Bilde 1 av Tenvikveien 85Bilde 2 av Tenvikveien 85
Digital salgsoppgave
Tenvikveien 85

3140 Nøtterøy • Færder kommune

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 4 990 000

Omkostninger: kr 141 002Totalpris: kr 5 131 002
Sjarmerende, velholdt og innholdsrik enebolig med hybel - Landlige omgivelser - Vakker hage og solrik terrasse.
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
194 m²
Bruksareal (BRA)
227 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
33 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
34 m²
Kommunale avgifter
kr 1 913 / Mnd
Prisantydning
kr 4 990 000
Omkostninger
kr 141 002
Totalpris
kr 5 131 002
Byggeår
1938
Tomt
Eiet tomt 1440 m²
Oppdragsnummer
67240071
card-default

Hanna Sundby

Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner
Les om Hanna
card-default

Ida Holan

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Ida
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 4 990 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)kr 124 750,-
Pantattest kjøperkr 202,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 15 050,-
  
Totalpris kr 5 131 002
Eiendom
Tenvikveien 85, 3140 NØTTERØY

Matrikkel
Gnr. 115 Bnr. 74 i Færder kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 227 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 194 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 33 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 34 kvm

Areal
Primærrom: 189 kvm, Bruksareal: 227 kvm, BRA-i: 194 kvm , BRA-e: 33 kvm , TBA: 34 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1938

Tomt
Eiet tomt 1440 kvm

Prisantydning
4 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Sturla Teisbekk Takstdato: 26.09.24 10:54
Utdrag fra tilstandsrapporten:
Enebolig fra 1938 oppført i 1 1/2 etg som er tilbygget 1981 og med takoppløft i 1993. Det er utført mye vedlikehold og oppgraderinger fra 1980- tallet og frem til i dag. Nyere oppgraderinger er omlegging yttertak, renovert pipe, bytte av en del vinduer/terrassedør, kledning gått over, varmepump og terrasse. Boligen fremstår å være i normalt god stand. Det er innredet hybel leilighet i kjeller, trapp opp til boligen. En del av arbeidene er utført som egeninnsats av tidligere eiere og har noe ufagmessig utførelse. Bad, vaskerom og kjøkken begynner å få noe alder. En del vinduer er fra 1980/90-tallet og har noe alder. Det er registert noe fukt i utforede vegger i kjeller. Det er skjevheter i bygget som relateres til datidens byggeskikk. På sikt behov for vedlikehold og oppgraderinger. Isolert utebod fra 2022/23 som er i god stand. Eldre falleferdig uthus, som benyttes til lagring av sykler etc. Det henvises for øvrig til rapporten med beskrivelse av rommen og de enkelte bygningsdelene.

I Tilstandsrapporten er det angitt 4 stk. tilstandsgrad 3 - (TG3): store eller alvorlige avvik- herunder:

Utvendig > Dør - kjellernedgang
Vurdering av avvik: Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader.
Tiltak: Døren(e) står foran utskiftning. Det må etableres en bedre løning for vannavrenning, for å unngå lignende skader.

Innvendig > Innvendige trapper
Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Spiraltrapp er smal. Det mangler håndløper på vegg og rekkverk går ikke helt ned på trapp til 2 etg.
Tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
Tiltak: Ventilasjonsløsningen må utbedres. Eier benytter vinduer/dører for lufting/ventilering i de fleste av rommene, og det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

Tomteforhold > Uthus - forenklet vurdering
Vurdering av avvik: Bygget har skjevheter, enkel utførelse og råte i vegger etc.
Tiltak: Bygget har behov for utbedringer/renovasjon, avhengig av hva bygget skal benyttes til.

Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS 3600 gir TG 2:
Det er angitt 36 stk.  tilstandsgrad 2 - (TG2) -avvik som kan kreve tiltak- herunder:

Utvendig > Snøfangere
Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det var i 1938 ingen klare krav til snøfangere. Det var i 1981/1993 krav om snøfangere der det kunne medføre skade
Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Det vurderes at det er liten fare for skade ved nedfall av snø fra taket, men har man små barn som leker i hagen om vinteren, bør tiltak vurderes.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Vurdering av avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Ukjent isolering av gammel del. Maling flasser noen steder. Varierende lufting bak kledning.
Tiltak: På sikt må det påregnes noe vedlikehold/oppgraderinger pga alder, noe ufagmessig utførelse og nevnte forhold, som kan være årsak til at maling flasser.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er skjevheter i konstuksjonen. Eldre fuktmerker, tørt på befaringen. Eldre uisolert loftsluke.
Tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres.

Utvendig > Vinduer
Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduer er eldre og har normal slitasje, og over 50 % av normal levetid er brukt opp på treverk og glass.
Tiltak: Det er ikke behov for tiltak nå, men på sikt.

Utvendig > Dører
Vurdering av avvik: Dør har noe skjevheter og 50 % av normal levetid er brukt opp. Katteluke er montert.
Tiltak: Dør fungerer men på sikt må det påregnes justering/utskiftning.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Vurdering av avvik: Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Noen mindre skjevheter. Maling flasser. Rekkverksbord går helt ned til terrassen og trekker da opp fuktighet i bunn.
Tiltak: Behov for maling for at det skal bli pent.

Utvendig > Utvendige trapper
Vurdering av avvik: Det er ikke montert beslag mellom trapp og vegg på hovedtrapp. Det er ikke montert beslag mellom vegg og grunnmur på kjelelrnedgang til leilighet. Treverk ligger tett mot bakken på kjellernedgang.
Tiltak: Behov for noe vedlikehold med utskifting råte og beslag må monteres for å unnga skader på kledning/vegg.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er målt skjeheter på 15-25 mm i rommene. Soverom mot nord ved trapp har 32 mm skjevhet. Noe knirk enkelte steder.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Innvendig > Radon
Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: egen bolig er det ikke påbudt å måle radonverdiene eller gjøre tiltak, men det anbefales. Ved utleie er det krav om måling.

Innvendig > Rom Under Terreng
Vurdering av avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området.
Det er målt mellom 14,4 og 19,9 % fukt i treverk inne i vegg. Treverk som har fuktinnhold lavere enn 11,9 % er tørt treverk. 12-15,9 % ansees som akseptabelt. 16 til 20 % er fuktig.
Tiltak: Høy fuktighet over tid vil føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig vil materialer og konstruksjoner bli ødelagt. Viktig å følge med på endringer i lukt, inneklima etc som kan indikere en begynnende skade i vegg.

Innvendig > Krypkjeller
Vurdering av avvik: Det er noe fuktighet i krypkjeller, men ikke mye med tanke på byggets alder. Treverk noe fuktskadet mot støpt gulv. Drenering skal være skiftet/lagt i 2015 i følge tidligere takst. Ukjent omfang/utførelse.
Tiltak: Kjeller er egnet for grovlagring, i deler av krypkjeller som har støpt gulv og takhøyde ca 1,6 meter. Det er skyllekummer og et sluk samt opplegg for vaskemaskin i et rom.

Innvendig > Innvendige dører
Vurdering av avvik: Dørblad til bad/vaskerom i 2 etg flasser siden dører er for tørre og ikke fuktige rom.
Tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Kjeller > Bad > Overflater vegger og himling
Vurdering av avvik: Det er litt svertesopp i fuger i duj og 50 % av normal levetid er brukt opp på fliser, lim og membran/vanntetting bakenfor, og det gis derfor TG 2.
Tiltak: Det er ikke behov for tiltak nå, men det kan bli på sikt pga alder og forhold som da kan oppstå.

Våtrom > Kjeller > Bad > Overflater Gulv
Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulv har lokalt fall i dusj, men i rommet er det noe motfall. Membran har oppkant under dørterskel.
Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Viktig at sluk renses regelmessig. Dusjdører må slås inn når de ikke er i bruk, slik at det er tilgang til sluk for rommet om det skulle oppstå en vannlekkasje.

Våtrom > Kjeller > Bad > Sluk, membran og tettesjikt
Vurdering av avvik: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er opplyst i tidligere takst at membran er smurt ut på slukkanten, men er ikke lagt under klemring.
Tiltak: Overvåk konstruksjonen jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må løsningen utbedres, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Hvis membran løsner mot sluk kan det bli fukt i konstruksjonen og skader.

Våtrom > Kjeller > Bad > Sanitærutstyr og innredning
Vurdering av avvik: 50 % av normal levetid er brukt opp. Innredning litt fuksvellet i bunn mot dusj.
Tiltak: Det er ikke behov for tiltak nå, men pga alder kan det bli på sikt.

Våtrom > Kjeller > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom
Vurdering av avvik: Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det er målt 12-15 % fukt i vegg. Treverk som har fuktinnhold lavere enn 11,9 % er tørt treverk. 12-15,9 % ansees som akseptabelt.
Tiltak: Målt fuktnivå indikerer noe fuktopptrekk, om dette kommer fra bruk av bad eller fra grunnen er vanskelig å fastslå. Fuktighet gjør at levetiden blir noe forkortet.

Våtrom > 2 Etasje > Bad > Overflater vegger og himling
Vurdering av avvik: Det er noe hull etter tidligere oppheng/dusjdører. 50 % av normal levetid er brukt opp på fliser, lim og membran/vanntetting bakenfor, og det gis derfor TG 2.
Tiltak: Dusjkabinett benyttes og det er ikke behov for tiltak nå, men det kan bli på sikt pga alder og forhold som da kan oppstå.

Våtrom > 2 Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt
Vurdering av avvik: Det er ikke opplyst om det er skjøtet inn mot veggmembran. Overgang her er generelt vanskelig å få til, samt ned i sluk når slukene ligger dypt ned i gulvet slik som her. Det virker som det kan ligge en banemembran fra 2009 under påstøp, og da vil det være denne som er tettingen ved sluk. 50 % av normal levetid er brukt opp på denne.
Tiltak: Det er ikke behov for tiltak nå, men kan bli på sikt pga alder og naturlig svekkelse av smøremembran samt lokal utbedring.

Våtrom > 2 Etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning
Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Innredning har noe skade på skuff.
Tiltak: Ved implementering av innebygget sisterne var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. Det er ikke behov for tiltak nå, men pga alder kan det bli på sikt.

Våtrom > 2 Etasje > Vaskerom > Overflater vegger og himling
Vurdering av avvik: 50 % av normal levetid er brukt opp på fliser, lim og membran/vanntetting bakenfor, og det gis derfor TG 2.
Tiltak: Det er ikke behov for tiltak nå, men det kan bli på sikt pga alder og forhold som da kan oppstå.

Våtrom > 2 Etasje > Vaskerom > Overflater Gulv Gå til side
Vurdering av avvik: Det er noe sprekker i overgang gulv/vegg bak vaskemaskin. 50 % av normal levetid er brukt opp på fliser og lim, og det gis derfor TG 2.
Tiltak: Det er ikke behov for tiltak nå, men det kan bli på sikt pga alder og forhold som da kan oppstå.

Våtrom > 2 Etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig, for å hindre tilstopping og fare for skader.

Våtrom > 2 Etasje > Vaskerom > Sanitærutstyr og innredning
Vurdering av avvik: 50 % av normal levetid er brukt opp.
Tiltak: Det er ikke behov for tiltak nå, men pga alder kan det bli på sikt.

Kjøkken > Kjeller > Stue/kjøkken/soverom > Avtrekk Gå til side
Vurdering av avvik: Lysbryter fungerer ikke. Vifte støyer ved bruk. Rist utvendig er ikke festet/tettet tilstrekkelig.
Tiltak: Rist utvendig anbefales festet/tettet bedre. Fungerer ellers greit, men vifte begynner å få noe alder.

Kjøkken > 1 Etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning
Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
Tiltak: Dører ved oppvaskbenk har fult/svellskader, og må utbedres lokalt/lakkeres opp, om det skal bli pent.

Kjøkken > 1 Etasje > Stue/kjøkken > Avtrekk Gå til side
Vurdering av avvik: Bryter for lys er skadet og fungerer ikke. Det er ikke veggventil på kjøkken for tilluft for vifta.
Tiltak: Ventil på kjøkken anbefales montert, vifte vil da få bedre avtrekk. Vifte er eldre og slitt, og må på sikt påregnes å skiftes.

Spesialrom > 1 Etasje > Kjølerom/bod > Overflater og konstruksjon
Vurdering av avvik: Konstruksjonen har indikasjoner på feil konstruksjon og bør undersøkes ytterligere eller det må innhentes dokumentasjon på valgt løsning. Det er fuktmerker/tegn på kondensinntrekk i gulv, vegg, tak som tyder på feil oppbygging. Det er i tidligere takst opplyst at det var fukt i overflater, men mye av dette er trolig tørket opp i overflate siden rommet kun har vært benyttet som bod.
Tiltak: Vurdering av rommet er gjort som bod, siden rommet ikke har vært i bruk som kjølerom. Rommet anbefales revet og nytt satt opp om man ønsker ett kjølerom.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør - eldre
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Service er ikke tatt i senere år, og anbefales utført.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Vurdering av avvik: Deler av innvendig anlegg er noe eldre, slik at noe oppgraderinger er påregnelig på sikt. Eier har samsvarserklæring på arbeider utført i egen botid, samt fra 2018 på nye varmekabler på bad. Eier har ikke Samsvarserklæring på el-arbeider i isolert utebod.

Tomteforhold > Drenering
Vurdering av avvik: Det mangler kantlist/avslutning på grunnmursplast et par steder. Det er ikke lagt drenering hele veien, og gis derfor TG 2.
Tiltak: Eldre bygg har ikke fuktsperre under støpte gulv i kjeller. Selv om man da legger ny drenering rundt grunnmur, vil det bli noe fukt opptrekk fra støpt gulv og under grunnmuren. Dette må hensyntas ved bruk og innredning av en eldre kjeller. Det er registrert fukt i utforet vegg i leilighet.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser.
Tiltak: Sprekker er nevnt i tidligere takst, og antas ut ifra dette å være av eldre årgang. Uansett viktig å følge med på, slik at det oppdages om det blir endringer.

Tomteforhold > Terrengforhold
Vurdering av avvik: Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Gårdsplass med belegningsstein har fall mot bygget og kjellernedgang.
Tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer, evt etableres renne for bortleding av vann.

Det er angitt 0 stk. tilstandsgrad 2 - (TG2)- avvik som ikke krever umiddelbare tiltak.
Det er angitt 16 stk. tilstandsgrad 1- ( TG1) - mindre eller moderate avvik
Det er angitt 3 stk. tilstandsgrad 0 - (TG0) -  Ingen avvik.

For ytterligere informasjon om eiendommens standard og tilstand se Tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Rapporten er basert på innholdskrav i Forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel). Formålet er å gi en tilstandsanalyse til bruk for den som bestiller og/eller i et salg til forbruker, og ikke for andre tredjeparter. Rapportens omfang, struktur, metode og begrepsbruk følger i hovedsak Norsk Standard NS 3600:2018 (Teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig), samt Takstbransjens retningslinjer ved tilstandsrapportering for boliger og Takstbransjens retningslinjer for arealmåling

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 202,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 125 952,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 115 952,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 131 002,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 22 956 pr. år vann, avløp, renovasjon, feieavgift. Tillegg for plastbeholder og økt restavfall.

Eier
Jon Even Schärer Live Aas Schärer

Kort fortalt
- Stor, innholdsrik og velholdt enebolig
- Hybel med egen inngang i kjelleren
- Parkering på en stor, gruslagt plass
- Landlig, sjarmerende og naturnært
- Stor, velholdt tomt med flott hage
- Uthus på ca. 26 kvm ved inngangen
- Lekestue/utebod med gulvvarme
- Sydvestvendt terrasse på 26 kvm
- Pen entré med varme i flislagt gulv
- Stue med peisovn og varmepumpe
- Egen, avdelt og lun tv-stue i 1. et.
- Klassisk, pent og velutstyrt kjøkken
- Helfliset bad/wc og eget vaskerom
- Et separat wc-rom ved entreen
- 4 soverom og ett kontor i 2. etasje
- Varmtvannsbereder på ca. 300 liter
- Sikringsskap med automatsikringer

Beskrivelse
Velkommen til Tenvikveien 85 - en stor, velholdt og sjarmerende villa i landlige og naturskjønne omgivelser. Beliggenheten er barnevennlig og attraktiv, med nærhet til busstopp og idylliske turområder, samt kort vei til badestrender, barnehager, skoler og butikker. Videre kan eiendommen skilte med en stor, vakker hage med lekestue/utebod, boltreplass, romslig uthus og en sydvestvendt, nyere terrasse på ca. 26 kvm.

Boligen fremstår med delikate fargevalg, god romfølelse og familievennlig planløsning. Her er det en stor stue med både peisovn og varmepumpe, og på et klassisk kjøkken er det integrerte hvitevarer. Videre er det et helfliset bad/wc, et vaskerom, wc-rom, kontor og fire gode soverom. I kjelleren er det etablert en hybel med egen inngang, bad/wc og åpen stue-/kjøkkenløsning.

Parkering
Det er god plass til flere kjøretøy på en stor, gruslagt gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i naturskjønne omgivelser på Øra/Støyten nær Borgheim sentrum i et veletablert og barnevennlig boligområde. Her er det ypperlig turmuligheter både sommer som vinter med bl.a. oppkjørte skiløyper/ lysløype og skøyteis på "dammen" kun noen hundre meter fra tomten. Lysløypa går over Nøtterøy Golfbane som ligger i og rundt Hellaskogen ned mot Ørastranda med fine bademuligheter.

Eiendommen ligger sentralt på Nøtterøy, men allikevel landlig og det er god bussforbindelse inn til Tønsberg sentrum. Det er ca. 7 km til Tønsberg sentrum og ca. 2 km til Borgheim "sentrum". På Borgheim er det både skoler, barnehage, videregående skole, samt butikker av forskjellige slag.

Det er også flotte turområder i retning Tenvik og Kjøpmannskjær. Vinterstid kan lysløypa mellom Wilhelmsenhallen og Tømmerholt by på herlige skiturer. Fra Tenvik går fergen over til Veierland med herlige turstier og sykkelveier i bilfritt miljø. For golfentusiaster er det få min kjøring til Nøtterøy golfklubb ved Borgheim.

Tomt
Eiendommen ligger landlig, naturnært og barnevennlig til, med umiddelbar nærhet til busstopp og naturskjønne turområder, samt kort vei til badestrender, barnehager, skoler og butikker. Tomten på 1439,9 kvm er meget pent opparbeidet med store plenarealer, frodige prydbusker, støttemurer i naturstein og steinbelagt gårdsom.

Den store hagen byr på rikelig med trygg boltreplass, og til stor glede for familiens minste ble det satt opp en lekestue/utebod i 2022/2023 som har både gulvvarme og belysning. Ved boligens inngangsparti er det et rødmalt, frittliggende uthus på ca. 26 kvm med flere spennende bruksmuligheter. 

Gode solforhold nytes helt usjenert på en sydvestvendt terrasse på ca. 26 kvm ved stuen i første etasje. Her er det god plass til grill og ønsket utemøblement, og en høy levegg sørger for lune og skjermede forhold. Terrassen var ny i 2017, og har dekke i tre, samt tretrapp ned til hagen. Yttertaket ble tekket om i 2015, og på samme tid ble takrenner, nedløp og beslag fornyet.  


Eiet tomt, 1440 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Fra eneboligen er det ca 3 km til Brattås barneskole og Brattås barnehage. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Borgheim ungdomsskole og Nøtterøy videregående skole ligger ca. 2,5 km unna.

Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Øraeveien, som ligger rett nedenfor eiendommen. Ved å benytte bil tar det ca. 4 min til Borgheim, 13 min til Tønsberg, 10 min til Teie, 20 min til Tjøme, samt 35 min til Sandefjord lufthavn.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Kiwi Kjøpmannskjær og Rema 1000 Borgheim. På Borgheim finnes også post og bank. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Teie torv et godt og variert tilbud. Tønsberg sentrum ligger ca. et kvarter unna med bil og kan by på alt av bymessige fasiliteter, i tillegg til rikholdige kjøpesentre.

Inneholder
1. etasje: Entré, wc-rom, kjølerom/bod, 2 stuer og kjøkken.
2. etasje: Gang, bod/kontor, bad/wc, vaskerom, 4 soverom og garderoberom.
Kjeller, hybel: Trapperom, gang, bad/wc og stue/kjøkken/soverom.
Annet: Uthus på ca. 26 kvm og utebod på ca. 7 kvm.

Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:

Enebolig

Kjeller:
BRA 24 m²
- BRA-i 24 m²: (Trapperom, Gang, Bad, Stue/kjøkken/soverom)

Første etasje:
BRA 92 m²
- BRA-i 92 m²: (Gang, Kjølerom/bod, Toalettrom, Stue/kjøkken, Stue, Stue 2 med trapp til kjeller)

Andre etasje:
BRA 78 m²
- BRA-i 78 m²: (Gang, Bod/kontor, Bad, Vaskerom, Soverom, Soverom 2, Soverom 3, Soverom 4, inngang via annet soverom, Garderoberom)

Takstmanns kommentar til arealmåling, brannceller, lovlighet/byggetegninger og krav for rom til varig opphold:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Planløsning i 2 etg er endret, og det er etablert bad og vaskerom. Gangen er smal med dører som går ut og hindrer passasje. Kjeller har takhøyde på 1, 96-1,97 meter og er godkjent av kommunen endret fra tilleggsdel (kjeller) til hoveddel (oppholdsrom) i 2023. Krav til takhøyde ved søknad om bruksendring er normalt 2,00 meter. Krav til målbar høyde ved taksering er 1,90 meter og rommene er medtatt i hht bruk/tegning.

Bod
BRA 7 m²:
- BRA-e : Isolert bod.

Takstmanns kommentar til arealmåling, brannceller, lovlighet/byggetegninger og krav for rom til varig opphold:
Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger.

Uthus
BRA 26 m²:
- BRA-e : Bod.

Takstmanns kommentar til arealmåling, brannceller, lovlighet/byggetegninger og krav for rom til varig opphold:
Det foreligger ikke tegninger

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er beregnet og angitt med utgangspunkt i NS 3940:23. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra den faktiske bruken, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra Tilstandsrapport utført av takstmann Sturla Teisbekk.

Utvendig:
Plassbygget saltak fra byggeår. Provisorisk gulv med plater er lagt ut på deler av loftet. Lys er montert. Det er i 2015 lagt ny takstein, papp og lekter i 2015. Takrenner, nedløp og beslag i plastbelagt stål fra 2015. Det er ikke montert snøfangere på taket. Veggene har trekonstruksjon fra byggeår med ukjent isolering. Deler av veggene er etterisolert 5 cm. Tilbygg fra 1980/90-tallet har normalt bindingsverkskonstruksjon med 10 cm isolasjon. Liggende kledning fra 1980/90-tallet. Kledning ved oppløft er fra 2015. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra 1980/90-tallet. Det er ca 10 stk vinduer som er skiftet i perioden 2008-2023. Malte trevinduer med 2-lags energiglass. Bygningen har malt hovedytterdør fra 1980-tallet. Bygningen har malt balkongdør i tre fra 2023 med 2-lags energiglass. Kjeller har malt ytterdør, med råteskader. Terrasse fra 2017 med malte terrassebordsgulv. Rekkverk i tre. Hovedinngang med repo i tre fra 2017 ved hovedinngangen. Kjellernedgang til leilighet i mur og trevegger. Tak med takstein. Tilsig av vann mot nedgangen og behov for tiltak.

Innvendig:
Innvendig er det gulv av parkett, laminat og fliser. Varmekabler i gulv i leilighet og entre bolig. Veggene har malt tapet og malt trepanel. Innvendige tak har malt trepanel og himlingsplater. Overflater er i grei stand, men har noe ufagmessig utførelse noen steder og skjevheter i gulv. Noe løs fug på fliser i leilighet. Behov for oppussing må vurderes av den enkelte. Etasjeskiller er av trebjelkelag med skjevheter som ses i sammenheng med byggets alder. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Området har moderat til lav Radonforekomst i flg Radonkart. Boligen har mursteinspipe fra byggeår med nytt røykrør og vedovn i 2022, som er utført av firma. Trinn på tak for feier. Boligen har malt tretrapp fra byggeår til 2 etg. Spiraltrapp montert til kjeller/leilighet i 2023. Trapper er ikke i hht dagens krav. Det er stort sett nyere hvite formpressede innerdører. Dører har ulik alder og utførelse. Del av kjeller er innredet til hybel leilighet. Gulvet er av betong med fliser. Veggene har panel og mur. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Bygningen har noe lav kjeller og krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Utvendig nedgang.

Våtrom:
Bad 2. etg.
Bad er pusset opp i 2009 av tidligere eier som egeninnsats i følge tidligere takst.  Dokumentasjon: ingen dokumentasjon, utenom for omlegging gulv i 2018. Veggene har fliser. Taket er malt. Grunnet skade på varmekabler er gulvet lagt om på nytt i 2018 av firma med nye fliser, smøremembran og varmekabler. Det er 2 plastsluk, ett under dusj og ett ved badekar. Det er lagt ny smøremembran i 2018. Rommet har innredning med nedfelt servant (kran ny i 2020), veggmontert toalett, dusjkabinett og badekar. Det er elektrisk styrt vifte, takventil og ventil i vindu. Hulltaking er foretatt fra kontor mot wc og badekar, uten å påvise unormale forhold.

Vaskerom 2. etg.
Vaskerom er pusset opp i 2009 av tidligere eier som egeninnsats i følge tidligere takst. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Det er plastsluk og ukjent type membran, men virker å ligge en banemembran under påstøp. Rommet har eldre innredning, skyllekum og opplegg for vaskemaskin. Det er ny elektrisk vifte i 2020. Ventil i vindu. Hulltaking er foretatt fra gangen mot skyllekum, uten å påvise unormale forhold.

Bad i kjeller - Hybel
Bad er pusset opp i 2009 av tidligere eier som egeninnsats i følge tidligere takst. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Rommet har innredning med servant, veggmontert toalett og dusjdører. Det er elektrisk styrt vifte. Hulltaking er foretatt og det er påvist noe fukt i konstruksjonen.

Kjøkken:
Kjøkken 1. etg.
Kjøkkenet har innredning med sporfreste fronter fra slutten av 1990-tallet i følge tidligere takst. Benkeplaten er av laminat . Det er heldekkende oppvaskbenk beslag med 2 kummer. Det er integrert oppvaskmaskin fra ca 2015, platetopp fra 2009 og stekeovn fra 2018, i følge tidligere takst. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Kjeller - Hybel
Hybelkjøkken med vask og 2 plater. Opplegg for vaskemaskin på siden av innredningen. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Spesialrom:
WC rom under trapp med litt lav høyde/lite rom. Det er laminatgulv fra 2016 og malt panel på vegger. Toalett og liten innredning. Avtrekksvifte.

Bod/Kjølerom
Rommet er benyttet som bod av eier hele tiden. Kjølerom som er etablert rundt 1980 i følge tidligere takst. Aggregat skal være skiftet i 2013. Rommet vurderes å ikke være egnet som kjølerom pga kommentarer i tidligere takst.

Tekniske installasjoner:
Innvendige vannledninger er av kobber. Vannledninger er opplyst å være fra 1980/90- tallet, men noe skal være eldre i følge tidligere takst. En del innvendige vannledninger er av nyere plast (rør i rør). VVS skap på vaskerom, lås er ødelagt på luke. Det er i for det meste avløpsrør av plast. Opplyst skiftet på 1980/1990/2000-tallet i tidligere takst. Det er i tidligere takst opplyst at det er noe avløpsrør av støpejern. Varmtvannstanken er fra 1997 og på ca. 300 liter. Boligen har naturlig ventilasjon. Det mangler ventilasjon på flere av rommene, og eier benytter vinduer til lufting. Det er installert varmepumpe i 2013. Sikringsskap er plassert i trappegang i 2 etg.. Det er ulik alder på automatsikringer. Noen eldre uten jordfeilbryter og noen jyere med jordfeilbrytere. Hovedkurs på 50 amp. Det er i 2017 gjort utbedringer på anlegget i følge tidligere takst. Noe arbeider utført i 2018-2023. Det er lagt strøm til isolert utebod. Brannvarsler og pulverapparat finnes.

Tomteforhold:
Det er ukjent byggegrunn. Normalt løsmasser/jord/leire på eldre bygg. Skjevheter i bygget som tyder på eldre bevegelser. Tomt har fall mot byget ved inngangssiden, som gir fuktbelasting på bygget. Det er lagt ny drenering og grunnmursplast i 2015 i følge tidligere takst. Det er ikke lagt ny drenering på deler av krypkjeller, men området utenfor er drenert med drenerende masser. Bygningen har betonggrunnmur antatt med sparestein i eldste del, og lettklinkerblikker i tilbygg mot sør. Avløpsrør og vannledning er i følge tidligere takst nyere, og antas derfor å være av plast. Stoppekran i kjeller med synlig plast vannledning, denne skal være fra 2018. Trykktank er montert. Offentlig tilknytning via private stikkledninger i følge Færder kommune.

Eldre enkelt uthus i trekonstruksjoner. Isolert bod som er kjøpt ferdig i 2022 og heiset på plass med kran. Plassert på Leca blokker. Varmekabler i gulv og lys/stikkontakter. Utført av tidligere eier som innredet boden og er utdannet elektriker i følge kjøpekontrakten.

For ytterligere informasjon om byggemåte og tilstand se Tilstandsrapport og Selgers Egenerklæringsskjema  som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Rapporten er basert på innholdskrav i Forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel). Formålet er å gi en tilstandsanalyse til bruk for den som bestiller og/eller i et salg til forbruker, og ikke for andre tredjeparter. Rapportens omfang, struktur, metode og begrepsbruk følger i hovedsak Norsk Standard NS 3600:2018 (Teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig), samt Takstbransjens retningslinjer ved tilstandsrapportering for boliger og Takstbransjens retningslinjer for arealmåling.

Standard
Entré
Eneboligen har et pent inngangsparti med steinbelagt adkomst, repos i tre fra 2017 og takmontert utebelysning. Vel inne blir vi ønsket velkommen i en flott entré med sortmalt panel på veggene og lyse fliser på gulv med gulvvarme. Yttertøy, sko og utstyr ryddes enkelt bort i en bred skyvedørsgarderobe, og mer oppbevaringsplass finnes i en tilliggende innebod.

Kjøkken
Kjøkkenet har et klassisk og pent design med gode benkeflater som innbyr til spennende kokkelering. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrinedører, lys laminatbenkeplate og benkebeslag i stål med dobbel oppvaskkum. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert oppvaskmaskin fra 2015, stekeovn fra 2018 og koketopp fra 2009. Over koketoppen er det ventilator med avtrekk ut.

Stue og tv-stue
I første etasje er det en stor, innbydende og lun stue som strekker seg langs hele husets bredde. Den er delt opp i to soner, hvor den ene kan lukkes med en tofløyet, klassisk dør med glass. Her inne er veggene malt i en dyp, delikat lillatone, og rommet egner seg godt som tv-stue.

Den største delen av stuen er holdt i en nydelig grønntone som fremhever det gylne parkettgulvet, og i et hjørne er det montert en god peisovn med stort flammebilde. Det er utmerket plass til både godstoler, bord og spisestue, og stuen har utgang til en sydvestvendt terrasse på ca. 34 kvm med upåklagelige solforhold.

Bad 2
Boligens hoveddel inneholder et bad/wc, et wc-rom og et vaskerom. Badet ligger i andre etasje, og ble pusset opp i 2009. I 2018 ble gulvet oppgradert med nye varmekabler og nye gulvfliser, og badet fremstår som tidsmessig og velholdt.

Veggene er kledd med hvite fliser, det er downlights i himlingen og det er mørke, blanke fliser på gulvet. Innredningen har sorte fronter, benkeplate i stein og toppmontert servant med nyere kran. Videre har badet et dusjkabinett, et vegghengt toalett, mekanisk avtrekk og et badekar med boblefunksjon.

Vaskerom og wc-rom
Vegg-i-vegg med badet i andre etasje er det et pent og praktisk vaskerom med hvite fliser på veggene og lysegrå fliser på gulv med gulvvarme. Innredningen har blå fronter og består av høyskap, overskap, underskap og en lys laminatbenkeplate. Videre er vaskerommet utstyrt med en skyllekum og opplegg for vaskemaskin. Wc-rommet ligger i hendig tilknytning til entreen i første etasje, og inneholder et toalett og en hvit servantseksjon. 

Soverom og garderobe
Det er fire pene soverom og et lite, koselig kontor i boligens hoveddel, og alle ligger samlet i andre etasje. Alle rommene er malt opp i tidsmessige og delikate farger som står godt til de gylne gulvene, og store sprossevinduer sørger for rikt, naturlig lysinnslipp på soverommene.

Det er et tilliggende garderoberom til ett av soverommene, og i entreen er det en romslig skyvedørsgarderobe. Øvrig lagringsplass finnes i  et uthus på ca. 26 kvm og en utebod på ca. 7 kvm.

Hybel
I kjelleren er det etablert en arealeffektiv og pen hybel med egen inngang. Hybelen inneholder et bad/wc og et åpent oppholdsrom som utgjør stue og kjøkken. Oppholdsrommet har lysmalt panel på veggene og det er lagt sandfargede fliser på gulv med gulvvarme. Store vinduer sørger for naturlig lysinnslipp og gode luftemuligheter.

I et hjørne i oppholdsrommet er det et enkelt, men funksjonelt kjøkken med hvite underskap, grått veggskap og benkebeslag i stål med oppvaskkum og integrert koketopp. Over koketoppen er det ventilator, og kjøkkenet er videre utstyrt med opplegg for vaskemaskin ved siden av innredningen. 

Badet i hybelen fremstår som velholdt og pent, med hvite fliser på veggene og lyse fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har hvite fronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon og et stort speil. Videre har badet et vegghengt toalett, mekanisk avtrekk og et dusjhjørne med innfellbare glassdører.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen fra byggeår, men midlertidig brukstillatelse datert 08.01.1982 vedrørende tilbygg, samt ferdigattest datert 31.10.2023 vedrørende bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel for deler av kjeller.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 1974 (utskiftning av vindu), 1981 (tilbygg), 1983 (tilbygg), 1993 (påbygg) og 2023 (bruksendring).
Det er noe avvik fra byggemeldte tegninger. Planløsning i 2. etasje er noe endret, og det er etablert bad og vaskerom. Dette er ikke byggemeldt. Oppholdsrom i kjeller er godkjent bruksendret, men kjeller har takhøyde på 1,96-1,97 meter. Krav til takhøyde ved søknad om bruksendring er normalt 2,00 meter. På tegninger fra søknad om bruksendring er det vist til 2 meters takhøyde. Spiraltrapp til kjeller har en bredde på 70 cm, krav til bredde på trapp er 90 cm. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Det foreligger ikke tegninger av uthus og utebod, Meglerforetaket har derfor ikke hatt mulighet for å kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt, og eller samsvarer med det som er byggesøkt, eller er godkjent. Innredning av utebod er ikke omsøkt og uteboden er ikke godkjent for varig opphold. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Eneboligen er elektrisk oppvarmet med gulvvarme i hybelen og på badene, og med varmepumpe i stuen. Dette suppleres med vedfyring i peisovn i stuen i hoveddelen. Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra vaskerom, wc-rom, begge kjøkken og begge badene. Sikringsskapet har automatsikringer, og skapet er montert i trappegangen opp til andre etasje. Boligens varmtvannsbereder rommer ca. 300 liter.

Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 12.02.2021.  Formålet med tilsynet var å vurdere forholdene ved fyringsanlegget som har betydning for brannsikkerheten og atkomsten.  Tilsynet var et visuelt tilsyn og rapporten kan ikke benyttes som en tilstandsrapport.
Følgende avvik ble konstatert under tilsynet: 
Gradering 2
Avvik 1
Beskrivelse av avviket
1.etg - Skorstein har dårlig gjenmurte hull etter tidligere røykrør  og er kondensskadet.

Avvik 2
Beskrivelse av avviket
Hele skorstein - Teglskorstein har for liten avstand til brennbart materiale. Teglskorstein skal ha en avstand på minst 23 cm fra røykløpets innvendige kant til brennbart materiale, dette er ikke ivaretatt i etasjeskillene.

Avvik 3
Beskrivelse av avviket
Loft - Skorstein har dårlige fuger, og er kondensskadet. Skorstein må settes i godkjent stand i hele sin høyde.

Avvik 4
Beskrivelse av avviket
Loft - Det mangler ubrennbar plate på gulv i skorsteinens bredde og minst 30 cm foran feieluken.

Selger har gitt tilbakemelding på at avvik er utbedret i 2022.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 22 956 pr. år vann, avløp, renovasjon, feieavgift. Tillegg for plastbeholder og økt restavfall.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Færder kommune pt.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 21 500 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Forsikring med polisenummer
Tryg Polisenummer: 6961466 Premie: 10419

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 413 178,- Som sekundærbolig Kr. 5 370 075,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Annet
Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema.
- En mus kom inn via rør til kjøkken. Etter befaring via Norsk hussopp forsikring ble denne fanget i musefelle. Tiltak gjennomført. Det har siden ikke vært mer mus i huset.
- Ferdigattest hybel utstedt 26.06.23.
- Anneks på 9 kvm satt opp i 2023, brukes som kontor. Gjerde mot parkeringsplass satt opp i 2020. Avfallsskur satt opp i 2023.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Rettigheter på 3911-115/66
Rettigheter i eiendomsrett

Servitutt - bestemmelse om vann/avløpsledninger, tinglyst 24.09.2018, dagboksnr. 1309225-1/200.


Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eiendommen har felles ledninger med andre eiendommer.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen (vedtatt 06.09.2023) er avsatt til: Boligbebyggelse- nåværende byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende, Ras- og skredfare og spredt bolig-, fritids- eller næringsbebyggelse. Eiendommen ligger i uregulert område.

Ifølge utdrag fra bestemmelser- herunder:  § 74 H310 Ras- og skredfare:
"Det er ikke tillatt med tiltak innenfor områder angitt som faresone H310 uten at den aktuelle faren er vurdert og sikkerheten ivaretatt. Ved arealplanlegging og søknad om tiltak innenfor områder angitt som faresoner skal det foretas undersøkelse av den aktuelle faren og redegjøres for nødvendige sikringstiltak.  Ved utarbeiding av reguleringsplan og byggesak innenfor hensynssonen må det dokumenteres tilstrekkelig sikkerhet mot områdeskred, jf. krav i TEK17 § 7-3 med veiledning. Sikkerhet mot områdeskred utredes i samsvar med NVEs veileder 1/2019. Retningslinje: Sonene er basert på ett eller flere av følgende farekart: Mulighet for marin leire, faresone kvikkleire samt aktsomhetskartene steinsprang, snøskred og jord- og flomskred. Framtidige endringer i kunnskapsgrunnlaget kan vektlegges i vurderingene av sikkerhet."

Ta kontakt med megler for å få utlevert kopi av plankart og bestemmelser - eller se www.faerder.kommune.no.

Odel og konsesjon
Det er ikke odel eller konsesjonsforhold knyttet til eiendommen pt. Det gjøres oppmerksom på at kommunestyret i Færder har vedtatt å innføre boplikt i hele Færder kommune. Boplikten er ikke effektuert pt.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 202,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 125 952,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 115 952,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 131 002,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.18 900)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Look (Kr.3 500)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 990)
Markedspakke 1 (Kr.15 900)
Oppgjør (Kr.7 900)
Visningshonorar (Kr.3 500)
Provisjon (forutsatt salgssum: 4 990 000,-) (Kr.49 900)
Totalt kr. (Kr.118 490)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
67-24-0071

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Vestfold Eiendomsmegling AS
EIE Tønsberg
Org. nr: 955607171
Nedre Langgate 19
3126 Tønsberg
Tlf: 33 30 70 00

Ansvarlig megler
Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner Hanna Sundby

Saksbehandlere
Hanna Sundby
EIE Tønsberg
Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner
Mob: 90 21 89 91 / E-post: hsu@eie.no

Ida Holan
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 41 39 76 56
[/ E-post: iho@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Tenvikveien 85
For mer om objektet
Tenvikveien 85

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: