Bilde 1 av Elstadberget 18BBilde 2 av Elstadberget 18B
Digital salgsoppgave
Elstadberget 18B

2080 Eidsvoll • Eidsvoll kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 1 390 000

Omkostninger: kr 51 000Totalpris: kr 1 441 000
Landlig beliggende boligtomt med langstrakt utsikt | Skråner mot sydvest | Blindvei | Rolig og barnevennlig boområde
icon

Unngå doble renteutgifter

Last ned salgsoppgaveVis i kart
Boligtype
Boligtomt
Eierform
Selveier
Prisantydning
kr 1 390 000
Omkostninger
kr 51 000
Totalpris
kr 1 441 000
Tomt
Fellestomt 1032 m²
Oppdragsnummer
101230014
card-default

Roksana Risberg

Eiendomsmegler | Markedsansvarlig | Partner
Les om Roksana
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 1 390 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 390 000,-)kr 34 750,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 1 441 000
Eiendom
Elstadberget 18B, 2080 Eidsvoll

Matrikkel
Gnr. 15 Bnr. 299 i Eidsvoll kommune

Boligtype
Boligtomt

Eierform
Selveier

Tomt
Fellestomt 1032 kvm

Prisantydning
1 390 000

Totalpris inkl. omkostninger
kr 1 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 34 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 390 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 35 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 1 425 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 1 441 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Eier
Vorma eiendom as

Beskrivelse
Tomten skråner mot sydvest og har i utgangspunktet gode solforhold og langstrakt utsikt. Den er regulert til boligformål og har TU på 20 % (ca. 205 m² BYA) + garasje. Eiendommen ligger sentralt og attraktivt til i et meget barnevennlig område i enden av blindvei.

Selger kan tilby tjeneste om å bygge hus på tomten. En separat avtale kan inngås om det blir aktuelt.

Kort fortalt:
- Boligtomt - fjelltomt på 1032.5 m²
- Skrånende mot sydvest
- Gode solforhold og flott utsikt
- Utnyttelsesgrad på 20 % + garasje
- Kan bygge 205 m² BYA
- Etablert fordelingsskap for strøm
- Trekkerør er lagt til tomt
- Vann og avløp er lagt inn på tomten
- Barnevennlig og attraktivt boområde
- Fine tur- og rekreasjonsmuligheter
- God tilgjengelighet
- 280 m gange til buss

Beliggenhet
Eidsvoll er en jord- og skogbrukskommune, ligger på Øvre Romerike, helt nord i Viken (Akershus). Kommunen grenser i nord til Østre Toten og Stange, i øst til Nord-Odal og Nes, i sør til Ullensaker og i vest til Nannestad og Hurdal. Kommunen ligger også svært sentralt plassert, midt mellom Oslo - Gjøvik - Hamar - Kongsvinger, og bare 15 km fra den nye hovedflyplassen på Gardermoen.

Området har opplevd stor vekst i forbindelse med hovedflyplassen på Gardemoen. Nå merkes ytterligere tilstrømming av nye tilflyttere. Elstadberget 18B ligger sentralt og attraktivt til med gode solforhold og flott utsikt. Et meget barnevennlig område, i enden av blindvei.

Barnehage og skoler i alle trinn:
Boligen har en fin beliggenhet med tanke på skolevei. Ås skole sin visjon er 'Ås skole, grobunn for personlig utvikling', og ligger midt i grunnlovsbygda med gangavstand fra boligen. Skolen har et flott uteområde i naturskjønne omgivelser med nærhet til Eidsvoll bygdetun og Mistberget. Vilberg ungdomsskole ligger ved Sundet og har i dag 340 elever i 14 klasser fra 8.-10. trinn. Fra Vilberg ungdomsskole kan man se opp til Eidsvoll videregående skole. Eidsvoll videregående skole har 720 elevplasser og 150 ansatte. Skolen tilbyr opplæring i sju programområder i tillegg til alternativ opplæring.

Sundet, sentrum av Eidsvoll:
Det er 2 km til Sundet som ligger flott og idyllisk til langs Vorma. Sundet som er kommunesentrum med godt utvalg av matbutikker, post, apotek, fitnesspoint - treningssenter, vinmonopol, bensinstasjoner og andre forretninger som blant annet Sundet legesenter, Eidsvoll bibliotek, Rådhus og Eidsvoll brygge. På andre siden av Sundet kan man se over til Eidsvoll jernbanestasjon, Gamle Eidsvoll stasjon og også brygga der hjuldamperen Skibladner har sitt sørligste anløpspunkt. Det er 10 min med bil til Råholt Bad og til Råholt kjøpesenter Amfi som er flott og moderne med over 50 butikker, post, vinmonopol, og serveringssteder, treningssenter - trento. Det er et eget helsesenter med lege, tannlege, kiropraktor, fotterapeut, tanntekniker og bank. Det tar ca 20. min med bil til Jessheim Storsenter med ca.150 butikker & serveringssteder - midt i hjertet av Jessheim by.

Kollektiv transport:
Ca. 4 km til Eidsvoll stasjon. Togstasjonen har pendlerparkeringer og gode forbindelser fra både Eidsvoll/Sundet og Råholt. Fra Eidsvoll stasjon går det både lokaltog og intercitytog. Det er pr nå 3 avganger i timen mot Oslo og Gardermoen. Reisetid til Gardermoen er 10 minutter. Reisetid til Oslo er 35 minutter. Lokaltoget til Eidsvoll Verk tar 5 minutter. Perfekt for pendlere! Ny 4-felts motorvei til Gardermoen 35 km, og Oslo 70 km, samt ferdigstillelse av ny 4-felts motorvei til Hamar 70 km. For mer info se: www.vy.no og www.ruter.no

Avstander med bil:
Eidsvoll sentrum: ca. 3 min
Eidsvoll stasjon: ca. 5 min
Eidsvoll Verk/Råholt: ca. 15 min.
Jessheim: ca. 25 min.
Gardermoen ca. 20 min.
Lillestrøm ca. 35 min.
Strømmen ca. 38 min.
Lørenskog ca. 40 min.
Oslo S ca. 45 min.
Avstander med tog:
Gardermoen ca. 10 min.
Lillestrøm ca. 24 min.
Oslo S ca. 35 min.

Grunnlovsbygda:
Eidsvoll Bygningen ligger noen km unna. Grunnlovsbygda Eidsvoll ønsker deg velkommen til å oppleve og vandre i kultur-landskapet som ga plass til Eidsivatinget for om lag 1000 år siden og Riksforsamlingen i 1814, og hvor Henrik Wergeland og Camilla Collett vokste opp. I tillegg til organiserte friområder er det dessuten gode tur- og rekreasjonsmuligheter for den som liker å ferdes i skog og mark, sommer som vinter - for båtfolk er tilgangen til Mjøsa og Vorma gode.

Bygdetunet:
Ønsker man en dag med historie, er det kort vei til bygdetunet. Eidsvoll bygdetun er et av Norges største bygdetun med 29 bygninger. Bygdetunet tar utgangspunkt i bruket Klokkerenga med våningshus, låve, fjøs og bu. Til museet er det flyttet hus fra resten av bygda som representerer både de store og små gårdene. I tillegg er det seter og egen landhandel. Museet har stor friluftscene, dansegulv og grillmuligheter. Eidsvoll okkupasjonsmuseum ligger på området.

Rekreasjonsområder:
Det er bare en kort spasertur til idylliske omgivelser på Eidsvoll bygdetun. Det er også fine turmuligheter i nærheten i Åsleia og Mistberget. Det blir kjørt opp løyper i området om vinteren. Akebakke i Rognlia nær Ås skole, med lys om kveldene. Kort vei til Turn's idrettsanlegg som har fotballbane om sommeren og skøytebane om vinteren. Eidsvoll kan by på jakt og fiskemuligheter på sommeren og gode skimuligheter om vinteren. Om vinteren kan man så si spenne på seg skiene rett uten for inngangsdøren og gå i flotte skiløyper. Kort vei med bil til Gullverket med sin historie, samt flotte skog- og friluftsområder.

Mistberget:
Mistberget ligger 663 moh er den nest høyeste toppen i Eidsvoll kommune. Misteberget er synlig fra de fleste steder på Romerike. Nær toppen finnes et branntårn fra 1938 og en TVsendermast for fjernsyn, radiokringkasting, DABradio, digitalt bakkenett og basestasjon for helseradio. Fra brannvakttårnet på toppen, er det en fantstisk utsikt over Romerikssletta. Fra Rauknerten vest for toppen, finnes en mer naturlig utsikt mot Hadelandsåsen og Hurdal.

For mer informasjon går inn på www.eidsvoll.kommune.no. Se også vedlagt nabolagsprofil som
forteller mer om nærområde.

Tomt
Fellestomt, 1032 kvm

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er vedtatt eiendomsskatt i Eidsvoll kommune. Kommunestyret i Eidsvoll kommune vedtok 10.
desember å innføre eiendomsskatt fra og med 2020 på primær- og sekundærboliger med 1
promille. Det gjøres oppmerksom på at dagens beregning av eiendomsskatt er 1.9 promille, og
at Kommunestyret kan gjøre endringer i promillesatsen. Eiendomsskatt vil komme i tillegg til de
kommunale avgiftene. For mer info se: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-tilriktigskatt/
bolig-og-eiendeler/bolig-eiendom-tomt/eiendomsskatt/

Faste løpende kostnader
Ved bebyggelse av eiendommen tilkommer kostnader ifb strøm, forsikring, kommunale avgifter, evt. velavgift mm. Listen er ikke uttømmende.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 40 000,- Som sekundærbolig Kr. ,-

Diverse
Kjøperen er selv ansvarlig for å byggeanmelde samt å fremskaffe bygningsmyndighetenes
godkjennelse for den bebyggelse som er tenkt oppført på eiendommen før eventuelle
byggearbeider igangsettes. Kostnader i forbindelse med byggeanmeldelse, tilknytningsgebyr,
grunnundersøkelser, geoteknisk rapport m.m. påhviler kjøperen.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

3035/15/299:

27.09.2018 - Dokumentnr: 1328221 - Bestemmelse om vann/kloakk
Rettighetshaver: Knr:3035 Gnr:15 Bnr:301

27.09.2018 - Dokumentnr: 1328221 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Rettighetshaver: Knr:3035 Gnr:15 Bnr:301

18.05.2006 - Dokumentnr: 237956 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3035 Gnr:15 Bnr:6

26.02.2014 - Dokumentnr: 162146 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0237 Gnr:15 Bnr:307

01.01.2020 - Dokumentnr: 205623 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0237 Gnr:15 Bnr:299

05.06.2008 - Dokumentnr: 455615 - Best. om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:3035 Gnr:15 Bnr:3
Rettighet hefter i: Knr:3035 Gnr:15 Bnr:50
Rettighet hefter i: Knr:3035 Gnr:15 Bnr:59
Rettighet hefter i: Knr:3035 Gnr:15 Bnr:60
Rettighet hefter i: Knr:3035 Gnr:15 Bnr:74
Rettighet hefter i: Knr:3035 Gnr:15 Bnr:75
Rettighet hefter i: Knr:3035 Gnr:15 Bnr:76
Rettighet hefter i: Knr:3035 Gnr:15 Bnr:83
Rettighet hefter i: Knr:3035 Gnr:15 Bnr:90
Rettighet hefter i: Knr:3035 Gnr:15 Bnr:318
Gjelder denne registerenheten med flere

05.06.2008 - Dokumentnr: 455615 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighet hefter i: Knr:3035 Gnr:15 Bnr:6

24.06.2014 - Dokumentnr: 516677 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:3035 Gnr:15 Bnr:28
Med flere bestemmelser
Ovenstående heftelser vil følge eiendommen ved salg, og ved inngivelse av bud aksepteres
disse av budgiver/kjøper.


Vei/vann/kloakk
Det er lagt vann og avløp inn på tomt. Det er etablert fordelingsskap for strøm og trekkerør er lagt til tomt. Alle utgifter i forbindelse med tilknytningen og som må betales for å gjøre tomten byggeklar, er ikke inkludert i kjøpesummen og må betales av kjøper.

Det fører en privat vei frem til denne eiendommen. De eiendommene som er tilknyttet den private veien må dekke utgifter til vedlikehold, snømåking osv. Denne veien deles av tre eiendommer. Det blir altså en tredeling av kostnader.

Det foreligger tinglyste adkomstretter for denne eiendommen. For at bnr 299, skal få vegrettover bnr 28 må det betales vederlag kr 15 000 til hjemmelshaver til eiendommen gnr 15/bnr 28. Beløpet konsumprisindeksreguleres med utgangspunkt 01.01.2012.

Regulering
Eiendommen ligger i et område regulert til frittliggende småhusbebyggelse. Området for øvrig er regulert til bolig, grøntareal og offentlig bebyggelse. Reguleringsplan: Elstadlia 023702300 (Felt E).
Gjeldende kommunedelplan: Kommuneplanens arealdel for 2021-2031.

Kjøperen er selv ansvarlig for å byggemelde samt å framskaffe bygningsmyndighetenes godkjennelse for den bebyggelse som er tenkt oppført på eiendommen før eventuelle byggearbeider igangsettes. Kostnader i forbindelse med byggeanmeldelse, eventuelle tilknytningsgebyrer, grunnundersøkelser, geotekniske rapporter m.m. påhviler kjøperen.

Det forutsettes oppført eneboliger i henhold til reguleringsplanen. Ingen tomt må bebygges med mer enn 20 % av nettoareal + garasje. Garasjer tillates kun oppført i en etasje og med maksimal grunnflate 50 m² når det skal gis plass for to biler. Bebyggelsen skal plasseres innenfor de regulerte byggelinjer. Se ytterligere detaljer i vedlagte reguleringsbestemmelser.

Nedre del av tomten er under marin grense. De fleste kommuner har brukt marin grensen (ca 200 moh) som avgrensning av områder hvor det kan finnes kvikkleire. Under marin grense stilles det krav til at sikkerhet mot skred er ivaretatt iht Byggteknisk forskrift (TK) og NVE's veileder - Sikkerhet mot kvikkleireskred. Det kan være forbud mot tiltak og arbeider i rasutsatte områder. Ta kontakt med kommunen eller NVE dersom du har flere spørsmål i forhold til grunnforholdene.

På kart/plan som megler har mottatt fra kommunen er området der eiendommen ligger markert med moderat aktsomhetsgrad for fare for radon. Radon er et radioaktivt grunnstoff og finnes i byggegrunnen, særlig i grunn med alunskifer og visse typer granitt. Lokale grunnforhold er derfor avgjørende for mengden radon som kan trenge inn i en bygning. Opphold i rom med høye radonkonsentrasjoner over lengre tid gir økt risiko for alvorlig sykdom. Du finner mer informasjon på hjemmesidene til Statens strålevern og Norges geologiske undersøkelse, hhv www.stralevernet.no og www.ngu.no.

Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser etc ligger vedlagt i salgsoppgaven eller kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Odel og konsesjon
Det er ikke odel på eiendommen.
På grunna av eiendommens størrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 1 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 34 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 390 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 35 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 1 425 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 1 441 000,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.15 000)
Oppgjør (Kr.7 400)
Direkteutlegg for selger - Sluttoppgjør EM1 (Kr.57 557,07)
Totalt kr. (Kr.79 957,07)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
I Wergelands fotspor AS
EIE Råholt
Org. nr: 931610201
Gladbakkgutua 20
2070 Råholt
Tlf: 45 61 51 50

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Markedsansvarlig | Partner Roksana Risberg

Saksbehandlere
Roksana Risberg
EIE Råholt
Eiendomsmegler | Markedsansvarlig | Partner
Mob: 48 25 05 14 / E-post: rri@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Elstadberget 18B
For mer om objektet
Elstadberget 18B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: