Bilde 1 av Elverksveien 1Bilde 2 av Elverksveien 1
Digital salgsoppgave
Elverksveien 1

1624 Gressvik • Fredrikstad kommune

Prisantydning

kr 3 800 000

Omkostninger: kr 8 010Totalpris: kr 3 808 010
3-roms med livsløpsstandard | Overbygd veranda m/utsikt mot Glomma | Heis | Parkering i garasje | Mulighet for båtplass
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
75 m²
Bruksareal (BRA)
78 m²
Bruttoareal (BTA)
84 m²
Fellesutgifter
kr 3 463 / Mnd
Prisantydning
kr 3 800 000
Omkostninger
kr 8 010
Totalpris
kr 3 808 010
Fellesformue
kr 17 376
Byggeår
2007
Tomt
Fellestomt 3020 m²
Oppdragsnummer
56210158
card-default

Jens August Larsen

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les om Jens
Visninger
Onsdag 22. sep.
13:00 - 13:30
Onsdag 22. sep.
17:00 - 17:30
Meld deg på visning
Prisantydningkr 3 800 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
  
Totalpris kr 3 808 010
Eiendom
Elverksveien 1, 1624 Gressvik, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 45 bnr. 256, andelsnr. 10 i Floa Terrasse Borettslag med orgnr. 991714006 i Fredrikstad kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 84 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2007

Tomt
Fellestomt 3020 m²

Prisantydning
3 800 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 27.08.21
Andel fellesformue: kr. 17 376,- pr. 27.08.21

Totalpris inkl. fellesgjeld
3 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

8 010,- (Omkostninger totalt)

3 808 010,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 463,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Kommunale avgifter, eiendomsskatt, kabel tv, internett, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, styrehonorar, normalt vedlikehold mv.

Sikringsordning fellesgjeld
"Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS."

Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Monica Yvonne Hjertholm

Velkommen til Elverksveien 1!
Elverksveien 1 er en tre-roms andelsleilighet  beliggende i blokkbebyggelse med totalt 27 leiligheter. Leiligheten har livsløpsstandard og ligger i 2. etasje og har rikelig med dagslys og fin utsikt mot elva fra stuen og verandaen. Primærarealet er på 75 kvm og planløsningen er svært funksjonell. Floa Terrasse borettslag ligger i et hyggelig boligområde som de siste årene har blitt betydelig utbygget med leiligheter.

Fra leilighetens uteområde kommer man inn til en entré med dobbel skyvedørsgarderobe hvor det er god plass for oppbevaring av jakker og sko. Dørene har glassfronter og lar med det gangen få en bedre romfølelse samt at man kan ta en siste kikk i speilet før man forlater leiligheten. De to soverommene ligger på hver sin side av gangen og plasseringene av rommene gjør at dette blir en naturlig rolig sone. Hovedsoverommet har god plass for en dobbeltseng, og soverom nr. 2 fungerer utmerket som et barnerom med plass for seng og skrivepult, eller som et gjesterom/hjemmekontor.

Baderommet er plassert i nærheten til begge soverommene med inngang fra gangen. Å ha baderom i tilknytning til gangen er svært praktisk både i hverdagen og når man har besøk. Baderommet er pent flislagt med varme i gulv og planløsning har gitt rom for et praktisk vaskerom i bakkant av badet. Vaskerommet har plass for både vaskemaskin og tørketrommel, samt en utslagsvask.

Fra gangen kommer man videre inn til oppholdsrommene stue og kjøkken som har en åpen løsning. I veggen mellom oppholdsrommene og soverommene er det en skyvedør i glass, så dermed kan man skape et fysisk skille mellom den aktive og rolige sonen. Oppholdsrommene stue og kjøkken har en åpen løsning og gir leiligheten et sosialt allrom som er fint både i hverdagen og ved besøk av venner og familie. Kjøkkenet er plassert i en L-formasjon noe som vil gi deg en god arbeidsflyt når måltidene skal tilberedes. I tillegg gir denne løsningen plass for et spisebord til fire til seks personer i tilknytning til kjøkkenet. Fra stuen er det utgang til en østvendt veranda som om sommeren blir en naturlig forlengelse av oppholdsrommene. Her kan man nyte roen og utsikten over Glomma.

Med leiligheten følger det en innvendig bod og utvendig bod med inngang fra verandaen. I tillegg disponerer andelen en sportsbod i felles garasjeanlegg.

Vi ønsker velkommen til visning til en leilighet som passer utmerket for deg som er klar for å ta steget fra enebolig og til leilighet og en enklere hverdag. Her vil man bo i et rolig og hyggelig område med gangavstand til kollektivtransport, dagligvareforretninger og apotek, m.m. Du vil også ha nærhet til fine turområder i Onsøymarka.

Ta med deg kofferten og flytt inn i en pen leilighet i et meget hyggelig nabolag!

Parkering
Det følger en parkeringsplass med uttak til strøm i felles garasjeanlegg.

Det er etablert felles sykkelparkering i deler av garasjen med sykkelstativ.

Beliggenhet
Leiligheten ligger i et etablert og attraktivt boligområde på Ørebekk bestående av en variert bygningsmasse. I området er det blokkbebyggelse, eneboliger, rekke-/ kjedehus og næringsvirksomhet. Det er et rolig område da leiligheten er vendt mot Glomma, og man er skjermet for bilstøy. Fra eiendommen er det gangavstand til butikker på Ørebekk med to dagligvareforretninger, apotek, tannlege, legekontor og frisør. Det er kort vei til Hurrød barneskole og Gressvik ungdomsskole, samt barnehager og idrettsanlegg i Trondalen. I Trondalen er det fine turterreng til Onsøymarka og det er enkelt å legge søndagsturen til Sprinkelet og Rødekorshytta.

Byferga frakter deg gratis fra Bruket på Gressvik som ligger ca. 2 km fra leiligheten. Med ferga kan du reise til både Fredrikstad sentrum, Cicignon, Gamlebyen og Isegran. Til Fredrikstad sentrum er det ca. 3 km. Det er god kollektivtransport fra Storveien/Mosseveien med rutebuss både til Fredrikstad sentrum samt Nettbussen som tar deg til bussterminalen i Oslo, og Flybussen som enkelt bringer deg til Gardermoen.

Bebyggelse
Andelsleilighet i blokk med 4. etasjer.

Tomt
Fellestomt, 3020 m²

Borettslaget har store, fine felles områder med bl.a. tursti langs Glomma. Det er asfalterte adkomstveier, parkering og noe plen.

Skole/barnehage
Det er gang/sykkelavstand til både barne- og ungdomsskole samt idrettshallen på Hurrød.

SKOLER:
Hurrød barneskole:
Hurrød skole sto ferdig i 1967. Fra 1997 fikk Hurrød skole et autismetilbud (ATT). Skolens adresse: Granliveien 21, 1621 Gressvik.

Gressvik ungdomsskole:
Gressvik ungdomsskole så dagens lys i 1967. En del av bygningsmassen har eksistert siden 1959, men fra 1967 ble Parkveien 1 ungdomsskole. Skolens elevmasse består av elever fra Rød, Hurrød og Slevik barneskole og teller omlag 380 elever. Elevene er fordelt på team; to team på hvert trinn. Teamene har sine egne team-områder med klasserom og grupperom. Hvert team har en teamleder. I tillegg til dette har Gressvik ungdomsskole en egen innføringsklasse. Innføringsklassen er et eget tilbud til elever som kommer til Fredrikstad i ungdomsskolealder.

BARNEHAGER:
Bamseby barnehage:
Bamseby barnehage er en 5 avdelings barnehage med 26 ansatte og 94 barn i alderen 0 - 6 år. Barnehagen ligger sentralt til mellom Ørebekk og Gressvik sentrum. Barnehagen benytter seg av de fine friområdene i omegn. De legger stor vekt på barnas individualitet og deres forhold til naturen / miljøet. Dette gjøres gjennom tilrettelegging av aktiviteter som barna selv kan velge mellom. Barnehagen har en egen 5-års klubb hvor de satser på litt skoleforberedende lek og aktiviteter, samt at de svømmer/bader og har vannlek ca. en gang i måneden ved Blekkspruten på Rolvsøy. Adresse: Hurrødstien 6, 1621 Gressvik.

Trondalen barnehage:
Trondalen barnehage er en fire avdelings barnehage for barn i alderen 1-6 år. Barnehagen ligger idyllisk til på Gressvik i Fredrikstad. Nærmeste "nabo" er Gressvik idrettsforening og Trondalskogen. Personalet består av 6 pedagogiske ledere, 8 barne- og ungdomsarbeidere og 2 pedagogiske assistenter. Det er 3 menn i personalgruppa.

Trondalen barnehage samarbeider med Høgskolen i Halden. Barnehagen har status som partnerbarnehage og har studenter gjennom hele året. Barnehagen fungerer også som praksis barnehage for elever fra barne- og ungdomsarbeider linja på Glemmen videregående skole. Adresse: Trondalsveien 30 B, 1621 Gressvik. Åpningstiden: Kl. 06.45 - 16.45

Offentlig kommunikasjon
Det er god kollektivtransport fra Storveien/Mosseveien med rutebuss både til Fredrikstad sentrum samt Nettbussen og Flybussen som tar deg inn til Oslo bussterminal og Gardermoen.

Fritidstilbud
Det er fine turområder i umiddelbar nærhet, og er man av den sporty- eller friluftsinteresserte typen, kan en gå/løpetur til Sprinkelet anbefales. Videre kan man herfra vandre ut til bl.a. Onsøyknipen. Badeplasser i nærhet er Foten, Dypeklo og Mærrapanna i Onsøy.

Inneholder
Areal og fordeling pr. etasje:
2.etasje: 78 kvm BRA / 75 kvm P-rom

Leiligheten går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
2. etasje: Entré/hall, stue/kjøkken, 2 soverom og bad/vaskerom.

I tillegg medfølger 1 stk. innvendig bod på ca. 3 kvm. I tillegg disponerer andelen en stor bod med enkel adkomst i tilknytning til felles garasjeanlegg.

Byggemåte
Grunn og fundamenter:
Sannsynligvis fundamentert på fylte masser i leirgrunn. Støpt gulv på grunn. Betongelement i etasjeskille.

Fasade/Yttervegger:
Yttervegger i støpt betong og dels bindingsverk av tre, isolert.

Yttertak/taktekking:
Tak av betongelementer, isolert og tekket med takfolie/takpapp.

Vinduer og dører:
Vinduer med rammer og karmer i tre med isolerglass fra byggeår. Lav alder og god tilstand. De tilfeldige valgte vinduer som ble funksjonstestet fungerte tilfredsstillende. Punkterte glass er bare synlige under spesielle omstendigheter og det utelukkes ikke at det kan forekomme punkterte glass som ikke ble registrert på befaringstidspunktet.

Ytterdør i tre fra byggeår. Balkongdør i tre med stort glassfelt med isolerglass fra byggeår. Lav alder og god tilstand. Tilstanden vurderes normal.

Terrasse, balkonger, trapper ol:
Fra stue/kjøkken er det adkomst til stor balkong på ca. 15 kvm med unike utsiktsforhold over elva. Overbygget. Glassrekkverk i front. Flislagt dekke. Normal/god tilstand.

Da dette er et borettslag med 4 eller flere enheter gjøres det ikke undersøkelser av utvendige bygningsdeler som yttertak (inkludert loft), yttervegger, grunn og fundamenter m.m. Dette da boligen er organisert i et borettslag hvor borettslaget er ansvarlig for utvendig vedlikehold.

Opplysningene ovenfor er hentet fra vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Erik Pedersen, datert 02.09.2021.

Primærrom
75 kvm

Følgende rom er inkludert i P-rom:
Bad/vaskerom, entré/hall, stue/kjøkken, 2 soverom.

Bruksareal
78 kvm

Boder
Det  medfølger 1 stk. innvendig bod på ca. 3 kvm.  I tillegg disponerer andelen en stor bod med enkel adkomst i tilknytning til felles garasjeanlegg.

Standard
God og innholdsrik planløsning. Fra stue/kjøkken er det adkomst til stor balkong på ca. 15 kvm med unike utsiktsforhold over elva. Parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Andelen disponerer en sportsbod i felles garasjeanlegg. På balkongen er det adkomst til redskapsbod på 1 kvm. Borettslaget eier egen brygge, mulighet for båtplass. Konferer styret. Standarden er normalt god med fliser, parkett, varmekabler, integrerte hvitevarer, steam dusjkabinett m.m. Lav alder og god tilstand på vinduer og ytterdører. Kjøkken med god standard fra byggeår har liten slitasje og tilstanden vurderes normal. Normal tilstand på de ulike VVS-komponenter. Pene himlinger, dog noe avvik på enkelte vegger og gulv. Bad/vaskerom fungerer godt med dagens tilstand. Det benyttes videre dusjkabinett som gjør at vannbelastningen på rommet blir minimal, dog settes TG opp mot forventet levetid for et våtrom. Ingen bygningsdeler har fått TG3.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Kjøkken
Kjøkkeninnredningen er fra byggeår og er plassert i en praktisk L-formasjon. Innredningen har profilerte fronter - to av overskapene har glassfronter - og benkeplaten er av laminat og har nedfelt dobbelkum. Mellom benkeplaten og overskap er det mosaikkfliser på vegg som gjør renholdet enkelt samt hindrer vannskade ved vaskekummen. Ved kokesonen er det hensyntatt viktigheten av å ha avlastningsplass på begge sider av koketoppen, og det er installert en kjøkkenventilator. Hvitevarene oppvaskmaskin, komfyr og koketopp er integrert, mens kjø/fryse-skap er frittstående. Alle hvitevarene medfølger i salget.

Bad
Bad og vaskerom er fra byggeår og er pent flislagt med varmekabler i gulv. Rommet er innredet med baderomsinnredning, speilskap med belysning, veggfestet wc samt et steam dusjkabinett. Vaskerommet har en utslagsvask og her er det god plass for både vaskemaskin og tørketrommel. Det er installert mekanisk avtrekk via sentralavtrekk

Varmtvannsberederen til leiligheten er på 200 liter (2007) og er plassert på vaskeromsdelen.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest, men midlertidig brukstillatelse, datert 26.10.2007.

Oppvarming
Varmekabler på bad/vaskerom. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er inkludert i fellesutgiftene.

Fordeling felleskostnader
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.463,- pr. mnd.
Herav:
Felleskostnader 3.299,-
Kabel-tv 164,-

Faste løpende kostnader
Månedlige felleskostnader på kr. 3 463,-.

Årsregnskap
Driftsinntekter: kr. 1 305 334,-
Driftskostnader: kr. 1 014 605,-
Borettslaget har et positivt årsresultat for 2020 på kr. 242 727,- og ble overført til lagets egenkapital.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 486.826,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene som er innhentet og oppbevares hos megler. Utleveres ved forespørsel.

Forsikring med polisenummer
IF Skadeforsikring Polisenummer: 1363762

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 784 849,- Som sekundærbolig Kr. 2 825 456,-

Borettslag
Borettslag: Floa Terrasse Borettslag, Orgnr: 991714006

Floa Terrasse borettslag består av 27 andelsleiligheter. Floa Terrasse Borettslag har ingen ansatte. Ragnar Bergstrøm Andreassen har sagt seg villige til å ta vaktmesteroppgaver mot timebetaling.

Større vedlikehold og rehabilitering
2020 - 2020: L402 - tetting av vegg v balkong Utført av Byggmester T.O. Fjeld AS kr. 51.000,-
2019 - 2019: Foliering glassveranda Utført av Skilt og Dekor AS kr. 38.000,-
2019 - 2019: Utvendig maling fasaden Utført av Malerfirma Henning Rubinstein AS - kr. 63.000,-
2018 - 2018: Lekkasje bad Ega\enandel IF 10.000,-
2017 - 2018: Rehabilitering vanninntrengning Bygg. Fjeld kr. 289.000,-
2016 - 2016: 3 utvendige dører skiftet Tilpasset dør-automatikk Bygg. Fjeld - kr. 72.000,-
2016 - 2016: Sklisikre plater montert i 2. etasje Alle etasjer har nå skli sikre svalganger
2015 - 2015: Oppføring av vaktmesterbod Vaktmesterbod samt omgjøring av lekeplassen - totalt kr. 185.000,-

I borettslaget er følgende oppgaver utført i 2020:
- Hekken ved gjerdet mot Fredrikstad Bil AS har blitt gravd opp og nye hekkplanter av typen svartsurbær har blitt plantet.
- Det ble oppdaget fuktighet og råte i terskelen til verandadøren i nr. 402, samt at boddøren måtte byttes. Det har senere vist seg at det samme problemet sannsynligvis også er oppstått i nr. 403. Utbedring av dette og eventuelt i 302 og 303 skjer i 2021. Det er også byttet et soveromsvindu i nr. 402.
- Takrenner og avløp på svalgang i 3. og 4.etasje er rettet på.
- Det oppsto også en vannlekkasje i nr. 208 med vann også ned til nr. 103. Det var store skader i begge leiligheter som ble utbedret at Recover og betalt av forsikringsselskapet.
- Et av styrets medlemmer har lagt nye fliser i gangen inn til garasjen og to av beboerne har malt svalgangen i 4.etasje.
- Det er lagt asfalt i utgangen mellom gatesten og asfalt for å bedre inn-/utgang for rullatorer og rullestoler.

Styrets forslag til vedlikeholdsarbeider i 2021:
- Montering av infrastruktur for elbillading. Det vil bli montert en felleskabel med kontakter til hver garasjeplass, også i utvendige carportplasser, slik at den enkelte kan bestille ladestasjon når de trenger det.
- Det må også utbedres verandadør i nr. 403, som nevnt ovenfor og eventuelt også arbeider i nr. 302 og 303.
- Styret viderefører budsjettpostene for drift og vedlikehold på tilsvarende nivå som tidligere.
- Det er inngått avtale med S. Larsen Anleggsgartner om beskjæring av nye og gamle hekker i 2021.

Øvrig info fra borettslaget:
Helgesen og Kristiansen AS har sendt inn nye planer for utbyggingen av Storveien 5. Styret har sendt innsigelse som er utarbeidet av advokat Per Sannrud og Asbjørn Borge på dette. Viken Fylkeskommune har godkjent reguleringsplanen til Helgesen og Kristiansen AS, men NVE har gitt innsigelse på grunn av kvikkleire og bedt om utfyllende undersøkelser. Etter ulykken på Gjerdrum har styret også sendt et brev til NVE om befaring av Floa Terrasse i forbindelse med bygging av Storveien 5. Kopi har blitt sendt til Fredrikstad kommune.

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Dette er et frittstående borettslag og forkjøpsrett for OBOS medlemmer gjelder ikke.

Tekniske installasjoner:
- Tilknyttet Canal Digital for levering av TV og bredbånd gjennom sameiet.

- Mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad/vaskerom via sentralavtrekk.

Dyrehold
Det er ikke tillatt å holde dyr i borettslaget. I spesielle tilfeller kan beboere søke styret om tillatelse hvis det ikke er til ulempe for andre. Ved eventuelt dyrehold må beboeren sørge for at det ikke er til sjenanse for noen, og at det ikke etterlates ekskrementer på borettslagets område. Ved lengre tids opphold av dyr i eiendommen skal styret varsles.

Se laget husordensregler punkt 6.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Følgende heftelser er tinglyst på borettslagets eiendommen - gnr. 45 bnr 256:
Tinglyst 15.02.2006 -  Bestemmelse om gjerde.
Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Bestemmelse om adkomstrett.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Tinglyst 23.06.2006 - Bestemmelse iflg. skjøte  
Rettighetshaver:FREDRIKSTAD KOMMUNE  
Org.nr: 940039541
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Best om overdragelse og utleie av ubebygget tomt
Overført fra: 0106-45/261
 
Tinglyst 03.01.2008 - Pantedokument  
BELØP: NOK 50.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006

Tinglyst 03.1.2008 - Felles pantedok bor.innsk  
BELØP: NOK 12.821.000
Panthaver:Borettslagets Andelseiere I Fellesskap  
Lnr: 10012853

Tinglyst 03.01.2008 - ** Prioritetsbestemmelse  
veket for: PANTEDOKUMENT 2008/1632-1/200

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen omfattes av:
Kommuneplan, navn:
Planident: 909
Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032.
Formål: 1001 - Bebyggelse og anlegg.
Faresonetype: 320 - Flomfare.
Hensynsonenavn: H320 Kyst.
Godkjent/vedtatt: 18.06.2020.

Eiendommen omfattes av:
Reguleringsplan, navn; Storveien 5-9
Planident: 509
Formål: 911 - Bolig/Forretning/Kontor
Godkjent/vedtatt: 01.04.2004.

Planforslag, navn:
Planident: 1191
Plannavn: Storveien 5

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

8 010,- (Omkostninger totalt)

3 808 010,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.2 800)
Provisjon (forutsatt salgssum: 3 800 000,-) (Kr.57 000)
Direkteutlegg for selger - annonse f-b.no (Kr.6 250)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Grunnpakke borettslag (Kr.12 900)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.220)
Markedspakke 3 (Kr.25 900)
Oppgjør (Kr.8 250)
Tingl. hjemmelserklæring (Kr.480)
Totalt kr. (Kr.119 795)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
56-21-0158

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.

Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning.
For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.

Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig
dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et
"som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel
hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som
kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger
eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige
opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt
innvirkning på den avtalen som er inngått.
Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke
eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.
Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av
interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra
forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
JAL Eiendomsmegling AS
EIE Fredrikstad
Org. nr:898489582
Arne Stangebyes gate 11
1601 Fredrikstad
Tlf: 69 36 69 40, Fax: 69 36 69 48

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Jens August Larsen

Saksbehandlere
Jens August Larsen
EIE Fredrikstad
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 99 71 78 79 / E-post: jal@eie.no

EIE Fredrikstad

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Elverksveien 1
For mer om objektet
Elverksveien 1

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: