Bilde 1 av Fiolvegen 28Bilde 2 av Fiolvegen 28
Digital salgsoppgave
Fiolvegen 28

2322 Ridabu • Hamar kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

HJELLUM - Enebolig med oppgraderingsbehov i barnevennlige omgivelser. Fine turmuligheter i nærheten.
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
165 m²
Bruksareal (BRA)
188 m²
Bruttoareal (BTA)
213 m²
Kommunale avgifter
kr 1 118 / Mnd
Prisantydning
kr 2 450 000
Omkostninger
kr 89 520
Totalpris
kr 2 539 520
Byggeår
1975
Tomt
Festet tomt 995 m²
Oppdragsnummer
72200244
card-default

Petter Bakke

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Petter
card-default

Elisabeth Hjelle

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Elisabeth
Prisantydningkr 2 450 000,-
Gebyr for overføring av festekontraktkr 5 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 70 500,-
  
Totalpris kr 2 539 520
Eiendom
Fiolvegen 28, 2322 Ridabu

Matrikkel
Gnr. 12 bnr. 64 i Hamar kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 165 kvm, Bruksareal: 188 kvm, Bruttoareal: 213 kvm

Antall soverom
4

Byggeår
1975

Tomt
Festet tomt 995 m²

Prisantydning
2 450 000

Totalpris inkl. omkostninger
2 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
5 000,- (Gebyr for overføring av festekontrakt)
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
70 500,- (Dokumentavgift)

89 520,- (Omkostninger totalt)

2 539 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 13 416 pr. år

Eier
Randi Synnøve Bekkevold

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et veletablert og familievennlig område på Hjellum, ca. 5,5 km fra Hamar sentrum. Det er ca. 1,5 km til Lovisenberg barnehage og barneskole og ca. 3 km til Ener ungdomsskole. Fra eiendommen er det kun 2 minutter å gå til holdeplass for bybuss hvor bussen går til Hamar sentrum hvert kvarter på dagtid frem til kl. 17 og deretter hver halvtime. Det ligger flere dagligvareforretninger innenfor en radius på 3 km. Området byr på fine turmuligheter ved bl.a. Svartelva med fine fiskemuligheter og Visjun med stier og gapahuk. Det er godt med fritidsaktiviteter for barn og unge i Hjellum og Ridabu. Det er kort veg til Black River Park, Skattlundhallen og ballbinge.

Tomt
Festet tomt, 995 m²

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.

Inneholder
Areal og fordeling:
Totalt: 188 m² BRA / 165 m² P-rom
Kjeller: 89 m² BRA / 66 m² P-rom
Hovedplan: 99 m² BRA / 99 m² P-rom

Følgende rom er inkludert i P-rom:
Kjeller: Gang/trapp, kontor, kjellerstue, bad og ett soverom.
Hovedplan: Vindfang, gang, trapperom, bad, vaskerom, kjøkken, stue/spisestue og 3 soverom.

Følgende rom er inkludert i S-rom:
Kjeller: Boder og teknisk rom.
Hovedplan: Kott i tilknytning til trapp ikke måleverdig.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra takstrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Christian Ryberg:
Tomt og byggegrunn av antatte faste masser. Boligen er trolig fundamentert på støpte såler av betong under grunnmur. Grunnmur av murte lettklinkerblokker/Leca el. tilsvarende. Støpt betonggulv i kjeller. Drenssystem fra byggeåret. Yttervegger av isolerte trekonstruksjoner over grunnmur. Utvendige fasader med trekledning fra byggeåret. Vinduer og balkongdør for det meste fra byggeåret. Enkelte vindusutskiftninger etter byggeåret. Saltak av prefabrikerte takstoler. Undertak av rupanel. Taktekking med takpanner av metall, opplyst skiftet etter byggeåret (ukjent tekkeår).


Kort oppsummert tilstandsgrad fra tilstandsrapport utført av takstmann:
Det er gitt TG1 på grunn og fundamenter, takkonstruksjon, taktekking, bygningsdeler/beslag på yttertak, terrasse og utvendige trapper, etasjeskillere, toalettrom, og innvendige overflater
Det er gitt TG2 på grunnmur, drenering, veggkonstruksjon og utvendige fasader, vinduer og dører, renner, nedløp og beslag, rekkverk på terrasse, rom under terreng, bad hovedplan, baderomsinnredning og klosett kjeller, vaskerom hovedplan, ventilasjon toalettrom, overflater med avvik og eldre overflater med slitasjepreg, innvendige trapper, og terrengforhold.
Det er gitt TG3 på råteskadd kledning, punktert/sprukket glass og vindu/dørkarm med råte, vindskibord med råte/tilløp til råte, taknedløp med frostspreng, innvendige påforinger med forhøyet fukt, veggflater bad hovedplan og bad kjeller.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Velkommen til Fiolvegen 28 og denne eneboligen på Hjellum! Området er rolig og barnevennlig. Her bor du i gangavstand til det du trenger i hverdagen, i tillegg til fine turmuligheter rett utenfor døra. Boligen består av hovedplan og kjeller og inneholder blant annet fire soverom, stuer, kjøkken og to bad. Eiendommen har også stor og solrik hage. Boligen er et godt utgangspunkt for familien med romslig og luftige rom, men det må påregnes noe oppussing for å tilfredsstille dagens krav til standard.

Enkel parkering i dobbeltgarasje og ellers på gårdsplass. Koselig inngangsparti tar deg inn i vindfang med plass til omkledning og oppbevaring av yttertøy.

Stuen er romslig og møbleringsvennlig med plass til både sitte- og spisegruppe. De lyse veggflatene sammen med de store vinduene gir et godt oppholdsrom. Fra stuen er det utgang til delvis overbygd terrasse med gode solforhold. Herfra er det direkte adkomst til hagen hvor det er godt med boltringsplass for barna.

Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog og laminerte/profilerte MDF-fronter. Innredningen har godt med skap- og benkplass. Fliser i benkryggen. Plass for frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Integrert komfyr og koketopp. Rommet har også plass til lite spisebord. Hvitevarer medfølger som forevist.

Det er til sammen fire soverom i boligen. Tre av rommene ligger i hovedetasjen og ett ligger i kjeller (det gjøres oppmerksom på at det ikke er søkt bruksendring på dette rommet, samt at det ikke har godkjent rømningsvei). Rommene er av god størrelse. I tillegg har kjelleren kontor, stue, bad og gode lagringsmuligheter.

Det er ett bad i hver etasje av boligen. Badet i hovedetasjen har belegg på gulv og fliser på vegg. Rommet er innredet med servant med underskap, speil, overskap og badekar. Badet i kjelleren har plater på vegg og fliser på gulv. Rommet er innredet med gulvmontert toalett, servant med underskap og dusjkabinett. Boligen har i tillegg toalett og vaskerom i hovedetasjen.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takst.

Ferdigattest
Det er utstedt midlertidig brukstillatelse datert 18.05.1976. Det er i denne anmerket følgende:
- En del arbeid i kjeller gjenstår.
- Trapp til kjeller skal ha håndlist på begge sider
- Puss av mur, samt innpuss av vinder mangler
- Kanal for lufting over tak skal være min. 60 cm over takflaten
- Tomten må planeres med fall fra huset
- Bjelke i forkant balkong må forsterkes
 
Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i lovverket som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som ble søkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige, men bare at saken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert i 1975. I byggetegninger er dagens kjellerstue definert som soverom. Dagens hobbyrom som matbod. Bad, gang og soverom i kjeller er definert som vask og tørkerom. Kontor/soverom er definert som klesbod. Det er ikke kjent søkt bruksendring. Arealene er likevel medtatt i tilstandsrapport som henholdsvis primær- og sekundærrom. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold. Bruk av rommene i 1. etasje samsvarer med tegningene.

230v elektrisk anlegg. For det meste åpent anlegg/spredenett i boligen. Inntakssikring lokalisert i kjellerrom (ukjent kapasitet). Anlegget har en dels standard fra byggeåret mht spredenett, men bl.a med nyere innmat/automatsikringer i 2012. Sikiringsskap lokalisert i kjellergang. Anlegget har 12 kurser med automatsikringer inkl. hovedbryter (50A) og overspenningsvern. Innlagt strøm med egen kurs til garasje.
Kursfortegnelse foreligger. Montert utvendige stikkontakter og belysning. Strømmåler med fjernavlesning.

Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport som er vedlagt i salgsoppgaven.

Oppvarming
Varmepumpe (2015).
Panelovner/reflektorovner.
Varmekabler på bad i kjeller.
Vedovn i kjeller.

Dersom beboelsesrom ikke har oppvarmingskilde ved visning, følger dette heller ikke med boligen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter utgjorde i 2019 kr. 13 416,-.

I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til ca. kr. 10 300,- for inneværende år. Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under punktet kommunale avgifter påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

Forsikring med polisenummer
Fremtind Polisenummer: 22550462

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 997 146,- Som sekundærbolig Kr. 3 589 724,-

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på medfølgende teknisk utstyr/tilbehør/løsøre.

Diverse
Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk og/eller Brann- og feiervesenet.

Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen, dersom ikke annet er spesifisert under punktet "Standard". Se for øvrig vedlagte løsøreliste. Det gis ingen garantier for tilstand, funksjonalitet og levetid på medfølgende utstyr/løsøre.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig.

Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
- Tinglyst festekontrakt med vilkår (se punktet "Festeavtale"). Bortfester/grunneier vil bla. ha 1. prioritets panterett for forfalt festeavgift.
- Dagboknr. 2082, tinglyst den 18.03.1982 på gnr. 12 bnr. 46. Gjelder bestemmelse om bebyggelse. Oppføring av garasje i en avstand inntil 1 m fra felles eiendomsgrense

Kopi av festekontrakten er vedlagt i salgsoppgaven og alle interessenter plikter å gjøre seg kjent med denne. Eventuelle øvrige dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

Festeavtale
Bortfester (grunneier) er Vincens Stoltenberg Steen. Festeforholdet ble etablert i 1975, og varer i 99 år. Årlig festeavgift utgjør kr 11 890,- per 22.10.2020. Serviceavgift kan bli innført ved tilføring av ytterligere infrastruktur fra bortfester. I henhold til eksisterende festekontrakt reguleres festeavgiften i utgangspunktet hvert 10 år (neste gang i 2025). Justeres iht. konsumprisindeksen og rentenivået. Det er mulighet for innløsing av tomten. Festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Utleie
På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen er i matrikkelen godkjent som én bruksenhet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen ligger i et område under reguleringsplan for Hjellum 4, fra 29.04.1987. Området er regulert til boliger. Kommuneplanen gjelder foran reguleringsplanen. Det betyr at ved eventuell motstrid gjelder kommuneplanen.

Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2018-2030. Området eiendommen ligger i er avsatt og utnyttet til boligbebyggelse.

Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for Hjellum. Området eiendommen ligger i er avsatt og utnyttet til boligbebyggelse og veg.

Eiendommen ligger i nærheten av kommunedelplan for hensettingsanlegg på Skattumshagan, Hjellum. For mer informasjon om planprosessen se www.banenor.no.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger i nærhet av støysonen fra jernbanen.

Kopi av planer fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
5 000,- (Gebyr for overføring av festekontrakt)
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
70 500,- (Dokumentavgift)

89 520,- (Omkostninger totalt)

2 539 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.5 500)

Markedspakke 2 (Kr.17 000)

Meglerprovisjon 1,92

Oppgjørshonorar (Kr.6 900)

Tilrettelegging (Kr.14 500)

Visningshonorar (Kr.1 950)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
72-20-0244

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:

Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning.
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som
er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er",
har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger
om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å
regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er
gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare
dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en
tydelig måte.

Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å
regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å
undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.
Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av
interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra
forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Hamar Eiendomsmegling AS
Eie Hamar
Org. nr:916933568
Seminargata 1
2317 Hamar
Tlf: 62 50 71 00, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Petter Bakke

Saksbehandlere
Petter Bakke
Eie Hamar
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 97 66 16 65 / E-post: pb@eie.no

Elisabeth Hjelle
Eie Hamar
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 95 90 36 93 / E-post: eh@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Bilde 3 av Fiolvegen 28
For mer om objektet
Fiolvegen 28

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.