Bilde 1 av Gjøagata 2Bilde 2 av Gjøagata 2
Digital salgsoppgave
Gjøagata 2

2319 Hamar • Hamar kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

HAMAR/AJER - Romslig enebolig med moderniseringsbehov. Stor og solrik hjørnetomt. Barnevennlig område.
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
141 m²
Bruksareal (BRA)
174 m²
Bruttoareal (BTA)
194 m²
Kommunale avgifter
kr 1 388 / Mnd
Prisantydning
kr 4 700 000
Omkostninger
kr 131 520
Totalpris
kr 4 831 520
Byggeår
1924
Tomt
Eiet tomt 1002 m²
Oppdragsnummer
72210244
card-default

Inger Helene Simensen

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Inger
card-default

Trude Stina Hval Ekeberg

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Trude
Prisantydningkr 4 700 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 117 500,-
  
Totalpris kr 4 831 520
Eiendom
Gjøagata 2, 2319 Hamar

Matrikkel
Gnr. 1 bnr. 1964 i Hamar kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 141 kvm, Bruksareal: 174 kvm, Bruttoareal: 194 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1924

Tomt
Eiet tomt 1002 kvm

Prisantydning
4 700 000

Totalpris inkl. omkostninger
4 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
117 500,- (Dokumentavgift)

131 520,- (Omkostninger totalt)

4 831 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 16 650 pr. år

Eier
Per Jon Petlund Kari Petlund

Parkering
I carport eller på egen gårdsplass.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Ajer med gangavstand til det du trenger i hverdagen. Fra eiendommen er det kort avstand til skoler, barnehager, og idrettsanlegg.  Det er ca. 2 km til Hamar sentrum hvor du finner et rikt kulturtilbud, caféliv, og kjøpesenter. Holdeplass for bybuss rett i nærheten med hyppige avganger. Godt med fritidstilbud i nærområdet med kort vei til Ankerskogen svømmehall med helse og velværeavdeling. Ankerskogen har også opplyste turstier, skiløyper, skøytebane og frisbeegolfbane. Flotte tur- og rekreasjonsområder i Furuberget og Klukhagan. Her er det lange og korte turstier for enhver smak, samt skiløyper på vinterstid.

Tomt
Eiet tomt, 1002 kvm

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes. Grensene mot sør, øst og vest er i grunnkart markert som mindre nøyaktig.

Det gjøres oppmerksom på at deler av carport i grunnkartet ligger litt over tomtegrensen til nabo i nord. Kjøper tar ansvar for nevnte forhold.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Inneholder
Areal og fordeling:
Totalt: 174 m2 BRA / 141 m2 P-rom
Kjeller: 45 m2 BRA / 19 m2 P-rom
1. etasje: 78 m2 BRA / 71 m2 P-rom
2.etasje: 51 m2 BRA / 51 m2 P-rom

Følgende rom er inkludert i P-rom:
Kjeller: Kjellerstue
1. etasje: Vindfang, trappegang, stue, spisestue og kjøkken.
2. etasje: Gang, bad og tre soverom.

Følgende rom er inkludert i S-rom:
Kjeller: Kjellerrom.
1. etasje: Innglasset veranda.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealer er hentet fra takstrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Erik-André Brodersen:
Boligen er fundamentert på støpte fundamenter og støpt sparesteins grunnmur. Byggegrunn av antatte jord og morenemasser. Byggegropen er antatt steinsatt. Drenering antatt fra byggeår. Kjellerytterveggen i støpt sparesteins betong. Boligen er kledd utvendig med liggende panel i malt/ beiset utførelse. Vinduer med 2- lags isolerglass/ termopanglass produsert i 1965, 1972 og 1978, samt enkelte varevinduer. Etasjeskille er utført med trebjelkelag, antatt isolert med flis. Takkonstruksjoner i tre, utført med plassbygde taksperrer. Undertak med bord. Takkonstruksjoner er isolert med flis. Taket er tekket med dobbelkrummet betongtakstein

Kort oppsummert tilstandsgrad fra tilstandsrapport utført av takstmann:
Det er gitt TG1 på gulv på grunn, innvendige dører, trapper og ramper, balkong, kjøkkeninnredning, og overflater himlinger.
Det er gitt TG2 på grunn og fundamenter, drenering, yttervegger, utvendige overflater, vinduer, ytterdører og porter, takkonstruksjon, taktekking og membraner, frittbærende dekker, overflater gulv og vegger, og bad.
Det er gitt TG3 på fukt i utforet kjelleryttervegg.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Standard
Velkommen til Gjøagata 2 og denne fint beliggende eneboligen! Denne eiendommen er et godt utgangspunkt for deg som har stå på vilje og som ønsker å skape drømmehjemmet for deg og familien. Boligen har funksjonell planløsning med to stuer og kjøkken i 1. etasje, og tre soverom og bad i 2. etasje. I kjelleren er det også en koselig kjellerstue. Boligen ligger på stor og solrik hjørnetomt med gangavstand til alt du trenger i hverdagen. Hagen er pent opparbeidet med plen og beplantet med trær og prydbusker, samt drivhus. Her bor du med kort avstand til skoler, barnehager, dagligvarebutikker og fine turmuligheter. Eiendommen er kun ca. 2 km fra Hamar sentrum. Det er et godt kollektivtilbud fra område.

Du ankommer eiendommen på romslig gårdsplass. Det er plass til én bil i inntilbygget carport. Inn døren er romslig gang med god plass til omkledning og oppbevaring av yttertøy. Videre adkomst til hall og etasjens to stuer.

Stuene er møbleringsvennlige med plass til ulike sitte- og spisegrupper. Rommene har store vindusflater som slipper lyset fint inn i rommet. Varmepumpen sørger for en lun innetemperatur.
Fra stuen er det utgang til innglasset veranda som gir en forlengelse av stuen som kan benyttes fra tidlig vår til sen høst. Herfra er det videre adkomst til hagen. Deler av hagen er skjermet med hekk og området gir godt med plass til lek og moro for de minste.

Separat kjøkken med adkomst fra stue og gang. Innredningen har laminerte skrog og laminert benkeplate. Benkebeslag og oppvaskkum i rustfritt stål. Plass for frittstående komfyr og kjøleskap. Rommet har ellers plass for et koselig frokostbord.

Det er tre soverom i boligens 2. etasje. Hovedsoverommet har utgang til balkong med hyggelig utsikt mot Mjøsa.

Badet ligger i 2. etasje og har belegg på gulv og våtromsbelegg (vinyl) på veggene. Rommet er enkelt innredet med innredning med servant og overhengende speil, dusjkabinett og gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin.

I boligens kjeller er det bodareal og en hyggelig kjellerstue. Her er det plass til sofagruppe. Rommet har vedovn.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det er ikke utstedt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for noe av bygningsmassen. Dette er normalt da det ikke var krav til ferdigattest da boligen ble oppført.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert i 1949. Byggetegningene er kun av 1. etasje og denne samsvarer med dagens bruk av etasjen. Da det ikke er mottatt tegninger av 2. etasje og kjeller har meglerforetaket ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bruk er byggesøkt og samsvarer med det som er byggesøkt. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

230-volts anlegg. Sikringsskap automatsikringer. 25 A hovedsikring med 6 kurser.

Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport som er vedlagt i salgsoppgaven.

Oppvarming
Elektriske panelovner. Luft til luft varmepumpe. Vedovn i stue og kjellerstue.

Dersom beboelsesrom ikke har oppvarmingskilde ved visning, følger dette heller ikke med boligen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 16 650 pr. år

I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er for inneværende år beregnet til kr. 8 270,-. Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under punktet kommunale avgifter påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til TV og Internett.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 817 114,- Som sekundærbolig Kr. 2 941 609,-

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
Fastmonterte lamper av privat karakter kan medfølge etter avtale.

Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på medfølgende teknisk utstyr/tilbehør/løsøre.

Diverse
Hvitevarer kan medfølge etter avtale. Se for øvrig vedlagte løsøreliste. Det gis ingen garantier for tilstand, funksjonalitet og levetid på medfølgende utstyr/løsøre.

Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk og/eller Brann- og feiervesenet.


Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Boligen er SEFRAK-registrert (gul trekant). SEFRAK er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner.
Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registeringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen. For bygninger som er eldre enn 1850, er det lovfestet jmf. Kulturminneloven §25 at en slik vurdering må gjøres før bygge- eller rivningssøknad blir godkjent. Det er likevel mulig for kommune å gi tillatelse til rivning selv om kulturminnemyndighetene (fylkeskommunen) tilrår at bygget bør vernes. I slike tilfeller må det også innhentes uttale fra Kultursjefen.

Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Skiftet fra badekar til dusjkabinett, skiftet gulvbelegg og rør. Ca. 2010. Firmanavn: Hamar Rørleggerbedrift.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet: Usikker på hva som ble gjort.
- Kan dessverre ikke finne dokumentasjon på dette.
- For ca. 8 år siden var det en vannlekkasje fra taket og ned i stue. Den ble reparert, ikke registrert fukt etter det. Utbedret av snekker. Har dessverre ikke dokumentasjon på det.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Utleie
Eiendommen har ingen egen utleiedel. Man står fritt til å leie ut deler av egen bolig/fritidsbolig dersom rommene er godkjent for varig opphold.  Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst fra offentlig veg.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2018-2030, med planid. 20170001. Området eiendommen ligger i er avsatt og utnyttet til boligbebyggelse. Eiendommen ligger innenfor hensynssone for radonfare og krav vedrørende infrastruktur.
Kopi av planer fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
4 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
117 500,- (Dokumentavgift)

131 520,- (Omkostninger totalt)

4 831 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.5 500)

Provisjon 1 %

Tilrettelegging (Kr.14 500)

Visningshonorar (Kr.2 500)

Markedspakke 2 (Kr.19 000)

Oppgjør (Kr.6 900)

Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
72-21-0244

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven.
Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt.

Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.

Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning.
For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.

Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig
dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et
"som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel
hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som
kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger
eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige
opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt
innvirkning på den avtalen som er inngått.
Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke
eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av
interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra
forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Hamar Eiendomsmegling AS
EIE Hamar
Org. nr:916933568
Seminargata 1
2317 Hamar
Tlf: 62 50 71 00, Fax:

Ansvarlig megler
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner Inger Helene Simensen

Saksbehandlere
Inger Helene Simensen
EIE Hamar
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 92 86 43 00 / E-post: ihs@eie.no

Trude Stina Hval Ekeberg
EIE Hamar
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 90 15 56 60 / E-post: tse@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Gjøagata 2
For mer om objektet
Gjøagata 2

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: