Bilde 1 av Wesenbergsmauet 4Bilde 2 av Wesenbergsmauet 4
Digital salgsoppgave
Wesenbergsmauet 4

5003 Bergen • Bergen kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Bak Bryggen | Sjarmerende og svært pen 2-roms med fantastisk lysinnslipp, takhøyde og planløsning. Bygg oppusset i 2013.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
35 m²
Bruksareal (BRA)
35 m²
Fellesutgifter
kr 3 632 / Mnd
Prisantydning
kr 2 690 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 281 334
Totalpris
kr 2 979 344
Byggeår
1896
Tomt
Fellestomt 344 m²
Oppdragsnummer
81220206
card-default

Cecilie Sandvik

Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig | Partner
Les om Cecilie
Prisantydningkr 2 690 000,-
Fellesgjeldkr 281 334,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 2 979 344
Eiendom
Wesenbergsmauet 4, 5003 Bergen, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 7 Orgnr. 999029418 i Bergen kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 35 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1896

Tomt
Fellestomt 344 kvm

Prisantydning
2 690 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Kristoffer Sæle Takstdato: 26.05.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 281 334,- pr. 27.05.22 08:54
Andel fellesformmue kr. 0,- pr. 27.05.22 08:54

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 2 690 000,- (Prisantydning)
kr 281 334,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 2 971 334,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 972 494,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 979 344,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 632,- pr. mnd.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsordning.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Anette Eilertsen Aardal

Parkering
Det er soneparkering i området, samt parkeringsplass like utenfor bygget (tilknyttet Coop Extra Øvregaten som kan benyttes ved bruk av Easy Park-app.

Beliggenhet
Leiligheten ligger i attraktive Sandviken, like bak Bryggen. Boligområdet er populært med sin sentrale beliggenhet og veletablerte område. Når man spaserer i retning sentrum beveger man seg gjennom koselige gater, smitt og smau, lokale kafeer, tett trehusbebyggelse og et lite stykke Bergens bolighistorie. Sandviken er et unikt område. Her får man nærhet til sentrum, men også en ro man ikke finner i bykjernen.

Er man glad i å bevege seg ute, kan Fjellveien og byfjellene by på variert turterreng i området, noe som er en naturlig søndagsaktivitet for den sporty bergenseren. Vil du virkelig bruke kroppen, begir du deg ut på Stolzekleiven med 908 trappetrinn oppover mot Sandviksfjellet. Belønningen får du på toppen med en nydelig utsikt over Bergen og Byfjorden, og har du mer å gi, kan du fortsette mot Fløyen eller helt over vidden til Ulriken. Vi må også nevne Eidsvågfjellet og Munkebotn med fine turmuligheter, joggestier og badevann.

Parker og grøntområder ligger som små grønne lunger kun få minutters gange fra hverandre i området. Grevehagen er en skjult perle for å sole seg, spise lunsj eller bare slappe helt av. Det er også verdt å nevne vakre Meyermarken. Her ligger mennesker tett i tett på fine sommerdager, og om vinteren benyttes parken for å ake og bygge snømenn. Området er med andre ord godt egnet for både unger og voksne. Utover dette byr området på både treningssenteret Sats Sandviken og nr1 Fitness Xpress ved Birkebeinersenteret.

For studenten er beliggenheten helt super. Anerkjente Norges Handelshøyskole (NHH) ligger en liten busstur unna. Ellers er veien til alle studieinstitusjoner i sentrum kort. I sentrumsområdet ligger UIBs fakulteter for humanistiske fag, juridiske fag, psykologiske fag og matematisk-naturvitenskapelige fag, samt det samfunnsvitenskapelige fakultet. På Marineholmen ligger Handelshøyskolen BI Bergen, som er den største av BI sine høyskoler utenfor Oslo. Den nye Høgskolen ligger på Kronstad og det medisinsk-odontologiske fakultet ved Haukeland sykehus.

Ønsker du å benytte deg av kollektivtransport i retning sentrum eller Åsane går det mange ulike ruter fra Bryggen. Studerer du på NHH, så går det buss herfra og til skolen på få minutter. 

Av dagligvarebutikker i området er tilbudet mangfoldig med både Kiwi Birkebeinersenteret, Rema 1000 Dreggsalmenningen, Coop Extra Øvregaten og Meny Støletorget - alle innen 5 minutters gange unna. Andre fasiliteter som apotek finner du på Støletorget og nærmeste vinmonopol ligger i Valkendorfsgate. Støletorget ligger få minutter unna boligen og her finner du blant annet nabolagspuben Dr. Wiesner og Art Themis. Nye og populære "Falske Reker" finner du ikke langt unna, i Nye Sandviksveien. Bergen Kaffebrenneri ligger en kort spasertur unna i Steinkjellergaten 2.  Alt av øvrige fasiliteter som klesbutikker og kafeer finner du i sentrum av Bergen som ligger noen få minutter unna.

Beliggenheten er det ingenting å si på! Sandviken er det perfekte området å bosette seg i, uavhengig av aldersgruppe og livsfase.

Tomt
Fellestomt, 344 kvm

Inneholder
Areal og fordeling pr etasje
2.etg: 35 kvm BRA / 35 kvm P-rom

Leiligheten går over ett plan, og følgende rom er inkludert i P-rom:
2.etg: Bad, stue/kjøkken og 1 soverom.

Leiligheten disponerer i tillegg en ekstern bod i underetasjen på ca. 5 kvm, samt to fellesboder som kan benyttes til blant annet sykkelparkering.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Kristoffer Sæle:

Grunn og fundamenter:
Grunnmur av naturstein som er pusset og malt.

Yttervegger:
Yttervegger av murkonstruksjoner. Utvendige fasader er pusset og malt.

Takkonstruksjoner:
Saltak konstruksjon av tre som er utvendig tekket.Takkonstruksjonen er tekket med betongtakstein.

Gulvsystemer:
Bygningen har etasjeskille av antatt trebjelkelag.

Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.
TG0: Ingen avvik
TG1: Mindre eller moderate avvik
TG2: Avvik som ikke krever tiltak
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
TG3: Store eller alvorlige avvik

Følgende er beskrevet av takstmann:
Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2:
- Bad pga. fall til sluk er ikke iht. krav og generelt lite, bom (hulrom) under fliser, Riss/sprekker i enkelte fuger og manglende dokumentasjon på utførelse av
membran.
- Vannledninger fordi rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør system.

Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Standard
Velkommen til Wesenbergsmauet 4! Dette er en sjarmerende og moderne 2-roms leilighet i bygg som ble totaloppusset i 2013. Her får man optimal planløsning, god takhøyde og et fantastisk lysinnslipp fra de mange vindusflatene. Leiligheten har en fantastisk atmosfære og er det perfekte førstegangskjøp. 

Entré |
Vi starter i entréen, hvor det er parkett på gulv og slette vegger - som for øvrig er gjennomgående i hele leiligheten. Det er laget til en praktisk nisje hvor det er satt inn nytt garderobeskap. Dette gir god lagringsplass for klær. Sikringsskapet er plassert i garderobeskapet ved inngangangsdøren og inneholder automatsikringer. Det ble gjennomført full el-kontroll av leiligheten i 2022, uten anmerkninger.

Soverom |
Soverommet ligger på venstre side av entréen og måler 7,6 kvm. Også her er det trestavs eikeparkett på gulv og slette vegger malt i en delikat og tidsriktig fargetone. Det er montert et stort garderobeskap langs den ene veggen, som gir rikelig med oppbevaringsplass for sesongens klær. På soverommet er det også plass til dobbeltseng og nattbord. Ettersom rommet aldri blir berørt av direkte sollys holder rommet seg svalt - også på varme sommerkvelder.

Bad |
Vegg i vegg med soverommet ligger badet, som er på romslige 4 kvm. Badet ble totaloppusset i 2013 i forbindelse med bruksendring og oppussing av bygget. Det er helfliset med innfelte downlights i tak og varmekabler i gulv. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne med skyvedører i glass, baderomsmøbel med skuffer og overhengende speil, samt høyskap og opplegg for vaskemaskin. Det er gode oppevaringsmuligheter for toalettsaker og håndklær på badet, samt plass til tørkestativ.

Stue |
Vi beveger oss videre inn til hjertet av leiligheten, som er den lyse og trivelige stuen. Rommet måler 18,6 kvm og preges av god takhøyde og et fantastisk lysinnslipp. Det er trestavs eikeparkett på gulv og slette vegger malt i en delikat farge, samt god belysning med downlights i tak. Fra vinduene er det fin utsikt mot blant annet Mariakirken. Planløsningen på rommet er helt optimal - noe som gjør det enkelt å møblere med både sofa, TV og spisebord. 

Kjøkken |
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stuen, men er på ingen som helst måte dominerende i rommet. Også er det masse lysinnslipp og fin utsikt. Kjøkkeninnredningen ble satt inn i 2013 og er godt utnyttet. Her er det IKEA kjøkkeninnredning med slette, hvite fronter og fliser over laminat benkeplate. Kjøkkenfrontene ble skiftet i 2022 og fremstår som ubrukt. Alle hvitevarer er integrert og medfølger handelen. Det inkluderer integrert stekeovn, platetopp, kjøleskap, ventilator og oppvaskmaskin. Stekeovnen ble skiftet i fjor.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for installasjon av 7 stk wc, datert 11.06.1957, ferdigattest for reparasjon/nyinnredning datert 31.01.1980, samt ferdigattest for fasadeendring bolig datert 07.06.2013.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap er plassert i skap v/inngang. Inneholder: Automatsikringer.
Hovedsikring på 40 ampere.

Kurser:
25 ampere 1 stk.
16 ampere 7 stk.

Elkontroll utført av Serviceelektrikeren AS mai 2022. Ingen avvik registrert.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten har oppvarming via elektrisitet.
- Varmekabler på bad.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 632,- pr.mnd.
Inkluderer felles byggforsikring, kommunale avgifter og eiendomsskatt, grunnpakke TV og internett fra GET, renter andel fellesgjeld, forretningsførsel og revisjon, vedlikehold av fellesareal, samt sparing til fremtidig vedlikehold.

Fordeling:
Felleskostnader: kr. 2.678,-
GET: kr. 473,-
Renter andel gjeld: ca. kr. 481,-
Avdrag andel gjeld: ca. kr. 0,- (lånet er avdragsfritt til 2025)

Felleskostnadene ble økt i 2022 for å kunne spare mer og derigjennom øke "buffer"-kontoen.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene.
Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften, men at det kan forventes en økning i 2025 da den avdragsfrie perioden på lånet er over. Det er generelt normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Faste løpende kostnader
For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV, internett utover grunnpakke, innboforsikring etc.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Långiver: DNB
Lånets totale saldo: kr. 4.380.000,- pt.
Type lån: Annuitet
Antall termier pr. år: 12
Rente: 2,45%
År for låneopptak: 2020
År for innfrielse: 2050

Lånet er avdragsfritt til 2025, og forventet økning i månedlige fellesutgifter når den avdragsfrie perioden er over er ca. kr. 681,-/ mnd for aktuell andel.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører og styreleder.

Årsregnskap
Ifølge regnskap pr 31.12.21 hadde borettslaget følgende tall:
- Overskudd: kr. 39.674,-
- Disponible midler: kr. 108.530,-

For ytterligere informasjon se årsberetning og regnskap som følger i salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i disse.

Forsikring med polisenummer
IF Skadeforsikring
Polisenummer: SP3381340

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020:
Som primærbolig Kr. 609 940,-
Som sekundærbolig Kr. 2 195 782,-

Borettslag
Borettslag: WESENBERGSMAUET 4 BORETTSLAGET, Orgnr: 999029418

Borettslaget ble stiftet i 2012 og består av 13 andelsleiligheter.

Bygget ble bruksendret og oppusset i perioden 2007-2013.

I 2020 ble det gjennomført rensing av renner i to omganger, samt påføring av membran i underkant/sokkel av vinduer grunnet lekkasje i andel 2. Arbeidet ble utført av Carlson på taket.

Det er utarbeidet en renholdsliste for fellesområder og trapper. Vaskelisten omhandler;
- Vask av platå utenfor egen inngangsdør + trapp ned til neste platå.
- Holde det ryddig utvendig rundt bygget.
- Melde fra om feil og mangler til styret.

Aktuell leilighet har ansvar i oddetallsuker.

Forretningsfører
Devolds regnskapskontor AS

Styregodkjenning
Det er en forutsetning for avtalen at ny eier blir styregodkjent før overtagelse. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Styregodkjennelsen vil bli avklart i etterkant av salget.

Forkjøpsrett
Det er ikke forkjøpsrett i dette borettslaget.

Tekniske installasjoner
VVS:
- Leiligheten har vannrør av rør-i-rør. Fordelerskap er plassert på badet.
- Leiligheten har avløpsrør av plast.
- Leiligheten har naturlig ventilasjon med avtrekk fra bad.

Elektrisk anlegg:
- Varmekabler på bad.
- Sikringsskap er plassert i skap v/inngang. Inneholder: Automatsikringer.

Diverse:
- Leiligheten er sprinklet og tilkoblet felles brannvarslingsanlegg.

TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Det må søkes skriftlig til styret om dyrehold. Dyrehold kan nektes ved saklig grunn.

Diverse
Følgende hvitevarer medfølger i handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken, samt integrert vaskemaskin og tørketrommel fra 2017 på badet.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

Annet
Vi i EIE eiendomsmegling Bergen etterstreber å ha de beste boligannonsene i Norge og vi er stolte av å ha tilknyttet oss det som etter vår mening er de beste på styling og bilder i landet. Stylistene og fotografene i Heem jobber eksklusivt for Eie Eiendomsmegling i Bergen. Slik kan vi love det beste resultatet for våre kunder.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Andelseier har rett til å leie ut hele boligen i inntil 30 døgn i løpet av året, uten styrets samtykke.

Vei/vann/kloakk
Adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Området er avsatt til byfortettingssone ifølge kommuneplanen, samt avsatt til boligformål i kommunedelplanen (99,8%).

Reguleringsplaner under arbeid:
Planid: 65800000
Plannavn: BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 1, KAIGATEN-SANDBROGATEN
Saksnr: 202220561
Dekningsgrad: 100,0 %

Kommuneplan:
Planid: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Dekningsgrad: 100,0 %

Hensynssoner:
Planid: 65270000
Beskrivelse: Båndlagt etter lov om kulturminner
Dekningsgrad: 100%

Planid: 65270000
Beskrivelse: Middelalder bykjernen
Dekningsgrad: 100%

Planid: 65270000
Beskrivelse: Øvregaten/Steinkjelleren
Dekningsgrad: 100%

Planid: 65270000
Beskrivelse: Historisk sentrum
Dekningsgrad: 100%

Kommunedelplan:
Planid: 15750000
Plannavn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD
Ikrafttrådt: 19.02.2001
Dekningsgrad: 100,0 %

Planer i nærheten av eiendommen:
Planid: 16040000
Plannavn: BERGENHUS. VÅGEN, KAIENE OG BRYGGEN
Saksnr: 201302469

Kopi av basiskart og planinformasjon er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 690 000,- (Prisantydning)
kr 281 334,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 2 971 334,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 2 972 494,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 2 979 344,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon 1,3%

Visningshonorar Kr.2 000,-

Grunnpakke Kr.12 000,-

Markedspakke 1 Kr.13 900,-

Oppgjør Kr.6 990,-

Tilrettelegging Kr.12 900,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
81-22-0206

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Mekleriet AS
EIE Bergen Sentrum
Org. nr:917989338
Edvard Griegs vei 3 C
5059 Bergen
Tlf: 53 51 98 80

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig | Partner Cecilie Sandvik

Saksbehandlere
Cecilie Sandvik
EIE Bergen Sentrum
Eiendomsmegler MNEF | Fagansvarlig | Partner
Mob: 93 23 47 70 / E-post: cesa@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Wesenbergsmauet 4
For mer om objektet
Wesenbergsmauet 4

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: