Bilde 1 av Jernbanegata 27Bilde 2 av Jernbanegata 27
Digital salgsoppgave
Jernbanegata 27

3187 Horten • Horten kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Sentrum - Eldre - Innholdsrik enebolig med oppussingsbehov - Mange rom og mye muligheter - Solrik hage! Sjøgløtt 2. etg
Vis i kart
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
5 soverom
Primærrom (P-ROM)
126 m²
Bruksareal (BRA)
182 m²
Bruttoareal (BTA)
203 m²
Kommunale avgifter
kr 1 092 / Mnd
Prisantydning
kr 2 850 000
Omkostninger
kr 96 522
Totalpris
kr 2 946 522
Byggeår
1909
Tomt
Eiet tomt 423 m²
Oppdragsnummer
67210267
Prisantydningkr 2 850 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
Dokumentavgiftkr 82 500,-
Pantattest kjøperkr 202,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
  
Totalpris kr 2 946 522
Eiendom
Jernbanegata 27, 3187 Horten

Matrikkel
Gnr. 126 bnr. 20 i Horten kommune

Boligtype
Enebolig

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 126 kvm
Bruksareal:  182 kvm
Bruttoareal:203 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
5

Byggeår
1909

Tomt
Eiet tomt, 423 kvm
Lett skrånende tomt med gressplen og trær.

Prisantydning
2 850 000,-

Takstrapport
Takstmann: Gunnar Hilmar Sverrisson
Takstdato: 16.11.21
Utdrag fra takstmannens rapport - herunder konklusjon tilstand:
Enebolig i 1 og ½ etasje + kjeller oppført i 1900, det meste av bygningsmassen og konstruksjon er fra byggeår. Utvendig som innvendige er boligen oppgrader etter behov, der det meste ser ut til å være gjort på 1980/90 tallet der inkludert bytte av taktekking.
Eiendommen holder forholdsvis enkel standard, det må påregnes omgående oppgradering av baderom samt delvis oppgradering av innvendige som utvendige overflater.
Som det fremgår av rapporten forøvrig er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen antas å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i byggeperioden. Dagens forskriftskrav til isolasjon, brann og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor forventes et avvik i forhold til dagens standard.
Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter med tilstandsgradering og nærmere beskrivelse. Tilstandsgradering kan også gis under henvisning til forventet teknisk levetid for bygningsdeler/komponenter og gjenspeiler at deler av denne er oppbrukt. Konstruksjonsdeler som ikke er synlige, men beskrevet, er sannsynlige antagelser fra takstmann eller opplysninger fra eier.
For nærmere info om boligens tilstand og beskaffenhet anmodes alle interessenter å lese igjennom tilstandsrapporten, selgers egenerklæringsskjema samt foreta befaring av boligen.

Totalpris inkl. omkostninger
2 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
82 500,- (Dokumentavgift)
202,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

96 522,- (Omkostninger totalt)

2 946 522,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 13 100 pr. år
Kommunale gebyrer utgjør totalt kr 3 275* 4 pr. år. I dette inngår bl.a. gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing. Beløpet er fordelt på fire terminer. Forfall 20.03, 20.06, 20.09 og 20.12.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eier
Samsom T Kiflai
Ruta Testfaldet Habtemariam

Beskrivelse
Velkommen til Jernbanegata 27, en sentrumsnær enebolig med mange rom og mye potensiale. Boligen holder en enkel standard og man må påregne vesentlige oppgraderinger for å møte dagens standard. Eiendommen har en lett skrående, solrik tomt og godt med oppbevaringsplass i boder i kjeller.

Boligen ligger sentralt i Horten med gangavstand til alt!

Boligen inneholder:
- 5 soverom
- Kjøkken
- Stue
- Bad
- Kjeller
- Hage
- Parkering

Parkering
Parkering i enkel garasje med parkeringsplass foran.

Beliggenhet
Boligen ligger sentralt i Horten. Her har du nærhet og gangavstand til alt Horten har å by på av fasiliteter med bl.a. tre kjøpesentre. På Sjøsiden kjøpesenter finner du et godt utvalg av butikker inkludert apotek, vinmonopol og bokhandel, samt eget parkeringshus.

Kollektivtilbudet i området består av buss og Horten rutebilstasjon kun er få minutters gange fra boligen. Noen få minutters gange fra boligen finner du Horten ferjekai med forbindelse til Moss. Ved å benytte bil tar det ca. 15 min. til Skoppum stasjon, ca. 25 min. til Tønsberg, ca. 35 min. til Sandefjord Lufthavn, Torp og ca. 60 min. til Oslo. Boligen ligger like ved nye Horten videregående skole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Holtan Ungdomsskole og sentrum barneskole ligger ca. 10 minutters gange fra boligen. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i nærområdet.

I Horten finer man Lystlunden, en kombinert park og idrettsplass. Idrettsanlegget har kunstgressbane, bueskytterbane og flere treningsbaner for fotball. Dette er også Hortens største parkanlegg hvor det er satt ut flere benker og fellesgriller, samt etablert lekeplass. Parken fremstår som svært idyllisk med hule eiketrær, en sjarmerende paviljong og flott lyssetting etter mørkets frembrudd. Boligen har ellers nærhet til gode servicetilbud og fine badeplasser. Horten svømmehall med basseng, vannsklie og badstue, noe som gir gode muligheter for både trim og lek.

Ved Hortens kanalen er det tre broforbindelser til halvøya hvor du finner Karljohansvern og vakre friområder, samt museer, utstillinger, galleri og kulturarrangementer. I tillegg byr Karljohansvern på gode rekreasjonsmuligheter i bl.a. Hortenskogen. Horten har ellers en ca. 40 km lang kystlinje mot Oslofjorden, med kyststi og flere, store friområder. Ønsker du å utfordre golfkunnskapene er det ikke langt til Borre Golfklubb som kan friste med 18-hulls bane, spektakulær utsikt og et hyggelig miljø. En liten kjøretur unna ligger også Borrehaugene, Norges første nasjonalpark. I området ligger små og store gravhauger, og du kan nyte et herlig turterreng, grønne lunger og majestetiske eiketrær. Legg også gjerne turen til turområder ved Fyllinga og Vollane.

Er du mer nysgjerrig på Horten - sjekk ut denne lenken: www.hortenlove.no

Bebyggelse
Enebolig i tre beliggende i et område med vesentlig eneboliger og tomannsboliger.

Tomt
Eiet tomt, 423 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Fritidstilbud
Nærområdet byr på gode turmuligheter sommer som vinter. Det er gang og sykkelavstand til badestrand og småbåthavn - her går også den populære kyststien langs fjorden inn til idylliske Karljohansvern med badestrand, flotte turområder og muséer. Kyststien strekker seg videre mot Løvøya i nord, og mot Borre og Åsgårdstrand i sør.

I tillegg har Horten flotte turområder med blant annet Borrevannet og Løvøya som også har mange badeplasser og småbåthavner.

Her finner du mer informasjon om Horten: https://www.horten.kommune.no/om-horten
http://www.oslofjorden.com/badesteder/kart_badeplasser_horten_kommune.html

Inneholder
Enebolig oppført i tre, med 1 1/2 etasje + kjeller og inneholder:
1. etg.: Vindfang, gang med trapp til 2 etasje og kjeller, kjøkken, stue og 2 soverom.
2. etg.: Trappegang med ankomst til loft, baderom og 3 soverom.
Kjeller: Diverse boder med lagringsplass. Vaskerom med takhøyde under 1,90 meter, derfor ikke måleverdig areal.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson:
Bygningen er antatt fundamentert på leire og løsmasser. Grunnmur av gråsteinsblokker og betong med sparestein og tegl.
Yttervegger i stående plank (reisverksplank) ut i fra byggeår antatt ute varmeisolering. Utvendige vegger kledd med liggende vestlandskledning.
Plassbygget takkonstruksjon av tre tekket med over/underligger. Horisontalt loft isolert med leire.
Saltak tekket med dobbeltkrum betongtakstein med underlag av rupanel. Vindskier og takutstikk av tre. Beslått pipe over tak.
Gulvsystemer: Trebjelkelag med stubbeloft og med bærende undergulv av granbord, antatt stubbeloftfyll av leire i bjelkelaget.
Boligen antas å være uten drenering.

Tilstandsrapporten består vesentlig av elementer med tilstandsgrad 2 og interessenter bes sette seg godt inn i denne.

Tilstandsgrad 3 på bad: Skader i belegg som gjør at gulvet er ikke å betegne som vanntett. Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Hele baderommet må påregnes oppgradert, inkludert røropplegg.

For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 126 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
1. etg.: Vindfang, gang, kjøkken, stue, 2 soverom.
2. etg.: Trappegang, baderom, 3 soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 182 kvm

Boder
Diverse boder med lagringsplass i kjeller.

Vaskerom med takhøyde under 1,90 meter, derfor ikke måleverdig areal ihht. NS 3940.

Standard
Dette er en sentrumsnær enebolig med mange rom og mye potensiale. Boligen holder en enkel standard og man må påregne vesentlige oppgraderinger for å møte dagens standard.

Kjøkkeninnredning med fronter i malt utførelse. Rustfri kum. Ventilator virker ikke tilfredsstillende iflg. selger.

Baderoms gulvet har overflater av belegg, plater på vegg med malt overflate. Baderom inneholder dusjkabinett, klosett og servant i innredning. Vesentlig oppgradering må påregnes.

Innvendige flater er vesentlig tapetserte eller malte overflater. Hovedsakelig laminat og malte tregulv. Himlinger i malte plater eller panel.

Hovedvannledning inn til boligen av plastrør med stoppekran i kjeller. Innvendige vannrør av isolerte og uisolerte kobberrør. Innvendige avløpsrør av soil (støpjernsrør) eller plastrør.

200 liters varmtvannsbereder i kjeller.

Sikringsskap ved kjellertrapp. 40 Amp. hovedsikringer, 9 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer m/jordfeilbryter.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest for boligen.
Det foreligger ferdigattest datert 14.04.87 som omhandler garasje.
Det er mottatt byggetegninger fra kommunen: Bygganmeldelse med tegninger 1909, godkjenning av ark 1930, søknad om å bytte vinduer 1952. Disse samsvarer ikke med dagens utseende.
Det gjøres oppmerksom på at utstedelse av slike attester/tillatelser ikke nødvendigvis betyr eller gir garantier for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Merk at kommunen ikke utsteder ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 01.01.1998.

Oppvarming
Vedovn i stue. For øvrig elektriske panelovner.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 12.05.21. Formålet med tilsynet var å vurdere forholdene ved fyringsanlegget som har betydning for brannsikkerheten og atkomsten. Tilsynet var et visuelt tilsyn og rapporten kan ikke benyttes som en tilstandsrapport.

Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
Gradering 2
Avvik 1
Beskrivelse av avviket: Skorstein har dårlige fuger i hele sin høyde.
Avvik 2
1.etg.
Beskrivelse av avviket: Teglskorsteinen er kledd inn på 2 sider, en halvsteins teglskorstein skal være synlig for kontroll og stå minst 10 cm fra brennbart materiale. (kjøkkenskaper inntil skorsteinen).
Avvik 3
1.etg.
Beskrivelse av avviket: Det mangler ubrennbar plate på gulvet foran Dovre peisinnsats, som skal være minst 30 cm foran ilegget.

Opplysning:
Brannvesenet fikk ikke kontrollert alle sidene på skorsteinen i 2. etg. dette grunnet at deler av skorsteinen ikke var tilgjenlig. (låst dør)

Gradering av avvik
Alle avvik er brudd på forskriftskrav og eier har plikt til at fyringsanlegget til en hver tid er intakt og i forskriftsmessig /godkjent tilstand. Vestfold Interkommunale Brannvesen har valgt å gradere avvikene:
Gradering 2, er avvik som følges opp av brannvernmyndighetene ved krav om skriftlig tilbakemelding fra eier om plan for utbedring av avvik.

Andre forhold
Dette er forhold som Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) ønsker a opplyse eier/bruker om, samt forhold som vi mener bidrar til økt personsikkerhet og generell brannsikkerhet. Disse forhold krever VIB ingen tilbakemelding på.
Forhold:
Det må sørges for at det er tilstrekkelig og hensiktsmessig brannslukningsutstyr i boligen som alle beboerne kan betjene. Kravet er enten 6 kg pulverapparat, 9 liter skumapparat eventuelt 6 liter med slukkeeffekt minst 21A eller husbrannslange tilkoblet vann som rekker alle ytterpunktene i boligen. Brannslukkeutstyr skal jevnlig kontrolleres og vedlikeholdes. I henhold til forskrift om brannforebygging § 7.
Kjøper overtar ansvaret for avvikene.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Kr. 13 100 pr. år I dette inngår bl.a. gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing. Beløpet er fordelt på fire terminer. Forfall 20.03, 20.06, 20.09 og 20.12.
Kommunale gebyrer utgjør totalt kr 3 275* 4 pr. år. I dette inngår bl.a. gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing. Beløpet er fordelt på fire terminer. Forfall 20.03, 20.06, 20.09 og 20.12.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20 850 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Boligen var tilknyttet Canal digital / Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 150 066,- Som sekundærbolig Kr. 540 236,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier. Eier har hatt Telenor som leverandør av bredbånd og Canal digital for TV.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Det gjøres oppmerksom på at eiendomsmegler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E-Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.
 

Annet
Arealklausul

Arealberegninger i denne salgsoppgave er hentet fra boligsalgsrapport for eiendommen. Arealene er beregnet etter reglene om arealmåling iht. Norsk Standard 3940 og retningslinjer for arealmåling, uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom. Det presiseres at arealenes bruk kan være i strid med byggeforskriftene, men allikevel være måleverdige iht. Norsk Standard 3940.
 

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.
Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Eiendommen er ikke regulert i reguleringsplan. Eiendommen er i kommuneplanens arealdel (9.4.2019) avsatt til:
Boligbebyggelse, Spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, Krav vedrørende infrastruktur, Gul sone iht. T-1442.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger. Rask overtagelse mulig.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
82 500,- (Dokumentavgift)
202,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

96 522,- (Omkostninger totalt)

2 946 522,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

 

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke enebolig (Kr. 13 500)

Visningshonorar (Kr. 2 500)

Markedspakke 1 (Kr. 15 900)

Oppgjør (Kr. 6 500)

Provisjon (forutsatt salgssum: 2 750 000,-) (Kr. 43 750)

Tilrettelegging (Kr. 14 900)

Totalt kr. (Kr. 97 050)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
67-21-0267

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt.

Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.
 

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.
 

Lovvalg
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).
En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).
En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.
 

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Vestfold Eiendomsmegling AS
EIE Tønsberg
Org. nr:955607171
Nedre Langgate 39
3103 Tønsberg
Tlf: 33 30 70 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Nina Hage Istad

Saksbehandlere
Nina Hage Istad
EIE Tønsberg
Eiendomsmegler
Mob: 98 85 13 54 / E-post: nhi@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Jernbanegata 27
For mer om objektet
Jernbanegata 27

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: