Bilde 1 av Sundts veg 91Bilde 2 av Sundts veg 91
Digital salgsoppgave
Sundts veg 91

5221 Nesttun • Bergen kommune

Prisantydning

kr 11 790 000

Omkostninger: kr 41 745Totalpris: kr 11 831 745
Marmorhagen | Eksklusiv og rålekker leilighet med høy standard, solrik balkong og sjøutsikt! Unikt leilighetskompleks!
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
5
Antall soverom
3 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
134 m²
Bruksareal (BRA)
142 m²
Fellesutgifter
kr 3 700 / Mnd
Prisantydning
kr 11 790 000
Omkostninger
kr 41 745
Totalpris
kr 11 831 745
Byggeår
2021
Tomt
Fellestomt 1615 m²
Oppdragsnummer
95210319
card-default

Christine Terkelsen

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les om Christine
Prisantydningkr 11 790 000,-
Dokumentavgift (tomteverdi: 13 750 000-)kr 40 375,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
  
Totalpris kr 11 831 745
Eiendom
Sundts veg 91, 5221 Nesttun, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 40 bnr. 1841 snr. 5 i Bergen kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 134 kvm, Bruksareal: 142 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
2021

Tomt
Fellestomt 1615 kvm

Prisantydning
11 790 000

Totalpris inkl. omkostninger
11 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
40 375,- (Dokumentavgift (tomteverdi: 13 750 000-))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

41 745,- (Omkostninger totalt)

11 831 745,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 700,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Dette inkluderer: Kabel-TV og bredbånd, garasjeplass, strøm på fellesarealer, felles byggforsikring, drift og vedlikehold av sameiet, og fellesutgifter til velforeningen som står for vedlikehold av vei og fellesanlegg.

Kommunale avgifter
Det vil tilkomme kommunale avgifter. Avgift er ikke fastsatt per dags dato. Avgiften vil variere etter boligens størrelse m.m.

Eier
Marmorhagen AS.

Parkering
Det medfølger en fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg, åpning med GSM-key via telefon.

Det er mulighet for å installere elbil-ladestasjon.

Man må betale en forholdsmessig andel av kostnadene til drift og vedlikehold av garasjeanlegget, som kommer i tillegg til de alminnelige fellesutgiftene.

Beliggenhet
Velkommen til Sundts veg 91! Dette er en eksklusiv leilighet i et nytt og attraktivt boligfelt som ligger tilbaketrukket i en fredelig gate. Til tross for den rolige beliggenheten ligger det sentralt til med kort vei til sentrum og Fana, samt flere fasiliteter.

Like utenfor døren er det enormt med fasiliteter som er med i Skjoldnes prosjektet, som er et prosjekt som fungerer som et resort. Konow Lund-villaen ligger like ved og byr på "Det gode liv" i form av vertskap med servering, restaurant, bar og uteservering, samt vinkjeller, konferansesenter og gjesteleiligheter. Av aktiviteter har området en padeltennisbane, ballbinge og lekeplasser. Da det ligger i nærhet til sjøen kan man også nyte badehus, badestrand, gjestebrygge, bålplass og mulighet for fiske, samt leie av kajakk, kano og SUP-brett. Ellers er området flott opparbeidet med diverse beplanting og benker.

Det er flere barnehager og skoler i nærområdet med gangavstand. Rosenhagen Steinerbarnehage (2-6 år) er den nærmeste barnehagen med en 5 minutters gange, samt Skjold barnehage (0-6 år) og Akasia Skjold menighetsbarnehage en 13-14 minutters gange unna. Steinerskolen på Skjold (1-10 kl.) er den nærmeste skolen som ligger 5 minutter unna, samt Skjold skole (1-7 kl.) en 16 minutters gange. En kort 6-7 minutters kjøretur unna ligger Søråshøgda skole (1-7 kl.), Rå skole (8-10 kl.) og Rådalslien skole (8-10 kl.). Nordahl Grieg og Slåtthaug videregående skole er også i området.

Nærmeste dagligvarebutikk er Rema 1000 på Skjold en 6 minutters kjøretur unna. For andre varer og tjenester er det kort vei til Nesttun hvor du finner flere fasiliteter som spisesteder, kafeer, fiskehandler, slakter, bibliotek, dagligvarebutikker og vinmonopol. Det er heller ikke lange veien til Lagunen Storsenter hvor de tilbyr et hav av butikker og andre tilbud, blant annet kino.

Området byr godt på aktivitetstilbud, blant annet i Nesttun idrettspark og idrettsanlegg på Slåtthaug. Det er en flott turmulighet på Smøråsfjellet med fine turstier, badevann, bål- og rasteplasser og eventyrskogen. Det er også populære badeplasser i Skjoldbukta og Skiparviken. For innendørs aktivitet er treningssenteret EVO Nordås en 17 minutters gange unna, samt SATS Nesttun en 6 minutters kjøretur unna.

For kollektiv transport er det 15 minutters gange til busstoppet Kilden senter hvor det går buss til og fra Bergen busstasjon og Nordås-Søråshøgda. Bybanen går også i området med nærmeste stopp en 17 minutters gange unna, som tar deg til Bergen sentrum og Flesland. Det er også en 14 minutters kjøretur til Flesland.

Tomt
Fellestomt, 1615 kvm
Mål hentet fra seeiendom.no.

Tomten er opparbeidet med plen og terrengmurer. Fellesarealet vil også bli beplantet og tilsådd, og det vil komme sykkelparkering.

Inneholder
Areal og fordeling pr etasje:
2.etg: 142 kvm BRA / 134 kvm P-rom.

Leiligheten går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
2.etg: Entre, toalett, to bad, vaskerom, stue, kjøkken og tre soverom.

I tillegg medfølger 1 stk innvendig bod på ca. 8 kvm og 1 stk ekstern bod på ca. 5 kvm samt 1 stk fast parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg.

Byggemåte
Bygget etter TEK17.

For ytterligere informasjon om byggemåte se leveransebeskrivelse som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Primærrom
Primærrom: 134 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 142 kvm

Standard
EIE Eiendomsmegling har gleden av å presentere Sundts veg 91!

Dette er en eksklusiv leilighet hvor hver minste detalj er godt gjennomtenkt, som gir et helhetlig preg av høy kvalitet og standard. Det er en meget god planløsning og gjennomgående 1-stavs eikeparkett på gulv av type eik Aurora fra produsenten Kärs, og gulvlister i eik. Leiligheten har også opplegg til et minismarthus anlegg med grunnpakke fra Celsius Teknikk, som kan bygges ut om ønskelig.

Entrè |
Velkommen inn! Det første som treffer deg er en stor og romslig entrè på 20,5 kvm. med veldig god plass til oppbevaringsløsninger for yttertøy og sko. I tilknytning til entreen er det også en innvendig bod på 8 kvm. som en kan bruke som et walk-in closet eller annen oppbevaring.

Toalett |
Leiligheten er utstyrt med et toalettrom, to bad og et vaskerom. Vi begynner på toalettrommet som ligger ved entrèen og måles til 3,2 kvm. Badet er fliselagt på vegg og gulv, og utstyrt med baderomsinnredning fra Balingslòv og et vegghengt toalett. Lekkert toalettrom til gjester!

Bad |
Det første badet ligger også i tilknytning til entrèen og måles til 4,9 kvm. Her er det fliselagt på gulv og vegg med 60x60 cm fliser, samt mosaikkfliser i dusjsone. Badet er innredet med baderomsinnredning fra Balingslòv, et vegghengt toalett, dusjhjørne og takdusj i matt sort. Ellers er det varmekabler i gulv.

Det andre badet ligger i tilknytning til hovedsoverommet som måles til 8,5 kvm. og er også fliselagt med 60x60 fliser på vegg og gulv, samt mosaikkfliser i dusjsone. Her er badet innredet med baderomsinnredning, også fra Balingslòv, med dobbel servant. Det er også et vegghengt toalett, dusjhjørne med dusjvegger og takdusj i matt sort. Ellers er det varmekabler i gulv og opplegg til badekar hvis det skulle være ønskelig å sette inn.

Vaskerom |
Leiligheten har et meget praktisk vaskerom på 3,3 kvm. som er innredet med utslagsvask, opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.

Kjøkken |
Kjøkkenet er en del av en åpen stue/kjøkken løsning som måles til 45,2 kvm. Planløsningen åpner for et sosialt samvær på kjøkkenet med øy og sitteplasser rundt. Kjøkkeninnredningen er levert fra Drømmekjøkken og er av typen Modell Bristo i fargen Peppergrå kombinert med kjøkkenøyen i Wood heltre, og benkeplate av komposittstein i fargen White Sky. Ellers er følgende hvitevarer levert av Miele: stekeovn, ventilert koketopp, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er også et vinskap.

Stue |
Stuen er åpen og romslig, og har godt med plass til både sofa- og spisegruppe av god størrelse. De store vinduene gir godt med lysinnslipp og skaper en deilig romfølelse. Hvis det skulle være ønskelig med større stue, er det mulighet for å slå ned vegg mellom stue og soverom. Fra stuen er det utgang til en herlig balkong via en stor skyvedør, som vil skape forlengelse av stuen på de fine sommerdagene.

Hovedsoverom |
Hovedsoverommet har en "master bedroom"-løsning med tilknytning til eget bad og garderobe. Rommet måles til 24 kvm. som lager god plass til en deilig dobbeltseng. Garderobeløsningen ligger delvis adskilt og skjermet fra soveplassen, og består av en skyvedører i hvit med speil og en innredning som lager godt med oppbevaringsplass. Det er også inngang til eget bad og utgang fra soverommet til den herlige balkongen.

Soverom |
Leiligheten har ellers to soverom på hhv. 8,1 kvm. og 10,1 kvm. Her er det god plass til en deilig seng av god størrelse og annet møblement. Begge soverommene er utstyrt med garderobeskap for oppbevaringsplass.

Uteplasser |
Balkongen har adkomst fra stue og soverom, og måles til 24 kvm. Her er det godt med plass til det som er ønskelig av hagemøbler. Fra balkongen kan du nyte det naturskjønne området som byr på et fredelig preg. En har blant annet en fantastisk utsikt mot Nordåsvannet og gode solforhold. Balkongen vil bli en forlengelse av stuen hvor du virkelig kan nyte de fine sommerdagene!

Bod |
For ekstra oppbevaring er det en ekstern bod på ca 5 kvm.

Garasje |
Det medfølger en fast parkeringsplass i et lukket garasjeanlegg, med mulighet for å installere elbil-ladestasjon.

Hjertelig velkommen til en hyggelig visning! Denne fantastiske leiligheten er verdt å sjekke ut!

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse.

Oppvarming
- Bygget er tilknyttet fjernvarme fra BKK.
- Vannbåren varme i gulv i gang, stue og kjøkken.
- Varmekabler på baderom.

Kommunale avgifter
Det vil tilkomme kommunale avgifter. Avgift er ikke fastsatt per dags dato. Avgiften vil variere etter boligens størrelse m.m.

Eiendomsskatt
Det vil tilkomme eiendomsskatt. Skatten er ikke fastsatt da det ikke er beregnet av kommunen.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 700,- pr.mnd.
Dette inkluderer: Kabel-TV og bredbåd, garasjeplass, strøm på fellesarealer, felles byggforsikring, drift og vedlikehold av sameiet, og fellesutgifter til velforeningen som står for vedlilehold av vei og fellesanlegg.

Faste løpende kostnader
For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, forsikringer etc.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 90436208

Formuesverdi
Formuesverdien er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av skatteetaten etter en beregningsmodell om boligen er primær eller sekundær. Formuesverdien for primærbolig utgjør 25% av beregnet markedsverdi og  90% av sekundærbolig for 2019 og 2020. Det gjøres oppmerksom på at kjøper selv må sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype og byggeår til skattemyndighetene. Det tas forbehold om endring av satser.

Sameie
Sameiet består av 8 seksjoner.

Sameiet er per dags dato ikke opprettet, men det er opprettet utkast til vedtekter og forslag til budsjett. Det tas likevel forbehold om at sameiet kan øke felleskostnadene etter at det er opprettet og har vært i drift.

Tekniske installasjoner
VVS:
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
- Ventilasjonsaggregater plassert i innvendige boder.
- Waterguard (lekkasjesikring) i kjøkken.
- Felles brannvarslingsanlegg med brannsentral og brannmannspanel.
- Brannslukningsutstyr og røykvarslere.
- Sprinkleranlegg.
- Vannbåren varme.

Elektriske anlegg:
- Sikringsskap med måler.
- Downlights med dimmer i nedhimlet tak i stue, kjøkken, bad og entre.
- Lagt opp til minismarthus anlegg med grunnpakke fra Celsius Teknikk.
- Porttelefon med fjernåpning med lyd og bilde.
- Heis i bygget.

Dyrehold
Det må søkes skriftlig til styret om dyrehold. Dyrehold kan nektes ved saklig grunn.

Diverse
Hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen.

Leiligheten selges med 5-års nybygg-garanti.

Arealer er ikke kontrollmålt, men hentet fra tegninger. Det kan forekomme avvik.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

Annet
Vi i Eie Eiendomsmegling Bergen etterstreber å ha de beste boligannonsene i Norge og vi er stolte av å ha tilknyttet oss det som etter vår mening er de beste på styling og bilder i landet. Heem Boligstyling og fotografene i Field jobber eksklusivt for Eie Eiendomsmegling i Bergen. Slik kan vi love det beste resultatet for våre kunder.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet.

Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 x folketrygdens grunnbeløp, jfr. lov om eierseksjoner § 31.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Erklæring tinglyst 17.11.2017 med dagboknr 2017/1288593-2/200 vedrørende rett til utskilt tomt. Gjelder denne registerenheten med flere. 

Erklæring tinglyst 22.02.2021 med dagboknr 2021/218252-1/200 vedrørende bestemmelse om jordkabel/jordkabelanlegg. Erklæringen gjelder adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler. Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg. Gjelder denne registerenheten med flere. 

Erklæring tinglyst 03.08.2021 med dagboknr 2021/943701-1/200 vedrørende seksjonering. Sameiebrøk: 142/1213.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet privat vei, offentlig vann og avløp ifølge Bergen kommune.

Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Området er regulert til bolig, kontor ifølge Bergen kommune.

Området er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til ytre fortettingssone ifølge Bergen kommune.

Området er i henhold til gjeldende kommunedelplan avsatt til annet byggeområde ifølge Bergen kommune.

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 1734000. Plannavn: FANA. GNR 40 BNR 55 MFL., SKJOLDNES BOLIGOMRÅDE. Status: Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttrådt: 18.06.2012. Saksnr.: 200005069. Dekningsgrad: 100%.

Reguleringsformål:
PlanID: 17340000. Reguleringsformål: 1804 - Bolig, kontor. Dekningsgrad: 76,9%.
PlanID: 17340000. Reguleringsformål: 1690 - Annet uteoppholdsareal. Dekningsgrad: 22%.
PlanID: 17340000. Reguleringsformål: 2016 - Gangveg - gangareal - gågt. Dekningsgrad: 1,1%.
PlanID: 17340000. Reguleringsformål: 2011 - Kjøreveg. Dekningsgrad: < 0,1%.
PlanID: 17340000. Reguleringsformål: 1111 - Boligbeb. - frittliggende småhusbebyggelse Dekningsgrad: < 0,1%.
PlanID: 17340000. Reguleringsformål: 1800 - Kombinert bebyggelse og anleggsformål. Dekningsgrad: < 0,1%.

Reguleringsplaner under grunnen:
PlanID: 17340000. Plannavn: FANA. GNR 40 BNR 55 MFL., SKJOLDNES BOLIGOMRÅDE. Status: Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttrådt: 18.06.2012. Saksnr.: 200005069. Dekningsgrad: 22,7%.

Reguleringformål (reguleringsplaner under grunnen):
PlanID: 17340000. Reguleringsformål: 1800 - Kombinert bebyggelse og anleggsformål. Dekningsgrad: 22,7%.

Kommuneplan:
PlanID: 65270000. Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018. Ikrafttrådt: 19.06.2019. Dekningsgrad: 100%.

Arealformål i kommuneplanen:
PlanID: 65270000. Arealstatus: Fremtidig. Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg. Beskrivelse: Ytre fortettingssone. Dekningsgrad: 8,5%.

PlanID: 65270000. Arealstatus: Nåværende. Arealformål: 1001 - Bebyggelse og anlegg. Beskrivelse: Øvrig byggesone. Dekningsgrad: 21,5%.

Hensynssoner angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen:
PlanID: 65270000. Hensynssonetype: KpAngittHensynsSone. Hensynssonenavn: H570_6. Beksrivelse: Komponisthjemmene. Dekningsgrad: 100%.

Hensynssoner gul støy i kommuneplanen:
PlanID: 65270000. Hensynssonetype: KpStøySone. Hensynssonenavn: H220_3. Beksrivelse: Vei støy - gul sone. Dekningsgrad: 46,5%.

Kommunedelplan:
PlanID: 15700000. Plannavn: FANA. KDP NY-PARADIS, HOP, NESTTUN, NESTTUN VEST. Status: Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttrådt: 15.01.2001. Dekningsgrad: 100%.

Arealformål i kommeundelplan:
PlanID: 15700000. Arealstatus: Fremtidig. Arealformål: 190 - Annet byggeområde. Dekningsgrad: 55,3%.
PlanID: 15700000. Arealstatus: Fremtidig. Arealformål: 110 - Boligområder. Dekningsgrad: 40,9%.
PlanID: 15700000. Arealstatus: Nåværende. Arealformål: 110 - Boligområder. Dekningsgrad: 3,8%.

Restriksjoner i kommunedelplan:
PlanID: -. Restriksjonstype: 111 - Krav om reguleringsplan. Dekningsgrad: 40,9%.

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 40/318. Bygningsnr.: 300699753. Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. Status: Rammetillatelse. Dato: 17.08.2018. Saksnr.: 202030021.

Eiendom: 40/318. Bygningsnr.: 300699753. Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. Status: Rammetillatelse. Dato: 17.08.2018. Saksnr.: 201811644.

Eiendom: 40/961. Bygningsnr.: 300807542. Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig. Status: Rammetillatelse. Dato: 26.05.2020. Saksnr.: 202004727.

Eiendom: 40/961. Bygningsnr.: 300807536. Bygningstype: Enebolig. Status: Igangsettingstillatelse. Dato: 11.08.2020. Saksnr.: 202004727.

Kopi av basiskart og planinformasjon er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
11 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
40 375,- (Dokumentavgift (tomteverdi: 13 750 000-))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

41 745,- (Omkostninger totalt)

11 831 745,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon: 75.000,-

Markedspakke: 14.900,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
95-21-0319

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset. Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).
En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Mekleriet Vest AS
EIE Bergen Vest
Org. nr:823590342
Hallheimslien 12
5184 Olsvik
Tlf: 55 50 03 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF Christine Terkelsen

Saksbehandlere
Christine Terkelsen
EIE Bergen Vest
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Mob: 93 43 37 10 / E-post: cte@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Sundts veg 91
For mer om objektet
Sundts veg 91

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: