hero a hero b
Digital salgsoppgave
Jarenvegen 32

2260 Kirkenær • Grue kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Sjarmerende og hyggelig hus i landlige omgivelser!
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
140 m²
Bruksareal (BRA)
145 m²
Kommunale avgifter
kr 887 / Mnd
Prisantydning
kr 1 290 000
Omkostninger
kr 46 519
Totalpris
kr 1 336 519
Byggeår
1892
Tomt
Eiet tomt 1087 m²
Oppdragsnummer
79200059
card-default

Jo Heiki Støve

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Jo
card-default

Lise Eilertsen

Eiendomsmegler
Les om Lise
Prisantydning kr 1 290 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt) kr 12 650,-
Pantattest kjøper kr 199,-
Tingl.gebyr pantedokument kr 585,-
Tingl.gebyr skjøte kr 585,-
Dokumentavgift kr 32 500,-
   
Totalpris kr 1 336 519
Eiendom
Jarenvegen 32, 2260, Kirkenær

Matrikkel
Gnr. 60 bnr. 9 i Grue kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 145 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
Antatt før 1892, byggeåret er uvisst.

Tomt
Eiet tomt 1087 m²
Oppgitt areal er omtrentlig.

Prisantydning
1 290 000

Totalpris inkl. omkostninger
1 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 32 500,- (Dokumentavgift) 46 519,50 (Omkostninger totalt) 1 336 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 10 638,50 pr. år

Parkering
Gruset plass på to sider av huset samt plass i garasje til 1 bil.

Beskrivelse
Opprinnelig bygget og brukt som grendeskole fra før 1892 og ombygget til enebolig i nyere tid. Store vinduer, høyt under taket,  klasserommet/stua er intakt med flott etasjeovn! Huset har stor entré, romslig kjøkken, enkelt bad, 3 gode soverom, vaskerom, bodrom og praktisk uthus med parkering. Kjempefin overbygget terrasse med utgang fra stuedel.
Eiendommen ligger skjermet til med beplantning rundt huset og er godt vedlikeholdt med tak, kledning og vinduer som er byttet i 2005/2006.

Beliggenhet
Eiendommen ligger nord på Grue vestside ca. 6 km fra Kirkenær sentrum. Nærområdet er preget av skog- og landbruksarealer, landbrukseiendommer og spredt boligbebyggelse. Kort vei til muligheter for tur, jakt og fiske. Kirkenær er kommunesentrum og innehar de servicetilbud som for forventes, deriblant skole, barnehage, offentlige tjenester, butikker, idrettsplass etc.

Bebyggelse
Gammel skole som er omgjort til enebolig med alt på ett plan, garasje og bodrom ute.

Tomt
Eiet tomt, 1087 m² oppgitt areal er omtrentlig.
Stor gruset parkeringsplass og hager med gressplen på to sider av boligen. Hager er opparbeidet med hekker, trær og busker og bærbusker. Flaggstangfundament og tørkestativ i hagen.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.
Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
I sentrum av Grue ligger Kirkenær barne- og ungdomsskole, ca. 6 km fra boligen.
Det er i Kirkenær 2 barnehager ( Solungen og Tjura barnehage), for øvrig 2 til i Grue kommune.

Fritidstilbud
Kirkenær og Grue har godt med aktivitetstilbud. Her finnes Grue folkebibliotek og egen bygdekino!  Det finnes kulturskole med blant annet undervisning i flere instrumenter, teater og bildekunst. Grue har gode muligheter for idrett og friluftsliv. Er et umettelig område med turstier, skiløyper, fiskevann og sykkelløyper. En kommune som er som skapt for deg som liker å være ute!

Inneholder
Enebolig på 145 kvm BRA/140 kvm p-rom fordelt på entré, stue, kjøkken, bad, vaskerom, gang og tre soverom.

Byggemåte
Enebolig:
Fundamentering på gråsteinsmur, stedvis spekkmurt og behandlet med maling. Bærende veggkonstruksjoner antas ut fra byggetiden og gitte opplysninger å være av tømmer. Fasader er kledd med stående trepanel avsluttet med vannbrett ned mot grunnmur og delt horisontalt med vannbrett på gavlvegger. Kledningen er fra ca. 2006. Vinduer av tre med isolerglass i hovedsak fra 2006. Stedvis eldre vinduer, blant annet fra 1997. Verandadør av tre med isolerglass fra 1997. Nyere entrédør av tre med isolerglass av tre. Takkonstruksjon antas ut fra byggetiden og være av stedsbygget sperretak med ikke justert og delvis rundt treverk. Kaldt loft er ikke inspisert. Taktekking av takplater av metall som imitert takstein. På tak over veranda kan det ses at det er benyttet en form for presenning som undertak.
Tekkingen er fra ca. 2006. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Takstiger for adkomst til pipe og snøfangere over inngangsparti. Pipe er helbeslått over yttertak. Beslag antas fra 2006.

Veranda:
Veranda mot hagen: Veranda på ca. 25 m 2. Punktfundamentert og takoverbygget. Gulvkonstruksjon av bjelkelag av tre kledd med terrassebord. Rekkverk av tre og himling kledd med tett panel.
Veranda ved entre: Punktfundamentert og takoverbygget. Gulvkonstruksjon av bjelkelag av tre kledd med terrassebord. Rekkverk av tre og himling
kledd med tett panel.

Garasje:
Bygget er punktfundamentert og har dels gulv av bjelkelag og dels av bar bakke. Vegger er oppført av reisverk og takkonstruksjon av takstoler.
Fasader er kledd med stående trepanel og tak er tekket med takplater av metall. Takrenner av metall. Skyveport av tre og stedsbyggede
adkomtsdører av tre. Innvendig er det åpen himling og stedvis panel på vegger. Innlagt strøm med lys og stikkontakter i bygget.

Primærrom
Primærrom: 140 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 145 kvm

Boder
1 bod inne, samt bodrom i garasje.

Standard
Gammel skole fra 1800-tallet og garasje som er omgjort til bolighus. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt med endel oppgraderinger gjort i 2005/2006. Bolighus av en betydelig alder som det er gjort vesentlige påkostninger på i de senere år. Fasadekledning, taktekking og vinduer er kostbare bygningsdeler og disse fremstår i god stand. Det må allikevel bemerkes at kaldt loft ikke er inspisert og at det på boliger av denne alder alltid vil finnes en risiko for at det finnes skjulte skader inne i konstruksjonene. Innvendig er flere overflater blitt pusset opp, men misfarginger og andre forhold gjør at flere av overflatene i dag fremstår som modne for oppussing. Kjøkkeninnredning er av eldre dato, men har helhetlige overflater og er i funksjonelt god stand. Våtrom anses å ha passert sin forventede levetid og anbefales rehabilitert. Under befaring ble det observert aktivitet fra maur på grunnmuren på sør-østlig hjørne, det ble ikke observert maur inne i boligen, kryperom i området er ikke inspisert.
Dette er kun utdrag fra rapporten og for et helhetlig inntrykk av boligens tilstand henvises det til rapporten i sin helhet.

Kjøkken
Klikkvinyl på gulv, trepanel på vegger og takessplater i himling. Kitchenboard på vegg over benk. Kjøkkeninnredning på to vegger + et høyskap. Malte heltre fronter med speil, heltre benkeplate og vask i rustfritt stål. Det er avsatt plass til hvitevarer i innredningen.
I tillegg til integrerte hvitevarer, medfølger kun hvitevarer som står beskrevet i salgsoppgaven.

Bad/wc
Noe misfarging i himling. Våtrommet anses å ha passert sin forventede levetid og rehabilitering av rommet anbefales. Membran på gulv av gulvbelegg og membran på vegger i form av baderomsplater. Sluk av plast med klemring. Badet inneholder dusjkabinett, servantinnredning med underskap, speil med lys og sideskap og WC. Stråleovn på vegg. Naturlig avtrekk fra rommet.
 
Vaskerom: Membran på gulv i form av gulvbelegg og på vegger i form av baderomsplater, takessplater i himling. Sluk av plast med klemring. Gulvbelegg på gulv med oppbrett på vegg. Gulv er +/- flatt. Rehabilitering av rommet anbefales. Vaskerommet inneholder utslagsvask med mulighet for tilkobling av vaskemaskin. Naturlig ventilering av rommet.

Vegger
Hovedsakelig trepanel og tapet.

Gulv
Hovedsakelig laminat og gulvbelegg.

Himling
Hovedsakelig trepanel og takessplater.

Ferdigattest
Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Boligen er oppført før 1965, før plan- og bygningsloven kom. Det var derav ikke søknadsplikt for byggetiltak på oppføringstidspunktet og derav ingen krav til ferdigattest.

Oppvarming
Boligen varmes opp av vedovn i stue og kjøkken, stråleovn på baderom samt panelovner, i tillegg er det Panasonic luft til luft varmepumpe fra 2010. Piper er oppført av tegl. Tilknyttet pipe i stuen er ovn med brannmur av original teglstein og metallplate på gulv. Tilknyttet pipe på kjøkken er vedovn med malt brannmur og fliser på gulv.
Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 10 638,50 pr. år

Fordelt på:
Renovasjon kr. 2 832,-
Branntilsyn, feiing pr. pipe og tilsyn, gebyr kr. 780,-
Eiendomsskatt 5 089,-

I tillegg kommer årlig avgift for slamavskiller (givas), tømming annethvert år, kr. 1550,-. eks.mva.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 5 089,- (inkl. i kommunale avgifter).

Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter, strøm, forsikring. Listen er ikke uttømmende.

Forsikring med polisenummer
Sparebank 1 Polisenummer: 8876422

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 363 536,- Som sekundærbolig Kr. 1 308 728,-

Parkering
Oppgruset på 2 sider av boligen samt garasjeplass for 1 bil.

Tekniske installasjoner:
Vannrør av kobber og PEX rør-i-rør-system. Avløpsrør av plast.
Varmtvannsbereder fra 2002 med kapasitet på 200 liter og effekt på 2000 W.
Panasonic luft til luft varmepumpe fra 2010.
Pumpe, filter for vann av ukjent alder.
Stikkledning for vann av plast. Stikkledning for kloakk antas av sementrør.
Eldre sikringsskap med skrusikringer plassert i garderobe i entré. Hovedsakelig åpent lagt elektrisk anlegg i boligen. Det er opplyst at det er utført
noe arbeider på det elektriske anlegget i privat regi.
Brannvarslere er plassert rundt om i boligen. Brannslukker i boligen som er eldre enn ti år.

Diverse
Rommene er beskrevet ut i fra dagens bruk, med mindre noe annet er særskilt angitt. Dagens bruk kan avvike fra originale plantegninger og trenger ikke nødvendigvis være godkjent ihht plan- og bygningsloven.

SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

Det gjøres særlig oppmerksom på at salgsfullmektig ikke har bebodd eiendommen. Salgsfullmektig har derfor ikke førstehåndskunnskap om objektet, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig undersøkelse, helst med bistand fra teknisk sakkyndig.

Eiendommen vil ikke vaskes ytterligere til overtakelse.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1935/900505-1/14  Elektriske kraftlinjer 
26.04.1935 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1995/2129-2/14  Bestemmelse iflg. skjøte  
09.08.1995 
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Bestemmelse om veg
 
1997/311-1/14  Jordskifte  
30.01.1997 
Gjelder denne registerenheten med flere


Utleie
Det er tillatt å leie ut hele eller deler av egen eiendom til det formål den er godkjent for.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har septiktank og slamavskiller med tømming 2. hvert år.
Eiendommen har privat vann fra brønn.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

Regulering
Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende.

Eiendommen ligger i et uregulert område.

Det er pr. 02.07.20 ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen. Det tas forbehold om feil og mangler. Opplysninger gitt av kommunen.

Odel og konsesjon
Eiendommen er ikke underlagt odel eller konsesjon.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
1 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 32 500,- (Dokumentavgift) 46 519,50 (Omkostninger totalt) 1 336 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:
Meglers provisjon, samt utlegg med vederlag totalt kr. 106 590,-.

Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
79-20-0059

Internett
www.eie.no

Eier
Bjørn Atle Jensen Roar André Jensen Solveig Elisabeth Jensen

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og Boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9: Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.
Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Støve Eiendomsmegling AS
Eie Kongsvinger
Org. nr:815754662
Storgata 9
2212 Kongsvinger
Tlf: 62 82 55 00, Fax:

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner Jo Heiki Støve

Saksbehandlere
Jo Heiki Støve
Eie Kongsvinger
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 91 86 26 84 / E-post: jhs@eie.no

Lise Eilertsen
Eie Kongsvinger
Eiendomsmegler
Mob: 95 78 55 86 / E-post: le@eie.no

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner Jo Heiki Støve
Mobil: 91 86 26 84
E-post: jhs@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.