Bilde 1 av Gurannsvingen 1Bilde 2 av Gurannsvingen 1
Digital salgsoppgave
Gurannsvingen 1

3089 Holmestrand • Holmestrand kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Moderne og gjennomført enebolig fra 2019 med familievennlig planløsning. To store og solrike terrasser. Garasje.
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
1
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
133 m²
Bruksareal (BRA)
165 m²
Kommunale avgifter
kr 1 076 / Mnd
Prisantydning
kr 5 250 000
Omkostninger
kr 144 020
Totalpris
kr 5 394 020
Byggeår
2019
Tomt
Fellestomt 1247 m²
Oppdragsnummer
39220147
card-default

Hege Jøldal

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Hege
Prisantydningkr 5 250 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 135 000,-
  
Totalpris kr 5 394 020
Eiendom
Gurannsvingen 1, 3089 Holmestrand

Matrikkel
Gnr. 38 Bnr. 65 Snr. 1 i Holmestrand kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 133 kvm, Bruksareal: 165 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
2019

Tomt
Fellestomt 1247 kvm

Prisantydning
5 250 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Michael Moe Askautrud Takstdato: 02.06.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 250 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 135 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 136 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 386 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 394 020,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 12 903 pr. år Vann, avløp, feiing og renovasjon.

Eier
Laura Critch Steven Cater Mallam

Parkering
Det medfølger en parkeringsplass i garasje med mulighet for å installere ladeboks. Det er i tillegg gode parkeringsmuligheter for inntil tre biler på gårdsplassen.

Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Gurannsvingen 1 har en tilbaketrukket og flott beliggenhet ved Gullhaug, like utenfor Holmestrand. Boligen ligger i et veletablert boligfelt med hyggelig bebyggelse og grønne omgivelser. Feltet er omgitt av jorder og skog - Her er det fine turmuligheter for familien! Beliggenheten er idyllisk med kort vei til det meste av fasiliteter.

For den friluftsinteresserte byr nærområdet på et bredt utvalg turmuligheter. Bergskogen og Botnemarka har flotte, preparerte skiløyper på vinterstid og hyggelige stier på sommeren. Det er heller ikke langt å kjøre for å komme til blant annet golfbane, ridesenter, svømmehall, badestrender og mye mer.

Det er kort vei til Gullhaug barnehage, samt Botne skole som ligger i forbindelse med Gullhaug idrettspark. Idrettsparken byr på tre store fotballbaner, ballbinge med mer og er et fint utgangspunkt for et aktivt miljø for de minste. Gjøklep ungdomsskole og Holmestrand videregående ligger et lite stykke ned veien i Hvitstein, lett tilgjengelig med buss.

Holmestrand sentrum byr på det aller meste man kan ønske seg i hverdagen. Her finnes butikker, spisesteder, offentlig kommunikasjon, havn med molo, utesteder med mer. Holmestrand Brygge er et hyggelig sted for søndagsturer.

Offentlig kommunikasjon er tilgjengelig fra Gullhaug busstopp hvor man kan ta bussen til Holmestrand eller mot Hvitstein. Det er gode pendlermuligheter med tog til byer som Tønsberg, Drammen og Oslo. Med bil er det kort vei til E18 og ca. 50 min å kjøre til Oslo og rett under en halvtime å kjøre til Drammen og Tønsberg.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av pen villa- og småhusbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 1247 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
1. etg 95 kvm BRA/ 63 kvm P-rom: Entré, vaskerom, bad, tre soverom, teknisk rom og garasjerom.
2. etasje 70 kvm BRA / P-rom: Stue/kjøkken, soverom og wc.

Det er utgang til vestvendt terrasse på ca. 38 kvm fra hovedsoverommet, platting på ca. 4,5 kvm ifbm inngangspartiet og sydvendt terrasse på ca. 28 kvm ut fra stuen.

Det medfølger garasje, samt parkeringsmuligheter på gårdsplass.

Byggemåte
Enebolig i kjede over to etasjeplan med henholdsvis 1.- og 2. etasje.
Enebolig i kjede med støpt plate på mark. Yttervegger i bindingsverkskonstruksjon, kledd med malt trepanel. Pulttak i trekonstruksjon, tekket med takpapp/folie.
Garasje i boligen som en utvidelse av 1. etasje.

Følgende oppgraderinger er utført i den senere tid:
2022: Montert solskjerming.
2021: Installert varmepumpe. Montert solskjerming.
2020: Nye taklamper i tre soverom, kontor og garasje. Nye garderobeskap i hovedsoverom. Montert fliser på vegg over benkeskap i kjøkken. Montert alarmsystem. Montert solskjerming.

Følgende punkter er gitt TG2 i vedlagt tilstandsrapport:
Ingen.

Følgende punkter er gitt TG3 i vedlagt tilstandsrapport:
Ingen.

Påkostninger utført av selger:
• Tilpassede innendørs persienner på alle vinduer installert mellom 2020-2021. Blackout persienner på 3 av soverommene. Disse ble montert av ALFA solskjerming.
• Utvendige elektriske solgardiner montert i mars 2022 av ALFA solskjerming.
• Varmepumpe installert i juli 2021. Dette er Toshiba Signatur varmepumpe som kan bytte deksel for å matche forskjellige stiler.
• Hvit t-banefliser lagt til kjøkkenet i 2022
• Designer taklamper i 3 soverom og kontor oppe i 2020
• Taklys lagt til i garasjen i 2020
• Lagringshyller lagt til i garasjen i 2021
• Reoler lagt til på kontoret i 2021
• Elfa lager- og vaskerisystem (tilpasset vaskerrompakke) kom i bruk i 2021
• Hylle lagt på kjøkkenet i 2021
• Alle utendørs dekk beiset i 2021
• Hovedsoveromsgarderobe installert i 2020
• Liten hylle på gjesterom installert i 2021
• Kjøkkenskuffinnsatser x 2 (merket er Aubo) i 2021
• Kjøkkenhylle x 1 i 2021

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 133 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 165 kvm

Standard
Inngangsparti | Velkommen inn!
Boligen har et pent inngangsparti og en stilren fasade. Gårdsplassen er av god størrelse med plass til flere biler, samt enkel innkjøring til garasjen. Gårdsplassen er gruslagt og herfra har man også direkte adkomst til en vestvendt terrasse på ca. 38 kvm. Inngangspartiet er opphøyd og delvis takoverbygd, hvilket er praktisk når det er ruskevær ute. Inne i boligen blir man møtt av en lys, innbydende entré med god plass til klesoppheng og lignende. Entréen er flislagt og har innlagt gulvvarme. Dette er gjennomgående for de øvrige rommene i etasjen med unntak av bod/teknisk rom. Fra entréen er det videre adkomst til tre av boligens soverom, samt bad, vaskerom og bod. Her finner man også trappen opp til 2. etasje.

Stue | Luftig med hyggelig utsyn
Stuen ligger i 2. etasje har en moderne planløsning som gir en lys atmosfære og flere naturlige soner for møblering. Det lyse førsteinntrykket forsterkes ytterligere av de store vinduene langs tre av veggene. Vinduene byr på hyggelig utsikt over nærområdet og gir meget gode interne lysforhold. Det er installert innvendig solskjerming på flere av vinduene, samt utvendig solskjerming på stuevinduene mot vest. Stuen oppleves luftig og har god plass til sofaseksjon med stuebord, spisebord, samt lesekrok eller lignende. Mellom tv-stuen og spisestuen ligger peisovnen som byr på deilig peiskos når dagene blir kjøligere. Den hensiktsmessige plasseringen gjør at peisovnen kan nytes fra både sofagruppen og spisestuen. 

Kjøkken | Moderne og lekkert
Kjøkkenet ligger med åpen løsning mot stuen og har en fin størrelse, med innredning langs 2 vegger. Kjøkkenet er levert av Aubo og er fra byggeår (2019) med en moderne og delikat fremtoning. Her er det rikelig med lagringsplass i over- og underskap, store skuffer samt gode arbeidsflater. Frontene er slette med hvit utførelse. Benkeplaten er i lekker granitt og har en innfelt komposittkum. Hvitevarene er integrert, og ventilatoren har utkast til det fri. Som på stuen er det her downlights og store vindusflater som gir fine arbeidsforhold for matlagingen.

Terrasse | Et ekte sommerparadis
Boligen har to terrasser, en med utgang fra hovedsoverom i 1. etasje og en med utgang fra 2. etasje. Ut fra stuen ligger takterrassen som er plassert over garasjen. Denne terrassen er vendt mot syd og byr på fine solforhold. Siden denne ligger lett tilgjengelig fra kjøkkenet er dette et naturlig sted å ta frokosten i morgensolen som kommer frem i 9-tiden. Terrassen har en god utforming som gir mange møblering- og bruksmuligheter. Terrassen med utgang fra 1. etasje er tilgjengelig gjennom et soverom, samt fra forsiden av boligen og via dør i garasjen.. Denne vender mot vest og byr på kveldssol til langt på kveld, omtrent kl. 22:30 på midtsommeren. Her kan man enkelt innrede med spiseplass, lounge, grillplass, solstoler eller lignende.

Soverom | Gode rom for alle aldre
Det er i alt fire soverom i boligen med tre av rommene i 1. etasje og ett i 2. etasje. Hovedsoverommet ligger i 1. etasje og har god plass til dobbeltseng med nattbord. Det er satt inn en romslig garderobe som gir rikelig med lagringsplass. De øvrige soverommene er av god størrelse med plass til seng og/eller arbeidspult. Rommene er godt egnet som barnerom, hobbyrom, kontor, gjesteværelse eller lignende, avhengig av behov.

Bad/wc/vaskerom | Delikat og praktisk
Badet ligger i 1. etasje med adkomst fra entréen. Badet er fra byggeår og er pent flislagt med store, gråtonede fliser. Badet har innlagt gulvvarme som gir en deilig start på dagen. Rommet er romslig og godt egnet for en familie, og av utsyr finner du vegghengt toalett, servantinnredning med underskap, speilskap, dusjhjørne med vendbare glassdører og frittstående badekar.
Vaskerommet ligger vegg-i-vegg, og er lett tilgjengelig når man kommer inn i boligen - Praktisk etter lange dager på tur i skogen eller etter barnehagen. Vaskerommet er flislagt på gulv og har opplegg for vaskemaskin. Her er også varmtvannsberederen plassert.
Wc i 2. etasje er flislagt på gulv og er utstyrt med vegghengt toalett, servantinnredning med underskap og overskap med speil.

Diverse:
- Varmtvannsbereder på 194 liter, produsert i 2019, montert i vaskerom.
- Sikringstavle med jordfeilautomater, montert i vaskerom.
- Det elektriske anlegget ligger i hovedsak skjult i konstruksjonen.
- Sentralstøvsuger er montert i teknisk rom.
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning er montert med avtrekk i bad, vaskerom, wc, teknisk rom og kjøkken, samt lufttilførsel i oppholdsrom.
- Ledningsnett for vann i rør i rør systemer med fordelerskap i vaskerom.
- Automatisk vannstopper er montert.
- Dreneringsrør fra fordelerskap med utløp i vaskerom.
- Avløpsrør i plast.
- Hovedstoppekran er lokalisert i fordelerskap.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 18.06.2019.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning er montert med avtrekk i bad, vaskerom, wc, teknisk rom og kjøkken, samt lufttilførsel i oppholdsrom.
Det er elektriske varmekabler i følgende rom: Hele 1. etasje bortsett fra teknisk rom og i wc i 2. etasje.
Det er montert luft til luft varmepumpe i stue i 2. etasje.
Vedfyring.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Kommunale avgifter
Kr. 12 903 pr. år Vann, avløp, feiing og renovasjon.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt på boliger/fritidsboliger/eiendommer i Holmestrand kommune. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Eiendomsskatt er for 2021 beregnet til kr. 3 240,-.

Faste løpende kostnader
Selger brukte ca. 10 400 kwh de siste 12 månedene.
Boligen er tilknyttet kabel-tv/fibernett fra Altibox til en månedlig kostnad på ca. kr. 1 159,-.
Boligen har alarm gjennom Verisure til en årlig kostnad på ca. kr. 7 859,-.
Boligen er forsikret gjennom If til en årlig kostnad på ca. kr. 8 816,-.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Forsikring med polisenummer
If Polisenummer: 1213486

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 921 505,- Som sekundærbolig Kr. 3 317 417,-

Sameie
Eierseksjonssameiet består kun av to enheter og er ikke videre organisert. Det foreligger ikke vedtekter, husordensregler, årsregnskap eller annet iht. eierseksjonsloven, og eiendomsmegler kan således ikke fremlegge dette.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Annet
Følgende medfølger ikke:
o Kjøleskap i underetasjen og vaskemaskin
o De 2 hyllene i TV-stua
o Sykkelholdere i garasje og oppbevaringskroker
o Speil i storstue og gjesterom
o Andre møbler o.l.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Heftelser
2004/3464-1/27 Elektriske kraftlinjer Tinglyst 29.06.2004
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver: SKAGERAK NETT AS
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3802-38/65
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2020/493965-1/200 Omnummerering ved kommuneendring Tinglyst 01.01.2020 00:00

2019/465040-1/200 Seksjonering Tinglyst 24.04.2019 21:00
snr: 1
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 1/2

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 250 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 135 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 136 370,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 386 370,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 394 020,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Utsatt fakturering (Kr.2 500)
Provisjon (Kr.48 600)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.29 754)
Grunnpakke (Kr.4 190)
Markedspakke Pluss (Kr.16 900)
Visningshonorar * 2 (Kr.5 900)
Kveldsfoto (Kr.3 750)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.131 994)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
39-22-0147

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Mamen-Lund, Engh, Sætre & Partners AS
EIE Asker
Org. nr:990997810
Bankveien 11
1383 Asker
Tlf: 66 90 15 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Hege Jøldal

Saksbehandlere
Hege Jøldal
EIE Asker
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 97 67 83 63 / E-post: hj@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Gurannsvingen 1
For mer om objektet
Gurannsvingen 1

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: