Bilde 1 av Granveien 44Bilde 2 av Granveien 44
Digital salgsoppgave
Granveien 44

1911 Flateby • Enebakk kommune

Prisantydning

kr 3 500 000

Omkostninger: kr 101 520Totalpris: kr 3 601 520
Enebolig i et meget barnevennlig område på Flateby ~ Garasje ~ Nære barnehage, skole og butikker
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
2 soverom
Primærrom (P-ROM)
129 m²
Bruksareal (BRA)
136 m²
Kommunale avgifter
kr 1 140 / Mnd
Prisantydning
kr 3 500 000
Omkostninger
kr 101 520
Totalpris
kr 3 601 520
Byggeår
1969
Tomt
Eiet tomt 607 m²
Oppdragsnummer
11210134
card-default

Lasse Saltkjel

Partner / Eiendomsmegler
Les om Lasse
card-default

Mads Petter Karlsen

Eiendomsmegler
Les om Mads
Visninger
Mandag 31. jan.
17:30 - 18:30
Meld deg på visning
Prisantydningkr 3 500 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-)kr 87 500,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
  
Totalpris kr 3 601 520
Eiendom
Granveien 44, 1911 Flateby

Matrikkel
Gnr. 5 bnr. 97 i Enebakk kommune

Boligtype
Kjedet enebolig/tomannsbolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 129 kvm, Bruksareal: 136 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Fra takstrapport:
Container-kontor og bod tilknyttet garasje er ikke medberegnet i garasjensl areal. Det er ikke fremvist godkjente dokumenter for etablering av garasjen. Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er ikke er søkt om/godkjent innredning av kjeller og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk. Boligen disponerer en garasjeplass i felles garasjeanlegg med naboseksjonen. Dette garasjeanlegget er ikke medtatt i rapporten grunnet at det er felles vedlikeholdsplikt for seksjonene.

Antall soverom
2

Byggeår
1969

Tomt
Eiet tomt 607 kvm

Prisantydning
3 500 000

Takstrapport
Takstmann: Thomas Andre Nordby  v/Anticimex
Takstdato: 12.01.22

Totalpris inkl. omkostninger
3 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

101 520,- (Omkostninger totalt)

3 601 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 13 672 per 2021. Kommunale avgifter fordeler seg til hhv. avløp (9 068,-), renovasjon (4 166,-) og feiing (438,-).

De kommunale avgiftene er basert på inneværende år. Det kan forekomme variasjoner i de kommunale avgiftene som følge av endrede forbruk m.v.

Eiendommens vanntilkobling er tilknyttet Flateby Vannverk, hvor det er en årlig avgift for 2021 på kr. 4 896,-.

Eier
Stig Johansen Vera Groseth Johansen

Parkering
Parkering på egen tomt og i garasje.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et etablert og attraktivt boligområde på Flateby i Enebakk kommune. Nærområdet har skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og nydelige rekreasjonsområder. Det er kort vei til Øyeren med gode bade- og fiskemuligheter, og om sommeren kan du dra på båttur med M/S Øyeren.

Samfunnshuset er stedets sosiale samlingspunkt med et stort spekter av klubber og aktiviteter. Flatebyhallen ligger i gangavstand, og det samme gjør Streifinn idrettsanlegg med ballbinge, grusbane og skatepark. Det er også kort vei til Vidotta kunstgressbane, Atletico treningssenter og Melgård Hestesenter.

Myrdammen et flott friluftsområde, opparbeidet med turveier, toaletter, badebrygge, stupebrett og badevann. Fra parkeringsplassen på Myrdammen er det kort vei til fine turstier om sommeren og preparerte skiløyper om vinteren. Det er enkel adkomst til Østmarka som kan benyttes gjennom hele året.

Bebyggelse
Området består av frittliggende villabebyggelse.

Tomt
Eiet tomt på 607 kvm. Tomten er pent opparbeidet med gressarealer, asfaltert gårdsplass, terrasse med vinterhage m.v.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Extra eller på Flatebysenteret. Flatebysenteret har Sparbutikk, blomster, velvære, frisør og restaurant. Lillestrøm, Strømmen og Oslo ligger også godt innen rekkevidde med et rikt utvalg av servicetilbud.

Skole/barnehage
Fra eiendommen er det kort gangavstand til Hauglia barneskole (1.-4. trinn). For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Kirkebygden barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Offentlig kommunikasjon
Området byr på offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Bjerke som ligger ca. 450 m fra boligen. Med bil tar det ca. 16 min til Enebakk, 24 min til Lillestrøm, 26 min til Strømmen, 42 min til Oslo S og 49 min til Oslo Lufthavn.

Inneholder
U. etasje: Krypkjeller, kjellerstue, vaskerom, bod og soverom
1. etasje: Entré, gang, trappegang, stue, tv-stue, kjøkken, bad, omkledningsrom og soverom

Areal
Primærrom (P-ROM): 129 kvm, Bruksareal (BRA): 136 kvm

Følgende rom inngår i P-rom: Entré, gang, stue, tv-stue, kjellerstue, soverom, bad, vaskerom og kjøkken.

Arealangivelsen er hentet fra vedlagt boligsalgsrapport utført 12. januar 2022. Megler har ikke kontrollmålt boligen.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Boligen er oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur av betongkonstruksjon. Bærende konstruksjoner av mur og trekonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende kledning. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takplater av metall. Boligen har profilert entrédør med glassfelt fra 2003. Verandadør med karm av tre, og to-lags glass fra ca 2003. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 1989, 1992, 1996 og 2003 samt dobbelkarmede fra byggeår. Boligen er oppvarmet med elektrisitet kombinert med vedfyring og varmepumpe.

Bad
Baderom fra 2000/03. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himlingsflate er belagt med panel med taklampe. Vegghengt servantskap med profilerte fronter. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Vegghengt speilskap med overbelysning og stikkontakt over servant. Gulvstående toalett. Frittstående dusjkabinett med skyvedør og armatur tilkoblet hånddusj. Vannrør av kobber fra byggeår og plast fra 2000/03. Synlig avløpsrør i plast fra 2001. Avtrekksventil i himling.

Vaskerom
Vaskerom med sluk fra byggeår. Flislagt gulvflate. Malte vegg og himlingsflater. Vegghengt utslagsvask i rustfritt stål med to-greps armatur. Vegghengt hylle og speil over utslagsvask. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber fra byggeår. Synlige avløpsrør i kobber og sluk i støpejern fra byggeår. Avtrekksventil på vegg. Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken
Kjøkkenløsning fra ca 1988 med fronter av nyere dato. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Laminerte plater mellom benkeplate og overskap. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående kjøleskap med fryser fra Whirlpool. Frittstående oppvaskmaskin fra Bosch. Frittstående komfyr med platetopp fra Electrolux. Ventilator i overskap med avtrekk ut av bygget. Vannrør av kobber fra byggeår. Synlige avløpsrør i plast fra byggeår.

Øvrige rom
Gulvflater belagt med laminat og belegg. Malte vegg og himlingsflater med taklamper. Profilerte og glatte innedører samt en med glassfelt. Naturlig oppdriftsventilasjon med tilluftsventiler.

Rom under terreng
Gulvflater belagt med teppe, belegg og laminat. Utlektede og kledde kjellervegger og ubehandlet betong i krypkjeller. Himlingsflater av malte flater. Glatte innedører. Naturlig oppdriftsventilasjon med tilluftsventiler.

Byggemåte og tilstandsrapport
Boligen er oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur av betongkonstruksjon. Bærende konstruksjoner av mur og trekonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende kledning. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takplater av metall. Boligen har profilert entrédør med glassfelt fra 2003. Verandadør med karm av tre, og to-lags glass fra ca 2003. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra 1989, 1992, 1996 og 2003 samt dobbelkarmede fra byggeår. Boligen er oppvarmet med elektrisitet kombinert med vedfyring og varmepumpe.
Følgende er gitt tilstandsgrad TGIU eller TG2 i tilstandsrapporten:
Bad 1. etasje
TG2
- Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er begrenset/usikker.
- Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det:  Sluket i dusjsonen er plassert for høyt i forhold til gulvet for øvrig, og dette medfører at vann utenfor den nære dusjsonen ikke vil kunne nå sluket.
- Sanitærutstyr / innredning: Det er observert kakkelering i servant. Toalettet sildrer under befaringstidspunktet.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk:  Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent.
- Fallforhold (gulv): Det er registrert ca 8 mm motfall fra sluk til topp gulvflate under servantskap.

Vaskerom i kjeller
TG2
- Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes.

Kjøkken
TG2
- Vannrør: Vannrørene er i hovedsak fra byggeår. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene.
- Innredning: Kjøkkeninnredningen med unntak av fronter og benkeplate bærer preg av alder og slitasje.
- Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
Øvrige rom
TG2
- Overflater gulv: Laminatgulv, samt gulvbelegg på kjøkken bærer preg av alder og slitasje.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
TG2
- Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Klaffventiler stedvis i vegg. Usikker tilluftløsning. Anbefaler mer kontrollerbar ventilering.
- Overflater vegger: Synlige fuktmerker på vegg som indikerer utilsiktet fuktighet. Skjulte eller bakenforliggende skader kan ikke utelukkes.
- Overflater gulv: Gulvflater bærer preg av alder og slitasje med unntak av laminatgulvet.
- Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger):  Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Årsakene til fuktproblematikk er
som regel sammensatte. For at det skal dannes et komplett bilde av forholdet, anbefales ytterligere undersøkelser.
- Innerdører: Dørbladet til innerdør ved krypkjeller har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes samt løs dørhåndtak.

Krypkjeller:
TG2
- Helhetsvurdering: Det er påvist frittstående samt rennende vann i krypekjeller. Ytterligere undersøkelser og tiltak må påregnes innen kort tid.

Loft - uinnredet / råloft
TG2
- Overflater vegger/undertak: Det er observert gjennomgående spiker i undertaket, noe som kan medføre til følgeskader på tilliggende konstruksjoner.
- Konstruksjonsoppbygging Lekkasjemerker i området for rørgjennomføring i tak. Dette kan synes å være gamle fuktmerker og lekkasjested er kanskje utbedret, men dette kan ikke bekreftes og det hefter en usikkerhet.

Innvendige trapper:
TG2
- Innvendige trapper: TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. Det er kun rekkverk/håndløper på en side av trappegangen. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter. Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter.

Etasjeskiller
TG2
- Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til ca 13 mm i rom benyttet som kjellerstue, ca 13 mm i rom benyttet som soverom, ca 15 i begge retninger av stue.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (sjekkliste utover det som er inkludert i andre rom)
TG2
- Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
- Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):  TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg.
- Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra huset

Elektrisk anlegg
TG2
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke gjennomført vedlikehold på det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Brann
TG2
- Rømningsveier: Rømningsvei fra kjeller er ikke i henhold til forskriftskrav.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
TG2
- Fasader ink. kledning: Utvendig trepanel, vindskier og dekkbord bærer preg av alder og slitasje
 Dører og vinduer
TG2
- Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.

Yttertak
TGIU
- Detaljer inn mot tilstøtende konstruksjoner: Overgang mellom tak og vegg mot naboseksjon er ikke besiktiget.

Balkonger, terrasser, veranda etc.
TG2
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Deformasjon i drager(e)/nedbøyning(er). Underdimensjonert.

Grunnmur, fundamenter:
TG2
- Grunnmur: Det registreres sprekker på grunnmur ved garasje og mot naboseksjon. Ytterligere undersøkelser anbefales.

TGIU
- Fundamenter: Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.

Drenering
TG2
- Helhetsvurdering: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er kort/utløpt. Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om Rom under terreng, og punkt "Grunnmur" under avsnitt om Grunnmur, fundamenter. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men på bakgrunn av at det påvises fuktproblemer bør det påregnes utbedringer/utskiftninger.

Stikkledninger og tanker
TG2
- Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagt tilstandarapport og selgers egenerklæring i salgsoppgaven.

Selgers egenerklæring
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller?
Ja. Innsig av vann i kjellerrom/fjell siden 1968.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller
lignende?
Ja. I det rommet i kjeller med rent fjell.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Root en gang. Iforbindelse med sprengning/grøft i hage.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært.

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak
som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja. Nabotomt er solgt for bebyggelse.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse på kjelleretasjen fra Enebakk kommune datert 21. januar 1977. Det foreligger godkjente byggetegninger på boligen fra Enebakk kommune datert 14. mars 1969.

Det gjøres oppmerksom på at soverommet i underetasjen er etablert i det som på byggetegningene er angitt som hobbyrom. Det er trolig at et hobbyrom defineres som S-rom, der omgjøring fra S-rom til P-rom er søknadspliktig, og kjøper bærer derfor eventuell risiko for dette.

Oppvarming
Boligen varmes opp med elektriske kilder, vedfyring og varmepumpe.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Alle eiendommer som selges eller leies ut skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og er selv ansvarlig for at opplysningene er riktig. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket eiendommen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått.

Kommunale avgifter
Kr. 13 672 per 2021. Kommunale avgifter fordeler seg til hhv. avløp (9 068,-), renovasjon (4 166,-) og feiing (438,-).

De kommunale avgiftene er basert på inneværende år. Det kan forekomme variasjoner i de kommunale avgiftene som følge av endrede forbruk m.v.

Eiendommens vanntilkobling er tilknyttet Flateby Vannverk, hvor det er en årlig avgift for 2021 på kr. 4 896,-. Flateby Vannverk opplyser at det er vedtatt at hver boenhet skal ha vannmåler innen 1. januar 2025. For å initiere en god fremdrift i prosessen vedtok årsmøtet å utbetale et tilskudd på montering av vannmåler på kr. 2 500,- det første året, kr. 1 000,- året etter og ikke noe for installasjoner etter dette.

Eiendomsskatt
Enebakk kommune har per 1. november 2021 ikke eiendomsskatt.

Faste løpende kostnader
Foruten eventuelle lån og kommunale avgifter, vil strøm, villa- og innboforsikring, tv/internett m.v. være faste løpende kostnader.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er tilknyttet privat vannverk, og at det tilløper årlige kostnader for dette ihht. gjeldende satser. For 2021 er denne summen kr. 4 896,25,- inkl. mva.

For ytterligere informasjon; https://www.flatebyvannverk.no

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er fullverdiforsikret av selger frem til overtagelse.

Formuesverdi
Formuesverdi som primærbolig kr. 1 024 215,- per 31. desember 2019
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 687 173,- per 31. desember 2019

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1971/2181-1/6ERKLÆRING/AVTALE
24.04.1971
FORBUD MOT VISSE FORMER FOR NÆRINGSVIRKSOMHET
MED FLERE BESTEMMELSER
BESTEMMELSER OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V.
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om bebyggelse
Plikt til å rette seg etter vedtektene
til flateby Vannverk.

2013/706099-1/200BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
23.08.2013
Rettighetshaver:Knr:3028 Gnr:5 Bnr:1

Eiendommen er overbeheftet, dvs. at summen av de tinglyste pengeheftelsene pr.15.12.2021 overstiger den forventede salgssummen. En forutsetning for at handel skal kunne gjennomføres er at alle kreditorene gir nødvendig pantefrafall. Dersom pantefrafall ikke oppnås vil handel ikke kunne gjennomføres. Skulle det bli tinglyst flere utleggspant på eiendommen, kan handel bare gjennomføres forutsatt at også eventuelle fremtidige utleggstagere aksepterer å slette sitt pant uten å få full innfrielse av det underliggende kravet. Megler vil holde kjøper orientert om utvikling i saken. For i best mulig grad å sikre gjennomføring av handelen, er det et ønske og en fordel at overtagelse blir satt til snarest mulig.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett. Vanntilkobling til Flateby vannverk AL. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Det er privat vei til offentlig vei.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i kommuneplanens arealdel 2015-2027, vedtatt 7. september 2015.

Odel og konsesjon
Verken odel eller konsesjon er relevant for denne eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

101 520,- (Omkostninger totalt)

3 601 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.5 512)
Henvendelse til finansinstitusjon 11stk. (Kr.22 000)
Visningshonorar (Kr.2 900)
Provisjon (forutsatt salgssum: 3 500 000,-) (Kr.45 500)
Tilrettelegging (Kr.19 900)
Innhenting av grunnbok (Kr.202)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.4 500)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.202)
Markedspakke 2 (Kr.15 900)
Markedspakke 3 (Kr.4 000)
Oppgjør (Kr.6 900)
Totalt kr. (Kr.127 516)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
11-21-0134

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022


Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Skedsmo Eiendomsmegling AS
EIE Skedsmokorset
Org. nr:997701151
Furuholtet 1
2020 Skedsmokorset
Tlf: 48 10 04 00

Ansvarlig megler
Partner / Eiendomsmegler Lasse Saltkjel

Saksbehandlere
Lasse Saltkjel
EIE Skedsmokorset
Partner / Eiendomsmegler
Mob: 47 30 08 69 / E-post: lsa@eie.no

Mads Petter Karlsen
Eiendomsmegler
Mob: 93 63 45 58 / E-post: mpk@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Granveien 44
For mer om objektet
Granveien 44

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: