Bilde 1 av Reinsvoll 26Bilde 2 av Reinsvoll 26
Digital salgsoppgave
Reinsvoll 26

9130 Hansnes • Karlsøy kommune

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

kr 2 950 000

Omkostninger: kr 87 500Totalpris: kr 3 037 500
Skogsfjordvatnet - flott hytte idyllisk beliggende på høydedrag I nydelig utsikt I
icon

Unngå doble renteutgifter

Se bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgavenVis i kart
Boligtype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Antall soverom
3 soverom
Internt bruksareal (BRA-i)
70 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
15 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
92 m²
Prisantydning
kr 2 950 000
Omkostninger
kr 87 500
Totalpris
kr 3 037 500
Byggeår
1994
Tomt
Eiet tomt 960 m²
Oppdragsnummer
41240057
card-default

Børge Martinussen

Eiendomsmegler MNEF I Partner I Fagansvarlig I
Les om Børge
card-default

Åse Hansen

Eiendomsmegler MNEF | Daglig leder I Partner
Les om Åse
Visninger
Søndag 16. jun.
12:00 - 20:00
Mandag 17. jun.
10:00 - 20:00
Meld deg på visning
Meld interesse

Få informasjon og oppdatering om denne boligen

Meld interesse
Prisantydningkr 2 950 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,-)kr 73 750,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 12 550,-
  
Totalpris kr 3 037 500
Eiendom
Reinsvoll 26, 9130 HANSNES

Matrikkel
Gnr. 13 Bnr. 73 i Karlsøy kommune

Boligtype
Fritidseiendom

Eierform
Selveier

Arealer
Totalt BRA 85 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 70 kvm Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i boligen. Taket er skrånende fra ca. 2,08 meter til ca. 2,36 meter under takbjelke.
- BRA-e (eksternt bruksareal): 15 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 92 kvm

Areal
Primærrom: 70 kvm, BRA-i: 70 kvm , BRA-e: 15 kvm , TBA: 92 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1994

Tomt
Eiet tomt 960 kvm

Prisantydning
2 950 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex Nord Takstdato: 05.06.24

Totalpris inkl. omkostninger
kr 2 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 74 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 024 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 037 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Eier
Odd Arne Larsen. Bente Nordeng Larsen

Parkering
Det er gruset adkomstvei frem til hytta om sommeren (dog ikke for veldig lave biler), og plass til å parkere på den.

Tomt
Eiet tomt, 960 kvm.  Adkomst via gruset vei. Svakt skrånende naturtomt.

Adkomst
Det er kjørevei frem til hytta sommerstid - men ikke for veldig lave biler.

Offentlig kommunikasjon
Nærmeste bussholdeplass for rute 435 er ca. 800 meter fra hytta. Det tar ca. 1 time og 10 minutter å kjøre til Tromsøya.

Fritidstilbud
Området har flotte friluftsområder, og er et populært område for bærplukking, fiske og jakt.

Inneholder
Hytta inneholder 3 soverom, dusjrom, bad, gang, toalettrom og stue/kjøkken. Anneks med vindfang, rom og 2 boder. Et lite røykeri bak hytta følger også med.

Byggemåte
OPPSUMMERING:
Fritidsbolig Reinsvoll 26 i Karlsøy kommune. Adkomst via gruset vei. Svakt skrånende naturtomt. Bolig oppført i 1994 på påler/søyler. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning. Tak i saltaksform utvendig tekket med asfaltpapp, takrenner i plast. Vinduer med 2- og 3-lags glass, karmer/rammer av tre. Vannrør av kobber og synlige avløpsrør av plast. Ventilasjon er med naturlig ventilasjon med ventiler, mekanisk avtrekk på kjøkken. Oppvarming med elektristet og vedfyring.

HYTTA:
Grunnmur og fundamenter:
Søylefundamenter. TG2: Søyler/pilarer som danner fundamenter har stedvis skjevheter. Forholdet bør holdes under oppsyn så utbedringer kan utføres ved behov.

Drenering:
Dreneringen er fra byggeår. Svakt skrånende tomt. TG2: Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra bygget. Innebærer økt fuktbelastning mot bygget og risiko for fuktinnsig/-skader. Tilstrekkelig bortledning av takvann burde etableres. Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot bygget.  Det innebærer økt fuktbelastning og risiko for fuktinnsig/-skader. Tilstrekkelig fall rundt bygget må etableres.

Yttertak:
Yttertak av saltakskonstruksjon. Utvendig tekket med asfaltpapp fra ukjent årstall. Renner og nedløp i plast. TG2: Det er registrert symptomer på slitasje, eksempelvis rift i tekking bak pipe. Det er usikkert om skruhull i tilknytting støttestag til pipe er tilstrekkelig tettet. Selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader, anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. Utførelse av takgjennomføringer (lufting avløp samt pipe) bærer preg av ufagmessig utførelse med den risiko som det innebærer. Utbedrende tiltak bør vurderes. Det mangler stedvis renner, noe som kan føre til kortere levetid på speilbord og ytterkledning. Det registreres stedvis utilstrekkelig fall på takrenner.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Boligen har yttervegger i trekonstruksjoner. Utvendig kledd med liggende trekledning. TG2: Det er ikke montert musesperre bak trekledning. Musesperre bør etableres. De ble på befaring registrert ekskrementer etter mus bak kledning. Ukjent omfang.

Dører og vinduer:
Vinduer med 2-lags glass fra 1992 samt ett vindu med 3-lags glass fra 2013, karmer/rammer av tre. Terrassedør med 3-lags glass fra 2021. TG2: Entrédør bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker.

Terrasser / platting på terreng:
Utgang fra stue til øst, sør og vestvendt markterrasse på ca 64m2. Rekkverkshøyde er målt til 0,91 meter. Terrasse i trekonstruksjoner med rekkverk av tre. Gulvoverflater er belagt med terrassebord. Terrasse på utsiden av anneks, sørvendt på ca 28m2. Terrasse i trekonstruksjoner med rekkverk av tre. Gulvoverflater er belagt med terrassebord.

Etasjeskille:
Etasjeskille av trekonstruksjoner. TG2: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 13mm.

Ildsteder / skorsteiner innvendig:
Stålpipe. Peisovn i stue. TG2: Ildfast sten sprukket. Utbedringer bør vurderes.

ANNEKSET:
Frittstående anneks.  Bygning i trekonstruksjoner. Innsiden er oppmålt til ca 15 m2. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Saltak i trekonstruksjoner (besiktiget fra bakkenivå). Yttertak er utvendig tekket med asfaltpapp fra 2012. Konstruksjonen er isolert. TG2: Mindre frittstående byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er moderat slitasjegrad som gjør at utbedrende tiltak må påregnes ved behov. Det gjøres oppmerksom på at det er ikke etablert takrenner noe som gjør at speilbord og ytterkledning kan få kortere levetid.

Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport fra Anticimex som er vedlagt salgsoppgaven.

Primærrom
Primærrom: 70 kvm

Bruksareal
Bruksareal: kvm

Boder
Det er 2 boder i annekset.

Standard
Våtrom - dusjrom:
Dusjrom fra ukjent eksakt årstall. Flislagt gulv med gulvvarme. Flislagte vegger. Trepanel i himling. Vegghengt dusjarmatur. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. TG2: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Ukjent alder på vannrør, avløpsrør og tettesjikt, usikker restlevetid. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 2 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på 10 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. (lokalfall stedvis over 16mm). Ingen ventilasjon i rommet annet enn vindu, ventilasjon burde installeres. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fornying av slukmansjett og tettesjikt bør påregnes. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier, men det er dampsperre i veggen noe som er uheldig med tanke på ventilering av veggen. Målingene viser følgende: RH 25,7 %, temperatur 17,3 grader C og duggpunkt -2,4 grader C. Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.

Toalettrom (Ikke våtrom):
Gulvflate belagt med gulvbord. Trepanel på vegg og i himling. Vegghengt servantinnredning med skuffer og dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Gulvstående toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Naturlig avtrekksventil på vegg. TG2: Ingen luftespalte over/under innerdører, som fører til redusert ventilasjon når dørene lukkes.

Kjøkken:
Åpen kjøkkenløsning. Innredningen er fra ukjent årstall med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn og platetopp. Frittstående kjøleskap med fryser. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. TG2: Vann- og avløpsrør i kjøkken er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid.

Overflater og utstyr øvrige rom:
Gulvflater belagt med flis, gulvbord og parkett. Trepanel på vegger og i himling. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Peisovn i stue.  Forøvrig oppvarming med elektrisitet. TG2: Ingen luftespalte over/under innerdører, som fører til redusert ventilasjon når dørene lukkes. Kondens/lekkasjemerker rundt pipe i stue. Ukjent årsakssammenheng. Fuktindikasjonsinstrument er benyttet og har ikke gitt forhøyde verdier. Konstruksjonsoppbygging innvendig takkonstruksjon: Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført.
Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport fra Anticimex.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger hverken ferdigattest eller brukstillatelse i kommunens arkiver.  Etter at bygningsmassen ble oppført har det blitt innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven. Ferdigattest utstedes ikke for bygg/endringer/tiltak som ble omsøkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være mulig å be om ferdigattest for slike tiltak. Dette betyr ikke at tiltak blir lovlige, men at saken ikke lenger kan avsluttes med ferdigattest. Annekset er ikke byggesøkt, og gjort om fra bod til gjestehytte uten søknad.  Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer er plassert på bod. Det elektriske anlegget er i hovedsak montert som åpent anlegg. Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg.
Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

Forenklet vurdering:
Er det synlig tegn til merker på plugg til varmtvannsbereder: På grunn av plassering av strøm til vvb var den ikke mulig å inspisere på
befaringstidspunkt.
Er det synlig tegn på termiske skader: Nei.
Er det synlig tegn på utette kabelinnføringer i inntak og/eller sikringsskap: Nei.
Selgers opplysninger:
Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: Byggeår.
Foreligger det eltilsynrapport fra de siste fem år: Nei.
Forekommer det at sikringer løses ut: Nei.
Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: Nei.
Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: Ja.
Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: Nei.
Fungerer hvitevarer som følger boligen: Ja, men platetopp kan oppleves som noe treg.

TG2: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget. Det er registrert løse ledninger bak peisovn.

Oppvarming
Det er elektrisk oppvarming, samt vedovn i stua.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Kr. 3 722,28 pr. år. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til kr. 1 495,- pr. år.

Formuesverdi
Formuesverdi kr 660 000 pr.

Tekniske installasjoner
VVS-installasjoner:
Tekniske anlegg fra varierende årstall. Vannrør av kobber og synlige avløpsrør av plast. Stoppekran montert under kjøkkenbenk. OSO varmtvannsbereder fra 2017 på 101 liter montert under kjøkkenbenk. TG2: Vann- og avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
På bakgrunn av alderen er det grunn til å varsle om risiko for skjulte avvik, svekket funksjon, usikker restlevetid eller lignende forhold som utvikles over tid. Stakeluke er ikke lokalisert. Stakeluke må lokaliseres og tilkomst må etableres.

Brannsikring:
Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.

TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie. TG2: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen og verdiene er derfor ukjent. For å kartlegge de faktiske forholdene, må det gjennomføres målinger.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Vei/vann/kloakk
Boligen har privat stikkledning tilknyttet privat brønn fra ukjent årstall. Boligen er ifølge informasjon fra selger tilknyttet kommunalt avløp. TG2: Boligen har brønnvann. Ingen fremlagt dokumentasjon på vannkvaliteten.

Regulering
Området er ikke regulert. Eiendommen ligger i et område avsatt til landsbruk-, natur- og friluftsformål, samt reindrift (LNF(R) i kommuneplanens arealdel.Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger i LNF-område. Det er ikke tillatt med annen bygge- og anleggsvirksomhet enn den som har direkte tilknytning til landbruk eller stedbunden næring (tradisjonell landbruksvirksomhet). Det er ingen kjente pågående regulering eller innsendte reguleringsplaner ifølge Karlsøy kommune.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 2 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,-))
--------------------------------------------------------
kr 74 950,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 024 950,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 12 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 037 500,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilrettelegging (Kr.12 900)
Drone -foto bestilt av kunden (Kr.2 566)
Markedspakke 1 (Kr.19 900)
Oppgjør (Kr.6 900)
Provisjon (forutsatt salgssum: 2 950 000,-) (Kr.59 000)
Totalt kr. (Kr.101 266)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
41-24-0057

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Hyttepakken og boligkjøperfo
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper fritidsbolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Hyttepakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring i forbindelse med kjøpet av fritidsboligen.

Hyttepakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for Hyttepakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Tromsø Eiendomsmegling AS
EIE Tromsø
Org. nr: 926680617
Grønnegata 30
9008 Tromsø
Tlf: 40 00 64 24

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF I Partner I Fagansvarlig I Børge Martinussen

Saksbehandlere
Børge Martinussen
EIE Tromsø
Eiendomsmegler MNEF I Partner I Fagansvarlig I
Mob: 90 82 14 26 / E-post: bm@eie.no

Åse Hansen
Eiendomsmegler MNEF | Daglig leder I Partner
Mob: 45 86 95 80
[/ E-post: aha@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Reinsvoll 26
For mer om objektet
Reinsvoll 26

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: