Bilde 1 av Fageråsen 35BBilde 2 av Fageråsen 35B
Digital salgsoppgave
Fageråsen 35B

5093 Bergen • Bergen kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Sletten | Koselig 3-roms leilighet med solrik balkong og utsikt over Tveitevannet. Mulighet for ekstra soverom.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
22
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
67 m²
Bruksareal (BRA)
67 m²
Bruttoareal (BTA)
72 m²
Fellesutgifter
kr 4 564 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 1 048 / Mnd
Prisantydning
kr 2 990 000
Omkostninger
kr 88 970
Fellesgjeld
kr 208 482
Totalpris
kr 3 287 452
Fellesformue
kr 51 328
Byggeår
1959
Tomt
Festet fellestomt 10249 m²
Oppdragsnummer
81210519
card-default

Oda Marie Jønsberg

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les om Oda
Prisantydningkr 2 990 000,-
Fellesgjeldkr 208 482,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 79 950,-
  
Totalpris kr 3 287 452
Eiendom
Fageråsen 35B, 5093 Bergen, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 160 bnr. 585 snr. 22 orgnr. 871348162 i Bergen kommune

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 72 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1959

Tomt
Festet fellestomt 10249 m²

Prisantydning
2 990 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 208 482,- pr. 05.08.21
Andel fellesformue: kr. 51 328,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. omkostninger
2 990 000,- (Prisantydning)
208 482,- (Andel av fellesgjeld)

3 198 482,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
79 950,- (Dokumentavgift)

88 970,- (Omkostninger totalt)

3 287 452,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 564,- pr. mnd.

Kommunale avgifter
Kr. 12 575 pr. år

Eier
Silja Sol Dyngeland Christopher M Kvamme

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Velkommen til Fageråsen 35B! Leiligheten ligger fint til på attraktive Sletten og her ligger alt til rette for en enkel hverdag med nærhet til det meste.

Leiligheten har en meget sentral beliggenhet hva gjelder kollektivtransport. Det er 300 meter til nærmeste bybanestopp (Sletten Senter), hvor Bybanen tar deg videre til Bergen sentrum omtrent hvert 7. minutt på dagtid. Verdt å nevne er at Høgskolen på Vestlandet ligger kun tre stopp unna ved bruk av bybanen og Handelshøgskolen BI ligger ca. 10 minutter unna, helt perfekt for den aktive studenten! Til sentrum bruker man ca. 14 min med bybanen.

Nærmeste busstopp er Fageråsen ca. 2 minutter fra leiligheten hvor linje 5 har avgang regelmessig. Denne linjen tar deg blant annet i retning Haukeland sykehus, sentrum og videre til Oasen. 

For den aktive person finnes det et hav av ulike aktiviteter man kan begi seg ut på i dette området. Blant annet kan man besøke Ulriken som er en av Bergens naturperler. Fra Ulriken går det også turstier til Rundemanen og Fløyen. Tveitevannet ligger like over veien - et svært populært sted for både jogge - og søndagsturer. Ved Tveitevannet er det også utendørs treningsplass.

På Slettebakken er det et mangfold av idrettstilbud med blant annet Bergenshallen (skøyter, ishockey, klatrehall), Fysak Allaktivitetshus, Bergen Tennisarena og Turnkassen. Ved Fysak finner man også sandvolleyballbaner og skatepark. Populære treningssenter finner man både i Fantofthallen, på Paradis (Aktiv365) og på Wergeland (Sats).

Treningssenteret Sats Wergeland ligger innenfor gangavstand fra leiligheten. Ellers finner du iTrain og Sats på Danmarksplass. Dersom du ønsker å delta i en form for lagidrett er mulighetene mange på Nymark idrettsanlegg, hvor også Haukelandshallen ligger rett ved siden av. Dersom man er en av de fotballinteresserte kan vi også nevne at Brann stadion ligger innen gangavstand.

Det er et stort mangfold av butikker i området. Her kan det nevnes gangavstand til KIWI, Bunnpris og Meny på Sletten Senter. Kort vei til Sletten Shoppingsenter som tilbyr ytterligere servicetilbud som apotek, vinmonopol og flere klesbutikker. Dersom man ønsker en utvidelse av servicetilbud, er det heller ikke langt til Nesttun sentrum, Lagunen eller Bergen sentrum.

Nærområdet kan by på flere restauranter og serveringssteder. På Wergeland finner du den italienske restauranten Bonasera, i tillegg til den Kinesiske restauranten Yan Tse Kiang. Ved Bybanetraseen ligger også sjarmerende Kafé Ambrosia - som blant annet tilbyr gode kaker. Like ved ligger Nawabs, som har fantastisk pakistansk take-away. På Sletten senter finner du også Baker Brun - Perfekt hvis du ønsker å ta med deg en kakao på tur rundt Tveitevannet.

Området er særdeles barnevennlig med kort vei til flere barnehager og skoler. De nærmeste skolene er Slettebakken, Fridalen og Montessori.  Av barnehager i nærheten kan nevnes Akasia Slettebakken, Fantoft Gård Barnehage og Kidsa Slettebakken.

Dersom du kunne tenke deg å bo sentralt med nærhet til det meste, men likevel i rolige og grønne omgivelser er dette leiligheten for deg!

Tomt
Festet fellestomt, 10249 m²

Bortfester er Bergersens Einar Tannlege Legat. Sameiebrøk: 4/144.

Inneholder
Areal og fordeling pr etasje
1.etg: 67 kvm BRA / 67 kvm P-rom

Boligen går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg: Entré, kjøkken, stue, 2 soverom og bad.

I tillegg har leiligheten en bod på loft som ikke er målbar grunnet lav takhøyde men, gulvareal måler ca. 15 kvm. Også to boder i kjeller på 9,7 og 9,6 kvm. Bod på 9,6 kvm. er innredet. Det er felles vaskemaskin og privat tørketrommel i vaskekjeller.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Kristoffer Sæle:

Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Leiligheten har ikke gulv mot grunn. Bygningen har gulv mot grunn av betong.

Yttervegger:
Bygningen har yttervegger av murkonstrukjsoner. Bygningens fasader er utvendig pusset og malt.

Takkonstruksjoner:
Bygningen har en saltak konstruksjon som er utvendig tekket med sutak, lekter for lufting og betongtakstein.

Gulvsystemer:
Leiligheten har etasjeskille av antatt trebjelkelag.

Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.
Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1: Svake symptomer
Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt)

Følgende er beskrevet av takstmann:
Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2:
- Vinduer, TG 2 blir satt på grunn av alder og grad av slitasje.
- Balkongdør, TG 3 er satt på grunn av råteskader.
- Entredør, TG 2 er satt på grunn av manglende brannkasse.
- Bad, TG 2 er satt på grunn av alder og manglende dokumentasjon.
- Ventilasjon, TG 2 settes ved naturlig ventilasjon.

Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Standard
Velkommen til Fageråsen 35B! Denne koselige 3- roms leiligheten ligger sentralt til på Sletten med alt man skulle trenge i dagliglivet kun få minutter fra leiligheten. Rundt leiligheten florerer det av flotte turmulighet som Tveitevannet, Ulriken og Nattlandsfjellet for å nevne noe. Sameie har også en flott felles hage i front av huset hvor man kan nyte de solfulle dagene i Bergen.

Entré |
Velkommen inn i en romslig entré på ca. 6 kvm. Her er det parkett på gulvet som også er gjennomgående for hele leiligheten. Entréen har en praktisk plassbygd garderobe hvor man har mulighet for å henge fra seg yttertøy.

Kjøkken |
Fra entré har man adkomst til kjøkkenet som er på ca. 8 kvm. Innredningen er levert av Ikea og har profilerte fronter med en heltre benkeplate. Benkeplaten er nylig pusset og oljet. Utformingen av kjøkkenet optimaliserer både benk- og skapplass, samt gir plass til en koselig spiseplass eller kjøkken skjenk. Fra kjøkken vinduet har man utsikt over grøntområde samt Tveitevannet.

Stue |
Beveger man seg videre inn i boligen kommer man til en romslig stue på 31 kvm som er malt i en behagelig farge i 2021. Rommet er delt opp i naturlige soner og gjør det enkelt å møblere med både en sofakrok og spisestue. Originalt var sonen der spisestuen står i dag et soverom og kan enkelt tilbakestilles hvis dette er ønskelig.
Stuen har store vindusflater som gir godt med lysinnslipp og en flott utsikt over parkområde og Tveitevannet. For de kalde vinterdagene har boligen en rentbrennende peisovn i stuen som varmer godt og gjør rommet lunt.
Fra stuen har man utgang til en sørøst vedt balkong på hele 9 kvm hvor det ble lagt nye gulvplater i 2021. Her har man en flott utsikt med lite innsyn som er sjeldent midt på Sletten.

Soverom |
Boligen inneholder to soverom på henholdsvis 12 og 5 kvm. Hovedsoverommet er pusset opp i nyere tid med ny platekledning og listverk. Her er det plass til en dobbeltseng og garderobe. Begge soverommene ligger mot Fageråsen som er en lite trafikkert gate hvor man kan sove godt om natten.
Det andre soverommet kan møbleres med seng og kommode om ønskelig.

Bad |
Fra entré kommer man til badet på 2,3 kvm. Badet er helfliset med varmekabler i gulv og avtrekksventil i vegg. Her der det plassbesparende dusj med glassdører, servant med oppbevaring og toalett, samt opplegg for vaskemaskin.

Tilhørende leiligheten er et innredet rom i kjelleren som ifølge originale bygningstegninger er beskrevet som hobbyrom. Her kan man innrede rommet som kontor eller hobbyrom etter ønske.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 08.08.1957 vedrørende 2-etasjes boligbygg i mur.

Oppvarming
Leiligheten har oppvarming via elektrisitet og brensel.
- Varmekabler på bad.
- Rentbrennende peisovn i stue.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 12 575 pr. år
De kommunale avgiftene dekker vann, avløp, feiing, renovasjonsgebyr og eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten er beregnet til kr. 3566,- pr. år i 2021 ifølge Bergen kommune. Denne summen er inkludert i de kommunale avgiftene.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 564,- pr.mnd.
Inkluderer felles byggforsikring, strøm i fellesareal, grunnpakke kabel-tv og internett, brannvarslingssystem, vaktmestertjenester ved behov på uteareal, nedbetaling fellesgjeld, festeavgift, samt diverse drift og vedlikehold.

Fordeling:
Felleskostnader: Kr. 1.650,-
Kabel TV og bredbånd: Kr. 399,-
Brannvarslingssystem: Kr. 119,-
Leie altaner: Kr. 1.368,-
Vaktmestertjenester: Kr. 448,-
Avdrag renter: Kr. 268,-
Avdrag lån: Kr. 312,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av sameiet kan medføre økning i felleskostnadene.
Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Styreleder opplyser derimot at det er et ønske om å oppgradere taket. Det er ingen tidsplan for når dette blir gjennomført.

Faste løpende kostnader
For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd utover grunnpakke, kommunale avgifter, innboforsikring etc.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 16362471528, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 05.08.2021: 3.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 38
Saldo per 05.08.2021: 7 645 381
Andel av saldo: 208 483
Første termin/første avdrag: 31.12.2020 ( siste termin 30.06.2040 )

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Ifølge regnskap pr 31.12.2020 hadde borettslaget følgende tall:
- Underskudd kr -2 247 329,-
- Disponible midler kr 1 452 143,-

For ytterligere informasjon se årsberetning og regnskap som følger i salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i disse.

Underskuddet skyldes omfattende oppussing av fasaden mot Fageråsen ifølge styreleder. Det ble tatt opp et lån for sameie for å dekke underskuddet, som skylder økningen i fellesgjeld.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 57698527

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig Kr. 722 955,-
Som sekundærbolig Kr. 2 602 639,-

Sameie
Sameie: Sameiet Fageråsen 35X, Orgnr: 871348162

Sameiet ble stiftet i 1983 og består av totalt 40 eierseksjoner. Det må påregnes noen fellesplikter, som blant annet dugnad på vårparten.

Forretningsfører
BOB

Styregodkjenning
Det er en forutsetning for avtalen at ny eier blir styregodkjent før overtagelse. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Styregodkjennelsen vil bli avklart i etterkant av salget.

Tekniske installasjoner:
VVS:
- Peisovn i stue.
- Det er installert en 80 liters varmtvannstank fra 2010 på kjøkken.
- Boligen har vannrør av rør-i-rør, samt avløpsrør av plast/støpejern.
- Leiligheten har naturlig ventilasjon.

Elektrisk anlegg:
- Varmekabler på bad.
- Sikringsskap er plassert i felles trappegang og inneholder automatsikringer.

Grunnpakke på kabel-tv og internett fra Telia er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Dyrehold
Dyrehold kan godkjennes etter skriftlig avtale med naboene i oppgangen, ifølge styreleder.

Diverse
Følgende hvitevarer medfølger i handelen: Etter avtale.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

Annet
Vi i Eie Eiendomsmegling Bergen etterstreber å ha de beste boligannonsene i Norge og vi er stolte av å ha tilknyttet oss det som etter vår mening er de beste på styling og bilder i landet. Heem Boligstyling og fotografene i Field jobber eksklusivt for Eie Eiendomsmegling i Bergen. Slik kan vi love det beste resultatet for våre kunder.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Det er observert skjeggkre i bygget og i 37B. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter.
Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte.
Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade,  men kan virke sjenerende.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Heftelser:
Tinglyst festekontrakt med vilkår datert 11.02.1957

Grunndata:
Tinglyst seksjonering datert 15.12.1983.

Festeavtale
Areal: 10 249 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Festeavgift: 38278

Bortfester: Bergersens Einar Tannlege Legat.
Årlig festeavgift er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private ledninger ifølge Bergen kommune.
Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Området er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til Byfortettingssone ifølge Bergen kommune.

Reguleringsplaner på grunnen:
Planid: 10520000, ÅRSTAD. BERGENSDALENS SYDLIGE DEL, DISTR. SLETTEBAKKEN, ikrafttrådt: 22.05.1950, berøringsgrad: 99,9 %

Kommuneplan:
Planid: 65270000, KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018, ikrafttrådt: 19.06.2019, berøringsgrad: 100,0 %

Planer i nærheten av eiendommen:
Planid: 66420000, ÅRSTAD. GNR 160 BNR 654 MFL., SLETTEMARKEN SYKEHJEM, saksnr: 201907233

Planid: 63360000, ÅRSTAD. GNR 13 BNR 234 MFL., WERGELANDSALLÉEN, saksnr:  201314542

Kopi av basiskart og planinformasjon er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 990 000,- (Prisantydning)
208 482,- (Andel av fellesgjeld)

3 198 482,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
79 950,- (Dokumentavgift)

88 970,- (Omkostninger totalt)

3 287 452,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke Kr.15 000,-

Markedspakke 1 Kr.10 900,-

Oppgjør Kr.6 990,-

Provisjon (fastpris) Kr.40 000,-

Tilrettelegging Kr.12 900,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp er det avtalt intet salg - ingen regning.

Oppdragsnummer
81-21-0519

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Mekleriet AS
EIE Bergen
Org. nr:917989338
Edvard Griegs vei 3 C
5059 Bergen
Tlf: 53 51 98 80, Fax:

Ansvarlig megler
Jr. Partner | Eiendomsmegler MNEF Helene K. Mathiesen

Saksbehandlere
Oda Marie Jønsberg
EIE Bergen
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Mob: 97 67 03 04 / E-post: omj@eie.no

EIE Bergen
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Fageråsen 35B
For mer om objektet
Fageråsen 35B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: