Bilde 1 av Damsgårdsveien 80Bilde 2 av Damsgårdsveien 80
Digital salgsoppgave
Damsgårdsveien 80

5058 Bergen • Bergen kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Damsgård | Stor leilighet med ekstra hybeldel i populære Damsgårdssundet. "To objekter i en"- godt utleieobjekt!
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
5
Antall soverom
4 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
94 m²
Bruksareal (BRA)
94 m²
Bruttoareal (BTA)
101 m²
Fellesutgifter
kr 1 200 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 1 288 / Mnd
Prisantydning
kr 3 390 000
Omkostninger
kr 117 770
Totalpris
kr 3 507 770
Byggeår
1926
Tomt
Eiet tomt 194 m²
Oppdragsnummer
81210563
card-default

Simon Aasen

Partner | Eiendomsmegler MNEF
Les om Simon
Prisantydningkr 3 390 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 108 750,-
  
Totalpris kr 3 507 770
Eiendom
Damsgårdsveien 80, 5058 Bergen, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 158 bnr. 85 snr. 5 orgnr. 916462581 i Bergen kommune

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 94 kvm, Bruttoareal: 101 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1926

Tomt
Eiet tomt 194 kvm

Prisantydning
3 390 000

Totalpris inkl. omkostninger
3 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
108 750,- (Dokumentavgift)

117 770,- (Omkostninger totalt)

3 507 770,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 1 200,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Felles byggforsikring

Kommunale avgifter
Kr. 15 455 pr. år Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter.

Eier
Thomas Rene Vervik Haugen

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Velkommen til Damsgårdsveien 80! Damsgårdssundet er et område i meget spennende utvikling. Siden begynnelsen av 2000-tallet har mye av de tradisjonelle industriområdene blitt omregulert til bolig og mer moderne næring.

Småpudden knytter Damsgård sammen med Bergen sentrum. Dette har resultert i at spaserturen til sentrum har blitt betraktelig kortere. Rett over den nye broen ligger BI Bergen, som er den største av BI sine høyskoler utenfor Oslo. Her kom det også en badestrand i 2018. I sentrumsområdet ligger også UiBs fakulteter, og det er kort avstand til det medisinsk-odontologiske fakultet på Haukeland. Bussrute 20 passerer i Michael Krohns gate, og stopper ved Haukeland. Ønsker du deg i retning sentrum, tar buss nr. 13 deg dit i løpet av få minutter.

Det er laget spennende planer for Fløttmannsplassen og for bryggen langs Damsgårdssundet. Dette vil bli et naturlig samlingspunkt for beboere i området, men det åpner også opp for allmennheten. Det er tenkt at de nye, åpne plassene blir kjærkomne pusterom der de voksne kan treffes over en kaffekopp og barna kan boltre seg.

Er du av den aktive typen kan det være fint å vite at treningssenteret Evo Fitness ligger noen få meter fra leiligheten og holder åpent 365 dager i året. Av andre treningssentre finner du iTrain og Nr1 Fitness på Danmarksplass og idrettsplass på Gyldenpris og Krohnsminde. I sentrum finner man også et mangfold av treningssentre, hvor Sammen (SIB), Actic og mange andre er lokalisert. Liker du deg bedre i skog og mark er det et hav av muligheter i kort gangavstand. I vest har du Løvstakken og Damsgårdsfjellet, mens i øst har du flotte turmuligheter rundt Store Lungegårdsvannet, Ulriken og Fløyen.

GC Rieber tilbyr utleie av båtplasser i marinaen i Solheimsviken, et steinkast unna leiligheten. Perfekt for den maritime familien. Megler kan ikke garantere for tilgjengelighet og interessenter oppfordres til å undersøke dette på egenhånd.

I området finner du Bunnpris, Kiwi og Rema 1000 som nærmeste dagligvarebutikker. I 1912 Townhouse, er det også planlagt å åpne en barnehage. I det urbane området rundt leiligheten finner du i tillegg flere restauranter. Når helgen melder sin ankomst kan det være fint å vite at Pizzabakeren ligger i nederste etasje av Måken Sameie. Verdt å nevne er også Sumo restaurant i Solheimsviken. Innerst i Solheimsviken ligger også Colonialen kafé og bakeri. Her kan du nyte favorittlunsjen til en fantastisk utsikt mot fjorden. Nærmeste kjøpesenter vil være Bergen Storsenter som har mange fasiliteter, blant annet kaféer, apotek, klesbutikker og vinmonopol.

Tomt
Eiet tomt, 194 kvm

Inneholder
Areal og fordeling pr etasje
3.etg: 74 kvm BRA / 74 kvm P-rom
4.etg: 20 kvm BRA / 20 kvm P-rom

Boligen går over 2 plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
3.etg: Trapperom, gang, bad, kjøkken, stue og 3 soverom
4.etg: Stue/kjøkken, bad, soverom

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Kristoffer Sæle:

Grunn og fundamenter: Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Fundamentering kan ikke garanteres (det er ikke foretatt undersøkelser av grunnforhold).

Yttervegger: Bygningen har yttervegger av murkonstruksjoner.

Takkonstruksjoner: Bygningen har en valmet mansard takkonstruksjon som er utvendig tekket med sutak, lekter for lufting og skifer.

Gulvsystemer: Leiligheten har etasjeskille av antatt trebjelkelag

Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.
Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1: Svake symptomer
Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt)

Følgende er beskrevet av takstmann:

Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2:
- Vinduer i 3. etasje, TG 2 er satt på grunn av alder og grad av slitasje.

- Bad i 3. og 4. etasje, TG 2 er satt på grunn av alder.

- Vann- og avløpsrør i 4. etasje, TG 2 er satt på grunn av merknad.
Merknad: Det er ikke montert drensrør fra fra skap.
Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Standard
Velkommen til Damsgårdsveien 80!
Stor og flott leilighet på hele 94 kvm med 4 soverom, 2 kjøkken, 2 bad og en god planløsning. Boligen ligger i 3. etasje og har en sentral beliggenhet på Damsgård med kort avstand til alt du trenger. Det er et godt tilbud på kollektivtransport som gjør det enkelt å bevege seg til sentrum og de ulike studiestedene.

Gang
Romslig gang på 8,9 kvm med slette overflater malt i en tidsriktig farge, kombinert med et slitesterkt laminatgulv. Det er plass til garderobeskap, skohylle eller annet ønskelig møblement. Gangen har en naturlig tilknytning til resten av boligen.

Stue 1. etasje
Romslig stue på 15,1 kvm med en luftig takhøyde. Stuen har store vindusoverflater med en flott utsikt, samtidig som de gir et naturlig lysinnslipp. Stuens areal og utforming gjør det enkelt å møblere med spisebord og sofagruppe.

Kjøkken 1. etasje
Kjøkkenet i hovedetasjen er på 5,1 kvm og har en praktisk innredning med god skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen har slette, hvite fronter og laminat benkeplate med nedfelt vask av stål. Det er opplegg til oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap.

Stue og kjøkken 2. etasje
Vi beveger vi oss opp til 4. etasje. Stue og kjøkken er på 11 kvm med en åpen løsning, som gjør det enkelt å møblere. Det er store vindusoverflater som tilfører mye naturlig lys og gir gode arbeidsforhold. Kjøkkenet har slette fronter og en laminat benkeplate med nedfelt vask av stål. Stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og ventilator er integrert i kjøkkeninnredningen.

Bad 1. og 2. etasje
Romslig bad på 4,4 kvm med en eldre standard. Overflatene er av gulvbelegg, malt strie på vegger og en slett malt himling. Baderomsinnredningen består av dusjkabinett, toalett, opplegg for vaskemaskin, varmtvannstank og baderomsmøbel. Det er installert varmekabler i gulv og ventilator med avtrekk. Badet i lag med resten av boligen har rør-i-rørsystem og avløpsrør av plast. Bad i 4. etasje er av tilsvarende standard og måler 4 kvm.

Soverom 1
Soverom 1 er på 11 kvm, det er god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Rommet har slette overflater malt i en moderne farge, som fremhever størrelsen på rommet. I enden av rommet er det et stort vindu som gir et naturlig lysinnslipp.

Soverom 2
Soverommet er på 15,2 kvm med laminatgulv, slette overflater og himling. Det er plass til dobbeltseng og garderobeskap. Det er montert avtrekk som gir en balansert ventilasjon over vinduet. Soverommet er tilknyttet entre, som gjør badet lett tilgjengelig.

Soverom 3
Rommet er på 11 kvm og har slette overflater malt i en moderne fargekombinasjon. På gulvet er det et slitesterkt laminatgulv i en mørk farge.

Soverom 4
Soverommet er på 3,4 kvm med slette overflater malt i en lys fin farge. Det er et stort vindu slipper inn rikelig med naturlig lys. Rommet har en praktisk plassering, med kort vei til bad.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 04.11.1935 vedrørende Innredning av en ny leilighet i 3. etasje.

Det foreligger ferdigattest datert 15.03.2005 vedrørende Ombygging - bolig.

Oppvarming
Leiligheten har oppvarming via elektriistet.
- Varmekabler på bad.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 15 455 pr. år Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter.
Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten er beregnet til kr. 5164 pr.år i 2021 ifølge Bergen kommune. Denne summen er inkludert i de kommunale avgiftene.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 1 200,- pr.mnd.
Felles byggforsikring

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget/sameiet kan medføre økning i felleskostnadene.

Styreleder opplyser at det er vedtatt og under bygging drenering av byggene i 80, 78 og 76. Dette er allerede budsjettert med og er under arbeid. Er estimert til å være ferdig i oktober 2021. Arbeidet ledes av eier av Damsgårdsveien 78. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Faste løpende kostnader
For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, forsikringer etc.

Forsikring med polisenummer
If Forsikring Polisenummer: SP637547.14.2

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 926 699,- Som sekundærbolig Kr. 3 336 116,-

Sameie
Sameie: SAMEIET DAMSGÅRDSVEIEN 80, Orgnr: 916462581

Forretningsfører
Intern forretningsførsel.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner:
- Sikringsskap med automatsikringer
- Rør-i-rørsystem
- 116l varmtvannstank
- Ventilator med avtrekk

Dyrehold
Det er tillatt med dyrehold.

Diverse
Hvitevarer medfølger ikke i handelen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

Ifølge bygningstegninger sendt fra kommunen kommer det frem at det ene rommet i 5.etg er tegnet inn som bod, og blir i dag blir brukt som soverom. Bruksendring av rom er søknadspliktig. Det er i dette tilfellet ikke omsøkt.

Annet
Vi i Eie Eiendomsmegling Bergen etterstreber å ha de beste boligannonsene i Norge og vi er stolte av å ha tilknyttet oss det som etter vår mening er de beste på styling og bilder i landet. Heem Boligstyling og fotografene i Field jobber eksklusivt for Eie Eiendomsmegling i Bergen. Slik kan vi love det beste resultatet for våre kunder.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd.

De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet.
Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 x folketrygdens grunnbeløp, jfr. lov om eierseksjoner § 31.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Erklæring tinglyst 12.06.1961 med dagboknr 4603-1 vedrørende Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.

Erklæring tinglyst 13.03.2005 med dagboknr 11710-2 vedrørende Seksjon med tilleggsdel - bygning.

Erklæring tinglyst 13.04.2005 med dagboknr 11710-1 vedrørende Seksjonering.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp ifølge Bergen kommune.

Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Området er regulert til Område for boliger /m tilhørende anlegg ifølge Bergen kommune.

Området er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til Byfortettingssone ifølge Bergen kommune.

Reguleringsplaner på grunnen
PlanID: 17150000
Plantype: 30
Plannavn: ÅRSTAD. GNR 158 BNR 77-86, 88, 89, 91 OG 92, DAMSGÅRDSVEIEN 85-97
Status: 3 - Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 15.10.2007
Saksnr: 200212136
Dekningsgrad: 100 %

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 17150000
Reguleringsformål: 110 - Boliger
Dekningsgrad: 75,3 %
PlanID: 17150000
Reguleringsformål: 621 - Kommunalteknisk virksomhet
Dekningsgrad: 24,7 %

Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID: 17150000
Reguleringsformål: 661 - Bevaring av bygninger
Dekningsgrad: 75,3 %

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
PlanID: 17150004
Plantype: 31
Plannavn: ÅRSTAD. GNR 158 BNR 77 MFL., DAMSGÅRDSSUNDET NORD
Saksnr: 201635132
Ikrafttrådt: 17.08.2017

Kommuneplan
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Arealformål i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Arealstatus: 1 - Nåværende
Arealformål: 1130 - Sentrumsformål
Beskrivelse: Byfortettingssone
Områdenavn: BY2
Dekningsgrad: 100,0 %

Hensynssoner Faresone i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpFareSone
Hensynssonenavn: H390_2
Beskrivelse: Luftkvalitet - gul sone
Dekningsgrad: 100,0 %

Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpStøySone
Hensynssonenavn: H220_3
Beskrivelse: Vei støy - gul sone
Dekningsgrad: 69,4 %

PlanID: 65270000
Hensynssonetype: KpStøySone
Hensynssonenavn: H210_3
Beskrivelse: Vei støy - Rød sone
Dekningsgrad: 30,6 %

Arealformål i kommunedelplan
PlanID: 17330000
Arealstatus: 2 - Framtidig
Arealformål: 110 - Boligområder
Dekningsgrad: 100,0 %

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom: 158/75
Bygningsnr: 300321832- 1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Rammetillatelse
Dato: 30.09.2020
Saksnr: 202014746

Eiendom: 158/156
Bygningsnr: 300648034
Bygningstype: Museum kunstgalleri
Status: Rammetillatelse
Dato: 09.10.2017
Saksnr: 201722614

Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Berøringsgrad 100,0 %

Kopi av basiskart og planinformasjon er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
108 750,- (Dokumentavgift)

117 770,- (Omkostninger totalt)

3 507 770,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:
Provisjon: 1.85 %

Tilrettelegging: 12.900 ,-

Grunnpakke: 12.000, -

Markedspakke: 10.900, -

Oppgjørshonorar: 6.990, -
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
81-21-0563

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Mekleriet AS
EIE Bergen
Org. nr:917989338
Edvard Griegs vei 3 C
5059 Bergen
Tlf: 53 51 98 80, Fax:

Ansvarlig megler
Partner | Eiendomsmegler MNEF Simon Aasen

Saksbehandlere
Simon Aasen
EIE Bergen
Partner | Eiendomsmegler MNEF
Mob: 41 62 42 74 / E-post: saa@eie.no

EIE Bergen
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Damsgårdsveien 80
For mer om objektet
Damsgårdsveien 80

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: