Bilde 1 av Ture Nermans vei 47Bilde 2 av Ture Nermans vei 47
Digital salgsoppgave
Ture Nermans vei 47

5143 Fyllingsdalen • Bergen kommune

Prisantydning

kr 2 350 000

Fellesgjeld: kr 532 771Omkostninger: kr 8 010Totalpris: kr 2 890 781
Fyllingsdalen | Solrik 4-roms toppleilighet med flott utsikt. Oppvarming og varmtvann ink. i fellesutg. Park.muligheter!
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
75 m²
Bruksareal (BRA)
75 m²
Bruttoareal (BTA)
80 m²
Fellesutgifter
kr 6 253 / Mnd
Prisantydning
kr 2 350 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 532 771
Totalpris
kr 2 890 781
Fellesformue
kr 24 122
Byggeår
1963
Tomt
Festet fellestomt 94349 m²
Oppdragsnummer
81210507
card-default

Malene Hjelmeland

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les om Malene
card-default

Emil Ekeberg Hauger

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les om Emil
Visninger
Tirsdag 21. sep.
17:00 - 18:00
Meld deg på visning
Prisantydningkr 2 350 000,-
Fellesgjeldkr 532 771,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
  
Totalpris kr 2 890 781
Eiendom
Ture Nermans vei 47, 5143 Fyllingsdalen, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 22 bnr. 193, andelsnr. 492 i Smiberget Borettslag med orgnr. 948946645 i Bergen kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 80 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1963

Tomt
Festet fellestomt 94349 m²

Prisantydning
2 350 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 532 771,- pr. 03.08.21 15:00 pr. 03.08.2021
Andel fellesformue kr. 24 122,- pr. 31.12.2020

Totalpris inkl. fellesgjeld
2 350 000,- (Prisantydning)
532 771,- (Andel av fellesgjeld)

2 882 771,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

8 010,- (Omkostninger totalt)

2 890 781,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 6 253,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Sentralvarme, varmtvann, kommunale avgifter/eiendomsskatt, grunnpakke kabel-tv og internett fra Get, felles byggforsikring, vaktmester, strøm i fellesareal, drift og vedlikehold av laget, festeavgift og forretningsførsel.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsordning.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Jorunn Ulriksen

Parkering
Parkering- og garasjeplass tildeles etter venteliste av Borettslaget. Det må tas kontakt med styrekontoret for tildeling av parkeringsplass. Borettslaget har ladepunkter til elbil i alle garasjene, samt 100 ladepunkter ute.

Beliggenhet
Hjertelig velkommen til Smiberget borettslag - Et veletablert område med en sentral og attraktiv beliggenhet i Fyllingsdalen. Med lite trafikk og grønne omgivelser er det lett å trives for både store og små. Området er rolig og fint, med pent opparbeidede utearealer.

Fra leiligheten er det kort vei til Oasen senter med alt av fasiliteter og servicetilbud. Det kan nevnes dagligvarebutikk, legekontor, apotek, vinmonopol og andre butikker, samt at det finnes flere dagligvarebutikker i umiddelbar gangavstand. Nærmeste butikk er Bunnpris som ligger et lite steinkast fra inngangspartiet. I bygningen finnes det også frisør, samt hus og laserklinikk.

Borettslaget ligger fint til i nærheten av Ortuvannet og vannets tilhørende grøntområder. Det er mange fine turmuligheter i nærheten med blant annet Løvstakken, Kanadaskogen, Tennebekken og Damsgårdsfjellet. I tillegg er det flere parkområder i bydelen med blant annet Lynghaugparken som blant annet har en kjekk frisbeegolfbane. Av idrettsanlegg og fritidstilbud finner du blant annet Framohallen, Varden idrettsanlegg, Fyllingsdalen idrettshall, Fjellsdalen idrettsplass, Frøya idrettspark og Fyllingsdalens nye teater i området. Er du opptatt av å holde deg i god fysisk form, kan vi nevne at Nr1 Fitness har åpnet et nytt senter noen minutter unna.

Noen minutter unna leiligheten finner du nærmeste busstopp. Her tar buss nr.12 deg til Bergen sentrum på ca. 15 minutt. Fra Oasen senter er det gode bussforbindelser til Bergen sentrum, Lagunen og øvrige destinasjoner. Her er det også drosjeholdeplass. Blant annet tar buss nr. 4 deg fra Oasen til Sentrum samt ekspressbuss nr. 50E som stopper på Møhlenpris og Gyldenpris på vei til Festplassen fra Oasen. Bybanen bygges ut i retning Fyllingsdalen og er planlagt ferdig 2022/23. Her vil det komme endeholdeplass ved Oasen og det vil ta ca. 18 minutter til Bergen sentrum.

Det er et rikt mangfold av skoler og barnehager i området. Lyshovden barnehage, Brinken barnehage og Ørnehaugen barnehage ligger alle bare noen minutter fra boligen. Av barneskoler ligger også Sælen skole og Lyshovden skole i gangavstand fra boligen. Når barna blir eldre og skal begynne på ungdomsskolen faller det naturlige valget på Ortun skole, her går ungdommene fra 8-10 klasse. Fyllingsdalen videregående skole ligger ca 1 km unna.

Tomt
Festet fellestomt, 94349 m²

Inneholder
Areal og fordeling pr etasje
3.etg: 75 kvm BRA / 75 kvm P-rom

Boligen går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
3.etg: Entré, bad, kjøkken, stue og tre soverom.

I tillegg medfølger to eksterne boder i kjeller. Her er det også fellesvaskeri som beboerne kan benytte seg av.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Kristoffer Sæle:

Grunn og fundamenter: Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell.

Yttervegger: Bygningen har yttervegger av betong- og trekonstruksjoner. Bygningen`s fasader er utvendig bekledd med fasadeplater og trekledning

Takkonstruksjoner: Bygningen har en flat takkonstruksjon som er utvendig tekket med folie el.l membrantekking.

Gulvsystemer: Leiligheten har etasjeskille av betong.

Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.
Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1: Svake symptomer
Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt)

Følgende er beskrevet av takstmann:
Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2:
Vinduer grunnet alder og balkongdør grunnet alder og vedlikeholdsbehov.

Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Standard
Velkommen til Ture Nermans vei 47! Dette er en innholdsrik 4-roms endeleilighet med god utsikt, og en svært flott og solrik plassering i bygget. Borettslaget har gjennomført mange gode oppgraderinger opp gjennom årene og fremstår som velldrevet. Noe av arbeidet som har blitt utført er oppgradering av ventilasjon, vannrør og rehabilitering av baderom i 2018. Radiator og undersentraler i borettslaget ble også byttet i 2018. Det er også verdt å nevne at taket ble skiftet sist i 2013. Ellers er leiligheten tilbaketrukket i rolige omgivelser med kort vei til Oasen, idrettsbaner og fine turstier. Det er også muligheter for å leie parkering med el-bil lader!

Entré |Velkommen inn! Det første som møter deg er en romslig og lys entré på 6,6 kvm. Her består overflatene av en eikeparkett på gulv, malt strie på vegger og slett malt himling med innfelte downlights. Det er god plass til å henge fra seg yttertøy og sko, samt ytterligere oppbevaringsmuligheter i bod i kjeller. Sikringsskapet er plassert i felles gang og inneholder automatsikringer. Fra entréen er det adkomst til to av soverommene, baderommet, kjøkken og stue.

Stue | Stuen har en fin størrelse på 22,7 kvm. De store vindusflatene slipper inn mye naturlig lys som gir rommet en luftig og behagelig atmosfære. Her kan man enkelt innrede med en romslig sofa, stuebord og en koselig spisegruppe. Stuen har i likhet med resten av leiligheten en eikeparkett på gulv, med unntak av bad. Veggene har overflater bestående av strie og eikefinerte plater. Leiligheten ble malt i 2021 med moderne og tidsriktige farger som står i stil med det meste av møblement. Fra stuen er det også utgang til vestvendt balkong med meget gode solforhold. På sommeren har man solen fra formiddag til solnedgang. Balkongen måler 10 kvm og har god plass til utemøblement som sittegruppe, grill og det en måtte ønske. Det er også installert elektrisk markise som er perfekt for solskjerming. Leiligheten har i tilegg en sjernert og privat beliggenhet øverst i bygget på venstre ende. Med andre ord ligger alt til rette for at finværet kan nytes maksimalt!

Kjøkken | Kjøkkenet befinner seg på venstre side av entreén og har utsikt utover lekeplassen nedenfor. Innredningen består av profilerte eikefronter, ett glasskap og laminat benkeplate med nedfelt vask av stål. Kjøkkenet inneholder stekeovn, platetopp, ventilator, oppvaskmaskin og kombiskap kjøl/frys og et tørkeskap til klær. Kjøkkenet er 8,2 kvm og har rikelig med benkeplass som er perfekt for deg som liker å kokkelere. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger salget.

Baderom | Leilighetens baderom er helfliset og innbydende med en størrelse på 4,7 kvm. Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2018 og inneholder dusj med glassdør, vegghengt toalett, baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin. Det er varmekabler i gulv, avtrekksventil og innfelte downlights i himling.Det ble også skiftet til nye vannrør av rør-i-rør i hele leiligheten i 2018, og fordelerskap er plassert på bad.

Soverom | Leiligheten har tre trivelige soverom, hvorav to av dem har tilkomst fra entré. Soverommene som befinner seg langs entreén har en størrelse på 11,7 kvm og 8,2 kvm. Her er det enkelt å møblere med dobbeltseng, skrivebord og garderobeløsning. Det tredje soverommet har tilkomst fra stuen og har tidligere blitt brukt som spisestue. Rommet måler 8,2 kvm og har mulighet til å bli en forlengelse av stuen. Leiligheten har et balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning som skaper et behagelig inneklima.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 07.05.1999 vedrørende fasadeendringer/balkonger.
Det foreligger ferdigattest datert 07.04.1972 vedrørende boligbygg.

Oppvarming
Leiligheten har oppvarming via elektrisitet og sentralvarme.
- Radiatorovn i stue.
- Varmekabler på bad.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 6 253,- pr.mnd.
Varmtvann, sentralvarme, grunnpakke kabel-tv og internett fra Get, avdrag på felles lån, rentekostnader, kommunale avgifter, eiendomsskatt, felles byggforsikring, vaktmester, strøm i fellesareal, drift og vedlikehold, festeavgift og forretningsførsel.

Fordeling på de ulike postene:
Felleskostnader: kr. 3581,-
Avdrag på felles lån: kr. 921,-
Rentekostnader: kr. 614,-
Kabel tv: kr. 210,-
Brensel: kr. 807,-
Renhold/boss: kr. 120,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget/sameiet kan medføre økning i felleskostnadene.

Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Faste løpende kostnader
For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, forsikringer etc.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 95227224178, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 03.08.2021: 1.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 57.166
Saldo per 03.08.2021: 272 885 264
Andel av saldo: 532 772
Første termin/første avdrag: 31.12.2020 ( siste termin 31.12.2049 )
Fast rente til 30.12.27

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Ifølge regnskap pr 31.12.2019 hadde borettslaget følgende tall:
- Underskudd kr 97.001.256,-
- Disponible midler kr 3.924.540,-

Underskuddet skyldes lån til rehabilitering av rør og våtrom ifølge styreleder.

For ytterligere informasjon se årsberetning og regnskap som følger i salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i disse.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring ASA
Polisenummer: 82692896

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig Kr. 657 455,-
Som sekundærbolig Kr. 2 366 839,-

Borettslag
Borettslag: Smiberget Borettslag, Orgnr: 948946645
Borettslaget består av 569 andeler.

Forretningsfører
BOB

Styregodkjenning
Det er en forutsetning for avtalen at ny eier blir styregodkjent før overtagelse. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Styregodkjennelsen vil bli avklart i etterkant av salget.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget. Denne blir avklart i etterkant av salget.

Tekniske installasjoner:
VVS:
- Boligen har vannrør av rør-i-rør system, samt avløpsrør av plast. Rørene ble tatt i 2018.
- Fordelerskap er plassert på badet. 
- Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Elektrisk:
- Sikringsskap er plassert i felles trappegang med automatsikringer.

TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Det må søkes skriftlig til styret om dyrehold. Dyrehold kan nektes ved saklig grunn.

Diverse
Følgende hvitevarer medfølger i handelen:  Alle hvitevarer medfølger handelen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

Annet
Vi i Eie Eiendomsmegling Bergen etterstreber å ha de beste boligannonsene i Norge og vi er stolte av å ha tilknyttet oss det som etter vår mening er de beste på styling og bilder i landet. Heem Boligstyling og fotografene i Field jobber eksklusivt for Eie Eiendomsmegling i Bergen. Slik kan vi love det beste resultatet for våre kunder.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andelen.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav

Festeavtale
Areal: 94 349 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Andelseier har rett til å leie ut hele boligen i inntil 30 døgn i løpet av året, uten styrets samtykke.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp ifølge Bergen kommune.

Adkomst til eiendommen via kommunal og privat veg.

Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Området er regulert til boligformål ifølge Bergen kommune.

Kopi av basiskart og planinformasjon er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 11320000
Plannavn: FYLLINGSDALEN. BOLIGFELT V
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttrådt: 08.06.1964
Dekningsgrad: 100,0 %

Reguleringsplaner under arbeid :
PlanID: 63860000
Plannavn: FYLLINGSDALEN. GNR 22, 23 OG 24, FYLLINGSDALEN SENTRALE DELER
Saksnr: 201206435
Dekningsgrad: 100,0 %

PlanID: 66360000
Plannavn: FYLLINGSDALEN. GNR 22 BNR 177, TURE NERMANS VEI/SMIA
Saksnr: 201823425
Dekningsgrad: 6,3%

Kommuneplan:
PlanID: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 22/457
Bygningsnr: 139782461-1
Endring: Tilbygg Bygningstype: Enebolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 15.04.2021
Saksnr: 202105371

Eiendom: 22/222
Bygningsnr: 139902416-1
Endring: Tilbygg, Bygningstype: Rekkehus
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 08.04.2021
Saksnr: 202023260

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 350 000,- (Prisantydning)
532 771,- (Andel av fellesgjeld)

2 882 771,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

8 010,- (Omkostninger totalt)

2 890 781,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke (Kr.10 000)

Markedspakke 1 (Kr.10 900)

Oppgjør (Kr.6 990)

Provisjon (Kr.35.000)

Tilrettelegging (Kr.12 900)

Visningshonorar (Kr.1 000)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på kr.0,-

Oppdragsnummer
81-21-0507

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Mekleriet AS
EIE Bergen
Org. nr:917989338
Edvard Griegs vei 3 C
5059 Bergen
Tlf: 53 51 98 80, Fax:

Ansvarlig megler
Jr. Partner | Eiendomsmegler MNEF Oda Emilie Roa

Saksbehandlere
Malene Hjelmeland
EIE Bergen
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Mob: 98 48 51 11 / E-post: mahj@eie.no

Emil Ekeberg Hauger
EIE Bergen
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Mob: 93 81 51 36 / E-post: eeh@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ture Nermans vei 47
For mer om objektet
Ture Nermans vei 47

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: