Bilde 1 av Måkekollen 210Bilde 2 av Måkekollen 210
Digital salgsoppgave
Måkekollen 210

1679 Kråkerøy • Fredrikstad kommune

Prisantydning

kr 7 900 000

Omkostninger: kr 206 520Totalpris: kr 8 106 520
4-roms selveierleilighet med høy standard | Balkong på 31 kvm | Utsikt over Vesterelva | Garasje
Vis i kartLast ned salgsoppgave
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
80
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
103 m²
Bruksareal (BRA)
110 m²
Fellesutgifter
kr 3 171 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 1 485 / Mnd
Prisantydning
kr 7 900 000
Omkostninger
kr 206 520
Totalpris
kr 8 106 520
Fellesformue
kr 9 636
Byggeår
2017
Tomt
Eiet tomt 22461 m²
Oppdragsnummer
56220080
card-default

Jens August Larsen

Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Les om Jens
card-default

Magnus Paulsen

Eiendomsmegler MNEF
Les om Magnus
Visninger
Onsdag 24. aug.
17:00 - 17:30
Meld deg på visning
Prisantydningkr 7 900 000,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 900 000,-)kr 197 500,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
  
Totalpris kr 8 106 520
Eiendom
Måkekollen 210, 1679 Kråkerøy

Matrikkel
Gnr. 425 Bnr. 176 Snr. 80 i Fredrikstad kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 110 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
2017

Tomt
Eiet tomt 22461 kvm

Prisantydning
7 900 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Erik Pedersen Takstdato: 24.06.22 12:05

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,-
Andel fellesformue: kr. 9 636,- pr.

Totalpris inkl. omkostninger
kr 7 900 000,- (Prisantydning)
Omkostninger:

kr 200,- (Pantattest kjøper)

kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)

kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)

kr 197 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 900 000,-))

--------------------------------------------------------

kr 198 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)

--------------------------------------------------------

kr 8 098 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

 

Felleskostnad inkluderer
Forretningsførsel, revisjon, TV/data-fibernett, bygningsforsikring, vaktmestertjenester, drift- og vedlikeholdskostnader, avsetning til fremtidig vedlikehold, felles strøm samt serviceavtaler/alarmoverføringer heis.

 

Kommunale avgifter
Kr. 17 811 pr. år Avløp fastbeg bolig, vann fastgeb bolig, renovasjon, akonto avlølp, avkonto vann, eiendomsskatt.

Eier
Gry Flaem

Beskrivelse
Måkekollen 210 ligger sentralt til på Langøya og har en fin utsikt utover Vesterelva og mot Hvaler-øyene. Leiligheten ble bygget i 2017 og er tilknyttet Treskjæråsen boligsameie.

Leiligheten er lys, moderne og innehar en høy standard. Det er vannbåren gulvvarme i alle rom (foruten om badet), integrerte hvitevarer på kjøkken, stor, solrik terrasse med pergolini, helfliset baderom og eget vaskerom. Bilen parkerer man trygt i felles garasjeanlegg.

Fra det overbygde inngangspartiet kommer man inn til en entré med skyvedørsgarderobe som skjuler yttertøy og sko, og hjelper til med å ha et ryddig inngangsparti. Entréen deler leiligheten i en rolig- og en aktiv sone. Til høyre har man en soveromsfløy hvor det er tre soverom - hovedsoverommet har eget walk-in-closet - samt et delikat hovedbaderom. Vegg-i-vegg med baderommet er det et eget vaskerom/bod hvor det er lagt opp til varmt og kaldt vann.

Leilighetens aktive sone inneholder stue, spisestue og kjøkken. Den åpne stue/kjøkken-løsningen innbyr til et sosialt allrom som dagens kjøpere ofte etterspør. I leiligheten er det vindusflater som strekker seg nesten fra gulv til tak noe som gjør at man får en glidende overgang mellom ute og inne. Fra stuen/kjøkkenet er det utgang til en sydvendt terrasse på 31 kvm som blir som et ekstra oppholdsrom til leiligheten. Her kan man tilbringe hyggelige kvelder fra tidlig vår til sen høst. Sommerkveldene kan nytes utendørs selv om det skulle være gråvær, for her er det pergolini med elektrisk markise som skjermer mot både regn og sol. For de ekstra solrike dagene er det ZIP screens på veggene rundt terrassen samt stuevindu som vender mot sør.

Den fantastiske utsikten kan nytes både fra sofakroken, spisebordet samt ved kjøkkenbenken. Selgers absolutte favorittsted i boligen har vært på den romslige terrassen når solen går ned, fuglene kvitrer i skogen og båtene tøffer innover elva.

I tillegg til denne pene leiligheten får du som beboer tilgang til en felles takterrasse med en helt fantastisk utsikt over elva og nærområdet. Sameiet disponerer også et selskapslokale, to hybler man kan leie hvis man har overnattingsgjester og et eget trimrom!

Vi ønsker deg velkommen til en leilighet og et sameie hvor du får alt du trenger og mer til!

Parkering
Seksjonen disponerer 1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Beliggenhet
Leilighet med en unik beliggenhet rett ved innseilingen til Fredrikstad. Fine tur og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet. Kort vei til skoler og matbutikk og kun ca. 10 minutter på sykkelen inn til Fredrikstad sentrum med alle fasiliteter. Kun 5 minutters gange fra leiligheten ligger Glufsa med skjærgård og svaberg. Her er det mange fine badesteder og nydelig utsikt mot skjærgården. Like ved ligger det også båthavn. Det er gode bussforbindelser langs Langøyveien.

Bebyggelse
Boligblokk.

Tomt
Eiet tomt, 22461 kvm
Tomten til sameiet vurderes å ha meget gode sol og lysforhold. Pent opparbeidet med beplantning, busker, trær osv. Tomten har unik beliggenhet rett ved vannkanten. Tomten vurderes som godt stelt og gir et meget godt inntrykk.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
BARNEHAGER:

Langøyåsen barnehage:
Langøyåsen barnehage er en kommunal barnehage og ligger like ved boligen. Barnehagen er en fem-avdelings barnehage og åpnet våren 2010. Barnehagen har ca. 80 barn i alderen 0 til 6 år. Åpningstiden er kl. 06.45 til kl. 16.45.

Barnehagen har fine uteområder i bakgården men har i tillegg kort vei til skogen og sjøen hvor spennende oppdagelsesferder kan oppleves. I barnehagen gis det rom for lek og utvikling av vennskap og ekte tilstedeværelse av voksne i samspill med barna. Deres visjon er: Trivsel og glede alltid til stede! Langøyåsen barnehage er en partner-barnehage for barnehagelærerutdanningen.

Tørkopp barnehage:
Barnehagen ligger flott til på Kråkerøy, med skogen som nærmeste nabo. De ansatte skaper en kreativ, lærerik og morsom hverdag sammen med barna . Barnehagen har store lyse lokaler og et flott uteområde. Barnehagen ønsker å tilby barna et sunt og næringsrikt kosthold. De er opptatt av å se enkeltbarnet. To ganger i uken har de maxiklubb. Tørkopp FUS barnehage er organisert som en fire avdelings barnehage med 14 ansatte. Besøksadresse: Tørkopp 2.

Fotspor barnehage avd. Glombo:
Barnehagen har 3 avdelinger, Blå, Gul og Skolegruppen. De minste barna er på blå avdeling. På blå avdeling er hovedfokus omsorg og trygghet. De ansatte bruker masse tid på at barna skal bli trygge i barnehagen og er opptatt av å hele tiden ha en god dialog med foreldrene. På gul avdeling er de "store" barna, fra 2-6 år. Her er de opptatt av vennskap og at alle skal ha noen å leke med. Det brukes mye tid på å snakke om hvordan barn skal være med hverandre og at barnehagen skal være et fint sted å være for alle! Skolegruppa er for de barna som skal over i skolen neste høst! Disse barna får delta på endel turer og opplevelser som de andre barna ikke er med på! Alle gleder seg i lang tid i forveien til å være "størst i barnehagen" og være med i skolegruppa!! Skolegruppa har to faste dager i uka hvor bare de er sammen, og vi jobber med ulike skoleforberedende aktiviteter. Høydepunktet og avslutningen på dette året er overnatting i barnehagen i begynnelsen av juni! Denne dagen er det barna som bestemmer alt fra hva de skal spise til hva de skal gjøre! Dette er en minneverdig kveld for både små og store, og noe det prates om i lang tid i forveien! Barnehagens adresse er: Glomboveien 18C.SKOLER:

Rød barneskole:
Skolen har adresse i Duveien 2 på Kråkerøy. Skolen er delt inn i 2 trinn: småtrinn og mellom trinn. Fordelingen av elever er ca. 100 elever på hvert trinn. Skolen har tilbud om SFO. Rød SFO er et heldags omsorgs- og fritidstilbud for barn i 1.-4.klasse og for funksjonshemmede barn i 1.-7.klasse. Her legges det til rette for lek, kultur- og fritidsaktiviteter med utgangspunkt i barnas alder, funksjonsnivå og interesser. Daglig åpningstid er fra kl. 07.00-16.30. SFO har åpent i alle skolens ferier, med feriestengt i juli.

Kråkerøy ungdomsskole:
Kråkerøy Ungdomsskole hadde skoleår, 2014-2015, 101 elever på 8.trinn, 110 elever på 9 trinn og 118 på 10. trinn, til sammen 329 elever. Det ideelle elevtallet er ca. 100 elever pr. trinn for at skolen skal kunne utnytte organiseringsmodellen optimalt. Kråkerøy ungdomsskole vil derfor i utgangspunktet bare ta imot elever med bostedsadresse på Kråkerøy. Skolens adresse er: Enhuusveien 44.

Inneholder
Areal og fordeling pr. etasje:
2. etasje: 103 kvm BRA / 103 kvm P-ROM

Boligen går over 1 plan og følgende rom er inkludert:
2. etasje: Vaskerom, Entré/gang, Bad, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Stue/kjøkken, Omkledningsrom.

Byggemåte
Omkledningsrom er antatt oppført som bod og tilleggsdel i byggetegninger. Det er alltid bruken av et rom som avgjør rommets betegnelse. Det understrekes at alle forhold knyttet til bruk, lovlighet, tilbygg m.m må undersøkes hos PBE i Fredrikstad kommune.

Primærrom
Primærrom: 103 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Vaskerom, Entré/gang, Bad, 3 Soverom, Stue/kjøkken, Omkledningsrom.

Bruksareal
Bruksareal: 110 kvm

Boder
Seksjonen disponerer egen bod i felles garasjeanlegg.

Standard
4-roms selveierleilighet opprinnelig oppført i 2017. God og innholdsrik planløsning, beliggende i byggets 2. etasje. Fra stue/kjøkken er det adkomst til balkong på ca. 31 kvm.

Oppgraderinger (forrige eier):

2018:

- Montert nytt oppgradert kjøkken med nye hvite- og brunevarer samt armatur.
- Lagt microsement på to vegger på kjøkkenet og en vegg på baderommet.
- Engelsviken rør AS fikk montert utekran på terrassen samt montert ny baderomsinnredning med dobbel servant på baderommet. Lagt opp til varmt- og kaldtvann på vaskerommet.
- Lagt nytt terrassedekke.
- Lagt nytt gulv i stue og gang.
- Satt opp lameller i stuen og plissegardiner på soverommene.
- Satt inn garderobeskap i gangen.

2019:

- Montert Pergolini med ZIP screens.

Standarden er meget god.

BAD
Baderommet ligger i tilknytning til soverommene og er pent helfliset med varmekabler i gulv.

På vegg bak innredningen er det microsement som gir en fin brytning mot de hvite flisene på de øvrige veggene.

Bad fra byggeår. Flislagt gulv med elektriske varmekabler, flis på vegger og slettmalt tak. Innredning med 2 servanter fra Kvik (2018), veggfestet toalett og dusjnisje. Avtrekk via balansert ventilasjon.

TG0: Det er ikke krav om hulltaking da rommet er under 5 år og det foreligger dokumentasjon.

VASKEROM
Til leiligheten er det et eget vaskerom som har vinylbelegg med varmekabler på gulv og malte plater på vegger. Rommet er innredet med Elfa innredning og det er opplegg for vaskemaskin. Det er uttak for varmt og kaldt vann så her kan man sette inn en utslagsvask/servant evt. ekstra dusjkabinett  dersom man ønsker seg det. Avtrekk via balansert ventilasjon.

TG0: Det er ikke krav om hulltaking da rommet er under 5 år og det foreligger dokumentasjon.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredningen er fra Kvik (2018) og har mørke, glatte fronter og benkeplate av laminat med planlimt vaskekum. Det er microsement over benkeplaten noe som gir et rustikk og moderne uttrykk. Innredningen er plassert i en L-formasjon og gir et optimal arbeidsflyt. Det er klare soner for vask og steking/koking, og det er hensyntatt at man har avlastningssoner på begge sider av både vaskekum og induksjonstopp. Det er ventilator over kokeplass og denne kommuniserer med koketoppen.

Hvitevarene induksjonstopp, oppvaskmaskin, Siemens Studioline stekeovn iQ500 (ny i 2020), kaffemaskin samt kombinert kjøl og fryseskap er integrert og medfølger i salget.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 19.06.2020 som omhandler oppføring av boligbebyggelse i 3 byggetrin.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Vannbåren gulvvarme i alle rom med unntak av bad som har elektriske varmekabler.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Kommunale avgifter
Kr. 17 811 pr. år Avløp fastbeg bolig, vann fastgeb bolig, renovasjon, akonto avlølp, avkonto vann, eiendomsskatt.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 10.744,-

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 171,- pr.mnd.
Forretningsførsel, revisjon, TV/data-fibernett, bygningsforsikring, vaktmestertjenester, drift- og vedlikeholdskostnader, avsetning til fremtidig vedlikehold, felles strøm samt serviceavtaler/alarmoverføringer heis.

Faste løpende kostnader
Àkonto strøm til fyring: kr. 1.114,- pr måned. Denne avregnes en gang pr år etter faktisk forbruk.

Årsregnskap
Sameiet hadde et positivt årsresultat for 2021 på kr. 148.847,- som ble overført til annen egenkapital.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 1 184 799,- Som sekundærbolig Kr. 4 265 276,-

Sameie
Treskjæråsen boligsameie.

Forretningsfører
FRAM Forvaltning AS
Jens Wilhelmsens gate 3
1671 Kråkerøy
Tlf. 69 14 70 70
 

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Det er tillatt med normalt dyrehold ihht. husordensreglene. Se "Husordensregler" for nærmere informasjon.

Diverse
Prismelamepen på kjøkkenet følger ikke med.

Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.

De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet.
Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 x folketrygdens grunnbeløp, jfr. lov om eierseksjoner § 31.

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd


 

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Kommuneplan, navn: Fredrikstad 2020-2032.
Formål/Heynsynssone: 530 Hensyn friluftsliv H530-KFO, 1001 bebyggelse og anlegg.
Godkjent/vedtatt: 18. juni 2020.

Reguleringsplan, navn: 548 Langøya Vest.
Formål: 112 konsentrert småhusbebyggelse, 310 kjørevei, 420 turvei, 611 parkbelte i industriområde, felles avkjørsel, 720 felles gangareal, 730 felles parkeringsplass, felles lekeareal, 780 felles grøntareal.
Godkjent/vedtatt: 17. november 2005.

Bygningen er innenfor 100-meters beltet i strandsonen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 7 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 197 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 900 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 198 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 098 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 8 106 520,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.2 800)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 115)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.12 900)
Markedspakke 2 (Kr.35 900)
Direkteutlegg for selger - Løfting Finn og Facebook promotering (Kr.4 600)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 115)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.220)
Oppgjør (Kr.8 250)
Totalt kr. (Kr.76 900)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
56-22-0080

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.
 

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
JAL Eiendomsmegling AS
EIE Fredrikstad
Org. nr:898489582
Arne Stangebyes gate 11
1601 Fredrikstad
Tlf: 69 36 69 40

Ansvarlig megler
Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF Jens August Larsen

Saksbehandlere
Jens August Larsen
EIE Fredrikstad
Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Mob: 99 71 78 79 / E-post: jal@eie.no

Magnus Paulsen
Eiendomsmegler MNEF
Mob: 41 43 43 23 / E-post: mp@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Måkekollen 210
For mer om objektet
Måkekollen 210

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: