Bilde 1 av Holmestrandsveien 28Bilde 2 av Holmestrandsveien 28
Digital salgsoppgave
Holmestrandsveien 28

3041 Drammen • Drammen kommune

Prisantydning

kr 5 200 000

Omkostninger: kr 144 020Totalpris: kr 5 344 020
Velholdt, hel tomannsbolig med garasje og stor tomt. Rett ved matbutikk og ca. 250 m til skole. Sentralt og markanært!
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
165 m²
Bruksareal (BRA)
168 m²
Bruttoareal (BTA)
185 m²
Kommunale avgifter
kr 2 003 / Mnd
Prisantydning
kr 5 200 000
Omkostninger
kr 144 020
Totalpris
kr 5 344 020
Byggeår
1875
Tomt
Eiet tomt 1093 m²
Oppdragsnummer
93220014
card-default

Tajinder Sharma

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Tajinder
Prisantydningkr 5 200 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 200 000,-)kr 130 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
  
Totalpris kr 5 344 020
Eiendom
Holmestrandsveien 28, 3041 Drammen

Matrikkel
Gnr. 111 Bnr. 266 i Drammen kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 165 kvm, Bruksareal: 168 kvm, Bruttoareal: 185 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1875

Tomt
Eiet tomt 1093 kvm

Prisantydning
5 200 000

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 130 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 200 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 131 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 331 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 344 020,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Eier
Saydan S Askhabov Tamara S Askhabova

Beskrivelse
Holmestrandsveien 28 er en velholdt, hel tomannsbolig over to plan, pluss kjeller og uinnredet loft. Boligen ligger i attraktive omgivelser, med tøffelavstand til matbutikk og ca. 250 meter til barneskole. Det er også gangavstand til elvepromenade, samt kort vei til togstasjon og alle sentrumsfasiliteter. Eiendommen er på over ett mål og har garasje i skjermet gårdsrom.

Tomannsboligen er horisontaldelt og består av to nesten like leiligheter med hver sin inngang. Her er det gode muligheter enten for utleie, ha storfamilien under samme tak, eller å benytte hele boligen selv. Boligen består totalt av to luftige stuer med varmepumpe fra 2011, to flislagte bad med dusjkabinett og to kjøkken med hvitevarer, hvorav ett kjøkken med spiseplass. Videre er det til sammen fire soverom med gode skap.

Kort fortalt
- Horisontaldelt, hel tomannsbolig.
- Over to plan, kjeller og uinnredet loft.
- To leiligheter med samme innhold.
- Parkering i garasje og på tomten.
- Skjermet gårdsrom og stor hagedel.
- Felles overbygd inngangsparti.
- To kjøkken, det ene med spiseplass.
- Hvitevarer medfølger på hvert kjøkken.
- To luftige stuer med varmepumpe.
- To flislagte bad med dusjkabinett.
- Kjellerdel som brukes som vaskerom.
- Totalt fire soverom, to i hver leilighet.
- Gode garderobeløsninger i boenhetene.

Parkering
Tomannsboligen har en garasje med elektrisk leddport, og parkering på tomten. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et sentralt og attraktivt boligområde på Rundtom i Drammen kommune. Fra boligen er det kort vei til skoler på alle trinn, barnehager, offentlig kommunikasjon og sentrum med et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Ved barneskolen er det en stor gresslette med fotballbane. I tillegg er det en nyåpnet flerbrukshall tilrettelagt for fotball, håndball, basketball og flere andre aktiviteter. Ikke langt unna ligger også Klatreverket, Skateparken, bowlinghall og treningssenter. På Marienlyst finner man Drammensbadet og et flott idrettsanlegg som islegges om vinteren.

Det er få minutter ned til elva, hvor det er fin promenade, samt gang- og sykkelvei bort til Drammen jernbanestasjon. Langs fjorden finnes det flere badeplasser, blant annet idylliske Sota Fjordpark med gresslette og sandstrand. Nordbykollen ligger i nærheten med lysløype og flere utkikkspunkter, og det bys på fantastisk utsikt over byen. Videre er det kort vei til Bangeløkka og påkjøringsfeltene til E18 Oslo/Tønsberg og til E134 mot Kongsberg.

Ta gjerne turen innom Strømsø torg - det nye samlingspunktet i byen som har flere utesteder, kafeer og et hyggelig handelsområde med lokale leverandører. Drammen Street Food er siste tilskuddet i bydelen - et hipt og trendy marked med hele 12 nye spisesteder, hundrevis av sitteplasser, takterrasser og en fantastisk stemning. Nå etableres også utelivskonseptet «Alpenhaus» i området.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Spar Kristensen (rett ved boligen), Rema 1000 og Kiwi XL. Kiwi XL ligger på Strømsø Senter, som også har kafé, apotek og flere andre butikker. Det er ellers kort vei til Bragernes torg, CC Drammen og Gulskogen Senter.

Fra Rundtom er det jevnlige avganger med buss. Nærmeste bussholdeplass er Peter Høegs gate som ligger ca. 140 m fra boligen. Det er også 2,1 km til Drammen stasjon hvor det er god togforbindelse til bl.a. Oslo. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Strømsø, 9 min til Gulskogen, 13 min til Liertoppen, 35 min til Oslo S og 34 min til Kongsberg.

Fra eiendommen er det gangavstand til Brandengen barneskole og Marienlyst ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i Drammen og et godt utvalg av barnehager. Universitetet i Sørøst-Norge holder til på Papirbredden, helt nede ved elva. Her finner du også restauranter, kafeer, rockescene og kulturliv vegg i vegg.

Tomt
Eiet tomt, 1093 kvm

Uteområde
Eiendommen ligger fint til nær grøntområder, fotballbane og lysløyper i marka. I tillegg er det kort vei til flott promenade langs elven. Boligtomten er på 1093 kvm. Tomten har en "stripe" med belegningsstein foran huset, og det er grus i innkjørselen til et skjermet gårdsrom.

Gårdsrommet har synlige fjell, gjerde mot nabo og plass til stoler og bord. En murtrapp med rødmalte gelendere leder opp til et stort hageområde hvor det er opparbeidet med plen, busker og naturlig vegetasjon.

Inneholder
Entré
Boligen har inngang fra skjermet gårdsrom og et felles velkomstparti med steinheller, overbygg, tett rekkverk og to ytterdører med vindu. Den ene ytterdøren vender inn til leiligheten i første etasje, mens den andre døren går til trapperom, til leiligheten i andre etasje.

Entreen i første etasje har mørkegrå fliser på gulvet, brystning og hvitmalte vegger. Til høyre når man kommer inn er det dør til badet, og til venstre er det inngang til kjøkkenet. Videre inn er det en gang med hattehylle på veggen og plass til annet entrémøblement.

Entreen i andre etasje er luftig og innredet parkett på gulvet, brystningsvegger og beige veggtapet. Rommet ligger sentralt i leiligheten og har dagslys fra vindu, samt knaggrekke på veggen.

Kjøkken 1. etasje
Kjøkkenet i leiligheten i første etasje har spiseplass innerst ved vinduet. Rommet har takhøyde på 2,60 meter og er innredet med lysmalte vegger og parkett på gulvet. Kjøkkeninnredningen strekker seg langs den ene veggen og har godt med oppbevaringsplass i doble, takoppbygde overskap.

Innredningen har profilerte furufronter, benkeplate med stålkum og små "teglsteins" fliser på veggen mellom benk- og overskap. Ventilator er montert over komfyr med koketopp, og det er oppvaskmaskin under kjøkkenbenken. I tillegg står det et kjøleskap i rommet.

Kjøkken 2. etasje
Kjøkkenet i leiligheten i andre etasje har inngang fra entreen. Kjøkkenet har parkettgulv, vegger med kremhvit tapet og et vindu mot usjenert terreng. Kjøkkeninnredningen består av benkeskap, overskap og åpne vegghyller. Innredningen har naturfargede profilfronter, benkeplate i grå laminat, vaskekum og beige veggfliser med dekorbård. Hvitevarer medfølger som oppvaskmaskin, ventilator, komfyr med koketopp og kombinert kjøl/frys.

Stue 1. etasje
Stuen i leiligheten i første etasje har vindusrekke ut mot gate og dype vindusposter som gir mulighet for planter og annen dekorasjon. Stuen har parkett på gulvet, brystningsvegger, rød teglstein og en bred, profilert list opp mot taket på vindussiden.

Rommet har godt med dagslys, ekstra belysning med downlights og en varmepumpe som bidrar med en jevnt behagelig innetemperatur.

Stue 2. etasje
Stuen i leiligheten i andre etasje ligger rett over stuen i første etasje og har vindusrekke ut mot gaten. Stuen har brystningsvegger, rød teglstein, parkett på gulvet og en bred, profilert list mot taket på vindussiden. Også denne stuen har oppvarming med varmepumpe.

Bad 1. etasje
Boligen har to bad, det ene tilhørende leiligheten i første etasje og det andre tilhørende leiligheten i andre etasje. I kjelleren er det en del som brukes som vaskerom.

Badet i første etasje er fra rundt 2005 og har hvite veggfliser med dekorbårder, avlangt vindu mot gårdsrommet og lyseblå gulvfliser med gulvvarme. Innredningen består av speil, to speilskap med innfelt belysning, og en hvit servantseksjon med skap og skuffer. Baderommet har ellers vegghengt toalett og et dusjkabinett.

Bad 2. etasje
Badet i andre etasje er antatt fra ca. 2007 og har avlangt vindu mot gårdsrommet. Rommet har beige veggfliser med dekorbårder og fliser i brune nyanser på gulv, med gulvvarme. Baderomsinnredningen består av veggskap, speil med overlys, hyller, et høyskap og en servantseksjon. Videre har rommet håndkleholder på veggen mellom vegghengt toalett og et dusjkabinett.

Soverom og garderobe
Tomannsboligen har fire soverom - to i hver leilighet. Hovedsoverommet i hver boenhet har inngang fra stuen og vinduer mot gate, mens det minste soverommet har vindu mot usjenert terreng. Det er skyvedørsgarderobe på to av soverommene, og den ene skyvedørsgarderoben har speildører. På to soverom er det frittstående garderobeskap med hvite fronter.

Byggemåte
Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong/naturstein/murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller i hovedsak av trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjoner med stående trekledning. Tak med saltakform av trekonstruksjoner tekket med takplater. Boligen har profilerte ytterdører i tre med glassfelt fra ukjent årstall. Vinduer i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra 1986, 2005 og ukjent årstall. Oppvarming med elektrisitet (luft til luft varmepumpe). Balansert ventilasjon med varmegjenvinner og naturlig ventilasjon via luftespalte i vinduer.

Horisontaldelt tomannsbolig over 2 etasjer samt kjeller og bestående av:

Kjeller med kjellerrom.

1.etasje med trappegang, entré, gang, baderom, kjøkken, stue og 2 soverom.
2.etasje med trapperom, gang, baderom, kjøkken, stue og 2 soverom.
Frittstående garasje på ca. 21 m².
Overflater gulv: Gulvflate bærer preg av høy alder og slitasje med påviste skader.

Se vedlagt tilstandsrapport fra tilstandsgrader.Følgende punkter har fått TG3 :

Øvrige rom - 1.etasje: Trappegang til 2.etasje er benyttet som vaskerom og er ikke tilfredstilende bygget til dette formålet.

Rom under terreng: Rom benyttet som vaskerom er ikke tilfredsstillende bygget til dette formålet.

Elektrisk anlegg: Det er kun fremlagt samsvarserklæring/dokumentasjon på deler av det elektriske anlegget. Se sjekkliste dokumentasjon i rapporten. Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Det er i tillegg registrert løse stikkontakter og ledninger. Med bakgrunn i de registrerte avvik må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
 
Utvendig trapper: Store sprekker og skjevsetninger. Tydelig pågående setningsutvikling. Trappen må rives og bygges på nytt

Primærrom
Primærrom: 165 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etasje. : Trappegang, entré, baderom,
gang, kjøkken, stue og 2 soverom
2.etasje. : Trappegang, gang, baderom,
kjøkken, stue, og 2 soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 168 kvm

Standard
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse
Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Det er ikke mottatt byggetegninger fra kommunen. Meglerforetaket har derfor ikke hatt mulighet for å kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt, og eller samsvarer med det som er byggesøkt, eller er godkjent. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen er oppvarmet med luft-til-luft varmepumpe fra 2011 i stuen i første og andre etasje. Begge badene har gulvvarme. Ventilasjonen er basert på naturlig avtrekk med luftespalter i vinduer, og i første etasje er det balansert ventilasjon. To ventilasjonsaggregat er plassert på kaldtloft. Boligen har to varmtvannsberedere på 198 liter fra 2005 i kjelleren, og et sikringsskap med automatsikringer i trappegangen. Stuen i første etasje har downlights i taket.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 24 027,90 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Drammen kommune.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr ,- pr..

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 11 231  kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og internett som tilsvarer 749 kr per måned.
Eiendommen har en årlig forsikringspremie på kr 8364 kr pr. år hos If forsikring.
Årlig renovasjonsgebyr tilsvarer kr 5 995
Kommunale gebyrer inkluderer vann og avløp som tilsvarer kr 24 027,90.

Forsikring med polisenummer
If Polisenummer: 5158689

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 119 079,- Som sekundærbolig Kr. 4 028 683,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
HVITEVARER
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 130 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 200 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 131 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 331 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 344 020,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Fotografering/video (Kr.4 000)
Grunnpakke enebolig (Kr.3 990)
Visningshonorar (Kr.3 190)
Markedspakke 2 (Kr.4 990)
Markedspakke 3 (Kr.3 990)
Markedspakke 1 (Kr.18 990)
Provisjon (forutsatt salgssum: 5 200 000,-) (Kr.78 000)
Oppgjør (Kr.8 490)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Tilrettelegging (Kr.9 950)
Totalt kr. (Kr.136 983)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
93-22-0014

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Partnere AS
EIE Drammen
Org. nr:989847597
Erik Børresens alle 7
3015 Drammen
Tlf: 32 82 25 00

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner Tajinder Sharma

Saksbehandlere
Tajinder Sharma
EIE Drammen
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 91 58 61 20 / E-post: tas@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Holmestrandsveien 28
For mer om objektet
Holmestrandsveien 28

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: