Bilde 1 av Asbjørnsens gate 12Bilde 2 av Asbjørnsens gate 12
Digital salgsoppgave
Asbjørnsens gate 12

5053 Bergen • Bergen kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Danmarksplass | Koselig 3-roms leilighet med solrik terrasse og fast parkeringsplass. Oppussing burde påregnes.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Primærrom (P-ROM)
77 m²
Bruksareal (BRA)
82 m²
Bruttoareal (BTA)
87 m²
Fellesutgifter
kr 3 732 / Mnd
Prisantydning
kr 3 090 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 116 765
Totalpris
kr 3 214 775
Fellesformue
kr 11 940
Byggeår
1982
Tomt
Fellestomt 7650 m²
Oppdragsnummer
81210463
card-default

Oda Marie Jønsberg

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les om Oda
card-default

Malene Hjelmeland

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les om Malene
Prisantydningkr 3 090 000,-
Fellesgjeldkr 116 765,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
  
Totalpris kr 3 214 775
Eiendom
Asbjørnsens gate 12, 5053 Bergen

Matrikkel
Gnr. 162 bnr. 236, andelsnr. 10 i Borettslaget Jonas Liesvei 2X med orgnr. 953878992 i Bergen kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 87 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1982

Tomt
Fellestomt 7650 m²

Prisantydning
3 090 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 116 765,- pr. 24.06.21
Andel fellesformue: kr. 11 940,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. fellesgjeld
3 090 000,- (Prisantydning)
116 765,- (Andel av fellesgjeld)

3 206 765,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

8 010,- (Omkostninger totalt)

3 214 775,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 732,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Inkluderer felles byggforsikring, nedbetaling fellesgjeld, kommunale avgifter og eiendomsskatt, strøm i fellesareal, grunnpakke kabel-tv og internett, serviceavtaler, brannvarsling, trappevask, forretningsførsel og revisjon m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget er dekket av Klare Finans AS, www.klarefinans.no. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Nina Skreslett

Parkering
Det medfølger fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg med mulighet for å installere elbillader.

Beliggenhet
Eie Eiendomsmegling ved Oda Marie Jønsberg har gleden av å presentere Asbjørnsens gate 12. Boligen er sentralt beliggende på Danmarksplass i en rolig gate uten gjennomgangstrafikk.

For studenter har området nærhet til de fleste av Bergens utdanningsinstitusjoner. Høgskolen på Vestlandet befinner seg på Kronstad og er kun en kort spasertur unna, det samme gjelder Handelshøyskolen BI på Møhlenpris. I tillegg har man det medisinsk-odontologiske fakultet ved Haukeland sykehus. I sentrum befinner det seg flere institusjoner for høyere utdanning som UiBs fakulteter for humanistiske fag, juridiske fag, psykologiske fag og matematisk-naturvitenskapelige fag, samt det samfunnsvitenskapelige fakultet.

For den som setter pris på gode og varierte treningstilbud og turmuligheter er mulighetene mange. Området kan by på mange spennende fotturer i naturskjønne omgivelser som Isdalen og Fløyen. Skulle man være lysten på en lengre tur er det verdt å nevne Løvstakken, Ulriken og Store Lungegårdsvannet som kan by på flotte muligheter. For de som foretrekker innendørs trening er Sammen Trening, iTrain, Sats og Nr. 1 Fitness nærmeste treningssentre. Ellers er det kort vei til Haukelandshallen og Nymarksbanen som kan tilby lagidrett til alle aldre, med fotballbane og idrettshall.

En av grunnene til at dette området er spesielt ettertraktet er beliggenheten. Området er fredelig og idyllisk, samt tar det bare ca. 5 minutter å kjøre til Bergen sentrum hvor man finner alle fasiliteter og servicetilbud. Dersom du ønsker å benytte deg av kollektivtransport er mulighetene gode. Det er få minutters gange til Danmarksplass hvor du finner bybanestopp. Herunder må det nevnes at det også er gangavstand til sentrum, Haukeland sykehus, Haraldsplass og Odontologen. I nærområdet finner man også en rekke spisesteder som blant annet Colonialen Kranen, Bien, Peppes Pizza og Sushi Nam Nam, samt fantastisk Damsgård Resturant. Nærmeste dagligvarehandel er Kiwi Kronstad og alternativ Extra Danmarksplass.

Nærmeste barneskole er Kronstad skole som ligger få minutter unna til fots. Skolen er under nybygging og modernisering med ny svømmehall. Skal etter planen stå klar august 2022. For de minste er det flere barnehagetilbud i området i tillegg til en rekke lekeplasser i umiddelbar nærhet. Her vil det være enkelt å få nye lekekamerater. Området oppleves som trygt og godt - med flere ulike aldersgrupper.

Tomt
Fellestomt, 7650 m²

Tomten består av gangveier og blomsterbed, samt et grøntareal på baksiden av bygget.

Inneholder
Areal og fordeling pr etasje
U.etg: 82 kvm BRA / 77 kvm P-rom

Boligen går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
U.etg: Entré, gang, bad, stue, kjøkken, vaskerom og 2 soverom.

I tillegg medfølger 1 stk innvendig bod på ca. 5 kvm som har blitt brukt av tidligere eier som kontor og 1 stk ekstern bod, samt 1 stk fast parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Kristoffer Sæle:

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Utvendig drenering er ikke kjent, antatt fra byggeår utført med selvdrenerende masser av sprengstein/pukk.

Yttervegger:
Bygningen har yttervegger av tre- og betongkonstruksjoner. Bygningens fasade er utvendig bekledd med fasadeplater og trekledning.

Takkonstruksjoner:
Bygningen har en saltak konstruksjon som er utvendig tekket med sutak, lekter for lufting og betongtakstein.

Gulvsystemer:
Leiligheten har etasjeskille av betong.

Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.
Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1: Svake symptomer
Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt)

Følgende er beskrevet av takstmann:
Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2:
Gulv mot grunn, vegg mot grunn, vinduer, balkongdør, vaskerom og vann- og avløpsrør har blitt tildelt TG 2 grunnet alder.
Bad har bitt satt til TG 2 grunnet alder og merknader.

Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1.
For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Standard
Velkommen til Asbjørnsens gate 12! Dette er en lys og romslig leilighet med en god planløsning og en solrik terrasse. Fra leiligheten har du gangavstand til alt man skulle ønske i hverdagen. For den turglade er Ulriken kun en spasertur unna, med start ved Haukeland sykehus. Leiligheten ligger like ved både bybane og buss som tar deg til sentrum, samt Bergen rundt. Velkommen inn!

Entré |
Vi starter i en lys og romslig entré på ca. 11 kvm. Her er det laminat på gulv med varmekabler som gir en god følelse på kalde dager. Entréen ble malt i 2021 og er nå i en moderne og behagelig farge. Fra entréen kommer man til gangen på ca. 2 kvm. Fra gangen kan du bevege deg til badet og hovedsoverommet.

Soverom |
Leiligheten har to soverom av god størrelse. Hovedsoverommet er på ca. 13 kvm. Her er det en plassbygd garderobe med mye oppbevaringsplass samt god plass til dobbeltseng. Boligens andre soverom er på ca. 7 kvm hvor kan man møblere med seng og garderobeløsning, samt et skrivebord om ønskelig.

Stue |
Videre fra entréen kommer man til stuen som er på ca. 25 kvm. Gjennomgående for hele leiligheten er laminatgulv og slette vegger. Stuen ble også malt i 2021 i en fin og tidsriktig farge. Her er det god plass til å møblere med både sofa og en spiseplass.
Fra stuen har man utgang til en hyggelig sørvest vendt terrasse på 10 kvm. Her kan du nyte solen fra 10.00 til ca. kl. 18.00 midtsommer.

Kjøkken |
Fra stuen har du tilkomst til kjøkkenet som er på ca. 9 kvm. Kjøkkeninnredningen har slette fronter med fliser over en slitesterk laminat benkeplate. Kjøkkenet har en fin utforming med mye oppbevaring i skapene og opplegg for oppvaskmaskin, samt plass til en hyggelig spiseplass. Kjøkkenet slik det står i dag er velholdt, men trolig fra tidlig 2000-tallet og modent for oppgradering. Veggen mellom kjøkken og stue er en lettvegg som gir mulighet for å skape en åpen stue/kjøkken løsning.

Kontor |
Rommet har av tidligere eier blitt brukt som kontor. Rommet er beskrevet av takstmann som bod og er på ca. 5 kvm. Her er det mange bruksmuligheter som bod, kontor eller kanskje et hobbyrom?

Bad |
Badet er på ca. 4 kvm og er helfliset med varmekabler i gulv og avtrekksventil i vegg. Rommet fremstår moderne med servant, dusj med skyvedør og toalett. Badet er også velholdt og tidløst, men oppussing i løpet av de neste årene må påberegnes.

Vaskerom |
Boligen har eget vaskerom på 5 kvm. Her er det belegg på gulv og slette vegger. På vaskerommet er det satt opp benkeskap med vaskekum, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Leilighetens varmtvannstank og ventilasjonsanlegg er også plassert på vaskerommet, med avtrekksventil i taket.

Boligen er velholdt med normal bruk slitasje på overflater. Kjøkken, bad og gulv er fullt fungerende, men av eldre alder. Oppussing burde påregnes.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Bergen kommune opplyser at det foreligger ferdigattest på eiendommen.
Det foreligger ferdigattest datert 07.12.83 vedrørende Nybygg.
Det foreligger ferdigattest datert 21.10.13 vedrørende Installering heis / løfteinnretning.

Oppvarming
Leiligheten har oppvarming via elektrisitet.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
- Varmekabler på bad, kjøkken, stue og entre.

Selger opplyser om at det er mulig å installere peisovn i stue.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 732,- pr.mnd.
Inkluderer felles byggforsikring, nedbetaling fellesgjeld, kommunale avgifter og eiendomsskatt, strøm i fellesareal, grunnpakke kabel-tv og internett, serviceavtaler, brannvarsling, trappevask, forretningsførsel og revisjon m.m.

Fordeling felleskostnader:
Felleskostnader: kr. 3.432,-
TV og internett: kr. 100,-
Dugnad: kr. 200 ,-
Renter lån: kr. 275,-
Avdrag lån: kr. 446,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene.
Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Faste løpende kostnader
For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd utover grunnpakke, forsikringer etc.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 95217453187, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 24.06.2021: 1.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 33
Saldo per 24.06.2021: 8 649 696
Andel av saldo: 116 760
Første termin: 30.12.2017Første avdrag: 30.12.2018 ( siste termin 30.06.2037 )

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Ifølge regnskap pr 31.12.2020 hadde borettslaget følgende tall:
- Overskudd: kr 330 149,-
- Disponible midler: kr 693 215,-

For ytterligere informasjon se årsberetning og regnskap som følger i salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i disse.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring
Polisenummer: 3587056

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig Kr. 853 598,-
Som sekundærbolig Kr. 3 072 952,-

Borettslag
Borettslag: Borettslaget Jonas Liesvei 2X, Orgnr: 953878992

Borettslaget består av 60 andeler fordelt på adressene Asbjørnsens gate 6-20 (partall).
Borettslaget arrangerer også lønnede dugnader, hvor man får 150 kr i timen.

Styreleder opplyser om at borettslaget har et felles utleielokale for beboere og at det koster 500kr å leie dette en hel helg. 

Borettslaget pusset opp alle oppgangene i ca. 2019. Styreleder opplyser også at de oppgraderte ventilasjonen for noen år siden.
Styret planlegger rehabilitering av tak og fasade. Det skal innhentes pristilbud på arbeidet som vil presenteres på beboermøte så snart det lar seg gjøre. Beboerne kan stemme over forslagene.

Forretningsfører
BOB BBL

Styregodkjenning
Det er en forutsetning for avtalen at ny eier blir styregodkjent før overtagelse. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Styregodkjennelsen vil bli avklart i etterkant av salget, og det er krav til personlig oppmøte ifm. styregodkjenningen.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget. Denne blir avklart i etterkant av salget.

Tekniske installasjoner:
VVS:
- Boligen har vannrør av kobber, samt avløpsrør av plast/støpejern.
- Det er installert en 70 liters varmtvannstank av nyere tid på vaskerom.
- Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Elektrisk anlegg:
- Varmekabler på kjøkken, stue, entré og bad.
- Sikringsskap er plassert i entré. Inneholder: Automatsikringer.

Grunnpakke TV/Internett (300mb/s inn og 30 mb/s ut) er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Dyrehold
Det må søkes skriftlig til styret om dyrehold. Se borettslagets husordensregler.

Styreleder opplyser at dyrehold godkjennes av styret dersom de andre beboerne i oppgangen samtykker til det.

Diverse
Følgende hvitevarer medfølger i handelen: Komfyr, kjøleskap og ventilator.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset informasjon. Det gjøres i denne sammenheng kjøper spesielt oppmerksom på anbefaling om å ta med fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Annet
Vi i Eie Eiendomsmegling Bergen etterstreber å ha de beste boligannonsene i Norge og vi er stolte av å ha tilknyttet oss det som etter vår mening er de beste på styling og bilder i landet. Heem Boligstyling og fotografene i Field jobber eksklusivt for Eie Eiendomsmegling i Bergen. Slik kan vi love det beste resultatet for våre kunder.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.
Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andelen.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Heftelser:
Tinglyst erklæring vedr. adkomstrett datert 06.09.1969.

Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via privat vei.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Området er hovedsakelig regulert til bolighus ifølge Bergen kommune, samt avsatt til byfortettingssone ifølge kommuneplanen.

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 90011001, ÅRSTAD. JONAS LIES VEI 2 X, ENDRET REGULERINGSPLAN, ikrafttrådt: 07.03.1980, berøringsgrad: 99,9 %

Kommuneplan:
PlanID: 65270000, KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018, ikrafttrådt: 19.06.2019, berøringsgrad: 100,0 %

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID: 65210000, ÅRSTAD. GNR 162 BNR 75 MFL., VILLA FREDHEIM, Skasnr: 201619435

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 162/138, Bygningsnr: 139256085-1, Endring: Tilbygg, Bygningstype: Enebolig, Status: Igangsettingstillatelse, Dato: 31.05.2017, Saksnr: 201710367

Eiendom:162/215,  Bygningsnr: 300253576, Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig, Status: Igangsettingstillatelse, Dato: 20.10.2014, Saksnr: 201009703

Kopi av basiskart og planinformasjon er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 090 000,- (Prisantydning)
116 765,- (Andel av fellesgjeld)

3 206 765,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

8 010,- (Omkostninger totalt)

3 214 775,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke (Kr.15 000)

Markedspakke 2 (Kr.14 900)

Tilrettelegging (Kr.12 900)

Oppgjør (Kr.6 990)

Provisjon (Kr.40 000)

Visningshonorar (Kr.2 000)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
81-21-0463

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Mekleriet AS
EIE Bergen
Org. nr:917989338
Edvard Griegs vei 3 C
5059 Bergen
Tlf: 53 51 98 80, Fax:

Ansvarlig megler
Jr. Partner | Fagansvarlig | Eiendomsmegler MNEF Cecilie Sandvik

Saksbehandlere
Oda Marie Jønsberg
EIE Bergen
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Mob: 97 67 03 04 / E-post: omj@eie.no

Malene Hjelmeland
EIE Bergen
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Mob: 98 48 51 11 / E-post: mahj@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Asbjørnsens gate 12
For mer om objektet
Asbjørnsens gate 12

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: