom, 2 bad, WC, stue og kjøkken.
Hems.

I tillegg medfølger 1 stk ekstern bod på ca. 7 kvm.

Primærrom
Primærrom: 105 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 112 kvm

Standard
Velkommen til Allegaten 36! En lys og trivelig 4-roms leilighet i en ærverdig bygård fra 1906. Bygget har vært gjenstand for en totalrehabiltering utført i 2020 og holder gjennomgående høy standard. Her er alt av overflater både innvendig og utvendig nytt, det er montert nytt rørsystem og alt av det elektriske er utskiftet.

Den aktuelle leiligheten er plassert i byggets øverste etasje og har felles inngang med 6 av de andre leilighetene i sameiet. Allerede i fellesarealene ser man at det er lagt vekt på gode kvaliteter med 60x60 fliser på gulv, spilevegger og flotte lampependler i taket. Postkassene er plassert i fellesarealene.

En hyggelig entré gir et godt førsteinntrykk. I entreen vil det være muligheter for å sette inn en skyvedørsgarderobe eller annen oppbevaring. På gulvet er det lagt en nydelig 1-stavs parkett med varmekabler, overflatene er slette. Dette er for øvrig gjennomgående for hele leiligheten.

Stuen er i overkant av 36 kvm og gir et godt allrom med flere møbleringsmuligheter. Det er varmekabler i gulvet, og vinduet med dype vinduskarmer gir rommet særpreg og godt med lysinnslipp. Stue og kjøkken er nymalt i den moderne og behagelige fargen "Blek Sand". Legg for øvrig merke til bjelkene i taket - disse er opprinnelsen og bidrar til å sette særpreg på leiligheten. Fra stuevinduene har man utsikt mot byfjellene og nærområdet. I tillegg til stuen i hovedetasjen har denne leiligheten også et hemsareal på i underkant av 10 kvm. Dette kan benyttes som en TV-stue eller som gjesterom om behovet tilsier det.

Kjøkkeninnredningen har sorte, slette fronter og har godt med skap -og skuffeplass. Benkeplatene er av laminat og det er nedfelt vask i stål. Av integrerte hvitevarer finnes stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, platetopp, ventilator og kjøleskap med frysedel. Alle kjøkkenets hvitevarer medfølger handelen.

Leiligheten har en praktisk romløsning der soverom og bad ligger for seg selv. De tre soverommene er hhv. ca. 20 og 7 kvm og har plass til både dobbeltseng og garderobe. Soverommene er malt i de behagelige fargenyansene "Sans", "Form" og "Soft Skin". Hovedsoverommet har tilkomst til eget bad.

Begge bad er ca 5 kvm og helfliset med 60x60 fliser i moderne "marmor"-nyanser. Av innhold finner man dusjnisje med glassdør, vegghengt toalett og tidløs baderomsinnredning med heldekkende servant, speil og belysning. Varmekabler i gulv og elektrisk avtrekksvifte i vegg. Denne leiligheten har separat vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Her er for øvrig også varmtvannstanken plassert.

Hjertelig velkommen til visning!

Ferdigattest
Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Selger kan imidlertid kreve og kjøper ikke nekte å gjennomføre overtagelse mot midlertidig brukstillatelse.

I slike tilfeller har kjøpere krav på å holde tilbake en forholdsmessig del av vederlaget til sikkerhet for at ferdigattest gis. Alternativt kan selger stille § 47 garanti til sikkerhet for dette forholdet. Overtagelse mot midlertidig brukstillatelse medfører at man har overtatt og følgelig ikke har krav på dagmulkt etter overtagelse.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming.
Varmekabler i alle rom.
Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerking
Boligen vil energimerkes i forkant av overtagelse.

Kommunale avgifter
Det vil tilkomme kommunale avgifter, eiendomsskatt og renovasjon for hver enkelt bolig. Avgift er ikke fastsatt pr. dags dato da husene er prosjektert og ikke ferdigstilt. Bergen kommune vil fakturere i etterkant av ferdigstillelse av boligene.

For ytterligere informasjon/spørsmål henvises det til Bergen kommune.

Eiendomsskatt
Det vil tilkomme eiendomsskatt for leiligheten. Avgift er ikke fastsatt pr. dags dato da husene er prosjektert og ikke ferdigstilt. Bergen kommune vil fakturere i etterkant av ferdigstillelse av boligene.

Fordeling felleskostnader
Det vil bli opprettet et sameie for eiendommen. Det vil bli satt en sum for felleskostnader. Disse er ikke endelig fastsatt, men skal i all hovedsak kun dekke drift av fellesområdene, samt forsikring og tv/internett. Sameiet vil få egne vedtekter.

Det gjøres oppmerksom på at sameiet har legalpanterett i boligen tilsvarende folketrygdens grunnbeløp for felleskostnader samt andre krav som skriver seg fra sameieforhold.

Faste løpende kostnader
Det må påregnes løpende kostnader til strøm, innboforsikring, vedlikehold, kommunale avgifter etc.

Formuesverdi
Seksjonens ligningsverdi er ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret. Ligningsverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil ligningsverdien utgjøre 40 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For ytterligere informasjon se www.skatteetaten.no.

Sameie
Sameiet Allégaten 36.

Tekniske installasjoner:
Sikringsskap som inneholder automatsikringer.

Elektrisk avtrekksvifte på bad.

Varmekabler montert i alle rom med egne termostater.

Rør-i-rør system.

Dyrehold
Det må søkes skriftlig til styret om dyrehold. Dyrehold kan nektes ved saklig grunn.

Diverse
Alle rom ryddes, kostes og støvsuges før overlevering. Innvendige overflater blir vasket en gang. Før bruk bør kjøper foreta finvask av boligen. Utvendige private arealer og felles arealer ryddes for byggavfall. Mindre gjenstander som spiker, skrues mm kan forekomme.

I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i tapet, maling mv. ved skjøter og
sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at sprekker i materialoverganger og mellom tak og vegg og i hjørner ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard.

Det er totalt 8 stk leiligheter i bygget, hvorav 6 av leilighetene allerede er solgt.

Annet
Vi i Eie Eiendomsmegling Bergen etterstreber å ha de beste boligannonsene i Norge og vi er stolte av å ha tilknyttet oss det som etter vår mening er de beste på styling og bilder i landet. Heem Boligstyling og fotografene Randen og Vie jobber eksklusivt for Eie Eiendomsmegling i Bergen. Slik kan vi love det beste resultatet for våre kunder.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet.

Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 x folketrygdens grunnbeløp, jfr. lov om eierseksjoner § 31.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Erklæring tinglyst 02.10.1872 med dagboknr 990183 vedrørende bestemmelse om bebyggelse.
Erklæring tinglyst 24.10.1893 med dagboknr 903613 vedrørende bestemmelse om gjerde.
Erklæring tinglyst 06.07.2020 med dagboknr 2700257 vedrørende seksjonering. Sameiebrøk for den aktuelle leiligheten er 58/264.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp ifølge Bergen kommune.
Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Området er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til sentrumsformål, ifølge Bergen kommune.

Eiendommens teiger beskrevet i Matrikkelen
TeigID Type Hovedteig Beregnet areal Arealkvalitet Arealmerknad Nord-koord. Øst-koord.
260992017 Grunneiendom Ja 337,5 m² Usikker - 6699983 297664

Kommuneplan
Planid Plannavn Saksnr Ikrafttrådt Berøringsgrad
65270000 BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 - 2030 201418880 19.06.2019 100,0 %
Arealformål i kommuneplanen
Planid Arealformål (kode - forklaring) Arealstatus Berøringsgrad
65270000 1130 - Sentrumsformål 1 - Nåværende 75,3 %
65270000 3001 - Grønnstruktur 1 - Nåværende 24,7 %
Bestemmelsesområder i kommuneplanen
Planid Bestemmelsesområde Bestemmelsehjemmel Berøringsgrad
65270000 [4 5 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav 100,0 %
Hensynssoner i kommuneplanen
Kulturmiljø
Planid Hensynsonenavn Beskrivelse Berøringsgrad
65270000 H570_7 Historisk sentrum 100,0 %
65270000 H570_2 Nygårdshøyden 100,0 %
Fare
Planid Hensynsonenavn Beskrivelse Berøringsgrad
65270000 H390_2 Luftkvalitet - gul sone 100,0 %
Infrastruktur
Planid Hensynsonenavn Beskrivelse Berøringsgrad
65270000 H410_1 Konsesjonsområde fjernvarme Flesland - Sentrum 100,0 %
Gul støysone
Planid Hensynsonenavn Beskrivelse Berøringsgrad
65270000 H220_3 Vei støy - gul sone 25,0 %
Kommunedelplan
Planid Plannavn Saksnr Ikrafttrådt Berøringsgrad
15780000 BERGENHUS. KPD SENTRUM 199703814 10.12.2001 100,0 %

Arealformål i kommunedelplan
Planid Arealformål (kode - forklaring) Utfyllende forklaring Arealstatus Berøringsgrad
15780000 150 - Offentlig bygning Nåværende 59,2 %
15780000 170 - Friområde Nåværende 40,2 %
15780000 630 - Fotgjengerstrøk Nåværende 0,6 %
Planer i nærheten av eiendommen
Arealplaner i avstand nærmere enn 100 meter fra eiendommens yttergrense.
Planid Type Plannavn Saksnr Status Ikrafttrådt
64170000 35 BERGENHUS. GNR 164 BNR 726 MFL., ENERGITEKNOLOGIBYGGET
ALLÉGATEN 201338995 2 - 8200000 30 BERGENHUS. GNR 164, NEDRE NYGÅRD NORD 190710629 3 27.06.1994 11640000 30 BERGENHUS. NYGÅRDSHØYDEN, OPPKJØRSEL TIL NYGÅRDSHØYDEN, UTVIDELSE AV NYGÅRDSGATEN - 3 05.04.1968
11331000 30 BERGENHUS. NYGÅRDSHØYDEN, ENDRING TIL LEKE- OG OPPHOLDSGATER - 3 10.05.1982
Forklaring status:
2 - Planforslag
3 - Endelig vedtatt arealplan
Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Godkjente byggesaker i avstand nærmere enn 100 meter fra eiendommens yttergrense.
Gnr/Bnr Bygningsnr Endring Bygningstype Status Dato Saksnr
164/1333 139284569-1 Påbygg Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. mer
Rammetillatelse 12.08.2019 201907851

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger. Gjerne oppgi ønsket overtagelse ved budgivning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
8 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
212 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 490 000,-))

213 620,- (Omkostninger totalt)

8 703 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har ikke anledning til å tegne eierskifteforsikring da denne forsikringen ikke tilbys profesjonelle aktører.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Garantier
Det forutsettes stilt garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Selger skal stille entreprenørgaranti i henhold til buofl § 12 tilsvarende minst 3% av kjøpesummen i byggetiden og minst 5% av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Garanti etter § 12 stilles umiddelbart etter at selger har akseptert kjøpers bud, og senest ved signering av kontrakt.

Oppdragsnummer
81-20-0465

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og Boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avdeling
Mekleriet AS
Eie Bergen
Org. nr:917989338
Edvard Griegs vei 3 C
5059 Bergen
Tlf: 53 51 98 80, Fax:

Ansvarlig megler
Jr. Partner | Eiendomsmegler MNEF Helene K. Mathiesen

Saksbehandlere
Helene K. Mathiesen
Eie Bergen
Jr. Partner | Eiendomsmegler MNEF
Mob: 93 49 14 14 / E-post: hkm@eie.no

Kim Rene Henne
Eie Bergen
Daglig leder | Megler MNEF | Jurist | Partner
Mob: 92 43 57 46 / E-post: krh@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.