Bilde 1 av Strømsø torg 5ABilde 2 av Strømsø torg 5A
Digital salgsoppgave
Strømsø torg 5A

3044 Drammen • Drammen kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Arealeffektiv 1-roms leilighet med sovealkove - Sentral beliggenhet midt i sentrum - Godt førstegangskjøp.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Eierseksjon
7
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
36 m²
Bruksareal (BRA)
36 m²
Bruttoareal (BTA)
39 m²
Fellesutgifter
kr 7 694 / Mnd
Prisantydning
kr 1 190 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 385 887
Totalpris
kr 1 583 897
Fellesformue
kr 44 539
Byggeår
1861
Tomt
Festet tomt 1748 m²
Oppdragsnummer
93210096
Prisantydningkr 1 190 000,-
Fellesgjeldkr 385 887,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 1 583 897
Eiendom
Strømsø torg 5A, 3044 Drammen, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 110 bnr. 540 snr. 7, andelsnr. 3 i St Hallvard Borettslag med orgnr. 985876002 Fnr. 1 i Drammen kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 36 kvm, Bruttoareal: 39 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Gang, bad, sovealkove og kjøkken med åpen løsning mot stue.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra boligsalgsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Byggeår
1861 (Ombygging i 2004)

Tomt
Festet tomt 1748 kvm'

Bortfester av: Tollbugata 1 AS org nummer: 985 784 892
Til: ST. Halvard borettslag org nummer: 985 876 002

Festeavgift: Kr. 900 000,- pr. år.
Dato for inngåelse av festekontrakt: 01.09.2004.
Løpetid: Kontrakten gjelder til den sies opp av fester. Kontrakten gjelder så lenge det hviler Husbanklån på eiendommen.
Regulering av festeavgift: Festeavgiften betales forskuddsvis 01.01. hvert år. Avgiften reguleres hvert år fra kontraktsinngåelse i samsvar med endringer i konsumprisindeksen. Konsumprisindeksen for november hvert år legges til grunn for regulering.
Festeavgiften på kr. 900 000,- er en avkastning av en tomteverdi kr. 15 000 000,- pr. i dag beregnet etter 6 % av tomtens verdi.

Festekontrakten er vedlagt i salgsoppgaven.

Prisantydning
1 190 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 385 887,- pr. 01.10.2021.
Andel fellesformue: kr. 44 539,- pr. 31.12.2020.

Totalpris inkl. fellesgjeld
1 190 000,- (Prisantydning)
385 887,- (Andel av fellesgjeld)

1 575 887,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 010,- (Omkostninger totalt)

1 583 897,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 7 694,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder informerer om at takprosjektet er satt på vent, og at de kommer til å gå vinteren i møte med å lage en fremdrift- og vedlikeholdsplan som dessverre ikke har vært prioritert i dems borettslag frem til nå. Derimot må de ta høyde for at det kan komme kostnader i forbindelse med taklekkasjer som må utrettes. Felleskostnadene har de ikke diskutert enda, de kommer til å bli fastsatt i oktober/november for 2022.

Felleskostnad inkluderer
Kommunale avgifter/renovasjon, Telenor tv/bredbånd, strøm i fellesarealet og fjernvarme, styrehonorar, forretningsførerhonorar, bygg forsikring og driftskostnader, rente og avdrag fellesgjeld.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Herico Magboo Palalay

Beskrivelse
En arealeffektiv 1-roms leilighet med sovealkove beliggende i 1. etasje på Strømsø i Drammen. Meget sentral beliggenhet med alt på ett sted.

Leiligheten har en god standard og inneholder en lys og romslig stue som gjør det enkelt å innrede med sofagruppe og tilhørende møblement. Kjøkken med åpen løsning mot stue, kjøkkeninnredning med slette fronter og frittstående hvitevarer. Videre har leiligheten et flislagt bad med varme på gulv fra år 2004 og innredningen som består av gulvstående toalett, dusj på gulv i hjørne med skyvedører, vegghengt servantskap og opplegg for vaskemaskin. En sovealkove, et rom som er utvidet til varig opphold og med plass til seng og nattbord.

Felles uteområde er opparbeidet med internstier belagt med asfalt, sittegrupper, lekeplass, sykkeparkering, plenarealer og diverse beplantning.

Parkering
Det er muligheter for å leie parkeringsplass.
Styreleder innformere om at borettslaget har ingen parkeringsplasser, men Høvik leier ut til våre andelseiere.
Høvik Eiendom opplyser: Pris kr. 1.750,- inkl mva pr. mnd.

Beliggenhet
Strømsø Torg med jernbanehallen er nyrestaurert, og fremstår som et hyggelig gåtorg med flere serveringssteder. Fine uterom med caféer, restauranter, barer, trendy butikker og ikke minst et meget rikt kulturliv preger nærmiljøet. På Bragernes finner man alt man kan forvente av en by, med bl.a. teater og kino.

Kort gangavstand til bussholdeplass og bussknutepunkt med gode forbindelser se www.brakar.no for rutetider. Umiddelbar nærhet til togstasjonen med gode togforbindelser mot Oslo, Kongsberg og Tønsberg, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Det er også kort gangavstand til taxiholdeplass.

Tomt
Festet tomt, 1748 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Inneholder
Leiligheten er beliggende i 1.etasje og inneholder følgende:
Gang, bad, sovealkove og kjøkken med åpen løsning mot stue.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra boligsalgsrapport utført av Sverre Alexander Enersen:

Andelsleilighet tilhørende St.Hallvard Borettslag som er en del av St.Halvard Sameie beliggende på Strømsø i Drammen kommune.
Borettslaget/Sameiet består av 112 leiligheter, næringsliv og har felles tomteareal.
Boligbygg over 3 etasjer og kjeller.
Bygning fra 1861 har støpt gulv mot grunn, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong/murkonstruksjon og trekonstruksjoner.
Utvendige fasader med mur, pussede og malte flater.
Tak med saltakform tekket med takplater, membran/takpapp (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med brann/lydklassefisering El30/R"w35db.
Vindu med 2-lags glass og karmer/rammer av tre fra 2004.

For ytterligere informasjon om byggemåte se boligsalgsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 36 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Gang, bad, sovealkove og kjøkken med åpen løsning mot stue.

Bruksareal
Bruksareal: 36 kvm

Boder
Leiligheten disponerer en bod i kjeller på ca. 3 kvm.

Styret har meldt at det ved høy vannstand og når jorden er mettet for vann kan vann komme inn i kjeller. Det er derfor viktig å ikke sette ting som kan skades av vann direkte på kjellergulvet.

Gang
Leiligheten ligger i byggets 1. etasje med adkomst via felles trappegang og callingsanlegg. Du kommer inn til en lys gang der man enkelt kan sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. Det er rom for å innrede med skoskap eller en kommode.

Stue/kjøkken
Leiligheten har en lys og romslig stue som gjør det enkelt å innrede med sofagruppe og tilhørende møblement. Kjøkkenet har åpen løsning mot stue, kjøkkeninnredning med slette fronter, benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum. Det er fliser mellom kjøkkenbenk og oversskap, benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Videre har kjøkkenet kjøleskap med frysedel, komfyr med platetopp, ventilator i overskap og oppvaskmaskin.

Bad/wc
Flislagt bad med varme på gulv, år 2004. Det er god størrelse og innredningen består av gulvstående toalett, vegghengt servantsskap med profilerte fronter, speilskap, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Videre har baderommet dusj på gulv i hjørne med skyvedører og opplegg for vaskemaskin.

Sovealkove
Leiligheten har en sovealkove, et rom som er utvidet til varig opphold. Rommet har plass til seng og nattbord, videre er det 3-stavs parkett, malte sletter flater på vegg og i himling.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for oppretting av brannsikkerhetstiltak og bruksendring fra undervisningslokale til boliger, datert 04.07.2016.

Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998.

Oppvarming - Teknisk
Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann (fjernvarme). Oppvarming via felles varmeanlegg /radiatorer. Mekanisk tilluftsventil ved sovealkove og gang. Mekanisk avtrekksventil på bad. Sikringsskap med automatsikringer og kursoversikt er  plassert i gangen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 7 694,- pr.mnd.
Kommunale avgifter/renovasjon, Telenor tv/bredbånd, strøm i fellesarealet og fjernvarme, styrehonorar, forretningsførerhonorar, bygg forsikring og driftskostnader, rente og avdrag fellesgjeld.

Faste løpende kostnader
Fellesutgifter: Kr. 7 694,- pr. mnd.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 1 800 - 2 000 kwh pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor (T-we) som leverandør av kabel-tv og internett.

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett m.m..

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11492925010, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 01.10.2021: 0.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 38
Saldo per 01.10.2021: 6 722 227
Andel av saldo: 45 129
Første termin: 01.11.2017Første avdrag: 01.11.2018 ( siste termin 01.02.2031 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Lånenummer: 11492651210, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 01.10.2021: 0.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 18
Saldo per 01.10.2021: 8 724 748
Andel av saldo: 58 573
Første termin/første avdrag: 01.12.2020 ( siste termin 01.06.2030 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Lånenummer: 11492651230, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 01.10.2021: 0.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 27
Saldo per 01.10.2021: 15 835 060
Andel av saldo: 106 308
Første termin/første avdrag: 01.12.2020 ( siste termin 01.12.2034 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Lånenummer: 11492651220, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 01.10.2021: 0.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 27
Saldo per 01.10.2021: 11 598 757
Andel av saldo: 77 868
Første termin/første avdrag: 01.12.2020 ( siste termin 01.12.2034 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Lånenummer: 11492651250, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 01.10.2021: 0.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 19
Saldo per 01.10.2021: 8 952 535
Andel av saldo: 60 102
Første termin/første avdrag: 01.12.2020 ( siste termin 01.12.2030 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Lånenummer: 11492651240, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 01.10.2021: 0.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 20
Saldo per 01.10.2021: 5 646 408
Andel av saldo: 37 907
Første termin/første avdrag: 01.12.2020 ( siste termin 01.06.2031 )

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Borettslaget har hatt et positivt årsresultat for 2020 på kr. 2 826 397,-.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1151405

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 428 875,- Som sekundærbolig Kr. 1 543 951,-

Borettslag
Borettslag: St Hallvard Borettslag, Orgnr: 985876002

Forretningsfører
USBL avd. Lier.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for andelseiere i borettslaget, storbyfellesskap (Bate, BOB, Vestbo) og medlemmer av USBL. Forkjøpsretten utlyses etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.¨

Dyrehold
Husdyrhold er i utgangspunktet ikke tillatt. I tråd med borettslagsloven kan man i spesielle tilfeller allikevel søke styret om å få godkjent husdryhold, jf. brl § 5-11 4. ledd.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Det er registrert 2 berørte datasett i kulturminnerapporten til Norkart.
SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

Annet
Det er vedtatt at det skal arbeides for å opprette individuell nedbetaling (IN-ordning) på eksisterende lån. Det er satt i gang juridisk utredning på hvordan dette eventuet kan løses.

Visse boliger i dette borettslaget er forbehold studenter og deretter ungdom under 35 år, jr. vedtektene 2-1 (4).
Vedtektene sikter her til leilighetsnummer, se adressen til den enkelte bolig.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Festeavtale
Opprettet: 01.09.2004
Festetiden: Kontrakten gjelder til den sies opp av fester. Kontrakten gjelder så lenge det hviler Husbanklån på eiendommen.
Årlig festeavgift kr. 900 000,-.
Bortfesteren har panterett i festeretten og bygninger på tomta for inntil 3 års forfalt festeavgift.
Bortfesterens panterett skal ha 1.prioritet.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Regulering
Eiendommen ligger i regulert område:

PLANID 3005 060259-5
Plannavn (vedtaksdato) REGULERINGSPLAN FOR DRAMMEN STASJON OG TOLLBUGATA NORD (26.8.2003)
Reguleringsformål: Gate med fortau.

PLANID 3005 060259-5
Plannavn (vedtaksdato) REGULERINGSPLAN FOR DRAMMEN STASJON OG TOLLBUGATA NORD (26.8.2003)
Reguleringsformål: Annet kombinert formål (Forretning/kontor/offentlig/allmennyttig/bolig).

PLANID 3005 060259-5
Plannavn (vedtaksdato) REGULERINGSPLAN FOR DRAMMEN STASJON OG TOLLBUGATA NORD (26.8.2003)
Reguleringsformål: Bevaring av bygninger.

RELATERTE PLANER:

PLANID 0602320
Plannavn (vedtaksdato) Detaljregulering for Doktor Hansteins gate 4 og Tollbugata 7 m fl (4.5.2021).

PLANID 0602374
Plannavn (vedtaksdato) Detaljregulering for Drammen stasjon/Doktor Hansteins gate (20.6.2017).

PLANID 0602398
Plannavn (vedtaksdato) Detaljregulering for InterCity Vestfoldbanen Drammen - Kobbervikdalen (24.4.2018).

PLANID 20200002
Plannavn (vedtaksdato) Detaljregulering for den nye Bybrua og for midlertidig gang- og sykkelbru (14.6.2021).

REGULERING UNDER ARBEID

PLANID 3005 20210007
Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2040.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
1 190 000,- (Prisantydning)
385 887,- (Andel av fellesgjeld)

1 575 887,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 010,- (Omkostninger totalt)

1 583 897,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Fotografering (Kr.4 000)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808)
Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480)
Tilrettelegging (Kr.9 950)
Eierskiftegebyr selger (Kr.5 995)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.10 600)
Grunnpakke borettslag (Kr.3 590)
Markedspakke 1 (Kr.13 098)
Provisjon (forutsatt salgssum Kr. 1 190 000,-) (Kr.35 000)
Visningshonorar (Kr.2 000)
Digital annonsering (LOOK) (Kr.3 850)
Oppgjør (Kr.6 500)
Totalt kr. (Kr.95 871)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
93-21-0096

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Partnere AS
EIE Drammen
Org. nr:989847597
Erik Børresens alle 7
3015 Drammen
Tlf: 32 82 25 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner Christian Foss

Saksbehandlere
Aurora Thaqi
EIE Drammen
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Mob: 48 21 52 05 / E-post: aur@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Strømsø torg 5A
For mer om objektet
Strømsø torg 5A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: