Bilde 1 av Fru Ingers gate 25ABilde 2 av Fru Ingers gate 25A
Digital salgsoppgave
Fru Ingers gate 25A

1630 Gamle fredrikstad • Fredrikstad kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Pen 3-roms andelsleilighet | Vestvendt veranda | Sentral og solrik beliggenhet | Parkering
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
69 m²
Bruksareal (BRA)
69 m²
Bruttoareal (BTA)
74 m²
Fellesutgifter
kr 5 656 / Mnd
Prisantydning
kr 2 100 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 272 808
Totalpris
kr 2 380 818
Fellesformue
kr 46 932
Byggeår
1982
Tomt
Festet fellestomt 6846 m²
Oppdragsnummer
56200097
card-default

Samra Delic

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Samra
Prisantydningkr 2 100 000,-
Fellesgjeldkr 272 808,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 2 380 818
Eiendom
Fru Ingers gate 25A, 1630 Gamle fredrikstad

Matrikkel
Gnr. 303 bnr. 235, andelsnr. 24 i Fru ingersgate borettslag med orgnr. 953171651 i Fredrikstad kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 69 kvm
Bruksareal: 69 kvm
Bruttoareal: 74 kvm

Antall soverom
2

Byggeår
1982

Tomt
Festet fellestomt 6846 kvm

Prisantydning
2 100 000

Andel f.gjeld/Formue
Andel fellesgjeld: kr. 272 808,- pr. 04.10.2021
Andel fellesformue: kr. 46 932,- pr. 04.10.2021

Totalpris inkl fellesgjeld
2 100 000,- (Prisantydning) 272 808,- (Andel av fellesgjeld) 2 372 808,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 200,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 010,- (Omkostninger totalt) 2 380 818,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr.5 656,- pr.mnd.

Felleskostnad inkluderer
Avdrag og renter på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, festeavgift, normal vedlikehold, felles bygningsforsikring, kabel-tv/bredbånd, forretningsførsel, styrehonorar mv.

Sikringsordning fellesgjeld
"Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av 'OBOS'. "

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Parkering
Det er 1 biloppstillingsplass på merket fellesparkering. Det er også noen gjesteparkeringsplasser tilhørende borettslaget.

Velkommen til visning!
Fru Ingers gate 25 A er en gjennomgående 3-roms andelsleilighet beliggende i 2. etasje. Primærarealet er på 69 kvm og inneholder: Entré/gang, bad/vaskerom, kjøkken, stue og to soverom. Leiligheten har i nyere periode blitt oppgradert og modernisert.

Stuen er holdt i lyse fargetoner og har direkte utgang til en vestvendt veranda på ca. 13 kvm. Her kan man nyte solen og utsikten over fellesområdet. I stuen er det god plass til både en romslig sofagruppe og et spisebord med plass for fire til seks personer.

Kjøkken og stue er adskilt, og dette er svært praktisk dersom man har middagsgjester. Maten kan tilberedes, mens gjestene hygger seg i stuen eller på verandaen. Kjøkkenet med rikelig med benke og lagringsplass. Innredningen har hvite, glatte fronter.

Hovedsoverommet ligger i tilknytning til stuen med god plass til dobbeltseng og er rik med skyvedørsgarderobe. Har man kun behov for ett soverom kan man fint kan bruke dette andre rommet som omkledningsrom, hobbyrom eller arbeidsrom.

Vi ønsker velkommen til visning til en innholdsrik og pen 3-roms leilighet med en sentral beliggenhet i et rolig område.

Beliggenhet
Leiligheten ligger tilbaketrukket fra biltrafikken i et rolig og svært hyggelig nabolag på Kongsten i Gamle Fredrikstad. Fra leiligheten er det gangavstand til Gamlebyen med sin velbevarte bebyggelse og atmosfære innenfor festningsverkene. Gamlebyen kan by på flere forretninger, servicetilbud, kaféer og restauranter, samt rekreasjonsområder. Fra Gamlebyen kan man også ta byferga tar deg over til vestsiden hvor jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet. Det går også gratisferge mellom Sellebakk og Lisleby. Videre kan det nevnes at det er kort vei til Kiwi, Byggmakker, Tools og Brotorget med Rema og Biltema.

På østsiden er det gode muligheter for fritidsaktiviteter, med blant annet Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng og treningssenter, Kongsten fort, Fredrikstad ridesenter, og Kong Fredrik II golfbane. Med kort vei til både Glommastien og turstier og lysløype i Østsidenmarka har du flere turmuligheter sommer som vinter.

Bebyggelse
Bebyggelsen i området er bestående av flermannsboliger, rekkehus og småhusbebyggelse.

Tomt
Festet fellestomt, 6846 kvm.

Festekontrakten ble inngått i 1981 med Fredrikstad kommune som bortfester. Festetiden er på 80 år og utløper i 2061 med rett til å fornye på samme antall år. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene og reguleres hvert 10. år. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen.

Skole/barnehage
SKOLER:
Gudeberg barne- og ungdomsskole:
Skolen ligger på østsiden av Glomma mellom brua og vollgravene rundt Gamlebyen og har en åpen og idyllisk beliggenhet med Gamlebyen som nærmeste nabo. Skoletrinnet er fra 1. til 10. trinn, med omtrent 420 elever. Skolen har en SFO med gode arealer både ute og inne og rundt 100 barn. Det er knyttet et spesialtiltak BASEN til skolen for elever med spesielle behov. Skolen har også en sosialpedagogikk avdeling FORTET som arbeider med elevenes læringsmiljø. Skolen har gjennom TÅRNET spesielt fokus på lesing, skriving og regning for elever som trenger ekstra hjelp. Rundt skolen er det store åpne områder ned mot vollgravene. Der er det rom for aktivitet. I tillegg er det i skolegården lekeapparater, egen ballbinge og sandvolleybaner. I østsidenmarka har skolen sin egen lavvo. Besøksadresse: Nabbetorpveien 15, 1632 Gamle Fredrikstad

Children's International School (privat):
Children`s International School "CIS Fredrikstads visjon er å gi studentene en internasjonal utdanning som vekker en lyst til livslang læring hos studentene, gir dem en omsorgsfull holdning, og en respektfull tilnærming til ulike kulturer og livssyn. CIS Fredrikstad ønsker å gi studentene et positivt arbeidsmiljø som kjennetegnes ved en atmosfære av samarbeid og en gjensidig respekt for andre individers verdier og idéer.

CIS Fredrikstad mener at ved å gi deres studenter en unik mulighet og grunnlag for å utvikle kunnskap og forståelse av musikk og kunst kan de veilede deres elever til å bli ansvarlige, respektfulle og fordomsfrie borgere innenfor et globalt fellesskap". Deres hovedmål for CIS Fredrikstad er å være en skole med kvalitet i alle ledd. De har små klasser med engasjerte og dyktige lærere. Alle elever får utfordringer på sitt nivå, og det er stort fokus på å gi elevene gode grunnleggende ferdigheter i norsk, matematikk og engelsk. Skolen har amerikanske/engelske og norske lærere. De norske lærerne underviser i norsk og estetiske fag. De andre fagene undervises av engelskspråklige lærere så elevene lærer engelsk på et høyt nivå. For mer informasjon se skolens hjemmeside: http://www.cisfredrikstad.no/ Besøksadresse: Torsnesveien 5-7, 1630 Gamle Fredrikstad.

BARNEHAGER:
Kongsten barnehage:
Barnehagen har totalt 54 barn født i 2010 - 2014 og ligger i Øraveien 5a. Åpningstiden er fra kl. 06:45 til kl. 16:45. Barnehagens overordnede visjon/mål: Bidra til at barnet opparbeider et godt selvbilde.

Gudevold barnehage:
Gudevold barnehage er en privat barnehage som eies og drives av Samvirkebarnehagene SA. Gudevold har 4 avdelinger med 66 plasser for barn i alderen 1-6 år. Personalet består av totalt 14 årsverk. Gudevold barnehage har åpningstid fra kl. 06.30 - 16.30 og ligger i Gudevoldveien 8.

For mer informasjon se barnehagens hjemmeside: http://gudevold.barnehage.no/Hjem

Offentlig kommunikasjon
Det er meget gode bussforbindelser til både Fredrikstad og Sarpsborg via Glommaringen som har stopp ved Rv. 111 like utenfor borettslaget.

Fredrikstad togstasjon (Linje R20, R20x) ca. 7 min med bil.

Oslo Gardermoen ca. 1 time og 47 min med bil.

Fritidstilbud
Kongstenhallen:
Kongstenhallen ligger kun 1 km fra boligen med fasiliteter for håndball, fotball, friidrett, bordtennis, badminton, volleyball, bueskyting og styrketrening. Her finnes det også bowlinghall og kafeteria, samt innendørs og utendørs svømmeanlegg med bl.a. treningsbassenger, barnebasseng, stupetårn og vannsklier m.m.

Gamle Fredrikstad Golfklubb:
Gamle Fredrikstad Golfklubb tilbyr flotte omgivelser for trening av nærspill og putting, samt vi har en to etasjer flott driving range. Anlegget ligger i gangavstand fra eiendommen. Hvis man ikke er golfinteressert kan klubben by på mange andre aktiviteter. Bl.a. en trim og sykkel løype er en 6,8 km lang løype som går i variert terreng og er merket så det er enkelt å finne frem.

Inneholder
Areal og fordeling pr. etasje:
2.etasje: 74 kvm BRA / 69 kvm P-rom

Leiligheten går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
2. etasje: Entré/gang, bad/vaskerom, kjøkken, stue og to soverom.

I tillegg medfølger to kjellerboder og felles vaskerom i kjelleren med egne maskiner og felles tørkerom.

Byggemåte
Vinduer og dører:
Vinduer med 3-lags press glass, prod. 2012. Glatt brann- og lydklassifisert entrédør. Balkongdør med 3-lags press glass, prod. 2012. Borettslaget skiftet vinduene og ytterdørene i 2012/13. Glatte innerdører.

Terrasse, balkonger, trapper ol:
Balkong i trekonstruksjoner på ca. 8,5 kvm. Bjelkelag forankret til bygningskroppen, understøttet av søyler til fundament. Rekkverk av trekonstruksjoner.

Opplysningene ovenfor er hentet fra vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Kenneth Nymo Pettersen, datert 04.10.2021.

Primærrom
69 kvm

Bruksareal
69 kvm

Boder
To kjellerboder på henholdsvis ca. 3,5 kvm og ca. 0,5 kvm.

Standard
Boligen fremstår på befaringsdagen som lys og med noe bruksslitasje. Noen eldre flater i boligen. Nåværende eier overtok boligen i 2018 og har siden den gang gjort noen oppgraderinger som herunder nevnes med bl.a.

- Malt enkelte vegger og tapetsert enkelte vegger.
Informasjon vedr. oppussing/oppgraderinger er gitt av eier på befaringsdagen.

Borettslaget har gjort følgende oppgraderinger:

- 2012/2013: Borettslaget gjennomførte rehabilitering hvor det er skiftet dører og vinduer, malt trappeoppganger og satt inn nye ytterdører, samt oppgradert sikringsskap. Det er også utført utbedring og asfaltering av parkeringsplassen. I hvert bygg er det felles vaskerom og tørkerom i kjeller hvor egen vaskemaskin/tørketrommel kan plasseres under forutsetning av at elektriker kobler strøm fra beboers eget sikringsskap, samt loft med boder. Borettslaget har ikke vaktmester, men trappevask er satt bort til eksternt firma. Opplysninger hentet fra forretningsfører.

- 2017: Drenert rundt bygningen.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takst.

Kjøkken
Kjøkkenet har innredning med glatte, hvite fronter. Det er stålbeslag med vask og skyllekum. Over benkeplaten er det fliser, noe som både letter renholdet og hindrer vannskader. Vaskemaskinen er plassert i underskap ved vaskesonen for enklere tilgang. Det er godt med både oppbevarings- og benkeplass.

Vaske- og kokesonen har klare skiller, og begge har avlastningssoner på begge sider. Det er godt med arbeidsbenk som gjør at man fint kan være flere matglade kokker samtidig og la matlagingen bli en fin samlingsstund for familien. Her er det bare å sette familien i gang når fredagstacoen skal klargjøres. Ventilatoren er plassert over kokeplassen og lys under overskap. Varmtvannsberederen til leiligheten er plassert i kjøkkenskapet.

Fra tilstandsrapport:
Det anbefales på generelt grunnlag at det monteres waterguard på utstyr som kan gi fare for vannskade i rom uten sluk. Innredningen er eldre. Påregnelig med modernisering.

I tillegg til integrerte hvitevarer, medfølger kun hvitevarer som står beskrevet i salgsoppgaven.

Bad/wc
Baderommet fremstår som lyst med naturlig lys inn og er innredet med klosett, servant på innredning, speil med egen belysning, veggskap og dusjkabinett. Det er opplegg for vaskemaskin og kondens tørketrommel. Ønsker man større baderom er det felles vaskerom i kjelleren med egne maskiner og felles tørkerom.

Vegger
Innvendige overflater i boligen, utenom våtrom:
Vegger med malt tapet og tapet.

Gulv
Innvendige overflater i boligen, utenom våtrom:
Gulv med laminat.

Himling
Innvendige overflater i boligen, utenom våtrom:
Himlinger med malte plater.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest.

Det skal ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn fra 1998 da nye regler om ansvar ble innført.

Det er ikke mottatt byggetegninger fra kommunen. Meglerforetaket har derfor ikke hatt mulighet for å kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt, og eller samsvarer med det som er byggesøkt, eller er godkjent. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er inkludert i felleskostnadene.

Fordeling felleskostnader
Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er videre normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Faste løpende kostnader
Medlemskontingenten til OBOS er pr. år kr 200,- pr. andelsleilighet for 2021.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr: OBBK01-98207748676
Restgjeld pr. 31.12.2020; kr. 6 547 328,-
Restløpetid: 27 år og 3 måneder
Type lån: Annuitet
Antall terminer: 12 gang pr. år
Type rente: Flyt - 1,90 %

Årsregnskap
Driftsinntekter i 2020 var til sammen
kr. 1 628 928,-
Driftskostnadene i 2018 var til sammen
kr. 868 658,-
Årets resultat på kr. 614 970,- fremkommer i resultatregnskapet og ble overført til egenkapital.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020
kr 1 125 647,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.
For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2020 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 78962571

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 584 488,- Som sekundærbolig Kr. 2 104 157,-

Borettslag
Borettslag: Fru ingersgate borettslag, Orgnr: 953171651

Leiligheten er en del av Fru Ingers gate Borettslag som består av 24 andelsleiligheter.
Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning.

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for OBOS medlemmer og borettslaget, den utlyses etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Sikringsordning
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av 'OBOS'.

Parkering
Det er 1 biloppstillingsplass på merket fellesparkering. Det er også noen gjesteparkeringsplasser tilhørende borettslaget.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Det er tillatt med dyr i borettslaget under forutsetning av at andelseier aksepterer borettslagets regler for dyrehold. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskrementer på borettslagets område.

Diverse
Andelseieren skal søke styret om adgang til å gjøre inngrep i yttervegger/utearealer, som å sette opp markiser, plattinger, le vegger, parabolantenne, varmepumpe eller lignende.

Beboerne oppfordres til å holde det rent og ryddig på borettslagets eiendom, inklusive fellesarealene. Vask av trapper skal utføres av beboerne. Trappene bør vaskes minimum i gang pr. uke. Det enkelte hus bestemmer selv hvilke ansvarsområder og rutiner som skal gjelde. Vask av kjellerrom utføres på dugnad, når dette varsles av styret. Normalt vil dette skje vår og høst.

Beboer kan benytte vaskemaskin og eller tørketrommel i vaskerom i kjeller, dersom elektriker kobler strøm fra beboers eget sikringsskap. Det skal ikke benyttes fellesstrøm på dette forbruk.

Ombygging av verandaer i 2.etasje
Forslag om å endre balkongene fra smale 8 kvm til mer praktisk og anvendelige 11 kvm som strekker seg helt ut til rekkverket på underliggende terrasse. Forslaget er tegnet av byggmester Geir Morten Olsen, men ikke klare.
Til orientering: Hvis forslaget blir vedtatt, vil kommune kreve at dette gjøres av alle enheter i 2. etasje grunnet fasadeendring og estetikk den enkelte andelseier står for kostanden og vedlikeholdet av verandaer. Innhentet anbud på kostander fra kr 60.000,- til 80.000,- som avhenger måte utført arbeid og feste av veranda. Alle andelseiere dette berører må være enige før ombygningen utføres. Dette vil bli tatt opp igjen frem i tid på generalforsamling. 

Styrets arbeid 2019
- Styret har igjennom året hatt fokus på bytting av takene i borettslag.
- Jobbet å få på plass en entreprenør for å få ringeklokker/porttelefon i bygninger.
- Når det gjelder garasjene rive de to nederste bygningene fra avfallsdunkene å ned mot Øra. Det vil også bli anlagt en jordvoll bak de gjenstående garasjene slik at det skjermer mot industriområdet.
- Jobbe med å etablere en bedre stand for avfalls dunker
- Dugnads jobbing for å få fjernet busker og planter som har blitt overgrodd.
- Forespurt om en andelseier kan installere kodelås på sin utgangsdør, det har vi tillatt mot at den andelseier som velger å sette inn en slik selv må stå for kostnaden og vedlikeholdet.
- I gang med å få teppene i oppgangene byttet ut
- Få reparert plattingene utenfor inngangs partiene, for de bygningene som har dettet.

Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Heftelser registret på borettslaget
Pengeheftelser i eiendomsrett:

1979/4132-1/86  Fredningsvedtak
Dato:11.10.1979 
for naturreservat i h.h.t. Kongelig ressolusjon av 28.09.79
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1981/5552-3/86  Festekontrakt - vilkår  
Dato: 12.06.1981 
festetid: 80 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 4,930
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
LEIEN KAN REGULERES
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
FESTETID: 80 ÅR

Pengeheftelser i festerett:
Pengeheftelser i festerett
1981/5552-3/86  Festekontrakt - vilkår  
Dato: 12.06.1981 
festetid: 80 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 4,930
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
LEIEN KAN REGULERES
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
FESTETID: 80 ÅR
Gjelder feste
 
1984/3089-1/86  Fellesobl. for bor.innsk.  
Dato: 22.03.1984 
BELØP: NOK 1.989.600
Panthaver: Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1383969
PRIORITET ETTER BYGGELÅNSOBLIGASJON(ER) OG / ELLER SENERE
FASTSATTE LÅN.
Gjelder feste
 
2018/1560431-1/200  Pantedokument  
Dato: 16.11.2018 09:08 
BELØP: NOK 8.015.000
Panthaver: OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder feste
Elektronisk innsendt


Festeavtale
Areal: 6 846 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Andel i festet fellestomt. Grunneier til tomten er Fredrikstad kommune. Festetiden er 80 år og utløper i 2061 med rett til fornyelse på samme antall år. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene og tomten er planert og opparbeidet med plen og div. beplantning. Asfalterte internveier

Utleie
Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen omfattes av:
Kommuneplan, navn:
Kommuneplan Fredrikstad 2011 - 2023.
Formål: 1001 - Bebyggelse og anlegg.
Godkjent/vedtatt: 06.12.2012.

Eiendommen omfattes av:
Reguleringsplan, navn; Parsellene A.B.C.D E ved W.Hansteensgt./Wichstrømsg/fru Ingers g., Øra
Formål: Boligformål
Godkjent/vedtatt:
03.11.1976
11.11.1948

Eiendommen omfattes av:
Arealplaner under arbeid: Gamlebyen, Kongsten og Hagebyen

Kopi av situasjonskart, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 100 000,- (Prisantydning)
272 808,- (Andel av fellesgjeld)

2 372 808,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 010,- (Omkostninger totalt)

2 380 818,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr selger (Kr.5 995)
Nye opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 220)
Provisjon (Kr.37 964,93)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Grunnpakke borettslag (Kr.9 950)
Markedspakke 1 (Kr.22 950)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.88 479,93)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
56-20-0097

Internett
www.eie.no

Eier
Anny Helen Thorvaldsen

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og Boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

NB: For eiendommer hvor handel kommer i stand etter 01.01.2022 gjelder følgende: Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset. Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).
En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
JAL Eiendomsmegling AS
EIE Fredrikstad
Org. nr:898489582
Arne Stangebyes gate 11
1601 Fredrikstad
Tlf: 69 36 69 40, Fax: 69 36 69 48

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Jens August Larsen

Saksbehandlere
Samra Delic
Eie Fredrikstad
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 41 36 53 92 / E-post: sade@eie.no

Eie Fredrikstad

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF Jens August Larsen
Telefon: 69 36 69 40
Mobil: 99 71 78 79
E-post: jal@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Fru Ingers gate 25A
For mer om objektet
Fru Ingers gate 25A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: