Bilde 1 av Løkkegata 4Bilde 2 av Løkkegata 4
Digital salgsoppgave
Løkkegata 4

3181 Horten • Horten kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Karolines hage - Godt utnyttet, lys og lekker 3 roms endeleilighet (2020), parkering i garasje. Solrik, romslig balkong
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
64 m²
Bruksareal (BRA)
64 m²
Bruttoareal (BTA)
68 m²
Fellesutgifter
kr 5 069 / Mnd
Prisantydning
kr 2 575 000
Omkostninger
kr 8 012
Fellesgjeld
kr 1 925 000
Totalpris
kr 4 508 012
Fellesformue
kr 6 508
Byggeår
2020
Tomt
Fellestomt 4899 m²
Oppdragsnummer
67210304
Prisantydningkr 2 575 000,-
Fellesgjeldkr 1 925 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 202,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 4 508 012
Eiendom
Løkkegata 4, 3181 Horten
Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 129 bnr. 205, andelsnr. 56 i Karolines hage borettslag med orgnr. 924378247 i Horten kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 68 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2020

Tomt
Fellestomt 4899 kvm
Tomten er felles for borettslaget. Borettslaget har flotte uteareal med gressplen og lekeplass med lekeapparater.

Prisantydning
2 575 000,-

Takstrapport
Takstmann: Gunnar Sverrisson
Takstdato: 19.11.21
Utdrag fra takstmannens rapport - herunder konklusjon tilstand:
Rapporten omfatter leilighet i lavblokk oppført i 2020. Leiligheten er å betrakte som ny og har kun vært brukt som sekundær bolig, dvs. som fritidsbolig. Det settes TG: 0 på alle bygningsdeler da leiligheten er tilnærmet ny som tidligere nevnt.

UTVENDIG
Boligblokk i tre etasjer oppført i betong. Bygningen er delvis kledd med fasadeplater og delvis med panel. Støpte etasjeskillere, vegger mellom boenhetene av gips. Tak tekket med fasede plater. Malte trevinduer med 3-lags glass.
Malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Utgang fra stue til balkong av betong, lukket rekkverk av glass og stål. Areal av balkongen er 10 m2.

INNVENDIG
Parkett på gulv. Vegger kledd med plater med malte overflater. Malt betong i himlinger. Etasjeskillere av betongdekke. Boligen har malte glatte innvendige dører.

VÅTROM
Baderom er bygget ihht. teknisk forskrift fra 2017, dokumentasjon. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusj, klosett og servant i innredning. Opplegg for vaskemaskin. Baderom med balansert ventilasjon. Det er ikke foretatt hulltaking da baderom kun er ca. 1,5 år gammelt.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning med fronter i malt utførelse. Rustfrie kummer. Integrerte hvitevarer med kjøleskap/frys, oppvaskmaskin, stekeovn og keramisk platetopp. Kjøkkenventilator med avtrekk ut over tak.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Innvendige vannrør av plastrør (rør i rør) med fordelerskap i baderom. Innvendige avløpsrør av plast. Balansert ventilasjon med avtrekk fra våtrom, bod og kjøkken og returventiler i oppholdsrom. Vannbåren varme med radiatorer i oppholdsrom. Sikringsskap i bod. 32 Amp. hovedsikringer, 11 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer m/jordfeilbryter. Sentralt koblet brannvarslere og brannslokkingsapparat.

For nærmere info om boligens tilstand og beskaffenhet anmodes alle interessenter å lese igjennom tilstandsrapporten, selgers egenerklæringsskjema samt foreta befaring av boligen.
 

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 1 925 000,- pr. 01.11.21
Andel fellesformue: kr. 6 508,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. fellesgjeld
2 575 000,- (Prisantydning)
1 925 000,- (Andel av fellesgjeld)

4 500 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
202,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 012,- (Omkostninger totalt)

4 508 012,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 069,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.
 

Felleskostnad inkluderer
TV/bredbånd, forsikring, lønnskostnad, styrehonorar, driftskostnad, energikostnad, kostnad eiendom/lokale, kommunale avgifter/renovasjon, lisenser, leie av maskiner ol., verktøy, inventar og driftsmateriell, reparasjon og vedlikehold, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, andre honorar, kontorkostnad, kontingent og gaver, andre kostnader og rentekostnader.

Dette ifølge informasjon hentet fra borettslagets årsregnskap. Det tas forbehold om feil.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Klare Finans AS. 
Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Kenneth Winnem Eva Winnem

Beskrivelse
Velkommen til Løkkegata 4, en lys og lekker endeleilighet fra 2020 med solrik veranda beliggende i Karolines hage, hus B, en moderne boligblokk med heis og 22 enheter.

Borettslagseiligheten ligger i 2. etasje med adkomst fra gaten via felles inngang med innvendig trapperom og heis. Fra trappearealet er det adkomst til leiligheten fra utvendig svalgang.

Boligen inneholder:
Entre m/skyvedørsgarderobe, 2 soverom av god størrelse, bad med opplegg for vaskemasking/tørketrommel, dansk design kjøkken fra Aubo i åpen løsning med stue som har utgang til balkong. 
Plass til cafesett ved inngangsparti.

Parkering i garasjeanlegg og utvendig sykkelparkering.

Parkering
En parkeringsplass i innvendig garasjeanlegg.

Beliggenhet
Karolines hage er et veldret og meget sentralt beliggende borettslag. I umiddelbar nærhet til boligen finner du Kiwi i Torggata, samt Spar i gågaten i Horten sentrum.

Dersom du ønsker andre handlealternativer finner du tre kjøpesentre, blant annet Vektergården og Torvgården gangavstand fra boligen. På Sjøsiden kjøpesenter finner du et godt utvalg av butikker inkludert apotek, vinmonopol og bokhandel, samt eget parkeringshus.

Kollektivtilbudet i området består av buss og Horten rutebilstasjon kun er få minutters gange fra boligen. Ca. 10-15 minutters gange fra boligen finner du Horten ferjekai med forbindelse til Moss. Ved å benytte bil tar det ca. 15 min. til Skoppum stasjon, ca. 25 min. til Tønsberg, ca. 35 min. til Sandefjord Lufthavn, Torp og ca. 60 min. til Oslo. Boligen ligger like ved nye Horten videregående skole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Orerønningen ungdomsskole og sentrum barneskole ligger ca. 10 minutters gange fra boligen. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i nærområdet.

Kun få minutters gange fra boligen befinner man seg i Lystlunden, en kombinert park og idrettsplass. Idrettsanlegget har kunstgressbane, bueskytterbane og flere treningsbaner for fotball. Dette er også Hortens største parkanlegg hvor det er satt ut flere benker og fellesgriller, samt etablert lekeplass. Parken fremstår som svært idyllisk med hule eiketrær, en sjarmerende paviljong og flott lyssetting etter mørkets frembrudd. Boligen har ellers nærhet til gode servicetilbud og fine badeplasser. I sentrum av Horten finner du også Horten svømmehall med basseng, vannsklie og badstue, noe som gir gode muligheter for både trim og lek. Over Hortenskanalen er det tre broforbindelser til halvøya hvor du finner Karljohansvern og vakre friområder, samt museer, utstillinger, galleri og kulturarrangementer. I tillegg byr Karljohansvern på gode rekreasjonsmuligheter i bl.a. Hortenskogen. Horten har ellers en ca. 40 km lang kystlinje mot Oslofjorden, med kyststi og flere, store friområder. Ønsker du å utfordre golfkunnskapene er det ikke langt til Borre Golfklubb som kan friste med 18-hulls bane, spektakulær utsikt og et hyggelig miljø. En liten kjøretur unna ligger også Borrehaugene, Norges første nasjonalpark. I området ligger små og store gravhauger, og du kan nyte et herlig turterreng, grønne lunger og majestetiske eiketrær. Legg også gjerne turen til turområder ved Fyllinga og Vollane.

Er du mer nysgjerrig på Horten - sjekk ut denne lenken: www.hortenlove.no

Bebyggelse
Leilighet i andre etasje i en boligblokk med 22 enheter i Horten sentrum. Område består av blandet bebyggelse med lavblokker, ene- og tomannsboliger samt næring.

Tomt
Fellestomt, 4899 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Fritidstilbud
Nærområdet byr på gode turmuligheter sommer som vinter. Det er gang og sykkelavstand til badestrand og småbåthavn - her går også den populære kyststien langs fjorden inn til idylliske Karljohansvern med badestrand, flotte turområder og muséer. Kyststien strekker seg videre mot Løvøya i nord, og mot Borre og Åsgårdstrand i sør.

I tillegg har Horten flotte turområder med blant annet Borrevannet og Løvøya som også har mange badeplasser og småbåthavner

Her finner du mer informasjon om Horten: https://www.horten.kommune.no/om-horten

http://www.oslofjorden.com/badesteder/kart_badeplasser_horten_kommune.html

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson:
Utvendig: Malte trevinduer med 3-lags glass. Malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Utgang fra stue til balkong av betong, lukket rekkverk av glass og stål.
Areal av balkongen er 10 m2. Boligblokk i tre etasjer oppført i betong. Bygningen er delvis kledd med fasadeplater og delvis med panel. Støpte etasjeskillere, vegger mellom boenhetene av gips. Tak tekket med fasede plater.
Innvendig: Parkett på gulv. Vegger kledd med plater med malte overflater. Malt betong i himlinger. Etasjeskillere av betongdekke. Boligen har malte glatte innvendige dører.

For ytterligere informasjon om byggemåte se Tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.
Rapporten er basert på innholdskrav i Forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel). Formålet er å gi en tilstandsanalyse til bruk for den som bestiller og/eller i et salg til forbruker, og ikke for andre tredjeparter. Rapportens omfang, struktur, metode og begrepsbruk følger i hovedsak Norsk Standard NS 3600:2018 (Teknisk tilstandsanalyse ved omsetning av bolig), samt Takstbransjens retningslinjer ved tilstandsrapportering for boliger og Takstbransjens retningslinjer for arealmåling.

Primærrom
Primærrom: 64 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, 2 soverom, bad, stue/kjøkken.

Bruksareal
Bruksareal: 64 kvm

Boder
En bod i kjeller og en innvendig bod/garderobe med skyvedører.

Standard
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 02.06.2020 som omhandler Løkkegata 4, 129/205 - boligbygg med 22 enheter (bygg b) - ferdigattest - vedtak.

Oppvarming
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter A

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 069,- pr. mnd.

Fellesutgifter: Renter IN1 kr. 2 572,-
Felleskostnader drift kr. 1 753,-
Tilleggsytelser: TV og internett kr. 318,-
Måler: A konto vannbåren varme: kr. 276,-
Objekt: 1287/56 Vedlikehold p-plass - ( 2500 - 37 ) kr. 150,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er videre normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Faste løpende kostnader
Måler for varmt tappevann og oppvarming avregnes årlig og ved eierskifte.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 12139632905, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.11.2021: 1.69% pa.
Antall terminer til innfrielse: 154
Saldo per 14.11.2021: 101 220 000,-
Andel av saldo:  1 925 000;-
Første termin: 30.06.2020 Neste avdrag: 30.06.2030 ( siste termin 31.03.2060 )
Flytende rente | Avdrag på dette lånet legges inn i felleskostnadene fra april 2030

Boligens andel av dette: kr. 1 925 000;-
Kapitalkostnad pr. mnd.: kr. 2 572,-

Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.06.2030 utgjøre ca. kr 4 117,00 per måned for denne boligen.

IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet (IN1) den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes
senest to uker før nedbetaling.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Borettslaget har et positivt årsresultat for 2021 på kr. 506 933,-.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP2721222

Formuesverdi
Formuesverdi ikke fastsatt.

Borettslag
Borettslag: Karolines hage borettslag, Org.nr.: 924378247

Borettslaget består av 22 andelsleiligheter.
Borettslaget er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i foretakets eiendom (borett), og å drive virksomhet som står i sammenheng med dette.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for medlemmer og borettslaget, den utlyses etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.
Ansiennitetsregler:
1 - Andelseier i borettslaget
2 - Storbyfellesskap
2 - Medlem i Usbl / storbymedlem

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer samt medlemmer av boligbyggelaget USBL.  Man må være medlem av USBL for å kunne kjøpe boligen - dersom man ikke er det fra før blir man det automatisk ved budaksept. Innmelding kr. 550,- p.t. Alle som skal være eiere må være medlem.
Gebyr for å bruke forkjøpsretten utgjør kr. 7.450,-.
Ta kontakt med forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
Komplett 20 via Telenor. Dersom noen ønsker TV/Bredbånd ut over dette avtaler den enkelte det med Telenor.

Dyrehold
Husordensreglene: Dyrehold må søkes skriftlig til styret. Hunder skal holdes i bånd.
Vedtekter: (5) Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Diverse
Iht. generalforsamling i Karolines hage 26.05.20: Forslag til vedtak:
Styret har undersøkt grunnen til at Fjernvarme ikke ble varmekilden slik som det står i prosjektet. Dette er beskrevet i brev fra kommunen av 09.11.2018 hvor det fremgår at Skagerak -varme-as ikke fant det økonomisk og teknisk forsvarlig å levere dette. Det er vår mening at utbygger ikke har overholdt sin opplysningsplikt.
a. Generalforsamlingen gir styret fullmakt til å forhandle om erstatning for manglen.
b. Generalforsamlingen gir styret fullmakt til å engasjere juridisk bistand med formål å ta saken til retten, dersom pkt. a ikke fører fram.
Vedtak: Styret gis fullmakt til å jobbe for at det skal installeres fjernvarme som beskrevet i prospektet. Dersom det ikke er mulig skal saken tas opp i en ekstraordinær generalforsamling.

Grilling på balkong/terrasse kan bare foretas med elektrisk grill.

Annet
Arealklausul
Arealberegninger i denne salgsoppgave er hentet fra boligsalgsrapport for eiendommen. Arealene er beregnet etter reglene om arealmåling iht. Norsk Standard 3940 og retningslinjer for arealmåling, uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom. Det presiseres at arealenes bruk kan være i strid med byggeforskriftene, men allikevel være måleverdige iht. Norsk Standard 3940.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Det er borettslaget som eier grunnen som bygningsmassen står på. Dette er registrert i grunnboken. På grunnboksbladet til borettslagets eiendom er det tinglyst følgende heftelser som ikke skal slettes:
Servitutt - bestemmelse om Bestemmelse om parkering, tinglyst 11.09.2020, dagboksnr. 2020/2261223-1/200.
Servitutt - bestemmelse om Bestemmelse om nettstasjon, tinglyst 30.04.2020, dagboksnr. 2020/2398260-1/200. Rettighetshaver: LEDE AS

Som eier av andel i borettslag vil man få tinglyst hjemmel til andelen i borettslaget som gir bruksrett til boligen man har kjøpt. Dette registreres i borettslagsregisteret. Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.
 

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan planID 3801 00330 Storgata 1 - 3 (14.12.2009), reguleringsformål: Høyspenningsanlegg (inkl høyspentkabler), Andre sikringssoner, Parkeringshus/-anlegg, Gatetun, Grønnstruktur, Renovasjonsanlegg, Lekeplass, Uteoppholdsareal, Bolig/forretning, Boligbebyggelse.

Planleggingsarbeid som berører eiendommen planID 3801 90009 Horten sentrum 2021-2032.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger. Rask overtagelse mulig.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 575 000,- (Prisantydning)
1 925 000,- (Andel av fellesgjeld)

4 500 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
202,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 012,- (Omkostninger totalt)

4 508 012,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilrettelegging (Kr.14 900)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.5 321,25)
Grunnpakke borettslag (Kr.19 900)
Markedspakke 1 (Kr.16 500)
Oppgjør (Kr.6 900)
Provisjon (Kr.31 500)
Totalt kr. (Kr.95 021,25)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
67-21-0304

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Vestfold Eiendomsmegling AS
EIE Tønsberg
Org. nr:955607171
Nedre Langgate 39
3103 Tønsberg
Tlf: 33 30 70 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Nina Hage Istad

Saksbehandlere
Nina Hage Istad
EIE Tønsberg
Eiendomsmegler
Mob: 98 85 13 54 / E-post: nhi@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Løkkegata 4
For mer om objektet
Løkkegata 4

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: