Bilde 1 av Falkeveien 3Bilde 2 av Falkeveien 3
Digital salgsoppgave
Falkeveien 3

3089 Holmestrand • Holmestrand kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Fin, innholdsrik og oppgradert familiebolig i rolige omgivelser, med stor terrasse, unik hage, garasje og carport.
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
218 m²
Bruksareal (BRA)
244 m²
Bruttoareal (BTA)
275 m²
Kommunale avgifter
kr 1 339 / Mnd
Prisantydning
kr 5 490 000
Omkostninger
kr 153 272
Totalpris
kr 5 643 272
Byggeår
1978
Tomt
Eiet tomt 1248 m²
Oppdragsnummer
67210145
card-default

Robert Hoff

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Robert
Prisantydningkr 5 490 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 14 650,-
Pantattest kjøperkr 202,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 137 250,-
  
Totalpris kr 5 643 272
Eiendom
Falkeveien 3, 3089 Holmestrand

Matrikkel
Gnr. 54 bnr. 35 i Holmestrand kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 218 kvm, Bruksareal: 244 kvm, Bruttoareal: 275 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1978

Tomt
Eiet tomt 1248 m²
Boligen ligger i rolige omgivelser på en stor, unik tomt. På tomten er det en romslig, steinbelagt gårdsplass, noe fjell i dagen og store, velstelte plenareal over flere nivåer, hvor barna leke trygt. Mellom nivåene er det terrengbygde trapper av tre, mens et vell av prydbusker, vakre bed, vintergrønt og trær gjør det frodig og fint. På det øvre nivået er en utebod plassert.


I tillegg har boligen en terrasse med et imponerende areal på ca. 120 kvm. Terrassen har utgang fra både stuen og kjøkkenet, og strekker seg langs hele bakre fasade og litt til. Den er oppført i impregnerte materialer omkranset av levegger, støttemurer og delvis rekkverk.

Prisantydning
5 490 000

Takstrapport
Takstmann: Gunnar Hilmar Sverrisson
Takstdato: 03.06.21

Utdrag fra takstmannens rapport - herunder konklusjon tilstand:
Enebolig i to etasje oppført i 1978, boligen er tilbygd i 2011. Carport/garasje oppført i 1981 tilhørende boligen. Eiendommen er betydelig påkostet i senere tid med nye vinduer i 2011 samt generell oppussing av innvendige overflater der inkludert begge baderommene og kjøkkeninnredning. Videre er taktekking og renner byttet. Som det fremgår av rapporten forøvrig er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen antas å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i byggeperioden. Dagens forskriftskrav til isolasjon, brann og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor forventes et avvik i forhold til dagens standard. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter med tilstandsgradering. Tilstandsgradering kan også gis under henvisning til forventet teknisk levetid for bygningsdeler/komponenter og gjenspeiler at deler av denne er oppbrukt. Konstruksjonsdeler som ikke er synlige, men beskrevet, er sannsynlige antagelser fra takstmann eller opplysninger fra eier.

For nærmere info om boligens tilstand og beskaffenhet anmodes alle interessenter å lese igjennom tilstandsrapporten, selgers egenerklæringsskjema samt foreta befaring av boligen.

Totalpris inkl. omkostninger
5 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
202,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
137 250,- (Dokumentavgift)

153 272,- (Omkostninger totalt)

5 643 272,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 16 067 pr. år

Eier
Anett Hofstad O Solberg Ola-Marius H O Solberg

Parkering
Det er parkering i integrert garasje og frittstående carport med elbillader,  eller på gårdsplassen.

Beliggenhet
Eiendommen ligger fint til i Sollifeltet i Holmestrand, høyt, fritt og i et rolig område. Populært og barnevennlig område som ligger nært til skogen med flotte turområder. Botne barneskole, barnehage og idrettsanlegg ligger i gangavstand til eiendommen, Dagligvareforretning med post i butikk på Gullhaug, idrettsstadion på Hvitstein med gressbane, skøytebane vinterstid og idrettshall med svømmehall. Her er også ungdomsskolen og Holmestrand videregående skole. Slalåmbakke, hoppbakke og veldrevet lysløype i Botne marka ligger i umiddelbar nærhet. I Holmestrand sentrum ligger jernbanen med den nye stasjonen inne i fjellet. Ny flott fjellheis som tar deg opp på Holmestrandfjellet. Det er gode pendlermuligheter med tog til byer som Tønsberg, Drammen og Oslo. Med bil er det kort vei til E18 og avkjøringen på Islandshøgda hvor det er rask adkomst til de samme byene. Ca. 50 min å kjøre til Oslo og ca. 25 min til Drammen og Tønsberg. Ellers er det en koselig båthavn og bryggeområder som er oppusset de senere år. Kafeer, restauranter, forretninger og badestrand ved Byens Hotell.

Tomt
Eiet tomt, 1248 m²

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Inneholder
Underetasje: Vindfang/hall, kjellerstue, bad/wc, vaskerom, soverom og omkledningsrom.
1. etasje: Trappegang, bad/wc, 3 soverom, kjøkken, spisestue, stue og bod.
Annet: Utvendig bod, garasje og carport.

Kort fortalt:
- Stor og innholdsrik familiebolig.
- Fin planløsning over to etasjer.
- Betydelig påkostet i senere tid.
- Garasje og carport med elbillader.
- Flott terrasse på hele 120 kvm.
- Unik hage med plen og busker.
- Hall med flere garderobeskap.
- Meget velutstyrt kjøkken fra 2016.
- Nydelig vinkelstue med peisovn.
- Fin kjellerstue gir økt fleksibilitet.
- To delikate bad fra hhv 2009/13.
- Separat vaskerom i underetasje.
- Fire soverom, tre med klesskap.
- Ett soverom har omkledningsrom.
- Lagringsmuligheter i to boder.
- Gulvvarme i de aller fleste rom.
- Noe ny drenering utført i 2012.
- Vinduer ble skiftet ut i 2011.
- Taktekking og renner er byttet.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson:

Grunn og fundamenter: Bygningen er antatt fundamentert med betongsåler på fjell og løsmasser. Grunnmurer av Lecablokker, vegger pusset på innvendig og utvendig side. Kjeller innvendig utlektet og panelt eller platet i alle oppholdsrom. Garasjegulv i støpt og pusset betong. Støpt gulv i hele underetasjen. Fliser i vindfang/hall. Hovedsakelig parkett på øvrige gulv.

Yttervegger: Yttervegger i 10 og 15 cm bindingsverk, ut i fra byggeår antatt isolert med 100 - 150 mm mineralull. Innvendig platet eller panelt, vesentlig tapetserte eller malte overflater. Utvendige vegger kledd med stående tømmermannskledning.

Takkonstruksjoner: Prefabrikkerte takstoler av tre tekket med rupanel. Horisontalt loft isolert med mineralull.

Gulvsystemer: Trebjelkelag med bærende undergulv av sponplater mellom etasjene antatt mineralull i bjelkelaget. Hovedsakelig parkett på gulv. Himlinger i malt panel for det meste.

For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 218 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

1.etasje:
Bruksareal: 138 m². fordelt slik:
Primærrom: 132 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang med adkomst til loft, baderom, 3 soverom, kjøkken med utgang til terrasse og spisestue/stue med utgang til terrasse/hage. Utvendig bod.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Utvendig bod.

Kjeller-/underetasje:
Bruksareal: 106 m². fordelt slik:
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/hall med garderobe og trapp til hovedetasje, kjellerstue, baderom, vaskerom og soverom med omkledningsrom. Enkeltgarasje bygget inn i boligen.
Sekundærrom: 20 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje.

Carport:
Bruksareal: 22 m². fordelt slik:
Sekundærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: En biloppstillingsplass.

Arealberegninger i denne salgsoppgave er hentet fra boligsalgsrapport for eiendommen. Arealene er beregnet etter reglene om arealmåling iht. Norsk Standard 3940 og retningslinjer for arealmåling, uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom. Det presiseres at arealenes bruk kan være i strid med byggeforskriftene, men allikevel være måleverdige iht. Norsk Standard 3940. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Bruksareal
Bruksareal: 244 kvm

Standard
Vindfang/hall
Inngangspartiet ligger i underetasjen med treplatting, utelys og hvitmalt ytterdør med sideglassfelt. Vel inne er det en åpen og luftig hall med hvitmalte panelvegger og flislagt gulv med gulvvarme (gulvvarmen er delvis defekt). Yttertøy og sko kan gjemmes bort i flere, takhøye garderobeskap på to sider og det er ellers plass til garderobeløsning for gjestene. Hallen er for øvrig tilknyttet blant annet vaskerom og bad, og har trapp opp til første etasje.

Kjøkken
Kjøkkenet fremstår som et moderne og velutnyttet rom med ekstra mye skapplass, og som samtidig innbyr til både kokkelering og bespisning. Selve rommet har downlights innfelt i himling, malte vegger i moderne grønt og parkettgulv med vannbåren gulvvarme. Det er også utgang til terrassen, noe som gjør det lett å ta med måltidene ut.

Kjøkkeninnredningen er fra 2016 og har hvite, stilrene høyglansfronter. På tre sider er det høyskap og midt i rommet er det en stor kjøkkenøy med induksjonstopp og oppvaskkum nedfelt i en benkeplate av kompositt. Over koketoppen er det takmontert ventilator og på enden av benken er det spiseplass til fem.

Kjøkkenet er også godt utstyrt med integrerte hvitevarer som blant annet kjøleskap, fryseskap, oppvaskmaskin, kaffemaskin, dampovn og stekeovn. I kjøkkenbenken er det montert vannstopper.

Stue
Utenfor kjøkkenet har boligen en stor og deilig stue med godt lysinnslipp og mange møbleringsmuligheter. På gulvet er det parkett med gulvvarme og veggene er malt i grått og grønt. En peisovn er sentralt plassert slik at den gir god varme og kan sees fra store deler av rommet. Himling har velplasserte downlights og en tofløyet dør gjør det enkelt å gå ut på terrassen.

Kjellerstue
Som et godt supplement til stuen har boligen også en lys og fin kjellerstue perfekt for filmkvelder, sosiale sammenkomster eller alenetid med en bok. Stuen har parkettgulv med gulvvarme og vegger kledd med panelplater i en dus fargetone. En pipe er forblendet med naturstein og flere lysskinner er montert i himling. Tre vinduer gir gode lysforhold og en tofløyet dør ut mot hallen gir effektiv støyskjerming.

Bad/wc/vaskerom
Eneboligen har to bad og et separat vaskerom. Det minste badet ligger i første etasje og ble oppgradert i 2013. Rommet har jordfargede fliser med gulvvarme, i lun kontrast til hvite våtromsplater på veggene. Baderomsinnredningen er i hvit, glatt utførelse. Den består av heldekkende servant på skuffeseksjon, speil med integrert belysning og et benkeskap. Øvrig innredning består av gulvmontert toalett og dusjkabinett.

Bad 2
I underetasjen har boligen et meget romslig, familievennlig bad som ble fornyet i 2009. Her er det hvite veggfliser og kalkfargede gulvfliser over gulvvarme. Himling er pent lyssatt med downlights. Av utstyr er det vegghengt toalett skjermet bak en halvvegg av glassbyggerstein, hjørnebadekar og en dusjnisje.

Dusjnisjen har glassvegger, dusjgarnityr med regnfallsdusj og rullesteinsgulv. Baderomsinnredningen har to servanter nedfelt i benkeplate, et stort speilskap med belysning og en hvit servantseksjon med mye skapplass til håndklær og andre velværeartikler.

Vaskerom
Vaskerommet ligger i underetasjen og er fra byggeår. Her er det våtromsbelegg lagt på betonggulv. Rommet har ellers sluk og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Det er fire gode soverom i boligen, alle med parkettgulv, malte vegger i moderne farger og behagelig gulvvarme. Det ene rommet ligger i underetasjen og dette er tilknyttet et omkledningsrom med adkomst via brede skyvedører.

Omkledningsrommet er innredet med hyller, skuffer og oppheng. De tre øvrige soverommene og hallen er godt utstyrt med garderobeskap. For øvrig har boligen lagringsmuligheter i en bod med utvendig adkomst og en frittstående bod.

Oppvarming - Teknisk
Eneboligen blir oppvarmet med gulvvarme i hele underetasjen, samt på bad og stue i hovedetasjen. På kjøkkenet og soverommene i hovedetasjen er det vannbåren gulvvarme. I tillegg er det peisovn i stue med muligheter for vedfyring.

Det elektriske anlegget ble delvis oppgradert i 2011 og det ble montert nytt sikringsskap med automatsikringer. Varmtvannsberederen er fra 2011 og har en kapasitet på 200 liter. Boligen har ellers balansert ventilasjon.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Kommunen opplyser om at det ikke finnes ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger godkjente tegninger på opprinnelig bolig samt innbygget garasje. Videre foreligger det godkjent tegning på garasje (nå carport) av 1980. Boligen ble videre delvis ombygget, tilbygget samt at tidligere veranda ble innbygget - jfr. godkjente bygningstegninger datert 01.08.2011. Dette tiltaket har status igangsettingstillatelse ifølge opplysninger fra kommunen.

Det er gjort enkelte endringer på planløsning i underetasje - herunder har noen rom som ble betegnet som boder og matbod blitt slått sammen og gjort om til baderom. Disse rommene var i utgangspunktet ikke godkjent eller definert i byggetegninger som rom for varig opphold. Arealene er likevel medtatt i takstrapport som henholdsvis primær- og sekundærrom. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest.

Oppvarming
Gulvvarme i hele underetasjen samt i baderom og stue hovedetasje. Vannbåren gulvvarme i kjøkken og soverommene hovedetasje. Vedovn i stue. Gulvvarme i deler av vindfang/hall er av eldre dato og virker ikke.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 16 067 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt for boliger innføres i 2021. Fristen for å forskrive skatten er 1. juli, og det vil ikke bli sendt ut fakturaer for eiendomsskatt før 2. halvår. Eiendomsskatten skal betales for hele 2021.

Størrelsen på  eiendomskatt foreligger ikke p.t. Det er vedtatt at eiendomsskatten i 2021 settes til 1 promille,  uavhengig av hvilken modell som benyttes for verdifastsettelse. Bunnfradraget er 1 mill. kroner, og er begrenset til eiendomsskattegrunnlaget. Se også hjemmesidene til Holmestrand Kommune for mer info.

Forsikring med polisenummer
If forsikring Polisenummer: 2053131

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig Kr. 956 491,-
Som sekundærbolig Kr. 3 443 367,-
 

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Annet
Arealklausul
Arealberegninger i denne salgsoppgave er hentet fra boligsalgsrapport for eiendommen. Arealene er beregnet etter reglene om arealmåling iht. Norsk Standard 3940 og retningslinjer for arealmåling, uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom. Det presiseres at arealenes bruk kan være i strid med byggeforskriftene, men allikevel være måleverdige iht. Norsk Standard 3940.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan. Eiendommen er avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.
 

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
5 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
202,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
137 250,- (Dokumentavgift)

153 272,- (Omkostninger totalt)

5 643 272,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.2 500)

Provisjon i %

Grunnpakke enebolig (Kr.14 900)

Markedspakke 1 (Kr.15 900)

Oppgjør (Kr.6 500)

Tilrettelegging (Kr.14 900)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
67-21-0145

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovvalg
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).
En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Vestfold Eiendomsmegling AS
EIE Tønsberg
Org. nr:955607171
Nedre Langgate 39
3103 Tønsberg
Tlf: 33 30 70 00, Fax: 33 30 70 09

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Robert Hoff

Saksbehandlere
Robert Hoff
EIE Tønsberg
Eiendomsmegler MNEF
Mob: 41 26 52 22 / E-post: roh@eie.no


EIE Tønsberg

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Falkeveien 3
For mer om objektet
Falkeveien 3

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: