Bilde 1 av Knut Alvsons gate 12Bilde 2 av Knut Alvsons gate 12
Digital salgsoppgave
Knut Alvsons gate 12

2316 Hamar • Hamar kommune

Prisantydning

kr 5 800 000

Omkostninger: kr 161 020Totalpris: kr 5 961 020
HAMAR VEST - Inneholdsrik og flott enebolig med fin tomt. Integrert garasje. Inngang i begge etasjer.
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned salgsoppgave
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
186 m²
Bruksareal (BRA)
241 m²
Bruttoareal (BTA)
264 m²
Kommunale avgifter
kr 1 631 / Mnd
Prisantydning
kr 5 800 000
Omkostninger
kr 161 020
Totalpris
kr 5 961 020
Byggeår
1974
Tomt
Eiet tomt 737 m²
Oppdragsnummer
72210271
card-default

Petter Bakke

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Petter
card-default

Martine Styren

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Martine
Visninger
Tirsdag 21. sep.
18:30 - 19:30
Meld deg på visning
Prisantydningkr 5 800 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 800 000,-)kr 145 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 14 650,-
  
Totalpris kr 5 961 020
Eiendom
Knut Alvsons gate 12, 2316 Hamar

Matrikkel
Gnr. 1 bnr. 4489 i Hamar kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 186 kvm, Bruksareal: 241 kvm, Bruttoareal: 264 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1974

Tomt
Eiet tomt 737 kvm
Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.

Prisantydning
5 800 000

Totalpris inkl. omkostninger
5 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
145 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 800 000,-))
14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

161 020,- (Omkostninger totalt)

5 961 020,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 19 569,87 pr. år

Eier
Geir Åge Østli Britt Løkken Østli

Parkering
Parkering i garasje og på egen tomt.

Beliggenhet
Eneboligen ligger i et veletablert boligområde på Hamar Vest. Fra boligen er det gangavstand til barnehager, barneskoler, Ajer ungdomsskole og videregående skoler.

Herfra har man enkel tilgang til alt denne delen av Hamar har å by på. For den sportsinteresserte ligger CC Amfi, Boligpartner Arena og Prestrud med fotballbane i meget kort avstand fra huset. Maxi Storsenter er et stort kjøpesenter med et rikt utvalg av butikker og spisesteder. Storhamarsenteret, med butikker, legesenter, bank og frisør ligger like i nærheten, og det gjør også REMA 1000 butikken ved siden av Boligpartner arena. Hamar sentrum er heller ikke langt unna. Her finner du et koselig bysentrum med butikker, restauranter og kulturliv.

For øvrig kan området på Hamar Vest by på flotte turmuligheter både i Furuberget og langs vakre Mjøsa. Og frister det med et mjøsbad, er vegen ned til strandkanten kort.

Tomt
Eiet tomt, 737 kvm

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Inneholder
Areal og fordeling enebolig:
Totalt: 241 m² BRA / 186 m² P-rom
Hovedetasje: 118 m² BRA / 102 m² P-rom
Sokkeletasje: 123 m² BRA / 84 m² P-rom

Følgende rom er inkludert i P-rom:
Hovedetasje:  Vindfang, gang, trapperom, tre soverom, bad, toalettrom, kjøkken og stue
Sokkeletasje: Kjellerstue, trapperom, soverom, vaskerom og trimrom.

Følgende rom er inkludert i S-rom:
Hovedetasje: Bod og innglasset terrasse
Sokkeletasje: Matbod, bod og garasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Erik Haave:
Støpt plate på mark-og grunnmur i betong. Yttervegger i bindingsverk kledd med stående panel. Saltak i trekonstruksjon utvendig tekket med shingel. Renner og nedløp av metall. Adkomst til kaldloft via luke på soverom. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Boligen har ytterdør i sokkeletasje med profilerte overflater og glassfelt fra ukjent årstall. Ytterdør på hovedplan med profilerte overflater utvendig og glatte flater innvendig med glassfelt fra 2017. Vinduer, terrassedør og balkongdør med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra byggeår. Det ble på befaring opplyst om at alle glassrute i huset ble skiftet i 2009. Vanninntak med vannmåler og stoppekran er plassert på vaskerom. Naturlig ventilasjon med ventiler i yttervegg og vindusventiler. Mekanisk avtrekk på bad og kjøkken. Oppvarming med vannbåren varme fra varmeanlegg i sokkeletasje til radiatorer, viftekonvektorer og gulvvarme i kombinasjon med vedfyring i sokkeletasje.

Kort oppsummert tilstandsgrad fra tilstandsrapport utført av takstmann:
Det er gitt TG 0 og 1 på bad med unntak av ventilasjon, vann- og avløpsrør. Vaskerom, med unntak av ventilasjon, vann- og avløpsrør, membran, tettsjikt og sluk. Kjøkken, med unntak av vann- og avløpsrør. Toalettrom, med unntak av ventilasjon, vann- og avløpsrør. Øvrige rom, rom under terreng, kaldtloft med unntak av overflater vegger/undertak. Etasjeskiller hovedplan og sokkeletasje. Teknisk anlegg med unntak av vann- og avløpsrør. Elektrisk anlegg. Brannslokkingsapparat. Konstruksjon med unntak av fasader inkl. kledning. Yttertak med unntak av tekkingsoverflate og undertak. Balkong, terrasse, grunnmur og drenering. Alderen på drenering tilsier en tilstandsgrad 2.

Det er gitt TG2 på ventilasjon, vann- og avløpsrør på badet og toalettrommet. Ventilasjon, vann- og avløpsrør, membran, tettsjikt og sluk på vaskerom. Vann- og avløpsrør på kjøkkenet. overflater vegger/undertak. Innvendige trapper. Fasade inkl. kledning, vinduer og dører. Tekkingsoverflate på yttertak og undertak.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Boder
2 inneboder.

Standard
Velkommen til Knut Alvsons gate 12 og denne innholdsrike boligen på Hamar Vest. Her får du blant annet stue, kjøkken, innglasset terrasse, fire soverom, kjellerstue, trimrom, bad og vaskerom. Boligen ligger i et veletablert område og har gangavstand til det man måtte trenge i hverdagen. Området byr forøvrig også på flotte turmuligheter i Furuberget og langs vakre Mjøsa.

Hyggelig entré med god plass til oppbevaring av yttertøy.

Stor stue med en lys og luftig følelse. Med flere soner er det mange møbleringsmuligheter. Den innglassede terrassen har tilkomst direkte fra stuen, og virker som en forlengelse av rommet. Fra den innglassede balkongen er det videre utgang til terrassen som igjen har adkomst til boligens fine hage som har gode solforhold.

Fra stuen er det også utgang til en hyggelig østvendt balkong på ca. 7kvm. Det er med andre ord mange uteplasser å velge mellom. 

Kjøkkenet ligger ved siden av stuen og har innredning fra 2004 med slette fronter i hvit utførelse fra 2018. Benkeplaten er i laminert utførelse med nedsenket dobbelkum, det er flislagt mellom benkeplate og overskap og lys og stikkontakt under overskap. Alle hvitevarer medfølger som forevist.

Boligens tre soverom i hovedetasjen er lyse og romslige med god plass til garderobeløsninger.

Det flislagte badet har gulvvarme, og ble pusset opp i 2010. Foliert panel i himlingen med downlights, innredning med profilerte overflater, servant med speil, lys og stikkontakt i overkant og innsvingbare glassdører i dusjen.

Lite og hyggelig toalettrom med flislagt gulv. Vegger med platepanel, plater i himlingen med lampepunkt. Vegghengt servant med speil i overkant og gulvmontert toalett.

Sokkeletasjen byr på en koselig kjellerstue, et praktisk trimrom og vaskerom, et hyggelig soverom/hobbyrom og boder for enkel oppbevaring. Vedovnen i kjellerstuen gir et pent preg til rommet. I kjellerstuen er det en romslig skyvedørsgarderobe.

Velkommen til en hyggelig visning!

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det er utstedt ferdigattest for bolighus datert i 20.12.1974.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 01.03.1973. Disse samsvarer med dagens bruk av hovedetasjen. I byggetegninger er soverommet i sokkeletasjen definert som "diverse" og  trimrommet, kjellerstuen og den ene boden definert som lager. (boligens tilleggsdel - det vil si rom som ikke er godkjent for varig opphold). Arealene er likevel medtatt i tilstandsrapport som henholdsvis primær- og sekundærrom. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Fasade mot vest er endret sammenlignet med de godkjente byggetegningene, da deler av terrassen nå er innglasset. Fasadeendringer er iht. plan- og bygningsloven søknadspliktig. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Sikringsskap med 12 sikringer, overspenningsvern og hovedsikring på 50 Amp plassert ved trapp i sokkeletasje. Digital strømmåler installert i 2018. 3-faset kurs til garasjen.
Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport som er vedlagt i salgsoppgaven.

Oppvarming
Oppvarming med vannbåren varme fra varmeanlegg i sokkeletasje til radiatorer, viftekonvektorer og gulvvarme i kombinasjon med vedfyring i sokkeletasje.

1.1.2020 ble det forbudt å bruke fyringsolje og parafin til oppvarming i privatboliger.
Oljetank i fiber i hagen. Eier har fått godkjent at tank ikke må fjernes og kan brukes til evt. biobrensel.

Dersom beboelsesrom ikke har oppvarmingskilde ved visning, følger dette heller ikke med boligen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 19 569,87 pr. år
I disse inngår eiendomsskatt, renovasjon, feiegebyr, samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til kr. 10 236,- for inneværende år.

Faste løpende kostnader
Utover det som er nevnt under punktet kommunale avgifter påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring, utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 992 630,- Som sekundærbolig Kr. 3 573 467,-

Tekniske installasjoner:
Fiber installert i boligen.
Naturlig ventilasjon med ventiler i yttervegg og vindusventiler.
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Fastmonterte lamper av privat karakter, medfølger ikke boligen.

Helrenovering av bad i 2010.

Annet
Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjemaet:
Helrenovering i 2010. Nytt støpt gulv med vannbåren varme. Brukt schonox produkter. Hele badet er flislagt. Dusjvegger. Arbeidet er utført av Geir Åge Østli, som på det tidspunktet jobbet som flislegger hos Murer Stein Pettersen.

Ny slukmatte, hjørnemansjetter, tettebånd langs alle vegger, samt i alle plateskjøter. Brukt litex våtromsplater.

I 2020 hadde vi fukt i garasjen, og i lagerrom pga at taknedløpet ved et uhell hadde glidd fra hver andre.

Sprekk i mur pga tele på garasje side men er utbedret med styrofon markisolasjon. De andre sidene holder seg bra.

Lydisolert vegger på terrassen i 2010 og Innglassing ble gjort 2018 av Geir Åge Østli.

Skiftet ny sentralfyr av Terje Kleven ca 2001. Dette ble utført av Ottestad oljeservice AS.

Håvar Husom har utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner.

Fått godkjenning for vi kan fyre med biodiesel på vårt anlegg.

Ny gang og sykkelvei i forbindelse med at Knut Alvsonsgate skal bli miljøgate, samt at det er planlagt fortetning mot Glassberget.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie. Firmanavn: Rørlegger Arve Hagen. Stange elektriske.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Utleie
På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen er i matrikkelen godkjent som én bruksenhet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst fra offentlig veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2018-2030, med planid 20170001. Området eiendommen ligger i er utnyttet til boligbebyggelse og veg. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger i gul og rød hensynssone for støy, hensynssone mtp radon og krav til infrastruktur.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen omfattes av kommuneplan for dobbeltspor til Hamar. Planid 20150001, med ikrafttredelse 18.11.2020. Området eiendommen ligger i er avsatt til båndlegging for regulering etter pbl/planlagt utbygging av dobbeltsporet jernbane. Endelig valg av trase er ikke gjort, for mer informasjon om planprosessen se www.banenor.no.

Eiendommen ligger i et område under reguleringsplan for nedre Dalsløkka, fra 12.12.1990. Området er regulert til boliger og gang-sykkelvei. Planid: 316.

Reguleringsplan under arbeid: detaljregulering Knut Alvsons gate, med planid: 081900 der planlegging er igangsatt.

Kopi av planer fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Vi opplyser om at det er mulig det blir bygging på nabotomtene mot vest , og at det i den anledning må påregnes byggestøy.

Det er også bestemt at gaten utenfor tomten skal gjøres om til miljøgate, det må også her regnes med støy fra igangsettingstidspunkt. I den anledning vil kanskje deler av eiendommen blir berørt.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
5 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
145 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 800 000,-))
14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

161 020,- (Omkostninger totalt)

5 961 020,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr.6 500)

Markedspakke 2 (Kr.19 000)

Oppgjør (Kr.6 900)

Provisjon 1,3%

Tilrettelegging (Kr.14 500)

Visningshonorar (Kr.1 950)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
72-21-0271

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"




Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Hamar Eiendomsmegling AS
EIE Hamar
Org. nr:916933568
Seminargata 1
2317 Hamar
Tlf: 62 50 71 00, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Petter Bakke

Saksbehandlere
Petter Bakke
EIE Hamar
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 97 66 16 65 / E-post: pb@eie.no

Martine Styren
EIE Hamar
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 99 51 98 95 / E-post: mst@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Knut Alvsons gate 12
For mer om objektet
Knut Alvsons gate 12

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: