Bilde 1 av Østbyveien 5Bilde 2 av Østbyveien 5
Digital salgsoppgave
Østbyveien 5

1911 Flateby • Enebakk kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Enebolig med hybel beliggende i rolig og barnevennlig område. Stor og solrik tomt. Gangavstand til det meste.
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
123 m²
Bruksareal (BRA)
133 m²
Bruttoareal (BTA)
146 m²
Kommunale avgifter
kr 1 114 / Mnd
Prisantydning
kr 3 700 000
Omkostninger
kr 105 270
Totalpris
kr 3 805 270
Byggeår
1955
Tomt
Eiet tomt 1153 m²
Oppdragsnummer
84210157
card-default

Mateusz Adam Zubrzynski

Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Les om Mateusz
Prisantydningkr 3 700 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 91 250,-
  
Totalpris kr 3 805 270
Eiendom
Østbyveien 5, 1911 Flateby

Matrikkel
Gnr. 7 bnr. 81 i Enebakk kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 123 kvm, Bruksareal: 133 kvm, Bruttoareal: 146 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1955

Tomt
Eiet tomt 1153 kvm

Prisantydning
3 700 000

Totalpris inkl. omkostninger
3 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
91 250,- (Dokumentavgift)

105 270,- (Omkostninger totalt)

3 805 270,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 13 365 pr. år

Eier
Artur Michal Stawikowski Anna Maria Stawikowska

Beskrivelse
EIE eiendomsmegling ved Mateusz Zubrzynski har gleden av å presentere Østbyveien 5! Østbyveien 5 er en innholdsrik enebolig med hybel som ligger i et attraktivt og populært boligområde i Flateby. Boligen ligger svært sentralt med kort vei til dagligvarebutikk, kollektivtransport, skoler og barnehager og andre fasiliteter. Mange gode turområder som har skogs- og grusveier som kan benyttes både på sommeren og vinteren.

Eiendommen har svært gode solforhold fra morgen til kveld og en stor opparbeidet tomt. Skjermet og meget barnevennlig terrasse og hage med rikelig boltreplass for liten og stor. Boligen har egen tomt på 1.153,3 kvm og i tillegg følger 1/2 av nabotomt på 477,8 kvm som blir brukt som biloppstillingsplass.

Parkering
Parkering foran eiendommen på gårdsplassen og inn i carporten.
I tillegg følger 1/2 av nabotomt (Gnr 7. Bnr 146.) som er brukt som biloppstillingsplass.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et etablert og attraktivt boligområde på Flateby i Enebakk kommune, med nærhet til skoler, barnehager, offentlig  kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder og gode servicetilbud. I tillegg er det kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, alpinanlegg, idrettshall, badeplass og ridesenter m.m.

Flateby er et tettsted i Enebakk kommune i Viken, og ligger i den nordlige delen av Enebakk med grenser mot Oslo, Rælingen og Fet. Det er utsikt over Øyeren fra store deler av Flateby. Flateby Grendesenter har godt og variert utvalg. Lillestrøm, Strømmen og Oslo ligger også godt innen rekkevidde med et rikt utvalg av servicetilbud. Enkel adkomst til mange tettsteder i området gjør beliggenheten spesielt attraktiv for deg som pendler. Med bil fra Flateby tar det ca. 12 min til Enebakk, 18 min til Lillestrøm, 20 min til Strømmen, 31 min til Oslo S og 40 min til Oslo lufthavn Gardermoen. Fra boligen er det gangavstand til Bjerke (500m fra eiendommen) hvor man har bussholdeplass. Herfra er det god bussforbindelse med hyppige avganger til Oslo, Enebakk og Lillestrøm. I Lillestrøm er det godt med togforbindelser til både Oslo og Gardermoen. Reisetid til Oslo S tar kun 10 min og til Gardermoen er det 25 min med lokaltog eller 14 min med flytoget.

For barnefamiliene er Flateby et perfekt sted å bo med et godt tilbud av barnehager og skoler. De nærmeste barnehagene er Bergskaug barnehage (0-6 år), Hauglia andelsbarnehage (0-5 år) og Flateby barnehage (0-5 år), som ligger i gangavstand fra boligen. Boligen sokner til Hauglia skole (1.-4. klasse) med velfungerende SFO-ordning og som ligger kun 300m fra boligen. Det er også Stranden skole (5.-7. klasse) som ligger 3 km unna. Her kan barna ta følge med venner til og fra skolen, og det er mange flotte lekeområder å boltre seg på i omkringliggende omgivelser. For elever på ungdomstrinnene er det skolebussordningen Enebakk ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Rælingen og Lillestrøm videregående skole.

Området har mange fantastiske turområder som har skogs- og grusveier samt sykkelveier som kan benyttes både på sommeren og vinteren. Kort avstand ned til fantastiske Øyeren med ypperlige fiskeforhold og et rikt båtliv. Ca. 11.5 km fra eiendommen finnes det Nordre Øyeren naturreservat i nordenden av innsjøen Øyeren, der elvene Glomma, Nitelva og Leira renner ut. Naturreservatet er Nordens største innlandsdelta med et yrende liv av fisk, fugl, dyr og planter. På andre siden har vi Østmarka med flotte turmuligheter både sommer og vinter. Østmarka kan tilby skiløyper, flotte turstier, turisthytter, fiske- og badevann. Lysløype og slalåmbakke ved Streifinn, forøvrig flotte løyper og turstier innover i marka. Nærmeste aktivitetshallen med mulighet til forskjellige typer av ballspill ligger ved Hauglia skole (300m fra boligen). Ved Stranden skole driver Enebakk IF organiserte idretter som fotball og håndball. I område finnes det også et aktivt drevet ridesenter (Melgaard), hundeklubb, pistolklubb og treningssenter (Atletico).

Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres på Coop Extra, eller Spar på Flateby Grendesenter. Her finnes også et lite utvalg andre forretninger og servicetilbud, blant annet post i butikk, restaurant/pub, gatekjøkken, frisør, jernvarehandel, kles-, sports- og interiørbutikk og bensinstasjon. I Kirkebygda ligger kommuneadministrasjon, bibliotek, legesenter, kulturskole m.m. Det er ca. 20 minutter til Lillestrøm og Strømmen med alle bymessige tilbud. Flateby Samfunnshus er stedets sosiale samlingspunkt, med et stort spekter av klubber og aktiviteter.

Bebyggelse
Området består for det meste av villa- og småhus bebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 1153 kvm
Tomt opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder og grus/stein belagte internveier.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Underetasje/Hybel: Entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og to innvendige boder
1. etasje: Entré, gang, bad, vaskerom/wc, stue, kjøkken, tre soverom og to innvendige boder
Øvrig: Utvendig bod / uthus

Byggemåte
Boligen er oppført med bærende konstruksjoner i mur og trekonstruksjoner. Grunnmur av mur og lettklinkerblokker. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående trekledning. Saltak i trekonstruksjoner belagt med takplater.

Primærrom
Primærrom: 123 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 133 kvm

Boder
4 innvendige boder.
Utvendig bod.

Standard
Enebolig over to plan med utleiedel. Boligen fremstår som attraktiv, men med noen moderniseringsbehov. Praktisk planløsning som passer godt for barnefamilien. Eiendommen har solrik beliggenhet med fine uteplasser og stor hage.

Boligen består av:
1 etasje:

Innbydende entré med romslig skyvedørsgarderobe som har god plass til å henge av seg ytterklær og sette fra seg skoene. Rommet er holdt i moderne farger, og gir et godt førsteinntrykk av boligen.

Videre i gangen har du mulighet til å fyre i en stemningsfull peisovn som sørger for ekstra varme på kalde høst- og vinterkvelder.

Stuen er romslig og blir et sosialt allrom for hele familien. Stuen har god plass til sofamøblement, TV-seksjon og en spisestue. Store vindusflater i stuen gir rikelig med naturlig lys. Utsikt over nærområdet og mot barneskolen. Her kan du se/sende barna dine trygt avgårde til skolen som ligger et stenkast unna.

Kjøkkensonen defineres av en stilfull kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminerte benkeplater, samt fliser mellom under- og overskap. Rommet har god skap- og benkeplass for å tilberede måltider til hele familien og eventuelle gjester som kommer på besøk. Hvitevarene er integrerte og bruksvennlig plasserte. Integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøleskap med frysedel. Lysarmatur med stikkontakt under overskap.

Fra kjøkkenet er det utgang til syd-øst vendt terrasse på ca. 20 kvm. Her er det plass til sittegrupper og eventuelt grill. Terrassen blir en forlengelse av boligen på varme sommerdager slik at det er enkelt å flytte selskapet utendørs.

Baderom med flislagte gulvoverflater, vegoverflater av baderomsplater, behagelig gulvvarme og stilfull innredning. Baderommet er innredet med dusjnisje med skillevegg og innfellbare glassdør, vask med underskap og speiloverskap med belysning. Servantskap med skuffer i lys treimitasjon og nedsenket dobbel servant i kompositt materiale med ett-greps armaturer.

Vaskerom/Wc-rom med flislagt gulv med gulvvarme og vegoverflater av baderomsplater. Servantbenk med benkeplate i treverk og ovenpåliggende servantbolle i porselen. Vegghengt toalett med innebygget sisterne og opplegg og plass for vaskemaskin.

Det er totalt tre soverom i boligen. Samtlige soverom fremstår som romslige med nok plass til enkeltseng, nattbord og eventuelt pult. Soverommene er malte i lyse farger og innredet med garderobeskap.

Underetasje/hybel:

Flislagt entré.

Stuen har god plass til sofamøblement, TV-seksjon og en velegnet spiseplass i tilknyttning til kjøkkensonen. Lyse veggoverflater og gulvoverflater med tre-stavsparkett.

Kjøkkeninnredning med hvite slette fronter og laminerte benkeplater. Nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Avsatt plass til frittstående komfyr og kjøleskap.

Baderom med flislagte overflater og gulvvarme. Baderommet er innredet med vegghengt toalett, dusjkabinett, vask med underskap, speiloverskap og det er både opplegg og plass til vaskemaskin.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest på denne eiendommen i Enebakk kommune sine arkiver. Det er ikke uvanlig for eiendommer fra denne byggeperioden.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Midlertidigbrukstillatels foreligger. Tillatellse gjelder kjellerleilighet på eiendommen. 01.08.1972

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen dater 16.03.1952. Det gjøres spesielt oppmerksom på at planløsningen innvendig ble forandret siden boligen ble oppført og disse endringene ble ikke søkt om godkjenning i kommunen. I henhold til godkjente byggetegninger er soverom ved inngangen godkjent som peisestue og soverom 2 og soverom 3 ble tidligere et soverom (rommet ble delt i to). Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Oppvarming
Boligen er oppvarmet med elektrisitet, luft til luft varmepumpe, elektriske varmekabler og vedfyrt peisovn i gang i 1.etasje.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 13 365 pr. år
Kommunale avgifter består av kostnad for avløp, renovasjon og branntilsyn/feiing iht. brev fra Enebakk kommune. I tillegg tilkommer vannavgift til Flateby vannverk.

Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter

Årlig vannavgift fra Flateby Vannverk er på kr. 4896,-.
Neste betaling for 1. halvår 2022 er i mars 2022.
Denne eiendommen har ikke vannmåler fra før.

Årsmøte i Flateby vannverk SA (FVV) vedtok den 8 sept. 2021 at det installeres vannmålere hos alle abonnenter. Dette vedtaket vil det gjelde fra 01.01.22. og at alle abonnenter skal ha installert vannmålere innen 01.01.25. For å initiere en god fremdrift i prosessen vedtok årsmøte å betale et tilskudd for installasjon på opptil kr. 2.500, - første året, kr. 1.000, - andre året og ikke noe etter dette. Dette tilskuddet gjelder IKKE for nybygg. Kostnaden for installeringen er vanskelig å estimere da det er store forskjeller fra hus til hus. Ta kontakt med Flateby Vannverk for mer informasjon

Eiendomsskatt
Det er pr. dags dato ikke eiendomsskatt i Enebakk kommune.

Faste løpende kostnader
Øvrige kostnader som f.eks. vedlikehold, internett, alarm, kabel-TV kommer i tillegg

Forsikring med polisenummer
IF Skadeforsikring Polisenummer: 0849507

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 932 824,- Som sekundærbolig Kr. 3 358 165,-

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at det ikke er samsvar mellom byggegodkjente tegninger mottatt fra kommunen og dagens utnyttelse av eiendommen. Dette gjelder soverom ved inngangen som i henhold til bygningstegninger er godkjent som peisestue og soverom 2 og 3 som tidligere ble godkjent som et soverom (rommet ble delt i to). Kjøper overtar ansvar, risiko og konsekvenser knyttet til dette/ulovligheten, kfr. oppdragsansvarlig.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen har ½ eierskap av andelen i sameie av grunneiendom Gnr. 7. Bnr 146. Dette er nabotomt og den eies sammen med Gnr.7 Bnr. 99. Tomt er brukt som biloppstillingsplass.

HVITEVARER
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Følgende har fått Tilstandsgrad 2 (TG2) i Tilstandsrapporten :
Bad - 1.etasje
- Ventilasjon - Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende.
- Sanitærutstyr og innredning - Servantskap har fuktskader.
- Overflater vegger - Veggplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Plater er ført ned mot gulv og ikke avsluttet med aluminiumslist. Redusert levetid kan ikke utelukkes.
- Fukt i tilliggende konstruksjon - Fuktindikatorinstrument viser utslag som ikke helt kan utelukke at det er fuktskade i veggen/etasjeskilleren. Anbefales ytterligere undersøkelser for å få en bekreftelse eller avkreftelse på fuktskade.
Bad - Kjeller
- Helhetsvurdering - TG 2 er valgt på grunn av rommets vurderte alder og lite god håndverksmessig utførelse, samt på bakgrunn av enkelte avvik og slitasje. Baderommet er adskilt med lettvegg og sluket er plassert på utsiden av selve badet og har ikke sikker avrenning til sluk. Ved visuell kontroll er det ikke mulig å verifisere om membran er klemt med klemring. Klemring er ikke montert korrekt. Det kan derfor ikke utelukkes mangelfull eller feil materialbruk, samt feil utførelse med lekkasje og skader som konsekvens. Vannrør av kobber og sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at over halvparten av anbefalt brukstid er passert. Derfor usikker restlevetid. Gulvet har ikke tilfredstillende fall til sluk. Det er registrert motfall til sluk. Tilstanden til våtrommet tilsier at det bør påregnes oppgraderinger for å gjøre det fuktsikkert.
Vaskerom - Vaskerom/Wc-rom.
- Sanitærutstyr og innredning - Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.
- Overflater vegger - Veggplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Plater er ført ned mot gulv og ikke avsluttet med aluminiumslist. Redusert levetid kan ikke utelukkes.
- Overflater gulv - Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer - Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan derfor ikke ved visuell kontroll verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
- Fallforhold (gulv) - Gulv på vaskerom har manglende fall og er tilnærmet flatt.
Kjøkken - 1.etasje.
- Overflater gulv Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Det er stedvis riss/sprekker i fliser og fuger.
- Innredning - Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje.
- Avløpsrør - Overløpslange på oppvaskkum er ikke festet.
Kjøkken - Kjeller.
- Ventilasjon - Ikke mekanisk avtrekk.
- Vannrør - Fordelerskap for rør-i-rør-systemet har ikke etablert mulighet for avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet). Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrenseeventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
- Innredning - Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje.
- Avløpsrør - Motfall på avløpsrør fra servant.
Øvrige rom - 1.etasje.
- Overflater gulv - Det er stedvis knirk i gulvet.
Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Kjeller.
- Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM) Overstrømning og luftmengdeutskifting vurderes med fordel å kunne vært bedre.
- Spesielle observasjoner - Fuktsøket ga indikasjon for forhøyede fuktverdier på nedre del av vegg i bod. Videre undersøkelser anbefales.
- Overflater vegger - Svertesopp påvist i bod under trapp. Ventilasjon er ikke tilstrekkelig.
- Overflater gulv - Gulvet bærer preg av slitasje.
- Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger). - Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Dette anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt. Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert i bod.
- Innfelte/gjennomgående installasjoner - Diverse downlights fungerte ikke på befaringstidspunktet.
- Innerdører - Dørbladet til innerdør mellom vindfang og stue har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
Krypekjeller
- Innvendig inspeksjon - Organiske materialer er lagret i krypekjelleren. Det nevnes at konstruksjonen erfaringsmessig er en risikokonstruksjon, og ytterligere undersøkelser anbefales.
Loft - uinnredet / råloft
- Inspeksjonsmulighet - Kaldtloftet ble ikke undersøkt grunnet redusert/ingen tilkomstmulighet. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Tekniske anlegg. VVS anlegg
- Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
- Fasader ink. kledning - Grunnmur stikker stedvis utenfor ytterkledning og ytterkledning er ikke kappet med dryppkant, dette vil normalt nedsette levetiden på kledningen. Det er ikke vannbrett over vinduer, utvendig kledning er ført ned på vinduet og er ikke kappet med dryppkant, dette vil normalt nedsette levetiden på kledning og vinduer.
Vinduer/ytterdører
- Vinduer:
1.etasje: gjelder eldre vinduer fra 1971 og 1995: Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
Kjeller: Vindu i stue er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon ikke fungerte som forventet.
Det ble i tillegg observert på befaringstidspunktet at sålebenk/grunnmur på utsiden av vinduet i stue i kjeller ikke har beslag eller tilfredstillende fall vekk fra vindu. Dette kan føre til inntrengning av vann. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Videre undersøkelser anbefales.
Yttertak - Tak over bolig og tilbygg.
- Tekkingsoverflate og undertak - Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.
- Takvinkel/Takform - Takvinkel og takform er uhensiktsmessig for valgt tekkingsmateriale som er benyttet.
- Takgjennomføringer - Takgjennomføringer med tettedetaljer vurderes ikke å være slik at lekkasjer kan utelukkes.
- Gesimsløsninger Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims.
- Beslag, renner, nedløp og snøfangere Renner, nedløp og beslag har høy slitasjegrad, og funksjonaliteten er derfor lav. Den fagmessige utførelsen på renner, nedløp og beslag er utilfredsstillende.
Balkonger, terrasser, veranda etc
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer) - Bjelkelag vurderes til å være undferdimensjonert.
Grunnmur, fundamenter
Grunnmur - Løse fliser på grunnmur.
Drenering
- Vann fra yttertak og bortledning - Det hefter en usikkerhet om takvann er ledet i eget lukket avløpsystem og at det fungerer tilfredstillende.
- Utvendig terreng, ink fuktsikring av grunnmur - Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende.
- Fuktmålinger i lukkede konstruksjoner På innsiden (kjellersiden) ble det enkelte steder sett tegn til at det er en uønsket fukttilførsel. Forholdet bes derfor om å observeres over tid for å nærmere få vurdert om det er på grunn av kondens eller sviktende drenering.
- Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark - Kjelleren/underetasjen bærer preg av at dreneringen funksjonsmessig er svekket.
- Alder - Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
Terreng og forstøtningsmurer
- Terrengforhold - Fall ut fra grunnmur kunne med fordel hvert større. Dette for å unngå utilsiktede vannansamlinger inn mot grunnmuren.
Stikkledninger og tanker
- Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger) - Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Restlevetide beheftes med usikkerhet, uten at det dermed trenger være absolutte krav for umiddelbare tiltak. Alt slites, og det gjelder også vann- og avløpsledninger samt utstyr knyttet til det. Behov for tiltak kan kan være nødvendig innen kort tid, men det kan også være at tiltakene kan skyves ut i tid. Materiale er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. Samme faglige vurderinger gjelder alle tilsvarende boliger med aldersbetraktninger og er ikke spesielt for akkurat denne boligen.
- Oljetanker - Oljetank i krypkjeller: Rester av fyringsolje observert i tanken. Bør fjernes renses forsvarlig. Videre undersøkelser anbefales.
Frittstående byggverk
- Helhetsvurdering - Garasje. Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak.

Følgende har fått Tilstandsgrad 3 (TG3) i Tilstandsrapporten:

Vaskerom - Vaskerom/Wc-rom.
TG 3 - Ventilasjon - Ingen ventilasjon.
Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
TG 3 - Ildsteder inne i boligen - Avstand fra ildsted til brennbart materiale er mindre enn 30 cm og dermed i utgangspunktet forskriftsstridig. brennbar plate under ildsted har ikke tilstrekkelig størrelse.

Følgende er opplyst om i selgers Egenerklæringsskjema:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av ufaglært / egeninnstats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Vi byttet ut vask. Det var også montert veggpaneler på gamle fliser på vegger. Vi har ikke gjort noe med membran etc.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Nei
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Nei
2.3 Er arbeidet byggemeldt?
Nei
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
Ja - Det var råtne paneler ute men det var byttet ut.
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
Ja - Det var maur en gang men de ble borte når vi kjøpte maurbokser
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja - Det var hull i tak når vi kjøpte huset. Det ble fikset av oss
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært / egeninnstats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Det var hull i taket som var fikset av oss. Eier er flink polsk byggearbeider
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av ufaglært / egeninnstats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Vi byttet ut stikkontakter og lys brytere til mer moderne.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Nei
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja - Det kommer inspeksjon uke 41
20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
Ja
20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Ja - Det er lov å bo i kjeller leilighet
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja - Eier pusset opp huset selv. Vi malte vegger, byttet ut gulv, lagde 1 sov til, la veggpaneler på baderom og toalett, byttet ut veggpaneler ute. Eier jobbet flere år og er utdannet som snekker. Eier har jobbet ca 15 år på byggeplasser

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Andel i realsameie
0/904723-1/6  Opprettelse av realsameie  
Denne matrikkelenhet har andel i: 
Knr:3028 Gnr:7 Bnr:146  1/2 

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.Utleie
Boligen har egen utleiedel (egen separat boenhet) som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Vei/vann/kloakk
Offentlig vei og kloakk.
Vann fra Flateby Vannverk

Regulering
Eiendommen ligger i et område regulert til frittliggende småhusbebyggelse med delareal på 10 kvm regulert til offentlig friområde. Reguleringsplan med ID 322 Navn Flateby III vedtatt 31.08.1979 gjelder for denne eiendommen.

Kopi av situasjonskart, målebrev og reguleringsplaner med bestemmelser er tilgjengelig i elektronisk salgsoppgave og hos megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Odel og konsesjon
Det er ingen odelsrett eller konsesjonsplikt på denne eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
91 250,- (Dokumentavgift)

105 270,- (Omkostninger totalt)

3 805 270,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.4 785)
Look (Kr.7 900)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.585)
Visningshonorar (Kr.2 500)
Styling av bolig (Kr.6 000)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.27 174,50)
Markedspakke 1 (Kr.10 000)
Oppgjør (Kr.6 900)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Provisjon (Kr.51 100)
Tilrettelegging (Kr.12 000)
Totalt kr. (Kr.129 752,50)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
84-21-0157

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Ski Eiendomsmegling AS
EIE Ski & Ås
Org. nr:818809522
Nordbyveien 27 A
1406 Ski
Tlf: 64 80 97 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Fagansvarlig Mateusz Adam Zubrzynski

Saksbehandlere
Mateusz Adam Zubrzynski
EIE Ski & Ås
Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Mob: 96 70 60 87 / E-post: mz@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Østbyveien 5
For mer om objektet
Østbyveien 5

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: