Bilde 1 av Strømsø torg 5CBilde 2 av Strømsø torg 5C
Digital salgsoppgave
Strømsø torg 5C

3044 Drammen • Drammen kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Arealeffektiv 1-roms leilighet med sentral beliggenhet på Strømsø torg - Perfekt student/pendler leilighet
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Eierseksjon
7
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
14 m²
Bruksareal (BRA)
14 m²
Bruttoareal (BTA)
16 m²
Fellesutgifter
kr 7 055 / Mnd
Prisantydning
kr 700 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 456 049
Totalpris
kr 1 164 059
Fellesformue
kr 43 725
Byggeår
1861
Tomt
Festet tomt 1748 m²
Oppdragsnummer
93210097
card-default

Alban Hasi

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Alban
Prisantydningkr 700 000,-
Fellesgjeldkr 456 049,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 1 164 059
Eiendom
Strømsø torg 5C, 3044 Drammen, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 110 bnr. 540 snr. 7, andelsnr. 14 i St Hallvard Borettslag med orgnr. 985876002 Fnr. 1 i Drammen kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 14 kvm, Bruksareal: 14 kvm, Bruttoareal: 16 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Entré, stue/kjøkken og bad.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Byggeår
1861 (Ombygging i 2004)

Tomt
Festet tomt 1748 kvm'

Bortfester av: Tollbugata 1 AS org nummer: 985 784 892
Til: ST. Halvard borettslag org nummer: 985 876 002

Festeavgift: Kr. 900 000,- pr. år.
Dato for inngåelse av festekontrakt: 01.09.2004.
Løpetid: Kontrakten gjelder til den sies opp av fester. Kontrakten gjelder så lenge det hviler Husbanklån på eiendommen.
Regulering av festeavgift: Festeavgiften betales forskuddsvis 01.01. hvert år. Avgiften reguleres hvert år fra kontraktsinngåelse i samsvar med endringer i konsumprisindeksen. Konsumprisindeksen for november hvert år legges til grunn for regulering.
Festeavgiften på kr. 900 000,- er en avkastning av en tomteverdi kr. 15 000 000,- pr. i dag beregnet etter 6 % av tomtens verdi.

Festekontrakten er vedlagt i salgsoppgaven.

Prisantydning
700 000

Takstrapport
Takstmann: Håvard Dahl Andersen
Takstdato: 22.10.21 09:00

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 456 049,- pr. 15.10.21
Andel fellesformue: kr. 43 725,- pr. 31.12.20 14:46

Totalpris inkl. fellesgjeld
700 000,- (Prisantydning)
456 049,- (Andel av fellesgjeld)

1 156 049,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 010,- (Omkostninger totalt)

1 164 059,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 7 055,- pr. mnd.
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder informerer om at takprosjektet er satt på vent, og at de kommer til å gå vinteren i møte med å lage en fremdrift- og vedlikeholdsplan som dessverre ikke har vært prioritert i deres borettslag frem til nå. Derimot må de ta høyde for at det kan komme kostnader i forbindelse med taklekkasjer som må utrettes. Felleskostnadene har de ikke diskutert enda, de kommer til å bli fastsatt i oktober/november for 2022.

Felleskostnad inkluderer
Kommunale avgifter/renovasjon, Telenor tv/bredbånd, strøm i fellesarealet og fjernvarme, styrehonorar, forretningsførerhonorar, bygg forsikring og driftskostnader, rente og avdrag fellesgjeld.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Fabio Zorza Ruben Leonard Utne Zorza

Parkering
Det er muligheter for å leie parkeringsplass.
Styreleder innformere om at borettslaget har ingen parkeringsplasser, men Høvik leier ut til våre andelseiere.
Høvik Eiendom opplyser: Pris kr. 1.750,- inkl mva pr. mnd.

Beliggenhet
Strømsø Torg med jernbanehallen er nyrestaurert, og fremstår som et hyggelig gåtorg med flere serveringssteder. Fine uterom med caféer, restauranter, barer, trendy butikker og ikke minst et meget rikt kulturliv preger nærmiljøet. På Bragernes finner man alt man kan forvente av en by, med bl.a. teater og kino.

Kort gangavstand til bussholdeplass og bussknutepunkt med gode forbindelser se www.brakar.no for rutetider. Umiddelbar nærhet til togstasjonen med gode togforbindelser mot Oslo, Kongsberg og Tønsberg, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Det er også kort gangavstand til taxiholdeplass.

Tomt
Festet tomt, 1748 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Entré, kjøkken/stue, bad og hems.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra boligsalgsrapport utført av  Håvard Dahl Andersen:
Andelsleilighet tilhørende St Hallvard Borettslag beliggende på Strømsø i Drammen Kommune. Borettslaget består av 112 leiligheter. Felles bakgård opparbeidet med blandt annet asfalt, belegningsstein, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Sykkelparkering, sittegrupper og lekeområde. Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur/bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong/murkonstruksjon, samt trekonstruksjoner. Utvendige fasader i pussede og malte flater. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull. Vindu med to-lags glass fra 2004. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Oppvarming med radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Gulvvarme på bad. Mekanisk ventilasjon med tilluftsventil på hems og avtrekk fra bad, samt tilluftspalte i vindu.

Følgende forhold er markert med TG2 i tilstandsrapporten:

Bad
- Flisfuger er slitte og har stedvis riss/sprekker
- Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at
restlevetiden er ukjent.
- Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på ca. 7 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.

Kjøkken
- Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
- Fordelerstamme for rør-i-rør er ikke plassert i lukket skap med mulighet for avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet).

Øvrig rom
- Gulvet bærer preg av alder/slitasje, stedvis sprekker mellom gulvbord.
- Bratt trapp med inntrinn mindre enn 25 cm. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet.
- Det er registrert noe skjevheter i leiligheten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til ca. 18 mm i stue/kjøkken. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre
bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
- Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999
- Det registreres fuktmerker ved tilluftsventil

 
For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 14 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Entré, stue/kjøkken og bad

Bruksareal
Bruksareal: 14 kvm

Entré
Entré med integrert skyvedørs garderobeskap med speilfronter. Videre er det et frittstående garderobeskap med speilfronter. Entreen har slette malte flater, gulvflater belagt med parkett og himling i malt slett flate.

Stue/kjøkken
I stuen er det hybelkjøkken med kjøkkeninnredning med hvite slette fronter. Benkeplate/servant i rustfritt stål med ett-greps armatur, samt to kokeplater. Mellom benkeplate og overskap er det flislagt vegg. Videre er det adkomst til hems fra stuen via hemstrappen ved siden av kjøkkenet. Hemsen har en gulvflate på ca 6. m2 og en takhøyde på ca. 1,20 m. Stuen har et stort vindu som slipper inn godt med dagslys og takhøyde på ca. 3.59.

Bad
Bad med flislagte overflater på vegger og gulv. Videre har badet vegghengt servant, vegghengt høyskap, speil med overlys og gulvstående toalett. Dusjsone med skinne til forheng. Videre har badet opplegg for vaskemaskin og stikkkontakter over servant.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for oppretting av brannsikkerhetstiltak og bruksendring fra undervisningslokale til boliger, datert 04.07.2016.

Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998.

Oppvarming - teknisk
Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann (fjernvarme). Oppvarming via felles varmeanlegg /radiatorer. Mekanisk tilluftsventil ved hems. Mekanisk avtrekksventil på bad. Sikringsskap med automatsikringer og kursoversikt er  plassert i gangen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 7055,- pr.mnd.
Kommunale avgifter/renovasjon, Telenor tv/bredbånd, strøm i fellesarealet og fjernvarme, styrehonorar, forretningsførerhonorar, bygg forsikring og driftskostnader, rente og avdrag fellesgjeld.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er videre normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier hatt et strømforbruk som tilsvarer ca. 2071 kwh i 2020. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
 Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett m.m..

Spesifikasjon av fellesgjeld
11492651230, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 15.10.2021: 0.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 27
Saldo per 15.10.2021: 15 835 060
Andel av saldo: 125 637
Første termin/første avdrag: 01.12.2020 ( siste termin 01.12.2034 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld

11492651220, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 15.10.2021: 0.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 27
Saldo per 15.10.2021: 11 598 757
Andel av saldo: 92 026
Første termin/første avdrag: 01.12.2020 ( siste termin 01.12.2034 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

11492651250, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 15.10.2021: 0.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 19
Saldo per 15.10.2021: 8 952 535
Andel av saldo: 71 030
Første termin/første avdrag: 01.12.2020 ( siste termin 01.12.2030 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

11492651240, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 15.10.2021: 0.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 20
Saldo per 15.10.2021: 5 646 408
Andel av saldo: 44 799
Første termin/første avdrag: 01.12.2020 ( siste termin 01.06.2031 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Borettslaget har hatt et positivt årsresultat for 2020 på kr. 2 826 397,-.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1151405

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 272 652,- Som sekundærbolig Kr. 981 548,-

Borettslag
Borettslag: St Hallvard Borettslag, Orgnr: 985876002

Forretningsfører
USBL avdeling Lier

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for andelseiere i borettslaget, storbyfellesskap (Bate, BOB, Vestbo) og medlemmer av USBL. Forkjøpsretten utlyses etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Husdyrhold er i utgangspunktet ikke tillatt. I tråd med borettslagsloven kan man i spesielle tilfeller allikevel søke styret om å få godkjent husdryhold, jf. brl § 5-11 4. ledd.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Det er registrert 2 berørte datasett i kulturminnerapporten til Norkart.
SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Annet
Det er vedtatt at det skal arbeides for å opprette individuell nedbetaling (IN-ordning) på eksisterende lån. Det er satt i gang juridisk utredning på hvordan dette eventuet kan løses.

Visse boliger i dette borettslaget er forbehold studenter og deretter ungdom under 35 år, jr. vedtektene 2-1 (4).
Vedtektene sikter her til leilighetsnummer, se adressen til den enkelte bolig.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Festeavtale
Areal: 1 748 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 900000, Festetid: Kontrakten gjelder til den sies opp av fester. Kontrakten gjelder så lenge det hviler Husbanklån på eiendommen.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Regulering
Eiendommen ligger i regulert område:

PLANID 3005 060259-5

Plannavn (vedtaksdato) REGULERINGSPLAN FOR DRAMMEN STASJON OG TOLLBUGATA NORD (26.8.2003)

Reguleringsformål: Gate med fortau.


PLANID 3005 060259-5

Plannavn (vedtaksdato) REGULERINGSPLAN FOR DRAMMEN STASJON OG TOLLBUGATA NORD (26.8.2003)

Reguleringsformål: Annet kombinert formål (Forretning/kontor/offentlig/allmennyttig/bolig).

PLANID 3005 060259-5

Plannavn (vedtaksdato) REGULERINGSPLAN FOR DRAMMEN STASJON OG TOLLBUGATA NORD (26.8.2003)

Reguleringsformål: Bevaring av bygninger.

RELATERTE PLANER:

PLANID 0602320

Plannavn (vedtaksdato) Detaljregulering for Doktor Hansteins gate 4 og Tollbugata 7 m fl (4.5.2021).

PLANID 0602374

Plannavn (vedtaksdato) Detaljregulering for Drammen stasjon/Doktor Hansteins gate (20.6.2017).

PLANID 0602398

Plannavn (vedtaksdato) Detaljregulering for InterCity Vestfoldbanen Drammen - Kobbervikdalen (24.4.2018).

PLANID 20200002

Plannavn (vedtaksdato) Detaljregulering for den nye Bybrua og for midlertidig gang- og sykkelbru (14.6.2021).

REGULERING UNDER ARBEID

PLANID 3005 20210007

Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2040.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
700 000,- (Prisantydning)
456 049,- (Andel av fellesgjeld)

1 156 049,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 010,- (Omkostninger totalt)

1 164 059,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Fotografering/video (Kr.4 000)
Grunnpakke borettslag (Kr.5 000)
Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480)
Tilrettelegging (Kr.9 950)
Visningshonorar (1 fellesvisning og 1 privatvisning). (Kr.5 000)
Eierskiftegebyr selger (Kr.5 995)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.10 600)
Markedspakke 1 (Kr.12 520)
Provisjon (forutsatt salgssum: 750000,-) (Kr.30 000)
Oppgjør (Kr.6 500)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808)
Totalt kr. (Kr.90 853)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
93-21-0097

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Solgt "som den er"


Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Partnere AS
EIE Drammen
Org. nr:989847597
Erik Børresens alle 7
3015 Drammen
Tlf: 32 82 25 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner Christian Foss

Saksbehandlere
Alban Hasi
EIE Drammen
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 93 89 62 07 / E-post: alban.hasi@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Strømsø torg 5C
For mer om objektet
Strømsø torg 5C

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: