Bilde 1 av Liaveien 81BBilde 2 av Liaveien 81B
Digital salgsoppgave
Liaveien 81B

1614 Fredrikstad • Fredrikstad kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Enebolig på 189 kvm i attraktivt område | Godkjent utleiedel på 47 kvm | Integrert garasje | Vestvendt veranda
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Primærrom (P-ROM)
189 m²
Bruksareal (BRA)
225 m²
Kommunale avgifter
kr 2 009 / Mnd
Prisantydning
kr 6 000 000
Omkostninger
kr 171 520
Totalpris
kr 6 171 520
Byggeår
1986
Tomt
Eiet tomt 824 m²
Oppdragsnummer
56220051
card-default

Jens August Larsen

Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Les om Jens
Prisantydningkr 6 000 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 157 500,-
  
Totalpris kr 6 171 520
Eiendom
Liaveien 81B, 1614 Fredrikstad

Matrikkel
Gnr. 210 Bnr. 833 i Fredrikstad kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 189 kvm, Bruksareal: 225 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
5

Byggeår
1986

Tomt
Eiet tomt 824 kvm

Det er asfaltert innkjøring. Tomten er opparbeidet med gressplen, diverse beplantning, prydbusker, hekk m.m. Det er gode sol og lysforhold på
tomten.

Prisantydning
6 000 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Erik Pedersen Takstdato: 12.05.22 12:00

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 157 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 158 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 158 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 171 520,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 24 108 pr. år Renovasjon - 240L, branntilsyn 1 løp, vann - bolig, vann fastgeb. bolig, avløp - bolig, avløp fastgeb. bolig, eiendomsskatt.

Eier
Bjørn Ragnar Olavesen

Beskrivelse
I Liaveien 81B finner du en romslig og innholdsrik enebolig over to plan med et primærareal på 189 kvadratmeter. Eiendommen befinner seg i et attraktivt og barnevennlig boligområde utenfor Fredrikstad sentrum som både er avslappet, men samtidig sentrumsnært med kort vei til det aller meste. Hiv deg på sykkelen og vær i sentrum på ca. 8 minutter, eller 5 minutter med bil.

I boligens 1. etasje er det en godkjent utleiedel på 47 kvm. Pr. dags dato leies denne ut for kr. 10.000,-/mnd. Leietaker ønsker videre å fortsette leien når ny eier overtar boligen. Da utleiedelen er mindre enn hoveddelen vil inntektene forbundet med utleie være skattefrie.

Boligen har en fin fordeling med bod, vaskerom og wc i 1 etg, mens i 2. etg finner du oppholdsrommene, soverommene og badet.

I boligens 1. etasje kommer du inn gjennom entréen med direkte adkomst til soverom, wc og vaskerom.

I boligens 2. etg du de 3 soverommene strategisk samlet på den ene siden av boligen, noe som gjør at rommene får en egen sone. Hovedsoverommet har egen balkong med utsikt ut over hagen. Alle soverommene ligger i tilknytning til badet. Videre tar vi turen inn til den romslige spisestuen og stuen. TV-tittingen og spisestuen har hver sine naturlige soner, og godt med plass til å innredes som man selv ønsker. Er man i en livsfase hvor man har små barn er det fint at man fortsatt kan ha lyd i boligen etter deres leggetid. Kjøkkenet som ligger i tilknytning til spisestuen er innredet i en L-formasjon og gir med det en effektiv matlagingsprosess. Et vinkelformet kjøkken gjør rommet mer åpent og godt med benkeplass. Her smøres nistepakker, et glass vin deles over putrende gryter og leksene blir gjort ved sitteplassen ved kjøkkenet, mens mamma eller pappa kombinerer matlaging med leksehjelp.

Fra stuen er det utgang til en solrik og romslig terrasse som om sommeren gir boligen en naturlig overgang mellom inne og ute. Her inviterer man venner og familie på grilling. Balkongen vil i praksis bli en forlengelse av stuen og gi boligen flere kvadrat med ekstra tumleplass. Fra terrassen ser man ut over en pen og grønn tomt for rekreasjon og lek der mor/far har mulighet for å holde et øye med de minste og selv kunne slappe av i solveggen. Uteområdet har plass for lek og moro der både venner og familie kan møtes.

Dette er en bolig som passer svært godt for barnefamilier som ønsker å ha god plass både inne og ute og fungerer som samlingssted for storfamilien til små og store samlinger. Nye lekekamerater vil man garantert kunne finne i dette hyggelige nabolaget. Den korte skole - og barnehagevei er noe som vil gjøre hverdagens kabal med levering/henting av barn svært behagelig.

Vi ønsker velkommen til visning til Liaveien 81B!

Parkering
Garasje integrert i bygningskroppen.

 

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et etablert, rolig og barnevennlig boligområde i Fredrikstad kommune med nærhet til skoler, barnehager, offentlig
kommunikasjon og gode servicetilbud. Området har kort vei til lekeplass, fotballbane, lysløype, skiløyper, idrettshall, svømmehall, ridesenter,
treningssenter, kino og bibliotek m.m. Eiendommen har også nærhet til flott turterreng og gode rekreasjonsområder i Fredrikstadmarka.

Ca 80 meter til kommunal lekepark. 

Tomt
Eiet tomt, 824 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
SKOLER

Trosvik skole: 1. til 7. klassetrinn.
Trosvik skole ble bygd i 1961 og ligger ca. 550 meter fra boligen. Skolen er byens største barneskole med ca. 490 elever og ligger sentralt og fint til, med store, grønne uteområder og mange muligheter for fysisk aktivitet. Skolefritidsordningen (SFO) er et omsorgs -, tilsyns- og aktivitetstilbud for elever i 1.- 4. klasse.
Adresse: Unnebergveien 19, 1613 Fredrikstad.

Kvernhuset ungdomsskole: 8. til 10. klassetrinn.
Kvernhuset er organisert i tre årstrinn med tre team på hvert trinn. Kvernhuset ungdomsskole er en stor skole som ble bygd i 2002 for 8, 9 og 10. trinn. Hvert årstrinn består av tre team på hvert trinn. Skolen har en kantine hvor man kan kjøpe bagetter og drikke, og på fredager kan man kjøpe varmmat. På Kvernhuset er det ca. 500 elever. Det er en stor gymsal rett utenfor skolen. Alle klassene bruker gymsalen 2 ganger annenhver uke. Elevene styrer kantina, elevskranken, biblioteket og Young Mentors.
Adresse: Kvernhusveien 1, 1615 Fredrikstad

Fredrik II Videregående skole:
Frederik II videregående skole har litt mer enn 1250 elever, og tilbyr utdanningsprogrammene studiespesialisering, idrettsfag og service og samferdsel. I tillegg tilbyr skolen et innføringsår for minoritetsspråklige og en egen IB-linje, (International Baccalaureate), et internasjonalt to-årig utdanningsprogram som erstatter de to siste årene (vg2 og vg3) på studiespesialisering. Fra og med høsten 2012 starter skolen i tillegg opp to nye utdanningsprogram; Salg, Service og Sikkerhet med Studiekompetanse og International Beginners. Skolen er kalt opp etter den dansk-norske kongen Frederik II, som grunnla Fredrikstad i 1567. Den ble opprettet 1. juli 1997, da de to skolene Frydenberg videregående skole og Christianslund videregående skole ble slått sammen til en.
Adresse: Merkurveien 2, 1613 Fredrikstad

BARNEHAGER

Trosvik barnehage:
Trosvik barnehage startet i august 1972 som en privat barnehage drevet av Trosvik I.F. I 1988 tok kommunen over bygget og driften. I 2007 ble barnehagen utvidet består i dag av fire 3-6 årsavdelinger og to 0-3 årsavdelinger med ca. 104 barn fordelt på avdelingene. Åpningstider: Mandag til Fredag fra kl. 06.45 til kl. 16.45.
Adresse: Unnebergveien 17, 1613 Fredrikstad

Do-Re-Mi Barnehage:
Læringsverkstedet DoReMi Trosvik startet opp høsten 2003, og har 5 avdelinger hvor det er plass til 95 barn. Barnehagen holder til i lokalene til gamle Trosvik skole, sentralt i Fredrikstad.

Barnehagen blir drevet etter Do Re Mi-konseptet. DoReMi er et spennende og annerledes barnehagetilbud, og skal være et konsept som legger vekt på barns evne for musikk og språk. Daglige aktiviteter og lek skjer på engelsk og norsk. I tillegg legges det vekt på estetiske fag som dans, drama og forming. Engelsk er en stor del av hverdagen til barna. Det er en engelskspråklig assistent på hver avdeling som snakker engelsk med barna, og har samlingsstunder på engelsk. De eldste i barnehagen har undervisning i fiolin. To ganger i året setter vi opp konsert hvor barna år vist fram noe av det de har lært. Åpningstider: Mandag til Fredag fra kl. 07:00 til kl. 16:30.
Adresse: Onsøyveien 49A, 1613 Fredrikstad

Lurvelegg Trosvik:
Lurvelegg barnehage ligger i Fredrikstad kommune og tar imot barn fra 2 - 6 år. Barnehagen holder til i et rolig boligområde på Trosvik, med Veumbekken som nærmeste nabo. Avdelingen har plass til 38 barn i alderen 2 - 6 år. Disse er fordelt på 2 baser, Tyttebærriset og Blåbærtua. Åpningstider: Mandag til Fredag fra kl. 06.45 til kl. 17.00.

Slangsvold barnehage:
Slangsvold barnehage ligger ved Kvernhuset ungdomsskole like utenfor Fredrikstad sentrum. Barnehagen har en fantastisk uteplass for både store og små! På den ene siden ligger lekeplassen for de aller yngste. Den er avgrenset slik at de blir trygge og får en god opplevelse av å være i utelek sammen med andre barn. På den andre siden av barnehagen har vi et stort og flott område med naturlige formasjoner av fjell og ulendt terreng. Her vil barna kunne utfolde seg og utfordre sin egen grovmotorikk! Med kort vei til skogen er barnehagen ofte på morsomme turer og opplevelser i frisk luft.

Slangsvold barnehage er en perle midt i skoglige områder. Det er to bondegårder i nærområdet, og her er det muligheten til å observere vakre hester fra vinduene på avdelingen. Fra barnehagen er det en port ved uteområdet som leder rett inn i skogen. Barnehagen fokuserer på trygghet, sosialkompetanse, språk, enkelt individet, kosthold og fysisk aktivitet. "Trygt og godt for stort og smått" - er deres motto. Slangsvold barnehage skal være et trygt og godt sted å være med gode muligheter for utvikling. Åpningstider: Mandag til Fredag fra kl. 06:45 til kl. 16:45.
Adressen er: Veumveien 88, 1613 Fredrikstad.

Offentlig kommunikasjon
Buss:
Mølleveien med linje 7 kort gåtur fra eiendommen.

Tog:
Fredrikstad stasjon med linje R20 og R20x.

 

Fritidstilbud
Trosvik idrettsplass ligger på Stræbsomhet nedenfor Skrellen om lag 100 meter fra Trosvik skole.

For den turglade er det kort avstand til den fantastiske Fredrikstadmarka som tilbyr et godt og bredt utvalg av tur- og lysløyper. På vinterhalvåret blir det kjørt opp gode skiløyper. Bjørndalsdammene i Fredrikstadmarka ble kåret til landets beste uterom.

Inneholder
Areal og fordeling pr. etasje:
1. etasje: 100 kvm BRA / 100 kvm P-ROM
Underetasje hoveddel: 42 kvm BRA / 42 kvm P-ROM
Underetasje utleiedel: 51 kvm BRA / 47 kvm P-ROM

Boligen går over 2 plan og følgende rom er inkludert:
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, 3 soverom.
Underetasje hoveddel: Entre, hall m/trapp, soverom, wc, vaskerom.
Underetasje utleiedel: Vindfang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, soverom.

Byggemåte
Grunn og fundamenter: Byggegrunn av fjell. Grunnmur av Leca.
Yttervegger: Over grunnmur og på bakside av underetasje er det vegger av bindingsverk påført stående kledning. Fremsiden av underetasje er forblendet med teglstein.
Takkonstruksjoner: Valmet takkonstruksjon tekket med betong takstein. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål.
Gulvsystemer: Etasjeskillere av tre.
Vinduer/dører: Vinduer, verandadør og terrassedør i tre med isolerglass. Ytterdører i tre.

Primærrom
Primærrom: 189 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Hoveddel: Stue, kjøkken, bad, 4 soverom, wc, vaskerom, hall m/trapp.
Utleiedel: Vindfang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 225 kvm

Boder
Bod i utleiedel og i garasje.

Standard
Enebolig med utleiedel opprinnelig oppført i 1986. Tilbygget i 1995. God og innholdsrik planløsning over 2 plan. Godkjent utleiedel i del av underetasjen. Garasje integrert i bygningskroppen. Standarden er normalt god.

Det er fiberkabel lagt inn i hovedhuset.

VÅTROM
Bad i 1. etasje fra byggeår. Rommet har innredning med nedfelt servant, gulvfestet toalett og dusjkabinett.

Vaskerom i underetasje hoveddel er ikke oppbygget som et våtrom. Rommet har innredning, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.

Bad/vaskerom i utleiedel med høy ukjent alder. Rommet har servant, gulvfestet toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

KJØKKEN
Kjøkken i 1. etasje fra ca. 2012. Kjøkkenet har profilerte fronter og benkeplate av stein. Integrert komfyr, platetopp, dampovn, vinskap, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin.

Kjøkken i utleiedel med høy alder. Kjøkkenet har slette fronter og laminat benkeplate. Frittstående komfyr, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin.

TILSTANDSGRAD 3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

TILSTANDSGRAD 2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.
Takkonstruksjon/loft: Undertaket er misfarget. Sees i sammenheng med alder som beskrevet under taktekking.
Vinduer: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Gjelder hovedsakelig i utleiedel.
Dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Bad, fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
Stue/kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad.
Avtrekk stue/kjøkken: Høy alder.
Wc,Overflater og konstruksjon: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Begge er tilkoblet stikkontakt. Stikkontakt i utleiedel er i tillegg ikke festet.
Drenering: Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Vorteplast er ikke tilstrekkelig festet. Boligens beliggenhet i terrenget tilsier at overflatevann i størst mulig grad vil renne naturlig vekk fra bygningskroppen.
Grunnmur og funamenter: Ujevn og uferdig pussing av mur.
Elektrisk anlegg: Basert på alder, samt at beredere er tilkoblet stikk anbefales en el-kontroll.

Det er ukjent om dagens bruk stemmer med byggetegninger. Det er alltid bruken av rommet som avgjør rommets betegnelse. Det understrekes at alle forhold knyttet til bruk, lovlighet, tilbygg m.m må undersøkes hos PBE i Fredrikstad kommune.

På byggetegningene er det tegnet inn bod i 1. etg. Dette har blitt brukt som soverom. Det er ikke blit søkt om bruksendring av rommet.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 09.04.1987 vedrørende hovedleilighet, hybelleilighet og generelt . Følgende er anmerket:
Hovedleilighet og utleiedel:
- Vaskerom, bad og wc må luftes over tak eller med mekanisk vifte i vegg.
- Det skal være spalter i dører til vaskerom, bad og wc.

Generelt:
- Mur må pusses og forblendes utvendig.
- Det må planeres utvendig med fall fra mur.
- Mindre arbeider gjenstår.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Hoveddel:
Varmekabler i alle rom i underetasje med
unntak av wc-rom.
Varmekabler på bad i 1. etasje.
Ildsted i underetasje.
Varmepumpe i trappeløp.
Forøvrig elektrisk oppvarming.

Utleiedel:
Varmekabler i alle rom med unntak av soverom
og bod.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Kr. 24 108 pr. år Renovasjon - 240L, branntilsyn 1 løp, vann - bolig, vann fastgeb. bolig, avløp - bolig, avløp fastgeb. bolig, eiendomsskatt.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 4.040,-

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 1 094 994,- Som sekundærbolig Kr. 3 941 977,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Er det registrert pålegg /
mangler vedrørende piper og
ildsteder?
Det er registrert pålegg/mangler vedrørende piper/ildsteder.
Informasjonen er hentet fra vedlegget "Opplysninger fra brann- og feiervesen"

Annet
Avvik røykløp: Innkledd skorstein.
Avvik fra: Forskrift om brannforebygging § 6, 2. led.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen.

Rettigheter på 3004-210/417: Best. om vann/kloakkledning.
Rettighetshaver: Knr: 3004 Gnr:210 Bnr: 833.
Datert 08.03. 1985.

Utleie
Boligen har egen utleiedel (egen separat boenhet) som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Leieinntekt kr 10 000,- pr mnd. Leietaker ønsker å bo der videre.

Det ble foretatt radonmåling i ca 1998 med gode verdier. Rapport foreligger ikke.
 

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

Hovedhuset og leilighet har separate kloakkrør helt ned til kommunalt ledningsnett.

 

Regulering
Kommuneplan, navn:
Kommuneplan Fredrikstad 2020-2032.
Formål/Hensynssone: 1001 - Bebyggelse og anlegg.
Godkjent/Vedtatt: 18. juni 2020.

Reguleringsplan, navn:
107 Skrellen- og Liaområde.
Formål: 110 - Boliger.
Godkjent/Vedtatt: 16. mai 1978.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 157 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 158 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 158 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 171 520,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.78 750)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.34 713)
Markedspakke 1 (Kr.19 950)
Grunnpakke enebolig (Kr.12 900)
Oppgjør (Kr.8 250)
Totalt kr. (Kr.154 563)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
56-22-0051

 

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret. Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
JAL Eiendomsmegling AS
EIE Fredrikstad
Org. nr:898489582
Arne Stangebyes gate 11
1601 Fredrikstad
Tlf: 69 36 69 40

Ansvarlig megler
Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF Jens August Larsen

Saksbehandlere
Jens August Larsen
EIE Fredrikstad
Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 99 71 78 79 / E-post: jal@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Liaveien 81B
For mer om objektet
Liaveien 81B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: