Bilde 1 av Narntegata 27Bilde 2 av Narntegata 27
Digital salgsoppgave
Narntegata 27

1636 Gamle Fredrikstad • Fredrikstad kommune

Prisantydning

kr 6 500 000

Omkostninger: kr 171 520Totalpris: kr 6 671 520
Lys innholdsrik halvpart av tomannsbolig | Panoramautsikt mot elva | Gode solforhold | Fin planløsning
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
1
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
158 m²
Bruksareal (BRA)
180 m²
Kommunale avgifter
kr 1 394 / Mnd
Prisantydning
kr 6 500 000
Omkostninger
kr 171 520
Totalpris
kr 6 671 520
Byggeår
1917
Tomt
Fellestomt 576 m²
Oppdragsnummer
56220053
card-default

Magnus Paulsen

Eiendomsmegler MNEF
Les om Magnus
Visninger
Mandag 22. aug.
17:30 - 18:30
Meld deg på visning
Prisantydningkr 6 500 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-)kr 162 500,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
  
Totalpris kr 6 671 520
Eiendom
Narntegata 27, 1636 Gamle fredrikstad

Matrikkel
Gnr. 303 Bnr. 835 Snr. 1 og Gnr. 303 Bnr. 1616 i Fredrikstad kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 158 kvm, Bruksareal: 180 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
Antatt 1917

Tomt
Eiet tomt ca. 576 kvm
Sameiebrøk: 149/259

Tilleggsdel gnr./bnr. 303/1616
Eiet tomt ca. 135kvm
Sameiebrøk: 17/30

Da det ikke foreligger målebrev på eiendommene, er arealet å betrakte som et anslag/ca. areal. Eiendomsmegler og selger kan ikke innestå for arealangivelsen, og interessenter må være innforstått med at det er usikkerhet knyttet til denne.

Prisantydning
6 500 000

Tilstandsrapport
Takstmann: A1 Fredrikstad Eiendomstaksering AS Takstdato: 09.05.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 163 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 663 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 671 520,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Det betales ingen felleskostander.

Kommunale avgifter
Kr. 16 721 pr. år. Kommunale avgifter inkluderer vann/avløp, renovasjon og eiendomsskatt.

Eier
Renate Lund Sletten

Beskrivelse
Nyere boligseksjon med tidsmessige og moderne overflater, innredninger og teknisk utstyr. Seksjonen er over to etasjer, 1 etg og underetasje (tidligere kjeller). Egen garasjeplass i felles garasje. Syd-vestvendt balkong, adkomst fra stuen. Fin utsikt over elven og mot bysiden.

Parkering
Biloppstillingsplass i fellesgarasje.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et eldre, etablert og populært boligområde på Nabbetorp. Området består i hovedsak av frittliggende lav boligbebyggelse i trekonstruksjon. Barnevennlig område med kort vei til skoler og barnehager. God bussforbindelse til Fredrikstad sentrum. Relativt kort vei til dagligvareforretninger samt kort vei til hanelsområde på Sellebakk og Sorgenfri. Flotte tur og rekreasjonsområder i Østsiden-marka i nærheten, samt gangavstand til Gamlebyen via Glommastien med fergeforbindelse til sentrum.

Bebyggelse
I hovedsak frittligggende lav boligbebyggelse i trekonstruksjon. På nedsiden av eiendommen ligger det en småbåthavn.

Tomt
Gnr./bnr. 303/835 Fellestomt, 576 kvm
Gnr./bnr. 303/1616 136kvm

Tomten er fellesareal i eierseksjonssameiet, og kan som utgangspunkt benyttes av alle seksjonseiere.
 
Eier disponerer det arealet som naturlig tilfaller boligen iht. muntlig avtale med eierseksjonssameiet. Dette er ikke vedtatt eller vedtektsfestet iht. eierseksjonsloven § 25, og avtalen kan ikke dokumenteres. 

Deler av hagen ligger på eget gnr./bnr. 303/1616.

Adkomst
Offentlig adkomstvei.

Inneholder
1. etasje: P-rom:Entre, stue/kjøkken, bad, to soverom og gang. S-rom: Garajse
Underetasje: Gang, soverom, bad, walk-in garderobe og vaskerom.
Underetasjen er ikke omsøkt til rom for varig opphold. Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate og takhøyde. Soverom og bad i underetasjen har romhøyde og lysinngang noe under krav for rom for varig opphold. Takhøyde 208-209cm, lysinngang ca. 0,46m2 pr. rom.

 

Primærrom
Primærrom: 158 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
1. etasje: Entre, stue/kjøkken, bad, to soverom og gang.
Underetasje: Gang, soverom, bad, walk-in garderobe og vaskerom.
Underetasjen er ikke omsøkt til rom for varig opphold. Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate og takhøyde. Soverom og bad i underetasjen har romhøyde og lysinngang noe under krav for rom for varig opphold. Takhøyde 208-209cm, lysinngang ca. 0,46m2 pr. rom.

Bruksareal
Bruksareal: 180 kvm
Andel av fellesgarasje, 22m2, er inkludert i oppgitt areal for 1 etg.
Areal i underetasje er inkludert konstruksjonsareal (vegger ca 8m2).

Standard
UTVENDIG
Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater (Decraplater) og taket er besiktiget fra bakkenivå. Renner og beslag i lakkert/behandlet stål. Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse (antar reisverk/stående plank og bindingsverk) og stående bordkledning. Skal være utforet og etterisolert ved ombygging i 2017.

Takkonstruksjonen er av sperrekonstruksjon fra byggeår. Takkonstruksjonen er ikke besiktiget, adkomst fra Seksjon 2. Innelukket konstruksjon iflg tidligere takst. Bygningen har PVC vinduer med 3-lags glass(innadslående). Bygningen har malt hovedytterdør og PVC balkongdør med 3 lags glass. Tett dør El-30 til garasjen fra gang. Veranda i impregnert trekonstruksjon, malte materialer samt noe glass i rekkverk. Åpent gulv med lav lagringsplass under. Platting nedenfor er ikke vurdert, anmerket for lavt rekkverk i tidligere rapport. Må sjekkes ytterligere, evt utbedres. Bred tretrapp i adkomst. Felles bygningskropp for seksjonene.

TG2 - Andre utvendige forhold. Det er ikke utarbeidet tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

TOMTEFORHOLD
Antar byggegrunn av fjell. Antar eldre drenering med avrenning i masser rundt boligen. Ikke synlig drensplast på grunnmur. Ingen unormal fukt avdekket i underetasjen. Bygningen har grunnmur i natursteinsmur. Ukjent fundamentering, antar fundamentert til fjell. Ikke avdekket unormale sprekkdannelser ihht alder. Skrånende terreng ned mot boligen ved adkomst. Ikke etablert spesifikkt fall ut fra undermuren. Generelt skrånende tomt og bratt på baksiden, med avrenning langs terreng. Bygningen har utvendig avløpsrør av plast (2018) vannledning av plast (PEL) (ukjent alder).

TG3 - Terrengforhold. Terreng faller inn mot bygning. Fall ned mot bygningen i innkjørsel. Fare for vann inn mot garasje.

INNVENDIG
Innvendig er det laminatgulv og flislagte gulv. Malte veggplater og malte plater i taket. Etasjeskiller er av trebjelkelag, gulv mot grunn er støpt gulv. Ukjent isolering, vannbåren varme i støpte gulv. Betonggulv med fliser, natursteinsmur samt noe utforet med plater på vegg. Natursteinsoverflater har ikke symptomer på fukt. Visuell kontroll og fuktsøk bak utforet vegg på vaskerom viser ikke unormal fukt. Boligen har tretrapp til garasje og til underetasjen. Innvendig har boligen malte fyllingsdører.

TG2 - Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Boligens 1. etasje:

Bad
Teknisk forskrift 2010 og ingen dokumentasjon. Rommet har våtromsplater på vegger og malt innvendig tak. Gulvet er flislagt og har vannbåren gulvvarme. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Det er synlig dukmembran under klemring. Servantinnredning med veggspeil, lysarmaturer og høyskap. Vegghengt wc, dusjvegger med dusjing direkte på gulv/vegg. Det er mekanisk avtrekk. Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale
forhold.

Kjøkken
Tidsmessig innredning med slette malte fronter, kompakt-laminat benkeplate med underlimt vaskekum i stål. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med kullfilter.

Boligens underetasje:

Bad
Badet er bygget i 2019. Rommet har flis på vegger i dusjsonen, malte plater og malt naturstein(grunnmur) på vegger ellers og malt innvendig tak. Gulvet er flislagt og har vannbåren gulvvarme. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Synlig dukmembran under klemring. Baderomsinnredning med to servanter, veggspeil og lysarmaturer. Dusjvegg med to dusjhoder, badekar og vegghengt wc.

TG2 - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom(hulrom under). Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet.

Vaskerom
Rommet har malte plater og malt natursteinsmur som vegger og malte plater på innvendig tak. Rommet er sannsynligvis ikke bygget som våtrom. Gulvet er flislagt og har vannbåren gulvvarme. Vaskeromsinnredning med slette fronter, laminat benkeplate. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Det er naturlig ventilering.

TG3 - Sluk, membran og tettesjikt. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon.
TG2 - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til
gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet.
TG2 - Rommet har kun naturlig ventilasjon.
TG2 - Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Antar at dette er et nyetablert våtrom fra 2019.


TEKNISKE INSTALLASJONER
Vannledninger er av plastrør (rør i rør). Det er avløpsrør av plast. Bygningen har naturlig ventilasjon. Ventilering er brukerstyrt og kan være noe mangelfull ihht. dagens brukerkrav. Vannbåren varme via bereder plassert på vaskerom. Varmtvannstanken er på ca 300 liter,  og er til forbruksvann og gulv-varme.  Enkle røkvarslere, pulver-apparat.

TG2 - Avløpsrør. Ukjent vedrørende lufting og stakemulighet av anlegget.
TG2 - Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Svakt fall til sluket.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest på inngrep i bærende konstruksjon samt fasadeendring datert 03.11.2017.

Det understrekes imidlertid at boligens utforming per i dag ikke er i samsvar med ferdigattest/siste godkjente tegninger hos kommunen. Kjøper overtar risikoen knyttet til dette, herunder risikoen for evt. ulovlighetsoppfølging fra kommunens side. Søknad om bruksendring/godkjenning av boligen i tråd med dagens utforming/bruk skjer for kjøpers regning og risiko.

Elektrisk anlegg
El-skap 56 amp. hovedsikring, fordelingskurser med automater.

TG2 - Elektrisk anlegg. Enkelte sikringer i skapet tilhører seksjon 2 samt er felles. Ytterligere kontroll og evt. avskille kurser bør foretas. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Vannbåren gulvvarme og luft til luft varmempumpe.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 16 721 pr. år Inkluderer vann/avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Kommunale avgifter inkluderer vann/avløp, renovasjon og eiendomsskatt.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til kr. 6 576,- pr. år. og er inkludert i de kommunale avgiftene.

Fordeling felleskostnader
Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i kostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Forsikring med polisenummer
Fremtind forsikring Polisenummer: 00022997154

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 844 885,- Som sekundærbolig Kr. 3 041 587,-

Sameie
Eierseksjonssameiet består kun av to enheter og er ikke videre organisert. Det foreligger ikke vedtekter, husordensregler, årsregnskap eller annet iht. eierseksjonsloven, og eiendomsmegler kan således ikke fremlegge dette.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Boligen ligger på grensen mellom område med høy og usikker radonforekomst.

TG2 - Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. 

Følgende heftelser er tinglyst i eiendommenes gunnbok:


1992/7724-2/86  Erklæring/avtale
 21.08.1992 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelse om gjerde
Gjelder denne registerenheten med flere

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. Panteretten omfatter også krav som skulle ha vært betalt etter at det har kommet inn en begjæring til namsmyndighetene om tvangsdekning, jfr. lov om eierseksjoner § 31.

Generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Reguleringsplan
336 Nabbetorp
Formål
661 - Bevaring av bygninger
110 - Boliger
Vedtatt
Januar 30, 1992

Kommuneplan
Kommuneplan Fredrikstad 2020 ? 2032
Formål
570 - Hensyn kulturmiljø, H570-LOK
1001 - Bebyggelse og anlegg
Vedtatt
Juni 18, 2020 

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 163 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 663 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 671 520,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke eierseksjon (Kr.12 900)
Provisjon (forutsatt salgssum: 6 500 000,-) (Kr.97 500)
Markedspakke 2 (Kr.35 900)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.220)
Oppgjør (Kr.8 250)
Visningshonorar (Kr.2 800)
Totalt kr. (Kr.157 570)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
56-22-0053

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
JAL Eiendomsmegling AS
EIE Fredrikstad
Org. nr:898489582
Arne Stangebyes gate 11
1601 Fredrikstad
Tlf: 69 36 69 40

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF Magnus Paulsen

Saksbehandlere
Magnus Paulsen
EIE Fredrikstad
Eiendomsmegler MNEF
Mob: 41 43 43 23 / E-post: mp@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Narntegata 27
For mer om objektet
Narntegata 27

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: