Bilde 1 av Petterødveien 40Bilde 2 av Petterødveien 40
Digital salgsoppgave
Petterødveien 40

3138 Skallestad • Færder kommune

Prisantydning

kr 4 980 000

Omkostninger: kr 140 790Totalpris: kr 5 120 790
Idyllisk eiendom med stor dobbel garasje med innredet loft, flotte vestvendte uteplasser og stor tomt. Ingen boplikt
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
111 m²
Bruksareal (BRA)
156 m²
Kommunale avgifter
kr 1 642 / Mnd
Prisantydning
kr 4 980 000
Omkostninger
kr 140 790
Totalpris
kr 5 120 790
Byggeår
1916
Tomt
Eiet tomt 921 m²
Oppdragsnummer
88230077
card-default

Jørn Richard Andersen

Daglig leder | Eiendomsmegler
Les om Jørn
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 4 980 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 980 000,-)kr 124 500,-
Pantattest kjøperkr 240,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 5 120 790
Eiendom
Petterødveien 40, 3138 Skallestad

Matrikkel
Gnr. 46 Bnr. 19 i Færder kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 0 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal):
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal):

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):

Antall soverom
3

Byggeår
1916

Tomt
Eiet tomt 921 m²

Prisantydning
kr 4 980 000,-

Tilstandsrapport
Bygningssakkyndig: Arvid Lysgård
Rapportdato: 07.09.23 13:04
Type rapport: Tilstandsrapport

Kommunale avgifter
Kr. 19 695 pr. år

Eier
Erik Bjerke Hilde A Sandvold Bjerke

Parkering
Det er meget godt med parkering på egen gårdsplass samt i dobbel garasje.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et barnevennlig og meget attraktivt område på Hårkollen/Skallestad i Færder kommune. Området har nærhet til bussholdeplass, skole, barnehager, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård, men hovedøya har også fine muligheter for turer i skog og mark.

I nærområdet ligger rekreasjonsmulighetene som perler på en snor, enten man er til fots, på sykkel, eller benytter bilen. Det er kun 500 meter til Færder nasjonalpark.

På Hårkollen er det idrettshall, primært benyttet til håndball, og ved Nøtterøyhallen er det et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidrettsbane. Det er også kort vei til småbåthavn på Arås og Knarberg.

Området byr på et yrende liv for familier som er glad i natur og vakker skjærgård. Det finnes flere herlige badestrender i nærmiljøet. For de yngste anbefales Ulvøtangen og Torødstranda, og for de litt eldre barna bør Verdun med stupebrygge og flåte være et naturlig valg - ypperlig for både morgen- og kveldsbad!

En spasertur unna ligger Vardås som er Nøtterøys høyeste punkt med 89 moh. Her er det flott utsikt over Nøtterøy. Vardås har rester av en bygdeborg og en gravrøys, noe som gjør at Vardås har status som fornminne. Vardås er en av tre bygdeborger på Nøtterøy som trolig stammer fra folkevandringstiden.

Videre er det kort vei til lekeplass og skiløyper, samt 18 hulls golfbane på Borgheim ved ungdomsskolen. Nesskogen Idrettspark ligger noen få minutter med bil fra boligen og her finner du et stort utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidretts-løpebane.Tar du turen inn til Tønsberg sentrum, finner du et spennende utgangspunkt for alt i fra shopping til en avslappende forfriskning.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny Skallestad og Kiwi Hjemseng. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Teie Torg et variert utvalg. Her er det blant annet bank, bakeri, apotek, vinmonopol og andre butikker som selger klær, sko, briller, kroppsbehandling (spa), bøker, helsekost, blomster etc. Tønsberg sentrum har alle bymessige fasiliteter og ligger ca. 9 km unna.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Oserød som ligger ca. 5 min fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 7 min til Borgheim, 9 min til Teie, 10 min til Tønsberg, 30 min til Sandefjord lufthavn Torp og 50 min til Drammen.

Eiendommen har gangavstand til Oserød barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Borgheim ungdomsskole. Like ved ungdomsskolen ligger Nøtterøy videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et utvalg av både private og kommunale barnehager. Steinerskolen i Vestfold ligger på Vestskogen.

Bebyggelse
Området er hovedsaklig utbygget med villa- og småhusbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 921 m².
En meget flott tomt med sol fra tidlig morgen til sen kveld. Det er bygget store terrasser som har meget gode solforhold. På terrassen er det koselig utestue som er oppført i laftet tømmer. Denne er innredet med 2 rom hvor ett har pizzaovn. Videre på tomten er det også et lite stabbur. Tomten er opparbeidet med plenarealer samt at det er også naturtomt. Gårdsplassen er gruset.
Syd for boligen er det klargjort for tilbygg på boligen, det ligger vann og avløp klart til dette tilbygget. Selger har tegninger på tilbygg som kan medfølge om ønskelig.

Adkomst
Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved fellesvisninger.

Skole/barnehage
Oserød barneskole og Borgheim ungdomsskole. Det er flere barnehager i nærområdet.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke dette med skolesjefens kontor.

Inneholder
Totalt primærrom: 111 m²
Totalt bruksareal: 156 m²

Arealene fordeler seg som følger:
Hovedhus:
Første etasje
P-rom 40 m²: Entre/gang, toalett, stue og kjøkken
S-rom 0 m²:

Andre etasje
P-rom 29 m²:Bad, gang/soverom og soverom
S-rom 0 m²:

Kjeller etasje
P-rom 15 m²: Kjellerstue
S-rom 0 m²:

Garasje:
Første etasje
P-rom 0 m²:
S-rom 45 m²:  Garasje/bod

Andre etasje
P-rom 27 m²:  Stue/kjøkken , Soverom , Bad
S-rom 0 m²:

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i Takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Kravene i byggeforskriften er ikke sammenfallende med kravene i retningslinjene, så det kan derfor forekomme forskjeller på hva som defineres som målbart areal og hvilke rom kommunen har godkjent for varig opphold. Ettersom rommene defineres ut ifra dagens faktiske bruk, kan enkelte rom følgelig mangle nødvendig godkjenning.

Byggemåte
Selger har i forbindelse med salget innhentet en tilstandsrapport fra Arvid Lysgård, datert 07.09.23 13:04. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik, samt kostnadsoverslag for eventuelle oppgraderinger. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er en del av denne salgsoppgaven og må leses nøye av interessenter før det legges inn bud. Kjøper anses kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport, og kan følgelig ikke reklamere på belyste forhold. Vi vil gjøre spesielt oppmerksom på viktigheten av å lese igjennom rapportens TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som angir avvik fra normal slitasje, høy alder, bygningsdel som må utbedres, og lignende. Det følgende er hentet fra den bygningssakkyndiges beskrivelse av boligen:

Rapporten omhandler en enebolig som er oppført i tre over  grunnmur i stein. Selger opplyser at fundamenter, grunnmur  og drenering har opprinnelse fra 1700 tallet. I ca. 1916 ble  det oppført en ny bolig over den gamle grunnmuren. Garasje  fra 2007 er oppført i leca og tre over støpt plate på mark. Det  er laget en leilighet i loftsetasjen på garasje, men det  opplyses at leilighet ikke er søkt og godkjent for varig opphold.

Eneboligen fremstår som vedlikeholdt tatt byggeår i  betraktning, og det er i hovedsak kun observert svekkelser  som skyldes normal elde og slitasje. Det meste av innvendige  overflater ble pusset opp og fornyet i 2003 etter en tingligere  brann, samt at det ble montert nye vinduer i 1. etg. og 2. etg.
I 2003 ble også badet i 2. etg. renovert på nytt, og  kjøkkeninnredning er fra ca. 2010. I forbindelse med  oppussing i 2003 ble det foretatt utskiftinger og oppgraderinger på EL- og VVS anlegg. Trekledning og  taktekking er av eldre dato/bygger, og tidspunkt for utskifting  av taktekking nærmer seg. I kjeller er det observert noe  fuktinnsig i det ene hjørnet, samt at det stedvis er noe  saltutslag, dette sees i sammenheng med blant annet
redusert effekt på drenering. På badet er det tegn til noe  fuktskader nederst på veggplater i dusjsone, dette antas å skuldes manglende silikon i overgang veggplater og  aluminiumsskinne. På bad i garasje er det også tegn til  fuktskader på vegger, samt at det er sprekker og glipper i gulv.

På generelt grunnlag opplyses det om at dette er en eldre  bolig, med påfølgende risiko for skjulte skader o.l. Forøvrig  henvises det til de respektive bygningsdelene med  tilstandsgradering. Tilstandsgraden gis med henblikk på  bygningsdelens forventede levetid, samt visuelt inntrykk. Det  foretas enkle målinger med fuktindikator og stikktagninger i  treverk. Eier har ifølge opplysninger gitt til takstmann ikke  kjennskap til sopp- og råteangrep, vannskade eller angrep av  skadedyr, utover det som er nevnt i rapporten.

Rapporten er utarbeidet til avhending av eiendom og skal benyttes til dette.


Boligen har fått følgende TG3:
Bad i garasjen:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk  etter dagens krav.
Arbeid utført på bad i 2007 bærer preg av grov og  ufagmessig utførelse, og det er tegn til fuktskader  nederst på vegg i våtsone. Det er ikke membran i
gulv, samt at det er sprekker og riss i gulv. Som  følge av badekaret er det også begrenset tilgang til  sluk, og det opplyses at sluk må jevnlig vedlikeholds  og renses. Det er heller ikke membran på vegger.  Manglende membran på gulv og vegger fører til at  gulv og vegger ikke er tette. Skulte skader i vegger  og gulv kan ikke utelukkes.

Bad tilliggende konstruksjoner garasje:
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist  andre avvik i våtsonen. Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det  påvist indikasjoner på fuktskader.

Boligen har fått følgende TG2:
ENEBOLIG
AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert  å taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert  på undertak. Takstein bærer preg av elde og slitasje, og takstein er  misfarget og slitt.

Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert  på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket,
men det var ikke krav om dette på  byggemeldingstidspunktet.  Takrenner og beslag av eldre dato bærer preg av elde  og slitasje, samt at det er noe frostskader på nedløp  for takvann. Det er også tegn til noe rustdannelse.

Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning  mot grunnmur.  Trekledning bærer preg av elde og slitasje, og kledning  er stedvis oppsprukket. Selger opplyser at malingen  tidvis skaller av. Avskalling av maling skyldes at  trekledning opprinnelig er malt med linolje e.l. Linolje  fører til at ny maling ikke får feste, som igjen fører til  avskallinger.

Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av  takkonstruksjonen. Det er observert luftespalter over isolasjon, men  luftespalter er stedvis noe sammenklemt, samt at det  mangler luftespalter ned mot raft. Dette øker faren for  fukt- og kondensskader. Frostspreng på nedløp for  takvann kan være tegn på at snø smelter på tak, dette  sees i sammenheng med luftlekkasjer og varmetap.  Luftlekkasjer og varmetap skyldes manglende/utett
diffusjonssperre/plast i himling mot loft. Det er også  observert noe eldre fuktmerker i undertak, dette sees i sammenheng med noe utett taktekking. Det er også  registrert noe skjevheter på takkonstruksjonen, men  dette vurderes til å være normalt tatt byggeår i  betraktning.

Vinduer
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i  trevirket.
Det er stedvis observert noe fukt- og kondensmerker i  karmer, samt at det stedvis er noe avskalling av  maling.

Dører
Det er avvik:
Ytterdører bærer preg av noe elde og slitasje, og  ytterdører tetter dårlig til karm. Det er sprukket  vindusglass på ytterdør til kjeller.

Balkonger, terrasser og rom under  balkonger
Det er avvik:
Rekkverk er for lavt iht. dagnes krav, samt at det er  observert at deler av rekkverk er skjevt. Det er også  registrert noe skjevheter på terrassegulv. Det er en  mindre skade på nederste trappetrinn til gårdsplass.

Innvendig > Overflater
Det er avvik:
Tregulv i 1. etg. er ripete og slitt, samt at det er  observert noe sprekker og bom på gulvflis i kjeller.  Ellers er det i hovedsak kun observert normal elde og  slitasje.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor  en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med  bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele  rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i  standardens krav til godkjente måleavvik. Det er stedvis knirk i gulv.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller  ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er avvik:
Eldre koksovn i stue og åpen peis i kjeller tilfredsstiller  ikke dagnes krav til nye rentbrennende ovner

Innvendig > Krypkjeller
Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke  nærmere vurdert innvendig. Det er begrenset ventilering/luftgjennomstrømning i  krypkjeller.   Som følge av fukt i kjellerrom kan det påregnes fukt  også i blindkjeller. Skjulte skader kan ikke utelukkes

Innvendig > Innvendige trapper
Det er avvik:
Trapp til kjeller er bratt, og trappen til 2. etg. er smal.  Det mangler rekkverk/håndløpere på vegger, og  trapper tilfredsstiller derfor ikke dagens forskriftskrav.

Overflater vegger og himling > Bad
Det er tegn på fuktskader nederst på våtromsplater. Våtromsplater er ikke montert fagmessig. I dusjsone er det tegn til noe fuktskader nederst på  vegger. Dette antas å skyldes at det ikke er benyttet  silikon e.l. i overgang veggplater og aluminiumsskinne.  Dette vurderes til å være en svak og ufagmessig  løsning. Det er også observert noe  fuktmerker/avskalling av maling nederst på trepanel,  ved siden av dusjdør. Det opplyses at det ikke er  membran på vegger bak trepanel og forsiktig bruk av  vann må påregnes.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert  på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert  på membranløsningen. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av  membran/tettesjikt/klemring. I forbindelse med utbedring av dusjsoen i 2019 ble  det samtidig lagt et ekstra lag med membran i  dusjsonen. Membran fra 2019 er ikke ført og klemt  under klemting i sluk, dette kan føre til at gulv ikke er  tett. To lag med membran i dusjsone øker også faren  for fukt og kondensskader.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er  krav på dette kjøkkenet ut ifra alder. Skapfronter er foliert med nytt sort belegg i senere tid, men det er luftbobler i folieringen. Tregulvet er  ripete og slitt.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert  på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert  på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere  år. Det opplyses at det bør utføres service på  varmepumper minimum hvert andre år.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller  annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av  varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer, plassert i toalettrom. Selger opplyser at nye automatsikringer  ble montert i 2020. I 2020 ble det også montert ny  lader for EL- bil, samt at eldre downlights ble skiftet til led-pærer. Det ble også montert en seriemåler i  garasje. Ellers er EL- anlegget i hovedsak fra 2003, men deler av EL- anlegget er av eldre dato.

Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig  at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren  ved kjeller/underetasje. Drenering har noe begrenset effekt, dette sees i  sammenheng med fuktinnsig og saltutslag på vegger i  kjeller. Tilstandsgrad 2 også satt som følge av alder, da  forventet levetid er oppbrukt.

Grunnmur og fundamenter
Det er registrert skråriss som er symptom på  setninger. Det er stedvis noe sprekker og riss i grunnmur, samt at  det utvendig er observert noe gjenstående arbeid  med murpuss.

Terrengforhold
Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og  dermed muligheter for større vannansamlinger.

Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert  på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert  på utvendige avløpsledninger.

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Rom Under Terreng
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging  i kjellergulv.  I det ene hjørnet mot nordøst er det observert tegn til  noe fuktinnsig på gulv, og selger opplyser at det ved  et tilfelle de senere år har vært vanninnsig i dette  hjørnet. Det er også stedvis noe saltutslag og  avskalling av maling på vegger. Dette skyldes  kapillært oppsug fra grunnen, samt antatt noe  svekket effekt på drenering.

GARASJE
AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket,  men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.

Utvendig > Vinduer
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i  trevirket.  Det er stedvis noe fukt- og kondensmerker i karmer,  samt at det er noe avskalling av maling.

Utvendig > Dører
Det er avvik:
Garasjeporter er litt slitt, samt at selger opplyser at  det ved kraftig regn og vind, kan komme noe vann inn  på gulv mellom port og garasjegulv.

Innvendig > Overflater
Det er avvik:
Vanninnsig mellom garasjeport og gulv sees i sammenheng med at det ikke er laget fall på gulv, ut mot gårdsplass. I loftsetasje er det observert sprekker og glipper i gulv. Ellers er det i hovedsak kun observert normal elde og slitasje.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
Det er avvik:
Det er sprekker og glipper i gulv, og benkeplate er  slitt.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller  annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av  varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Gå til side
Fordelerskap med automatsikringer, plassert i bod i 1.  etg. EL- anlegget er antatt fra 2007.

Tomteforhold > Terrengforhold
Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og  dermed muligheter for større vannansamlinger.




Ovennevnte punkter er på ingen måte utfyllende. For ytterligere informasjon om byggemåte, årsak bak tilstandsgrader, konsekvens og anslag på eventuelle utbedringskostnader, se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette fronter. Det er ventilator over komfyr og opplegg for oppvaskmaskin. Det er heltre furugulv. Selger opplyser at  kjøkkeninnredning er fra ca. 2010, men innredningen ble montert i  denne boligen i 2022. Det er installert gasskomfyr på kjøkken, med  gassflasker montert på ytterveggen.

Toalettrom 1.etg:
Toalettrom i 1. etg., av eldre dato. Innredet med servant og toalett. Det  er gulv i tre, og trepanel på vegger og i tak.

Bad 2.etg:
Bad i 2. etg. med opprinnelse fra 2003 iflg. selger. Innredet med toalett,  servant, dusj og opplegg for vaskemaskin. Sluk i plast. Det er fliser på  gulv. Det er våtromsplater og trepanel på vegger.

Bad i garasje:
Bad i 2. etg., fra 2007. Innredet med toalett, servant, badekar/dusj og  opplegg for vaskemaskin. Sluk i plast. Det er mekanisk ventilasjon med  vifte i vegg. Det er gulv i tre. Det er våtromsplater og trepanel på vegger.

Kjøkken i garasje:
Kjøkkeninnredning med slette fronter. Det er ventilator over komfyr og opplegg for oppvaskmaskin. Det er gulv i tre.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Enebolig:
Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger.
I følge Færder Kommune foreligger det ikke tegninger for  boligen. Kjeller er antatt opprinnelig bygget som  bod/lagringsrom/tilleggsdel, bruken i dag samsvarer ikke med  dette, da kjeller er benyttet som hoveddel/beboelse. Denne  endringen er søknadspliktig. Selger opplyser at oppføring av  hagestue i 2019 ikke er søkt og godkjent.

Garasje:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men  de stemmer ikke med dagens bruk. Det er laget en leilighet i loftsetasjen i garasje, og det  opplyses at leiligheten ikke er søkt og godkjent. Leiligheten er såldes ikke godkjent for varig opphold/utleie. Loftsetasje er  på tegninger tegnet inn som bod/lagringsloft. Dette er  søknadspliktige endringer, og tiltak må påregnes utført.

Kjøper overtar risiko og ansvar for ovennevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer, plassert i  toalettrom. Selger opplyser at nye automatsikringer ble montert i 2020. I 2020 ble det også montert ny
lader for EL- bil, samt at eldre downlights ble skiftet til led-pærer. Det ble også montert en seriemåler i garasje. Ellers er EL- anlegget i hovedsak fra 2003,  men deler av EL- anlegget er av eldre dato.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget, og at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk på eiendommen. Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Det er varmekabler på bad. I stuen er det peisovn og varmepumpe.
Dersom rom for varig opphold ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter utgjør Kr. 19 695 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet betales over tolv terminer p.a. Det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.
Ny eier må belage seg på bl.a. følgende løpende tilleggsutgifter:

Et estimert årlig strømforbruk som tilsvarer ca x kwh. pr. år.
Årlig forsikringspremie som p.t er på kr .
Boligen er tilknyttet x som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Ny eier må selv tegne nødvendige forsikringer.

Forsikring med polisenummer
Eiendommen er forsikret i Gjensidige med polisenummer: 92529720

Formuesverdi
Ifølge Skatteetaten var formuesverdien for inntektsåret 2021:

Som primærbolig kr. 916 146,- som forutsetter at boligen brukes som fast bopæl.

Som sekundærbolig kr. 3 298 125,- ved annen bruk av eiendommen.

Formuesverdien justeres normalt årlig, og det henvises til Skatteetatens websider dersom ytterligere informasjon er ønskelig.

Tekniske installasjoner
Enebolig:
Vannrør med inntak i kobber, med stoppekran i kjeller. Det er kobberrør  i bygget. Selger opplyser at det meste av kobberrør ble skiftet i ca. 2003,  men det kan ikke utelukkes at deler av vannrør er av eldre dato.

Det er avløpsrør av plast. Selger opplyser at det meste av avløpsrør ble skiftet i ca. 2002, men det kan ikke utelukkes at deler av avløpsrør er av  eldre dato.

Det er periodisk mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. Ellers er det  friskluftventiler i yttervegger.

Det ble montert varmepumpe i boligen i 2019 iflg. selger. Denne er ikke faglig vurdert av takstmann, men det opplyses at varmepumpe var i  bruk og fungerte på befaringsdagen.

Varmtvannsbereder på 200 liter fra 1998, plassert i kjeller.

Garasje:
Vannrør med inntak i kobber, med stoppekran i bod. Det er kobberrør i bygget.

Det er avløpsrør av plast.

Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2013, plassert i bod i 1. etg.

Diverse
SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

Interessenter oppfordres til å lese vedlagte liste over løsøre og tilbehør som skal medfølge ved handelen. I de tilfeller det medfølger hvitevarer i handelen, overleveres disse uten noen form for garanti utover leverandørgaranti. Det gjøres oppmerksom på at løsøre som har en klar karakter av å være en del av selgers møbler - selv om det er skrudd opp på veggen, normalt sett ikke vil medfølge boligen ved overtakelse.

Annet
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Kommuneplan
- Reguleringsplan m/bestemmelser

Radonmåling
Det gjøres oppmerksom på at det ved utleie er krav til å gjennomføre radonmåling, og at forsvarlige nivåer skal kunne dokumenteres. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig, såfremt det betales husleie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt legalpant i eiendommen som sikkerhet for betaling av kommunale gebyr. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 1 servitutt på eiendommen, og kjøpers bank vil få prioritet etter disse:
Dnr. 1977/5975-1/91  Erklæring/avtale tinglyst 17.10.1977 
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn/erstatning ifb med grunnavståelse.

Rettigheter på 3811-46/10
Rettigheter i eiendomsrett
1890/900068-1/91  Bestemmelse om vannrett tinglyst 19.06.1890 rettighet til brønn
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:46 Bnr:19  

Rettigheter på 3811-46/12
Rettigheter i eiendomsrett
1890/900069-1/91  Bestemmelse om vannrett tinglyst 19.06.1890  rettighet til brønn
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:46 Bnr:19
 
Tinglyste servitutter følger eiendommen og eventuelle kopier av disse kan fås ved henvendelse til megler. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Den del av garasjen som idag fremstår som en utleiedel, er ikke godkjent for varig opphold. Eventuell søknad om bruksendring skjer for kjøpers regning og risiko. Det gjøres oppmerksom på at det er krav om forsvarlige radonverdier ved utleie. Dersom kjøper ønsker leietakeren oppsagt, bes dette meddelt megler skriftlig ved inngivelse av bud.
Leietaker har bodd over garasjen i 7 år og har betalt kr. 7.000,- pr. mnd.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig iht. reguleringsplan for HårkollenVI, datert 12/9-1990. For øvrig ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel, datert 31.01.2018.

Færder kommune er for tiden ikke kjent med reguleringsmessige forhold som tilsier at det kan bli vesentlige endringer for området og eiendommens eksisterende kvaliteter.

Kommuneplanens arealdel revideres. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende  boligbebyggelse, men det foreslås å legge inn en hensynssone for ras- og skredfare over deler av  eiendommen

Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved hendvendelse til megler.

Overtagelse
Boligen her klar for overtagelse. Interessenter oppfordres til å angi ønsket overtakelse i budskjema. Antall nøkkelsett ved tiltredelse kan variere, og kjøper må selv besørge nye nøkler/låser for egen regning.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
Total kjøpesum inkl. offentlige gebyrer, avgifter og øvrige kostnader:

kr 4 980 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 240,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 124 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 980 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 125 740,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 105 740,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 120 790,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)




Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til
prisantydning. Det tas forbehold om endring i offentlige gebyr.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum inkludert omkostninger, samt eventuelt pantedokument tilknyttet lån, skal kunne disponeres over hos megler senest 2 virkedager før overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag, og skal betales av selger:




Provisjonsbetingelser:

Tilrettelegging : 15 000,-
Provisjon : 1,00%
40 000 Minimum
Inklusiv mva




Oppgjørshonorar kr. 5 950,-

Markedspakke kr. 15 900,-

Sosiale medier kr. 4 900,-

EIE Look kr. 5 900,-

I tillegg blir selger belastet for utlegg.




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp, har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, markedspakke og utlegg.

Oppdragsnummer
88-23-0077

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmeglere er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift, som pålegger oss å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til dette, og det medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften. Mulighetene for å få slettet personopplysninger er derfor begrenset. Les mer om EIE`s behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på eie.no/personvern

Avdeling
EIE Stokke

Sandefjord & Stokke Eiendomsmegling AS
NO 919667168 MVA

Ansvarlig megler
Jørn Richard Andersen
Daglig leder | Eiendomsmegler

Saksbehandlere
Jørn Richard Andersen
dir.tlf: 33 48 22 01
e-post: jra@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Petterødveien 40
For mer om objektet
Petterødveien 40

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: