Bilde 1 av Nygaardsgata 7BBilde 2 av Nygaardsgata 7B
Digital salgsoppgave
Nygaardsgata 7B

1606 Fredrikstad • Fredrikstad kommune

Prisantydning

kr 3 600 000

Fellesgjeld: kr 363 855Omkostninger: kr 10 388Totalpris: kr 3 974 243
Lys og lekker aksjeleilighet i 5. etasje | Vesterelva som nærmeste nabo | Ingen dok.avgift | 3 soverom
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Leilighet
Eierform
Aksje
Antall soverom
3 soverom
Etasje
6
Primærrom (P-ROM)
107 m²
Bruksareal (BRA)
109 m²
Bruttoareal (BTA)
115 m²
Fellesutgifter
kr 6 537 / Mnd
Prisantydning
kr 3 600 000
Omkostninger
kr 10 388
Fellesgjeld
kr 363 855
Totalpris
kr 3 974 243
Byggeår
1940
Tomt
Fellestomt 1346 m²
Oppdragsnummer
56210171
Prisantydningkr 3 600 000,-
Fellesgjeldkr 363 855,-
Transportgebyrkr 3 538,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
  
Totalpris kr 3 974 243
Eiendom
Nygaardsgata 7B, 1606 Fredrikstad, Etasje: 6

Matrikkel
Gnr. 300 bnr. 860 orgnr. 93104832 i Fredrikstad kommune

Eierform
Aksje

Areal
Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 109 kvm, Bruttoareal: 115 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1940

Tomt
Fellestomt 1346 kvm

Prisantydning
3 600 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 363 855,- pr. 31.12.20
Andel fellesformmue kr. 0,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. fellesgjeld
3 600 000,- (Prisantydning)
363 855,- (Andel av fellesgjeld)

3 963 855,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
3 538,- (Transportgebyr)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

10 388,- (Omkostninger totalt)

3 974 243,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 6 537,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Fellesutgifter, a-konto brensel, GET-abo.

Felleskostnader totalt etter avdragsfri periode
Det er ingen avdragsfri periode av fellesgjelden som Nygaardsgt. 7 AS har per i dag.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Heidi Nore

VELKOMMEN TIL NYGAARDSGATA 7B!
Lars Ketil Liane v/ EIE eiendomsmegling Fredrikstad har gleden av å presentere Nygaardsgata 7B - en lys og lekker 4-roms aksjeleilighet i Fredrikstad sentrum. Boligen ligger rett ved Kråkerøybrua/Kirkeparken og har med det nærhet til byens alle fasiliteter.

Leiligheten har et primærareal på 107 kvm som er godt utnyttet med sine to entréer, bad, stue, kjøkken og 3 soverom. Fra stuen har du utgang til balkongen inn mot bakgården. Standarden på både innredninger og utstyr er god, og den fremstår som tiltalende slik at det kan flyttes rett inn uten oppgraderinger.

- Ingen dokumentavgift
- 3 soverom
- Brygga som nærmeste nabo
- Egen balkong
- Moderne standard

Velkommen til visning til Nygaardsgata 7B!

Parkering
Selskapet har 6 garasjeplasser på eiendommen som leies ut etter ansiennitetsprinsippet.

Beliggenhet
Nygaardsgata 7B ligger i et rolig og attraktiv bo-område sentralt i Fredrikstad sentrum like ved elven og Fredrikstad bibliotek. Denne bydelen er blant de mest populære områdene i Fredrikstad, om ikke det mest populære. Den sentrumsnære beliggenheten og det rolige bomiljøet er unikt for området. Man bor "midt i byen" og kan nyte alle fordelene ved å ha gangavstand til "alt"!

Det er gang/sykkel-avstand til alle byens fasiliteter fra leiligheten; Bryggepromenaden, gågata, Litteraturhuset, Blå grotte, Helsehuset, Fredrikstad stadion og Høgskolen i Østfold på Værste-området, m.m. Togstasjonen og busstasjonen ligger en kort spasertur fra eiendommen og gjør det enkelt å ta tog/buss enten i forbindelse med jobbpendling, eller om man kun skal ut på reise. En weekend i Oslo er kun 1 times togtur unna....

Boligblokken ligger et kort rusletur fra fergeleie hvor byfergen frakter deg gratis over til Gamlebyen, Gressvik, Kråkerøy, Isegran og Værste.

Bebyggelse
Blokkbebyggelse.

Bebyggelsen i området er bestående av boligblokker, eneboliger og villabebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 1346 kvm

Gården står på egen eiet grunn.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
CICIGNON BARNE- OG UNGDOMSSKOLE:
Cicignon skole er en kombinert barne- og ungdomsskole som er bygget for 550 elever. I dag har skolen ca. 500 elever og ca. 65 ansatte. Skolen er en sentrumsskole med historie tilbake til 1860-tallet. Skolen ble renovert og bygget ut i 2009 og fremstår i dag som en moderne skole med spennende løsninger. Skolens adresse: Skolegata 2, 1606 Fredrikstad.

CHILDREN'S INTERNATIONAL SCHOOL (PRIVAT):
CIS startet i Fredrikstad i 2012 med 90 studenter fra lokalsamfunnet. Skolen er for barn og ungdom fra alderen 6 til 16 år. Her er det både norske og engelsktalende lærere. Skolen benytter moderne teknologi da de har tro på at læringen gjennom teknologi vil være mer effekt. Elevene har alle egne iPad-er som brukes både på skolen i undervisningen og hjemme.

På CIS jobbes det hardt for å gi studentene de beste læringsopplevelser og for å hjelpe dem å vokse både sosialt, emosjonelt og faglig. De har stor fokus på musikk, dans og drama. Skolens adresse: Torsnesveien 5-7, 1630 Gamle Fredrikstad.

SPEIDERFJELLET BARNEHAGE:
Barnehagen har 2 avdelinger, og en språkgruppe for minoritetsspråklige barn. Hovedfokuset er lek, språk, pedagogisk dokumentasjon og barns medvirkning. Adr.: Speiderveien 7, 1605 Fredrikstad.

KIERÅSEN BARNEHAGE:
Kiæråsen barnehage er en liten bybarnehage i Fredrikstad med nær lokalisering til Fredrikstadbrua og Glomma. Kiæråsen barnehage holder til i samme bygg som Kiæråsen avlastningssenter. Barnehagen disponerer hele første etasje og avlastningsdelen ligger i andre etasje. Bygget sto nybygd høsten 2011.

Barnehagen har fem avdelinger, hvorav tre avdelinger har barn i aldersgruppen 3-5 år, en avdeling har barn i alderen 0-3 år og en avdeling har barn i alderen 1-6 år. Sistnevnte avdeling er en forsterket avdeling for barn med nedsatt funksjonsevne og særskilte behov.  Den enkelte avdeling har ca. 18-19 barn, bortsett fra den forsterkete avdelingen som har syv barn. Antall barn i barnehagen er 75, og dette vurderes som maksgrensen. Barnehagen har i tillegg to avdelinger med 33 barn lokalisert i et annet bygg.

Offentlig kommunikasjon
Jernbanen og busstasjonene ved Torvbyen ligger begge i gangavstand fra leiligheten. Toget tar deg inn til Oslo på ca. 1 time eller en tur til Gøteborg på under 3 timer. Fra busstasjonen går det hyppige avganger både til Gardermoen, Nettbussen til Oslo busstasjon samt lokale rutebusser.

Inneholder
Areal og fordeling pr. etasje:
5. etasje: 109 BRA / 107 P-rom

Leiligheten går over ett plan og følgende er inkludert i P-rom:
5. etasje: Gang 1, kjøkken/stue, bad, gang 2, wc, 3 soverom.

Det medfølger også to egne boder samt felles vaskerom og sykkelbod i kjeller.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport.

Boligblokk, mur/betong konstruksjon, oppført i 5 etasjer, samt kjeller med egne boder/fellesareal. Etasjeskiller i betong, hellningsavvik/skjevhet er ikke målt.

For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 107 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 109 kvm

Standard
Bygningens referansenivå er byggeforskriftene, og god håndverksmessig utførelse gjeldende for byggeår 1937 og senere vedlikeholdsutskiftninger. Leiligheten fremstår med god og enkel standard, og som normalt godt vedlikeholdt/overflate-oppusset. Utstyr og tekniske innretninger og innredninger i hovedsak fra vedlikeholdsutskiftninger etter byggeår. Tilstandsregistreringen har avdekket normale symptomer på slitasje/svikt, og tilstandsgrader er i alt vesentlig TG1 og TG2. Det meste som følge av alder og normal slitasje på bygningen.

BADEROM
Badet har keramiske fliser og malt trepanel på vegger, malt trepanel i himling og gulv med keramiske fliser. Generelt slett til svakt fall i sluksone, ukjent utførelse oppkant v/ terskel. Liten oppkant mellom wc og innredning. Sluket er plassert under/ved servantinnredning. Synlig membranduk under klemring, ingen synlig membran på røroppstikk gjennom gulvet. Ukjent utførelse/ ikke dokumentasjon for membranarbeider. Pusset opp i regi av forrige eier via forsikring, utført i 2015, ref egenerklæringen. Lys og fin innredning med normal bruksslitasje, WC er nyere. Det er mekanisk avtrekk gjennom takventil i rommet.

KJØKKEN
Tidsmessig ny kjøkken-innredning med slette malte fronter, laminat benkeplate med nedfelt sort oppvaskbeslag. Integrert kjøleskap og
oppvaskmaskin. Frittstående komfyr.

TOALETTROM
Gulvmontert wc og liten servantinnredning. Naturlig avtrekk i rommet  via felles kanal ført over tak.

INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Parkett.
Vegger: Malt tapet/plater/trepanel.
Himling: Malt slett overflate, malt trepanel/plater og puss.

Lokal TG2, stedvis noe bruksslitasje samt buling/slipp bak tapet.

TEKNISKE ANLEGG
Eldre og rehabilitert røropplegg. Røropplegg, hovedstamme til leiligheter vedlikeholdes av borettslaget

Varmtvannsbereder er ikke besiktiget på befaringen. Antar forbruksvann fra fellesanlegg/fjernvarme.

Naturlig ventilasjon/selvtrekk generelt, tillufts-ventiler i vinduer/vegger i leiligheten. Ventilator antar med avkast til felles kanal ført over tak på kjøkken. Mekanisk avtrekk, antar til felles kanal ført over tak på bad. Normal ventilering ihht byggeår i leiligheten.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 06.03.03 som omhandler "Etablering av 3 leiligheter og 3 hybler", og ferdigattest datert 24.10.2019 som omhandler "Bruksendring".

Oppvarming
Elektrisk oppvmarming.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt inngår i de felles kostnadene.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 6 537,- pr.mnd.
Felleslån, trappevask, kabel-TV, internett, bredbåndstelefon (trippelavtale med GET), kommunale avgifter, eiendomsskatt, vaktmestertjenester.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Restgjeld: kr. 357.580,-
Restløpetid: Termineres 2050
Rentekostnader: Annuitetslån, 3,15%.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Selskapets årsregnskap ble gjennomgått av regnskapfsfører. Regnskapet viser et årsresultat for 2020 på minus kr. 349.130,-. Tapet dekkes av innskudd på bank.

Forsikring med polisenummer
Sparebank1 Forsikring Polisenummer: 6621281

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. ,- Som sekundærbolig Kr. ,-

Formuesverdi er ikke fastsatt, men fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.

Aksjelag
Aksjelag: Nygaardsgata 7 As, Orgnr: 93104832

Boligen er en aksjeleilighet, og selve eiendommen eies av et aksjeselskap (Boligaksjeselskapet). Et boligaksjeselskap har flere likhetstrekk med borettslag. Kjøp av en aksjeleilighet innebærer at man kjøper en aksje i boligaksjeselskapet som gir borett til en bestemt bolig i eiendommen. Det påløper ikke dokumentavgift når man kjøper en aksjeleilighet, og leiligheten tinglyses ikke i Grunnboken. Din rettighet som eier registreres i stedet i aksjeeierboken. Boligaksjeselskaper reguleres av aksjeloven og deler av borettslagsloven, der §§ 1-5, 4-2, kapittel 5 samt § 13-5 gjelder tilsvarende for boligaksjeselskaper, jf. borettslagsloven § 1-4. Eierne av aksjene får medbestemmelsesrett i boligaksjeselskapet sammen med de øvrige aksjonærene, innenfor rammene av aksjeloven, selskapets vedtekter og borettslagsloven.
Selve kjøpsavtalen er regulert av kjøpsloven, men en forutsetning for salget er at avhendingsloven gjelder så langt den passer. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i boligaksjeselskapets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som kan fås ved henvendelse til megler.

Forretningsfører
ARB Regnskap AS.

Styregodkjenning
Ny eier må (iflg. vedtektenes §4) godkjennes av styret i AS'et.

Forkjøpsrett
Det er ingen forkjøpsrett tilknyttet aksjene.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Husdyrhold er i utgangspunktet ikke tillatt og uansett ikke uten skriftlig avtale med styret. Mating av dyr/fugler utendørs innenfor gårdens område skal ikke skje.

Diverse
Gjennomførte oppgraderinger på eiendommen:
Fra januar 2020 til april/mai 2020 drenerte Jørgensen & Jørgensen rundt utsiden av bygget samt fra kjellerdør og ut til gateplan. Det ble lagt ny overvannsledning. I tillegg ble en stikkledning i Nygaardsgaten fornyet. I forhold til budsjettert beløp ble dreneringen i tillegg foretatt mot Handelsstandens Forening og inne i gården samt at stikkledningen ble reparert fullt ut.

Taket ble utbedret i 2020-2021 i henhold til tilstandsrapporten fra Protan. Styret ønsket ikke å igangsette ytterligere aktiviteter før utbedring av taket var fullført.

Borge Rør økte vanntrykket og sørget med dette for bedre varme hos Tvete i A-oppgangen. På grunn av feil temperaturmåling ble utetemperaturfølelsen for fjernvarme flyttet. Dermed ble det mer energi tilført varmeveksler ved lav temperatur.

Våren 2021 ble det investert i en oppgradering av el-anlegget som gjør det mulig å lade el-biler/hybridbiler i garasjene.

Annet
På generalforsamling i august 2021 ble det besluttet å undersøke mulighetene for å endre eieformen til selveierleiligheter (sameie).

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Utleie kan kun skje etter godkjenning av styret. Styret har rett til å avslå en leietager, men må i slikt tilfelle saklig kunne begrunne avslaget.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Offentlig tilknyttet vann og avløp.

Regulering
Kommuneplan, navn:
Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032
Formål: 320 - Flomfare, H320_Kyst
320 - Flomfare, H320_NVE
570 - Hensyn kulturmiljø, H570-ØFK
1130 - Sentrumsformål
Godkjent/vedtatt: 18.06.2020

Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 600 000,- (Prisantydning)
363 855,- (Andel av fellesgjeld)

3 963 855,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
3 538,- (Transportgebyr)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

10 388,- (Omkostninger totalt)

3 974 243,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Oppløft finn.no (Kr.1 250)
Annonserunde f-b.no (Kr.1 250)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 963 855,-) (Kr.50 400)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.220)
Markedspakke 1 (Kr.24 900)
Oppgjør (Kr.8 250)
Totalt kr. (Kr.86 270)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
56-21-0171

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovvalg
Selger forutsetter at avhendingslovens bestemmelser skal komme til anvendelse så langt de passer.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset. Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).
En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
JAL Eiendomsmegling AS
EIE Fredrikstad
Org. nr:898489582
Arne Stangebyes gate 11
1601 Fredrikstad
Tlf: 69 36 69 40, Fax: 69 36 69 48

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF Lars Ketil Liane

Saksbehandlere
Lars Ketil Liane
EIE Fredrikstad
Eiendomsmegler MNEF
Mob: 95 09 23 60 / E-post: lkl@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Nygaardsgata 7B
For mer om objektet
Nygaardsgata 7B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: