Bilde 1 av Bjørkelia 11ABilde 2 av Bjørkelia 11A
Digital salgsoppgave
Bjørkelia 11A

3047 Drammen • Drammen kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Arealeffektiv og praktisk 1-roms leilighet med overbygd balkong, oppussingsobjekt. Sentralt, men tilbaketrukket område.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
28 m²
Bruksareal (BRA)
28 m²
Fellesutgifter
kr 3 141 / Mnd
Prisantydning
kr 1 190 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 82 725
Totalpris
kr 1 280 735
Byggeår
1969
Tomt
Fellestomt 3047 m²
Oppdragsnummer
93210077
card-default

Tajinder Sharma

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Tajinder
card-default

Christian Foss

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Les om Christian
Prisantydningkr 1 190 000,-
Fellesgjeldkr 82 725,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 1 280 735
Eiendom
Bjørkelia 11A, 3047 Drammen, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 13 bnr. 111, andelsnr. 5 i Bjørkelia borettslag med orgnr. 952635220 i Drammen kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 28 kvm, Bruksareal: 28 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Byggeår
1969

Tomt
Fellestomt 3047 kvm

Prisantydning
1 190 000

Takstrapport
Takstmann: Sverre Alexander Enersen
Takstdato: 02.11.21 12:47

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 82 725,- pr. 03.11.21
Andel fellesformmue kr. 0,- pr. 03.11.21

Totalpris inkl. fellesgjeld
1 190 000,- (Prisantydning)
82 725,- (Andel av fellesgjeld)

1 272 725,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 010,- (Omkostninger totalt)

1 280 735,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 141,- pr. mnd.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Forretningsfører opplyser at styret har vedtatt økning i felleskostnader med 4% fra 1.1.22. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Nedbetaling av fellesgjeld, forretningsførsel, kommunale avgifter, renovasjon, tv/bredbånd, diverse vedlikehold, vaktmestertjenester etc

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Borettslagenes Sikringsordning AS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Nestor L Illesca Espejo

Kort fortalt
- Arealeffektiv 1-roms leilighet.
- Andel, gir lave omkostninger.
- Leilighet med godt potensial.
- Tilbaketrukket, men sentralt.
- Kun 10 min gange til senter.
- En lun balkong på ca. 7 kvm.
- Med fin og langstrakt utsikt.
- Entré med garderobeskap.
- Lys stue med rom for alkove.
- Godt skjermet kjøkkenkrok.
- Enkelte integrerte hvitevarer.
- Flislagt bad med dusjhjørne.
- To store, disponible boder.

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten ligger i et attraktivt og meget sentralt boligområde på Gulskogen i Drammen kommune. Nærområdet har offentlig kommunikasjon, godt aktivitetstilbud, samt et stort kjøpesenter med et rikt og variert butikkutvalg.

Det er kort vei til Gulskogen idrettshall, samt Strømsgodset IFs flotte treningsanlegg. Selve anlegget består av gressbane og to kunstgressbaner, hvor den ene er oppvarmet og den andre blir islagt vinterstid. Det er i tillegg kort vei til Talentgården på Sundland med fotballhall, hvor også Attic har fengende dansekurs, samt kursing i Yoga og Pilates.

Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Gulskogen gård anbefales. Parkanlegget regnes som noe av det best bevarte av gamle hager i Norge og er et populært turområde. Det er også kort vei til Drammenselven med promenade inn til sentrum, samt Union Brygge, Strømsø torg, Marienlyst og Drammensbadet.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000. Kiwi og Meny. Butikkene ligger på Gulskogen Senter, som har 120 andre spennende butikker og 1100 gratis parkeringsplasser. Det er ellers kort vei til sentrum med Bragernes torg, gågatene og kjøpesentre.

Fra Gulskogen kan du ta både buss og tog. Bjørkelia er nærmeste holdeplass og ligger ca. 300 meter fra boligen. Det er ca. 10 min gange til Gulskogen togstasjon, hvor det er avgang til både Kongsberg og Oslo én gang i timen. Ved å benytte bil tar det ca. 7 min til sentrum, 12 min til Konnerud, 16 min til Mjøndalen, 41 min til Kongsberg og 40 min til Oslo S.

Tomt
Fellestomt, 3047 kvm

Uteområde
Leiligheten ligger i et sentralt, men tilbaketrukket område på Gulskogen. Fra stuen er det utgang til en nordøstvendt balkong med langstrakt utsikt over området. Arealet på ca. 7 kvm gir god plass til sittegruppe. Her sitter du lunt og godt, med overbygg og tette sidevegger. Ellers har balkongen betongdekke, samt et rekkverk i metall og frostet glass. For øvrig er det en fellestomt opparbeidet med grøntarealer og grusede adkomstveier.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
2. etasje: Entré, bad/wc, kjøkken, og stue.
Annet: Disponibel bod på loft og i kjeller. 

Byggemåte
Bygningen har støpt gulv mot grunn, grunnmur av betong/murkonstruksjoner, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i hovedsak av betong/murkonstruksjoner. Utfyllende yttervegger i trekonstruksjoner. Utvendige fasader med pussede og malte flater, fasadeplater og stående trekledning. Yttertak av trekonstruksjoner med saltakform tekket med takstein.
For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 28 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, bad, kjøkken og alkove med åpen løsning mot stue.

Bruksareal
Bruksareal: 28 kvm

Standard
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Entré
Leiligheten ligger i byggets andre etasje og har adkomst via en felles trappeoppgang. Entreen er praktisk utstyrt med knaggrekke og et takhøyt garderobeskap med sorte fronter. Gulvet er lagt med laminat, mens veggene er tapetsert i blått. Overflatene her og ellers i leiligheten er av eldre dato og i behov for oppgraderinger. Likefullt sørger den praktiske planløsningen for et godt utgangspunkt.

Stue
Videre inn ligger leilighetens oppholdsrom – en lys stue med plass til tv- og sofaløsning, så vel som seng. Rommet er avlangt og den innerste delen kan med relativt enkle grep skilles av for å skape en skjermet alkove for sengen. Rommet får rikelig med dagslys fra gode vindusflater og en dør med glassfelt ut til balkongen. Laminatgulvet er videreført og veggene er i en kombinasjon av blåmalt strie og hvitmalt panel.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger delvis åpent mot stuen, men er godt tilbaketrukket i sin egen krok. Det har en eldre innredning med trefolierte profilfronter, montert langs det ene hjørnet. Benkeplaten er i laminat og har en nedfelt oppvaskkum. Kjøkkenet har integrert stekeovn og koketopp, med fritthengende ventilatorhette i børstet stål over. Ellers har kjøkkenet plass til kjøleskap. Her er laminatgulvet kombinert med vegger tapetsert i en okergul farge.

Bad
Badet i leiligheten er flislagt i sort og er av ukjent alder. Det er utstyrt med vegghengt toalett og et åpent dusjhjørne. Ellers har badet en vegghengt servant, med et speil med tilhørende hylle og belysning over.

Garderobe og lagring
Foruten garderobeskapet i entreen, har leiligheten god lagringsplass i to disponible boder. Den ene ligger på loftet og har et gulvareal på ca. 6 kvm, mens den andre ligger i kjelleren og måler ca. 7 kvm.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 01.12.1969 som omhandler nybygg hybelhus. Vedlagte dokument er et gjennomslag av ferdigattesten som i sin tid ble sendt til byggherren. Kommunen opplyser dette godtatt som bevis på at ferdigattest er utstedt. Vedlagte ferdigattest gjelder også for Bjørkelia 11A, og er den eneste midlertidig brukstillatelse og/eller ferdigattestene i kommunens arkiver.

Pr. 1 juli 2015 inntrådte det en forandring i PBL § 21-10 femte ledd hvoretter det ikke skal utstedes ferdigattest for tiltak som er omsøkt før reglene om ansvar og kontroll trådte i kraft 1.1.1998. Dette innebærer at kommunene ikke kan kreve ferdigattest for disse tiltakene, og at kommunen skal avvise eventuelle søknader om dette. Plikten til å kreve ferdigattest ble avgrenset til tiltak etter ansvarsreformen 1.1.1998.

Oppvarming - Teknisk
Leiligheten varmes opp med elektrisitet. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. Den øvrige ventilasjonen er naturlig. Det er rør-i-rør-opplegg til kjøkken og bad, og i det ene kjøkkenskapet er det montert en 116 liters varmtvannsbereder fra 2012. Videre er sikringsskapet utstyrt med automatsikringer. 
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 141,- pr.mnd.
Nedbetaling av fellesgjeld, forretningsførsel, kommunale avgifter, renovasjon, tv/bredbånd, diverse vedlikehold, vaktmestertjenester etc.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 4348 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Boligen er tilknyttet altibox som leverandør av kabel-tv og internett.
Det må påregnes kostnader til strøm og innboforsikring.
Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett m.m..

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 16362769063, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 03.11.2021: 2.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 48
Saldo per 03.11.2021: 3 489 715
Andel av saldo: 82 725
Første termin/første avdrag: 30.12.2020 (siste termin 30.06.2045)
Flytende rente

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Borettslaget har et negativt årsresultat for 2020 på kr. 1 817 817.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86385053

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 418 365,- Som sekundærbolig Kr. 1 506 112,-

Borettslag
Borettslag: Bjørkelia borettslag, Orgnr: 952635220

Forretningsfører
NBBO

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for borettslaget, den utlyses etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Vanlig dyrehold (f.eks. hund eller katt) er tillatt i leilighetene under visse forutsetninger. Se vedlagte husordensregler for nærmere informasjon.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
1 190 000,- (Prisantydning)
82 725,- (Andel av fellesgjeld)

1 272 725,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 010,- (Omkostninger totalt)

1 280 735,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke 1 (Kr.12 900)
Provisjon (Kr.35 000)
Tilrettelegging (Kr.9 950)
Visningshonorar (Kr.2 500)
Eierskiftegebyr selger (Kr.5 995)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.10 600)
Fotografering/video (Kr.4 000)
Grunnpakke borettslag (Kr.5 000)
Oppgjør (Kr.6 500)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808)
Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480)
Totalt kr. (Kr.93 733)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
93-21-0077

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"


Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Partnere AS
EIE Drammen
Org. nr:989847597
Erik Børresens alle 7
3015 Drammen
Tlf: 32 82 25 00

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner Tajinder Sharma

Saksbehandlere
Tajinder Sharma
EIE Drammen
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 91 58 61 20 / E-post: tas@eie.no

Christian Foss
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Mob: 93 45 61 49 / E-post: cf@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Bjørkelia 11A
For mer om objektet
Bjørkelia 11A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: